InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Enfusion Live Eindhoven 2019, met Tayfun Ozcan-Endy Semeleer

Enfusion Live Eindhoven 2019, met Tayfun Ozcan-Endy Semeleer

Enfusion Live Eindhoven 2019, met Tayfun Ozcan-Endy Semeleer In Eindhoven vindt op zaterdag 23 februari 2019 een groot kickboksgala plaats. De officiële benaming van dit evenement is 'Enfusion Live #78 & #79'. De hoofdwedstrijd op het programma is het wereldtitelgevecht tussen Tayfun Ozcan (Turkije) en Endy Semeleer (Nederland). Zij strijden om de Enfusion wereldtitel kickboksen. Het evenement van Enfusion Live is via een livestream online te volgen.

Historie: Enfusion

Enfusion Reality

De kickboksorganisatie Enfusion werd opgericht door de Nederlander Edwin van Os. Het begon allemaal met een tv-concept genaamd Enfusion Reality. Dit waren kickbokscompetities die werden uitgezonden als een soort 'tv-reality soaps'. Dat concept bestond in de periode 2010-2014.

Enfusion Live

Naast die 'reality soaps' ging Enfusion vanaf 2013 ook gewone kickboksgala's organiseren. Deze gala's dragen de merknaam Enfusion Live. Nadat er in 2014 een einde kwam aan Enfusion Reality, werd Enfusion Live de core business van het bedrijf Enfusion. Hun gala's zenden zij doorgaans uit op het internet via een livestream.

Grote ambities

Enfusion is een organisatie met grote ambities. Dat bleek ook toen het in 2017 de strijd aanging voor het contracteren van één van de grootste namen uit het mondiale kickboksen: Badr Hari. Uiteindelijk heeft Hari toch Glory Kickboxing verkozen boven Enfusion Live.

Locatie Enfusion Eindhoven: Indoor Sportcentrum Eindhoven

Het kickboksgala van Enfusion Live vindt plaats in het Indoor Sportcentrum Eindhoven. Dit sportcomplex bevindt zich in de Genneper Parken, aan de Theo Koomenlaan. Dat is aan de zuidkant van de stad Eindhoven.

Headliner Enfusion Eindhoven: Tayfun Ozcan - Endy Semeleer

Biografie: Tayfun Oczan

Tayfun Ozcan werd in 1991 geboren in Tilburg. Hij heeft de Turkse en de Nederlandse nationaliteit. Als kickbokser komt hij uit voor Turkije. Zijn bijnaam is The Turkish Turbine. Ozcan heeft in zijn carrière 92 kickbokswedstrijden gevochten. Daarin heeft hij 81 zeges behaald. Acht keer leed Tayfun Ozcan een nederlaag. Vier wedstrijden van hem eindigden in een 'draw' (gelijkspel). In 2015 behaalde hij bij Enfusion Live de wereldtitel in de gewichtsklasse tot 72,5 kilogram.

Biografie: Endy Semeleer

Op 18 november 1995 werd Endy Semeleer geboren in Willemstad op Curacao. Hij heeft in zijn carrière 19 professionele kickbokswedstrijden gevochten, waarvan hij er 18 won. Eén keer verloor hij. Semeleer heeft als bijnaam 'Bad News Endy'. Hij heeft een lengte van 1'80 meter.

Programma Enfusion Live Eindhoven

Hoe ziet het programma van het kickboksgala Enfusion Eindhoven 2019 eruit? Het programma bestaat uit drie delen. Het eerste deel is de Enfusions Talents Cup; deze reeks wedstrijden voor talenten begint om 17u30. Daarna volgt vanaf 19u00 het eerste deel van het hoofdprogramma (Enfusion #78). Hierna begint om 21u00 het tweede deel van het hoofdprogramma (Enfusion #79). De wedstrijden Kaddouri-Bruhl, Rigerts-Bchiri en Ozcan-Semeleer zijn door Enfusion aangeduid als 'werelditelgevechten'.

Programma Enfusion #78, vanaf 19u00:

 • Youssef El Haji (België) - Melvin Wassing (Indonesië)
 • Nabil Haryouli (Marokko) - Kyle Todd (Engeland)
 • Sarel de Jong (Nederland) - Anke van Gestel (België)
 • Mohammed Boutasaa (Marokko) - Bahez Nawzad (Marokko)
 • Hamza Soesie (Marokko) - Lofogo Sarour (Zuid-Sudan)
 • Paul Jansen (Nederland) - Hasan Toy (Turkije)
 • Redouan Laarkoubi (Nederland) - Bilal Loukili (Marokko)

Programma Enfusion #79, vanaf 21u00:

 • Jente Nnamadim (België) - Robin Ciric (Slowakije)
 • Nordin van Roosmalen (Nederland) - Marcel Verhaar (Nederland)
 • Soufiane Kaddouri (Marokko) - Andrej Bruhl (Duitsland)
 • Levi Rigters (Nederland) - Nidal Bchiri (België)
 • Walid Hamid (Marokko) - Khalid Elmoukadam (Marokko)
 • Tayfun Ozcan (Turkije) - Endy Semeleer (Nederland)

Uitslag: Ozcan vs Semeleer

Hoe is het hoofdgevecht verlopen van het kickboksgala Enfusion Eindhoven 2019, tussen Tayfun Ozcan en Endy Semeleer?
Dit gevecht werd door de titelhouder Tayfun Ozcan gewonnen. Hij won op punten, via een unanieme jurybeslissing. Zo behield deze Turkse kickbokser dus de Enfusion-titel in de gewichtsklasse onder de 72 kilogram.

Livestream Enfusion Live Eindhoven: Enfusion tv

Dit kickboksgala is online via een livestream te volgen. Dit is overigens wel een livestream waarvoor men dient te betalen. De livestream van het gala is te vinden op de website van Enfusion Tv. Op die site kan men per livestream ook naar de andere gala's van Enfusion kijken. Het is mogelijk om via PPV (Pay Per View) de livestream van één evenement te kopen. Daarnaast is het echter ook mogelijk om een vast abonnement op de livestream van Enfusion te nemen. Daarmee kan men in de abonnementsperiode elk evenement van Enfusion via een livestream van hen bekijken.

Live op tv? Neen, alleen live via livestream, wel samenvatting op tv

In de loop der tijd zijn er diverse evenementen van Enfusion op tv uitgezonden door diverse omroepen. Zo waren er uitgebreide samenvattingen te zien bij Veronica Tv. Ook waren er in 2018 diverse gala's van Enfusion live op tv te zien bij de zender VICE. Dat was een prachtige kans voor veel vechtsportliefhebbers, aangezien VICE in het standaardpakket van veel tv-aanbieders zit (en ook te bekijken is via de livestream-dienst Ziggo GO App). Zo kon men hierdoor gratis live deze gala's van Enfusion bekijken op televisie en via de livestream. Helaas is er bij het gala Enfusion Eindhoven geen live tv-uitzending gepland. Men kan dit gala alleen per livestream bekijken. Op die avond van zaterdag 23 februari 2019 kan men daarentegen wel live op tv kijken naar het vechtsportgala UFC Fight Night Praag (met Stefan Struve) (dit is te zien op de zender Veronica vanaf circa 20u30). Het gala UFC Fight Night Praag is daarnaast via een gratis livestream te bekijken.

Samenvatting op tv: Viceland, 24 februari 2019

Het kickboksgala Enfusion Eindhoven is op zondag 24 februari 2019 wel op tv te zien op de zender Viceland. Deze tv-uitzending begint om 20u30. Viceland is een zender die bij veel Nederlandse tv-kijkers in het standaardpakket zit. Bij Ziggo is deze zender bijvoorbeeld te vinden op het digitale kanaal 26.

Kickboksen live op tv en via een gratis livestream

In tegenstelling tot de evenementen van Enfusion Live, worden in het seizoen 2019 wel veel gala's van Glory Kickboxing live op televisie uitgezonden. Die gala's zijn op Veronica te zien. Daarnaast wordt door Glory in Nederland bij elk evenement ook een gratis livestream aangeboden.

23 februari 2019: MMA live op tv en livestream

Behalve kickboksen zendt Veronica ook MMA (Mixed Martial Arts) live uit op tv en via een gratis livestream. Op de avond van 23 februari 2019 wordt door hen de UFC Fight Night Praag (met Stefan Struve) live uitgezonden op televisie. Ook is dat evenement van de UFC via een gratis livestream te bekijken. Op 16 maart zenden zij bijvoorbeeld ook de UFC Fight Night Londen (met Gokhan Saki) uit op televisie. Dat is eveneens bij hen online te zien via een gratis livestream.

Lees verder

© 2018 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
WK 2019: Nederland Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamWK 2019: Nederland Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamOp dinsdag 11 juni 2019 speelt Nederland op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal tegen Nieuw-Zeeland. Dit is voor beid…
Kickboksen: Glory 67 in Orlando, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 67 in Orlando, live op tv en livestreamOp vrijdag 5 juli 2019 wordt in Orlando (Florida, USA) het kickboksgala Glory 67 gehouden. Dit evenement vindt plaats in…
WK Atletiek 2019, live op tv en livestreamWK Atletiek 2019, live op tv en livestreamOp vrijdag 27 september 2019 begint in Doha (Qatar) het wereldkampioenschap atletiek. De slotdag van dit WK atletiek 201…
Snooker Masters 2019, programma - live op tv en livestreamSnooker Masters 2019, programma - live op tv en livestreamVan zondag 13 januari tot en met zondag 20 januari 2019 worden de Dafabet Snooker Masters gespeeld in Londen. Dit is de…
Vuelta 2019 - live op tv en livestreamVuelta 2019 - live op tv en livestreamDe Ronde van Spanje 2019 gaat van start op zaterdag 24 augustus. Dit is de 74e editie van deze Spaanse wielerwedstrijd.…
Bronnen en referenties
 • http://enfusion-tv.com/events/61-eindhoven-netherlands/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Enfusion
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Andy_Souwer
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Tayfun_Ozcan
 • https://www.youtube.com/watch?v=ylUBlAuVEtE

Reageer op het artikel "Enfusion Live Eindhoven 2019, met Tayfun Ozcan-Endy Semeleer"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 13-05-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!