InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Enfusion Live Eindhoven 2019, met Tayfun Ozcan-Endy Semeleer

Enfusion Live Eindhoven 2019, met Tayfun Ozcan-Endy Semeleer

Enfusion Live Eindhoven 2019, met Tayfun Ozcan-Endy Semeleer In Eindhoven vindt op zaterdag 23 februari 2019 een groot kickboksgala plaats. De officiële benaming van dit evenement is 'Enfusion Live #78 & #79'. De hoofdwedstrijd op het programma is het wereldtitelgevecht tussen Tayfun Ozcan (Turkije) en Endy Semeleer (Nederland). Zij strijden om de Enfusion wereldtitel kickboksen. Het evenement van Enfusion Live is via een livestream online te volgen.

Historie: Enfusion

Enfusion Reality

De kickboksorganisatie Enfusion werd opgericht door de Nederlander Edwin van Os. Het begon allemaal met een tv-concept genaamd Enfusion Reality. Dit waren kickbokscompetities die werden uitgezonden als een soort 'tv-reality soaps'. Dat concept bestond in de periode 2010-2014.

Enfusion Live

Naast die 'reality soaps' ging Enfusion vanaf 2013 ook gewone kickboksgala's organiseren. Deze gala's dragen de merknaam Enfusion Live. Nadat er in 2014 een einde kwam aan Enfusion Reality, werd Enfusion Live de core business van het bedrijf Enfusion.

Grote ambities

Enfusion is een organisatie met grote ambities. Dat bleek ook toen het in 2017 de strijd aanging voor het contracteren van één van de grootste namen uit het mondiale kickboksen: Badr Hari. Uiteindelijk heeft Hari toch Glory Kickboxing verkozen boven Enfusion Live.

Locatie Enfusion Eindhoven: Indoor Sportcentrum Eindhoven

Het kickboksgala van Enfusion Live vindt plaats in het Indoor Sportcentrum Eindhoven. Dit sportcomplex bevindt zich in de Genneper Parken, aan de Theo Koomenlaan. Dat is aan de zuidkant van de stad Eindhoven.

Headliner Enfusion Eindhoven: Tayfun Ozcan - Endy Semeleer

Biografie: Tayfun Oczan

Tayfun Ozcan werd in 1991 geboren in Tilburg. Hij heeft de Turkse en de Nederlandse nationaliteit. Als kickbokser komt hij uit voor Turkije. Zijn bijnaam is The Turkish Turbine. Ozcan heeft in zijn carrière 92 kickbokswedstrijden gevochten. Daarin heeft hij 81 zeges behaald. Acht keer leed Tayfun Ozcan een nederlaag. Vier wedstrijden van hem eindigden in een 'draw' (gelijkspel). In 2015 behaalde hij bij Enfusion Live de wereldtitel in de gewichtsklasse tot 72,5 kilogram.

Biografie: Endy Semeleer

Op 18 november 1995 werd Endy Semeleer geboren in Willemstad op Curacao. Hij heeft in zijn carrière 19 professionele kickbokswedstrijden gevochten, waarvan hij er 18 won. Eén keer verloor hij. Semeleer heeft als bijnaam 'Bad News Endy'. Hij heeft een lengte van 1'80 meter.

Programma Enfusion Live Eindhoven

Hoe ziet het programma van het kickboksgala Enfusion Eindhoven 2019 eruit? Het programma bestaat uit drie delen. Het eerste deel is de Enfusions Talents Cup; deze reeks wedstrijden voor talenten begint om 17u30. Daarna volgt vanaf 19u00 het eerste deel van het hoofdprogramma (Enfusion #78). Hierna begint om 21u00 het tweede deel van het hoofdprogramma (Enfusion #79). De wedstrijden Kaddouri-Bruhl, Rigerts-Bchiri en Ozcan-Semeleer zijn door Enfusion aangeduid als 'werelditelgevechten'.

Programma Enfusion #78, vanaf 19u00:

 • Youssef El Haji (België) - Melvin Wassing (Indonesië)
 • Nabil Haryouli (Marokko) - Kyle Todd (Engeland)
 • Sarel de Jong (Nederland) - Anke van Gestel (België)
 • Mohammed Boutasaa (Marokko) - Bahez Nawzad (Marokko)
 • Hamza Soesie (Marokko) - Lofogo Sarour (Zuid-Sudan)
 • Paul Jansen (Nederland) - Hasan Toy (Turkije)
 • Redouan Laarkoubi (Nederland) - Bilal Loukili (Marokko)

Programma Enfusion #79, vanaf 21u00:

 • Jente Nnamadim (België) - Robin Ciric (Slovakia)
 • Nordin van Roosmalen (Nederland) - Marcel Verhaar (Nederland)
 • Soufiane Kaddouri (Marokko) - Andrej Bruhl (Duitsland)
 • Levi Rigters (Nederland) - Nidal Bchiri (België)
 • Walid Hamid (Marokko) - Khalid Elmoukadam (Marokko)
 • Tayfun Ozcan (Turkije) - Endy Semeleer (Nederland)

Livestream Enfusion Live Eindhoven: Enfusion tv

Dit kickboksgala is online via een livestream te volgen. Dit is overigens wel een livestream waarvoor men dient te betalen. De livestream van het gala is te vinden op de website van Enfusion Tv. Op die site kan men per livestream ook naar de andere gala's van Enfusion kijken. Het is mogelijk om via PPV (Pay Per View) de livestream van één evenement te kopen. Daarnaast is het echter ook mogelijk om een vast abonnement op de livestream van Enfusion te nemen.

Live op tv? Neen, alleen via livestream

In de loop der tijd zijn er diverse evenementen van Enfusion op tv uitgezonden door diverse omroepen. Zo waren er uitgebreide samenvattingen te zien bij Veronica Tv. Ook waren er in 2018 diverse gala's van Enfusion live op tv te zien bij de zender VICE. Dat was een prachtige kans voor veel vechtsportliefhebbers, aangezien VICE in het standaardpakket van veel tv-aanbieders zit (en ook bij de livestreamdienst Ziggo GO App), zodat men hierdoor gratis deze gala's van Enfusion kon bekijken. Helaas is er bij het gala Enfusion Eindhoven geen live tv-uitzending aangekondigd. Men kan dit gala alleen per livestream bekijken.

Kickboksen live op tv en via een gratis livestream

In tegenstelling tot de evenementen van Enfusion Live, worden in het seizoen 2019 wel alle gala's van Glory Kickboxing live op televisie uitgezonden. Die gala's zijn op Veronica te zien. Daarnaast wordt door Glory in Nederland bij elk evenement ook een gratis livestream aangeboden. Op 1 maart wordt het evenement Glory 64 - Strasbourg gehouden.

23 februari: MMA live op tv en livestream

Behalve kickboksen zendt Veronica ook MMA (Mixed Martial Arts) live uit. Op de avond van 23 februari 2019 bijvoorbeeld wordt door hen bijvoorbeeld de UFC Fight Night Praag (met Stefan Struve) live uitgezonden op televisie. Ook is dat evenement van de UFC via een gratis livestream te bekijken. Op 16 maart zenden zij bijvoorbeeld ook de UFC Fight Night Londen (met Gokhan Saki) live uit. Dat is eveneens bij hen te zien op tv en online via een gratis livestream.

Lees verder

© 2018 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
WFL: Boxing Influencers 2019 met livestreamWFL: Boxing Influencers 2019 met livestreamOp vrijdag 15 februari 2019 wordt het evenement 'Boxing Influencers' georganiseerd. Dit is een groot vechtsportgala van…
Formule 1: GP van China 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van China 2019, live op tv en livestreamOp zondag 14 april 2019 wordt in Shanghai de zestiende editie van de F1 Grand Prix van China verreden. Dit is de derde r…
Voetbal 2019: PSV-Feyenoord, live op tv en livestreamVoetbal 2019: PSV-Feyenoord, live op tv en livestreamOp zondag 24 februari 2019 speelt PSV tegen Feyenoord. Deze wedstrijd vindt plaats in het Philips Stadion te Eindhoven.…
Hockey Pro League dames 2019 live op tv en livestreamHockey Pro League dames 2019 live op tv en livestreamIn 2019 wordt de Hockey Pro League gehouden. Deze competitie voor landenteams vervangt de Hockey World League (HWL). De…
Formule 1: GP van Bahrein 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Bahrein 2019, live op tv en livestreamOp zondag 31 maart 2019 wordt vijftiende editie van de Formule 1 Grand Prix van Bahrein verreden. Dit is de tweede wedst…
Bronnen en referenties
 • http://enfusion-tv.com/events/61-eindhoven-netherlands/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Enfusion
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Andy_Souwer
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Tayfun_Ozcan
 • https://www.youtube.com/watch?v=ylUBlAuVEtE

Reageer op het artikel "Enfusion Live Eindhoven 2019, met Tayfun Ozcan-Endy Semeleer"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 21-02-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!