InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Enfusion Live 2019 in Wuppertal, met Tayfun Ozcan-Edye Ruiz

Enfusion Live 2019 in Wuppertal, met Tayfun Ozcan-Edye Ruiz

Enfusion Live 2019 in Wuppertal, met Tayfun Ozcan-Edye Ruiz In Wuppertal (Duitsland) vindt op zaterdag 26 oktober 2019 een groot kickboksgala plaats: 'Enfusion Live #89'. De hoofdwedstrijd op het programma van dit gala is het gevecht tussen wereldkampioen Tayfun Ozcan (Turkije) en Edye Ruiz (Spanje). Het evenement van Enfusion Live is via een livestream online te volgen.

Historie: Enfusion

Enfusion Reality

De kickboksorganisatie Enfusion werd opgericht door de Nederlander Edwin van Os. Het begon allemaal met een tv-concept genaamd Enfusion Reality. Dit waren kickbokscompetities die werden uitgezonden als een soort 'tv-reality soaps'. Dat concept bestond in de periode 2010-2014.

Enfusion Live

Naast die 'reality soaps' ging Enfusion vanaf 2013 ook gewone kickboksgala's organiseren. Deze gala's dragen de merknaam Enfusion Live. Nadat er in 2014 een einde kwam aan Enfusion Reality, werd Enfusion Live de core business van het bedrijf Enfusion. Hun gala's zenden zij doorgaans uit op het internet via een livestream.

Grote ambities

Enfusion is een organisatie met grote ambities. Dat bleek ook toen het in 2017 de strijd aanging voor het contracteren van één van de grootste namen uit het mondiale kickboksen: Badr Hari. Uiteindelijk heeft Hari toch Glory Kickboxing verkozen boven Enfusion Live.

Wuppertal (Duitsland)

De stad Wuppertal ligt in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, in het westen van Duitsland. Anno 2019 telt de stad circa 350.000 inwoners. Tot de beroemdheden die er zijn geboren, behoren onder meer de filosoof Friedrich Engels, de Duitse ex-president Johannes Rau en de acteur Horst Tappert. Het evenement van Enfusion Live wordt gehouden in de Uni-Halle van Wuppertal, aan de Albert Einsteinstrasse 20. De hal heeft bij dit evenement een capaciteit van circa 3000 toeschouwers.

Headliner Enfusion Wuppertal: Tayfun Ozcan - Edye Ruiz

Biografie: Tayfun Oczan

Tayfun Ozcan werd in 1991 geboren in Tilburg. Hij heeft de Turkse en de Nederlandse nationaliteit. Als kickbokser komt Tayfun Ozcan uit voor Turkije. De bijnaam van Tayfun Ozcan is The Turkish Turbine. Ozcan heeft in zijn carrière 94 kickbokswedstrijden gevochten. Daarin heeft Tayfun Ozcan 83 zeges behaald. Acht keer leed Tayfun Ozcan een nederlaag. Vier wedstrijden van Tayfun Ozcan eindigden in een 'draw' (gelijkspel). In 2015 behaalde Tayfun Ozcan bij Enfusion Live de wereldtitel in de gewichtsklasse tot 72,5 kilogram.

Edye Ruiz Reinoso

De tegenstander van Ozcan is Edye Ruiz Reinoso. Dit is een 26-jarige kickbokers uit de Dominicaanse Republiek. Hij heeft een lengte van 1,87 meter. Zijn wedstrijdgewicht is doorgaans circa 67 kilogram. Edya Ruiz heeft zowel de nationaliteit van Spanje als van de Dominicaanse Republiek. In 2015 werd hij Spaanse kamipoen kickboksen. In 2016 won hij het Europees kampioenschap Muay Thai bij de WMF.

Programma: wedstrijden op Enfusion Live Wuppertal op 26 oktober 2019

Hieronder vindt u een overzicht van alle wedstrijden die in het hoofdprogramma van dit evenement zitten. (In de praktijk kunnen er nog kleine wijzigingen plaatsvinden in de volgorde van de wedstrijden.) Er staan twee wereldtitelgevechten op het programma. Het afsluitende gevecht van Tayfun Ozcan is daarentegen niet een officieel titelgevecht (zijn wereldtitel staat hierbij dus niet op het spel). Vanwege zijn grote populariteit is het gevecht Ozcan echter toch het afsluitende gevecht van dit gala (terwijl men bij heel veel andere vechtsportgala's ervoor kiest om het wedstrijdprogramma af te sluiten met een titelgevecht als slotwedstrijd).

Programma: gevechten Enfusion Wuppertal (begin: 21u30)

 • Dames titelgevecht (52 kg): Giorgina van der Linden - Christina Morales
 • Heren (65 kg): Abdré Bruhl - Diego Freitas
 • Heren (75 kg): Marvin Monteiro - Bilal Louliki
 • Heren (75 kg): Ilias Hammouche - Marcel Verhaar
 • Heren (75 kg): Endy Semeleer - Davide Armanini
 • Wereldtitelgevecht heren (95 kg): Mohamed Boukari - Moises Baute
 • Superfight heren (70 kg): Tayfun Ozcan - Edye Ruiz

Livestream Enfusion Live Wuppertal met Tayfun Ozcan via Enfusion tv

Dit kickboksgala is online via een livestream te volgen. Met zo'n livestream kan men de wedstrijden van dit gala op een computer of smartphone volgen. Het is overigens wel een livestream waarvoor men dient te betalen. De livestream van het gala is te vinden op de website van Enfusion Tv. Op die site kan men per livestream ook naar de andere gala's van Enfusion kijken. Het is mogelijk om via PPV (Pay Per View) de livestream van één evenement te kopen. Daarnaast is het echter ook mogelijk om een vast abonnement op de livestream van Enfusion te nemen. Daarmee kan men in de abonnementsperiode elk evenement van Enfusion via een livestream van hen bekijken. De registratie en betalingen voor de livestream van Enfusion worden anno 2019 geregeld via Cleeng.

Enfusion Wuppertal met Tayfun Ozcan live op tv? Neen

In de loop der tijd zijn er diverse evenementen van Enfusion op tv uitgezonden door diverse omroepen. Zo waren er uitgebreide samenvattingen te zien bij Veronica Tv. Ook waren er in 2018 en 2019 diverse gala's van Enfusion live op tv te zien bij de zender Viceland (de tv-zender van het mediaplatform VICE). Dat was een prachtige kans voor veel vechtsportliefhebbers, aangezien VICE in het standaardpakket van veel tv-aanbieders zit (en ook te bekijken is via de livestream op een tv-app, zoals de Go App). Zo kon men hierdoor gratis live deze gala's van Enfusion bekijken op televisie en via de livestream. Een gala dat men op die manier live op tv en per livestream kon bekijken was bijvoorbeeld 'Enfusion Live #88 in Dordrecht'. Helaas wordt het evenement Enfusion Wuppteral niet live door hen op tv uitgezonden (en dit is dus ook niet via een livestream op zo'n tv-app te bekijken).

Vechtsport live op tv en via een livestream

Glory Kickboxing

In het seizoen 2019 worden veel gala's van Glory Kickboxing op televisie uitgezonden. Die gala's zijn op Veronica te zien. Daarnaast wordt door Glory in Nederland bij elk evenement ook een gratis livestream aangeboden. Op de avond van 26 oktober zenden zij op tv en per livestream het gala Glory 70 - Lyon uit. Daarbij staat onder meer een titelgevecht van Murthel Groenhart op het programma. In december zenden zij ook de titanenstrijd Rico Verhoeven - Badr Hari live op tv en via een gratis livestream uit.

Boxing Influencers

Op de avond van 26 oktober 2019 kan men ook live op tv kijken naar het gala Boxing Influencers. Dit evenement wordt live uitgezonden door Spike Tv. Daarnaast is het ook mogelijk om dit evenement via een livestream op een tv-app te bekijken. Bij dat evenement wordt er nochtans geen livestream geproduceerd door Spike. Ook de WFL biedt niet een livestream aan. Omdat echter Spike in het standaard zenderpakket zit bij diverse tv-aanbieders, is het echter wel mogelijk om het gala met de Boxing Influencers geheel legaal op een livestream van een tv-app te bekijken.

Lees verder

© 2018 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kickboksen: Enfusion Live Abu Dhabi 2018Kickboksen: Enfusion Live Abu Dhabi 2018Op vrijdag 9 maart 2018 wordt er een groot kickboksgala georganiseerd door Enfsusion Live in Abu Dhabi. Op het programma…
WFL: Boxing Influencers 2019, live op tv en livestreamWFL: Boxing Influencers 2019, live op tv en livestreamOp zaterdag 26 oktober 2019 wordt het evenement 'Boxing Influencers' georganiseerd. Dit is een groot vechtsportgala van…
Voetbal 2019: RKC-Ajax, live op tv en livestreamVoetbal 2019: RKC-Ajax, live op tv en livestreamOp zaterdag 19 oktober 2019 spelen AFC Ajax en RKC Waalwijktegen elkaar in de Nederlandse eredivisie. Deze competitiewed…
Schaatsen live op tv en livestream, de kalender 2019-2020Schaatsen live op tv en livestream, de kalender 2019-2020Schaatsen is de populairste wintersport in Nederland. Daarom wordt er in het seizoen 2019-2020 weer veel schaatsen live…
Snooker Masters 2019, programma - live op tv en livestreamSnooker Masters 2019, programma - live op tv en livestreamVan zondag 13 januari tot en met zondag 20 januari 2019 worden de Dafabet Snooker Masters gespeeld in Londen. Dit is de…
Bronnen en referenties
 • http://enfusion-tv.com/events/61-eindhoven-netherlands/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Enfusion
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Andy_Souwer
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Tayfun_Ozcan
 • https://www.youtube.com/watch?v=ylUBlAuVEtE

Reageer op het artikel "Enfusion Live 2019 in Wuppertal, met Tayfun Ozcan-Edye Ruiz"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 19-10-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!