InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Enfusion Live 2019 in Wuppertal, met Tayfun Ozcan-Edye Ruiz

Enfusion Live 2019 in Wuppertal, met Tayfun Ozcan-Edye Ruiz

Enfusion Live 2019 in Wuppertal, met Tayfun Ozcan-Edye Ruiz In Wuppertal (Duitsland) vindt op zaterdag 26 oktober 2019 een groot kickboksgala plaats: 'Enfusion Live #89'. De hoofdwedstrijd op het programma van dit gala is het gevecht tussen wereldkampioen Tayfun Ozcan (Turkije) en Edye Ruiz (Spanje). Het evenement van Enfusion Live is via een livestream online te volgen.

Historie: Enfusion

Enfusion Reality

De kickboksorganisatie Enfusion werd opgericht door de Nederlander Edwin van Os. Het begon allemaal met een tv-concept genaamd Enfusion Reality. Dit waren kickbokscompetities die werden uitgezonden als een soort 'tv-reality soaps'. Dat concept bestond in de periode 2010-2014.

Enfusion Live

Naast die 'reality soaps' ging Enfusion vanaf 2013 ook gewone kickboksgala's organiseren. Deze gala's dragen de merknaam Enfusion Live. Nadat er in 2014 een einde kwam aan Enfusion Reality, werd Enfusion Live de core business van het bedrijf Enfusion. Hun gala's zenden zij doorgaans uit op het internet via een livestream.

Grote ambities

Enfusion is een organisatie met grote ambities. Dat bleek ook toen het in 2017 de strijd aanging voor het contracteren van één van de grootste namen uit het mondiale kickboksen: Badr Hari. Uiteindelijk heeft Hari toch Glory Kickboxing verkozen boven Enfusion Live.

Wuppertal (Duitsland)

De stad Wuppertal ligt in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, in het westen van Duitsland. Anno 2019 telt de stad circa 350.000 inwoners. Tot de beroemdheden die er zijn geboren, behoren onder meer de filosoof Friedrich Engels, de Duitse ex-president Johannes Rau en de acteur Horst Tappert. Het evenement van Enfusion Live wordt gehouden in de Uni-Halle van Wuppertal, aan de Albert Einsteinstrasse 20. De hal heeft bij dit evenement een capaciteit van circa 3000 toeschouwers.

Headliner Enfusion Wuppertal: Tayfun Ozcan - Edye Ruiz

Biografie: Tayfun Oczan

Tayfun Ozcan werd in 1991 geboren in Tilburg. Hij heeft de Turkse en de Nederlandse nationaliteit. Als kickbokser komt hij uit voor Turkije. Zijn bijnaam is The Turkish Turbine. Ozcan heeft in zijn carrière 94 kickbokswedstrijden gevochten. Daarin heeft hij 83 zeges behaald. Acht keer leed Tayfun Ozcan een nederlaag. Vier wedstrijden van hem eindigden in een 'draw' (gelijkspel). In 2015 behaalde hij bij Enfusion Live de wereldtitel in de gewichtsklasse tot 72,5 kilogram.

Edye Ruiz Reinoso

De tegenstander van Ozcan is Edye Ruiz Reinoso. Dit is een 26-jarige kickbokers uit de Dominicaanse Republiek. Hij heeft een lengte van 1,87 meter. Zijn wedstrijdgewicht is doorgaans circa 67 kilogram. Edya Ruiz heeft zowel de nationaliteit van Spanje als van de Dominicaanse Republiek. In 2015 werd hij Spaanse kamipoen kickboksen. In 2016 won hij het Europees kampioenschap Muay Thai bij de WMF.

Geen titelgevecht

De wedstrijd tussen Ozcan en Ruiz is niet een officieel wereldtitelgevecht. Ozcan verdedigt zijn wereldtitel kickboksen in de gewichtsklasse tot 72,5 kilo namelijk pas weer officieel bij kickboksgala van Enfusion in december 2019.

Overige gevechten: programma?

Tot de overige vechters die gecontracteerd zijn voor dit evenement behoren onder meer Endy Semeleer, Mohammed Boukkari, Andre Bruhl, Aziz Kallah, Georgina van den Linden, Diego Freitas, Marvin Monteiro en Davide Armanini. De exacte 'fight card' is nog niet. Zodra het programma bekend is, wordt die fight card hier geplaatst.

Livestream Enfusion Live Eindhoven: Enfusion tv

Dit kickboksgala is online via een livestream te volgen. Met zo'n livestream kan men de wedstrijden van dit gala op een computer of smartphone volgen. Het is overigens wel een livestream waarvoor men dient te betalen. De livestream van het gala is te vinden op de website van Enfusion Tv. Op die site kan men per livestream ook naar de andere gala's van Enfusion kijken. Het is mogelijk om via PPV (Pay Per View) de livestream van één evenement te kopen. Daarnaast is het echter ook mogelijk om een vast abonnement op de livestream van Enfusion te nemen. Daarmee kan men in de abonnementsperiode elk evenement van Enfusion via een livestream van hen bekijken. De registratie en betalingen voor de livestream van Enfusion worden geregeld via Cleeng.

Live op tv?

In de loop der tijd zijn er diverse evenementen van Enfusion op tv uitgezonden door diverse omroepen. Zo waren er uitgebreide samenvattingen te zien bij Veronica Tv. Ook waren er in 2018 diverse gala's van Enfusion live op tv te zien bij de zender VICE. Dat was een prachtige kans voor veel vechtsportliefhebbers, aangezien VICE in het standaardpakket van veel tv-aanbieders zit (en ook te bekijken is via de livestream-dienst Ziggo GO App). Zo kon men hierdoor gratis live deze gala's van Enfusion bekijken op televisie en via de livestream. Bij het gala Enfusion Wuppertal is er helaas geen live tv-uitzending gepland. Indien hier toch nog verandering in komt, dan wordt dat hier gemeld.

Kickboksen live op tv en via een gratis livestream

In tegenstelling tot de evenementen van Enfusion Live, worden in het seizoen 2019 wel veel gala's van Glory Kickboxing live op televisie uitgezonden. Die gala's zijn op Veronica te zien. Daarnaast wordt door Glory in Nederland bij elk evenement ook een gratis livestream aangeboden.

Lees verder

© 2018 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
WK Atletiek 2019 live op tv en livestream: het programmaWK Atletiek 2019 live op tv en livestream: het programmaOp vrijdag 27 september 2019 begint in Doha (Qatar) het wereldkampioenschap atletiek. De slotdag van dit WK atletiek 201…
WFL: Boxing Influencers 2019WFL: Boxing Influencers 2019Op zaterdag 26 oktober 2019 wordt het evenement 'Boxing Influencers' georganiseerd. Dit is een groot vechtsportgala van…
Vuelta 2019 - live op tv en livestreamVuelta 2019 - live op tv en livestreamDe Ronde van Spanje 2019 gaat van start op zaterdag 24 augustus. Dit is de 74e editie van deze Spaanse wielerwedstrijd.…
Snooker Masters 2019, programma - live op tv en livestreamSnooker Masters 2019, programma - live op tv en livestreamVan zondag 13 januari tot en met zondag 20 januari 2019 worden de Dafabet Snooker Masters gespeeld in Londen. Dit is de…
Voetbal 2019: Feyenoord-Porto, live op tv en livestreamVoetbal 2019: Feyenoord-Porto, live op tv en livestreamOp donderdag 3 oktober speelt Feyenoord een wedstrijd in de voorronde van UEFA Europa League. De tegenstander van de Ned…
Bronnen en referenties
  • http://enfusion-tv.com/events/61-eindhoven-netherlands/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Enfusion
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Andy_Souwer
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Tayfun_Ozcan
  • https://www.youtube.com/watch?v=ylUBlAuVEtE

Reageer op het artikel "Enfusion Live 2019 in Wuppertal, met Tayfun Ozcan-Edye Ruiz"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 17-09-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!