Kickboksen: Enfusion Live Eindhoven 2020 via een livestream

Kickboksen: Enfusion Live Eindhoven 2020 via een livestream In Eindhoven vindt op zaterdag 29 februari 2020 een groot kickboksgala plaats. Op het programma van dit gala staat onder meer een wedstrijd van de populaire Turkse kickbokser Tayfun Ozcan tegen Daniel Moscardo (Spanje). Ook komt de Turkse zwaargewicht kickbokser Murat Aygun in actie op dit evenement. Op het programma van dit evenement staan ook twee gevechten om de Enfusion Wereldtitel. In de gewichtscategorie tot 85 kilogram neemt Khalid El Bakouri het op tegen Ibrahim El Boustati. In de gewichtsklasse tot 67 kilogram staat Khalid El Moukadam in de ring tegenover Mohammed Boutasaa. Men kan dit kickboksgala via een livestream online bekijken.

Historie: Enfusion

Enfusion Reality

Deze kickboksorganisatie werd opgericht door de Nederlander Edwin van Os. Het begon allemaal met een tv-concept genaamd Enfusion Reality. Dit waren kickbokscompetities die werden uitgezonden als een soort 'tv-reality soaps'. Dat concept bestond in de periode 2010-2014.

Enfusion Live

Naast die 'reality soaps' ging Enfusion vanaf 2013 ook gewone kickboksgala's organiseren. Deze gala's dragen de merknaam Enfusion Live. Nadat er in 2014 een einde kwam aan Enfusion Reality, werd Enfusion Live de core business van het bedrijf. Hun gala's zenden zij doorgaans uit op het internet via een livestream.

Grote ambities

Enfusion is een organisatie met grote ambities. Dat bleek ook toen het in 2017 de strijd aanging voor het contracteren van één van de grootste namen uit het mondiale kickboksen: Badr Hari. Uiteindelijk heeft Hari toch Glory Kickboxing verkozen boven Enfusion Live.

Locatie: Indoor Sportcentrum Eindhoven

Het kickboksgala van Enfusion Live vindt plaats in het Indoor Sportcentrum Eindhoven. Dit sportcomplex bevindt zich in de Genneper Parken, aan de Theo Koomenlaan. Dat is aan de zuidkant van de stad Eindhoven.

Publiekstrekkers Enfusion Eindhoven: Tayfun Ozcan en Murat Aygun

De twee grootste namen op het programma van dit evenement in Eindhoven zijn Ozcan en Aygun. De tegenstander van Ozcan is bij dit evenement de Spanjaard Daniel Moscardo. Hett Turkse zwaargewicht Aygun zou het bij dit gala in Eindhoven oorspronkelijk opnemen tegen Levi Rigers, maar die heeft zijn gevecht afgezegd wegens onenigheid met de organisatie van het evenement. In plaats daarvan neemt Aygun het op tegen Mohamed El Bouchaibi (België).

Biografie: Tayfun Oczan

Tayfun Ozcan werd in 1991 geboren in Tilburg. Hij heeft de Turkse en de Nederlandse nationaliteit. Als kickbokser komt Tayfun Ozcan uit voor Turkije. De bijnaam van Tayfun Ozcan is The Turkish Turbine. Ozcan heeft in zijn carrière 94 kickbokswedstrijden gevochten. Daarin heeft Tayfun Ozcan 83 zeges behaald. Acht keer leed Tayfun Ozcan een nederlaag. Vier wedstrijden van Tayfun Ozcan eindigden in een 'draw' (gelijkspel). In 2015 behaalde Tayfun Ozcan bij Enfusion Live de wereldtitel in de gewichtsklasse tot 72,5 kilogram. Bij het gevecht van Tayfun Ozcan op het gala in Eindhoven staat die wereldtitel overigens niet op het spel. Waarschijnlijk is het gevecht van Ozcan in Eindhoven zijn laatste wedstrijd voor de organisatie Enfusion. Tayfun Ozcan stapt namelijk over naar de grote Aziatische vechtsportorganisatie ONE, waarvoor onder meer ook de bekende Nederlandse kickbokser Nieky Holzken actief is.

Biografie: Murat Aygun

Op 13 december 1988 werd Murat Aygun geboren. Hij komt uit Enschede. Murat Aygun heeft zowel de Turkse als de Nederlandse nationaliteit. Zijn bijnaam als kickbokers is 'The Butcher'. Hij heeft een rijke erelijst. Daarop staan onder meer de ISKA wereldtitel in het zwaargewicht, de Heat Kick Heavyweight Title en de WFL Heavyweight Title. Murat Aygun heeft een lengte van 1'85. Zijn wedstrijdgewicht is doorgaans circa 105 kilogram.

Afwezig: Levi Rigters

Levi Ritgers is de regerende wereldkampioen kickboksen in het zwaargewicht bij de organisatie Enfusion. Hij heeft een lengte van 2 meter. Zijn wedstrijdgewicht is circa 110 kilogram. Rigters werd geboren in 1995 in Nederland. Hij zou in Eindhoven tegen Aygun zijn wereldtitel in het zwaargewicht verdedigen, maar wegens onenigheid met de organisatie gaat die wedstrijd niet door.

Vervanger: Mohamed El Bouchaibi

Vanwege de afzegging van Rigters neemt Aygun het op tegen de Belg Mohamed El Bouchaibi. Hij is afkomstig van het team Sportpoint Vilvoorde. Oorspronkelijk zou het gevecht tussen Murat Aygun en Levi Rigters om de Enfusion Wereldtitel Zwaargewicht gaan; een titel die in het bezit is van Rigters. Bij het gevecht tussen Aygun en El Bouchaibi staat die wereldtitel echter niet op het spel. Deze wedstrijd is een 'gewoon' gevecht over drie ronden.

Programma: wedstrijden op Enfusion Live Eindhoven op 29 februari 2020

Welke wedstrijden staan allemaal op het programma van dit vechtsportgala in Eindhoven? Het programma bestaat uit drie delen. Hieronder vindt u de wedstrijden die in Eindhoven op het programma staan. Tickets zijn te koop vanaf 1 december 2019.

Programma, deel 1: Fightcard Enfusion Live Eindhoven, vanaf 18u00

 • 67 kg: Darryl Verdonk (Ned) - Khalil Kutukcu (Tur)
 • 85 kg: Anwar Dira (Mar) - Regy Janssen (Ned)
 • Zwaargewicht: Jeffrey van Overbeek (Ned) - Martin Terpstra (Ned)
 • 72,5 kg: Zacky Derouich (Mar) - Ervet Manga (Con)
 • Zwaargewicht: Murat Aygun (Tur) - Mohamed El Bouchaibi (Bel)

Programma, deel 2: Fightcard Enfusion #95, vanaf 19u45

 • 70 kg: Younes Smaili (Mar) - Amier Abdulahad (Egy)
 • Zwaargewicht: Nidal Bchiri (Mar) - Muhammed Balli (Tur)
 • 63 kg: Tarik Lyachat (Mar) - Baris Karabas (Tur)
 • 70 kg: Soufiane El Ballouti (Mar) - Iliass Hammouche (Mar)
 • Wereldtitelgevecht 85 kg: Khalid El Bakouri (Mar) - Ibrahim El Boustati (Mar)

Programma, deel 3: Fightcard Enfusion #96, vanaf 21u00

 • 72,5 kg: Nordin van Roosmalen (Ned) - Yassin Baitar (Mar)
 • 72,5 kg: Ismael Ben Ali (Mar) - Marcel Verhaar (Ned)
 • 75 kg: Bilal Loukili (Mar) - Regillio van den Ent (Ned)
 • 72,5 kg: Tayfun Ozcan (Tur) - Daniel Moscardo (Spa)
 • Wereldtitelgevecht 67 kg: Khalid El Moukadam (Mar) - Mohammed Boutasaa (Mar)

Livestream Enfusion Eindhoven op 29 februari 2020

Livestream van Enfusion (mondiaal)

Het kickboksgala van Enfusion in Eindhoven is online via een livestream te volgen. Met zo'n livestream kan men de wedstrijden van dit gala op een computer of smartphone volgen. De livestream van het gala is te vinden op de website van Enfusion Tv. Op die site kan men per livestream ook naar de andere gala's van Enfusion kijken. Is dit een gratis livestream van deze vechtsportgala's? Neen, het is niet een gratis stream. De officiële livestream is een stream waarvoor men dient te betalen. Hoe werkt het om zo'n livestream van Enfusion te gebruiken? Hiervoor zijn twee mogelijkheden.

1: Livestream van één evenement

Het is mogelijk om via PPV (Pay Per View) de livestream van één evenement te kopen. Men kan zo'n livestream kopen via de rubriek 'watch live' op de site van Enfusion Live. De betaling van zo'n PPV-livestream gaat via Cleeng. Men hoeft niet een creditcard te hebben om zo'n PPV-livestream via Cleeng te kopen.

2: Livestream platform Enfusion: vast abonnement

Daarnaast is het op het (anno 2020 vernieuwde) livestream-platform op de site van Enfusion echter ook mogelijk om een vast abonnement op hun livestream te nemen. Daarmee kan men in de abonnementsperiode elk evenement van Enfusion via een livestream van hen bekijken. Daarnaast kan men als abonnee ook elke vroegere 'livestream' terugkijken. Om zo'n abonnement bij hen te kopen, dient men echter wel een creditcard te hebben.

Enfusion Eindhoven live op tv? Neen

In de loop der tijd zijn er diverse evenementen van Enfusion op tv uitgezonden door diverse omroepen. Zo waren er uitgebreide samenvattingen te zien bij Veronica Tv. Ook waren er in 2018 en 2019 diverse gala's van Enfusion live op tv te zien bij de zender Viceland (de tv-zender van het mediaplatform VICE). Dit gala in februari 2020 wordt echter niet live op tv uitgezonden. Het is exclusief live op het internet te bekijken via een livestream.

Kickboksen live op tv en via gratis livestream op 29 februari 2020

Op die avond van zaterdag 29 februari kan men overigens wel live op tv kijken naar een gala van een andere organisatie, namelijk Glory Kickboxing: 'Glory 75 - Utrecht (Central Studios)'. Dat evenement is daarnaast via een gratis livestream te bekijken. Die gratis livestream wordt verzorgd door het multimediaplatform Kijk (van Talpa).

Livestream kickboksgala Eindhoven via tv-app? Neen

Kan men dit kickboksgala volgen via een livestream op een tv-app zoals de Go App (Ziggo) of de iTV-app (KPN)? Neen, het is niet mogelijk om dit evenement te bekijken via zo'n 'gratis livestream' die beschikbaar zijn bij tv-aanbieder zoals Ziggo en KPN. Bij diverse voorgaande gala's van deze organisatie kon men het hoofdprogramma per livestream op zo'n app bekijken, omdat dit slotdeel van het programma live op tv werd uitgezonden door Viceland (Vice Tv). Het kickboksgala op 29 februari 2020 wordt echter niet live op televisie uitgezonden en logischerwijs kan men het dus ook niet via zo'n livestream op een tv-app bekijken.

Uitslagen Enfusion Eindhoven

Hoe verliepen de belangrijkste partijen van dit Eindhovense kickboksgala? Murat Aygun won op punten van Mohamed El Bouchaibi. Khalid El Bakouri won via een knock-out van Ibrahim El Boustati. Tayfun Ozcan won op punten van Daniel Moscardo. Mohammed Boutasaa won op punten van Khalid El Moukadam.

Vechtsport live (tv en livestream) in 2020

Welke andere interessante vechtsportevenementen kan men live volgen via een livestream of op televisie? Op 29 februari 2020 staat ook het evenement 'Glory 75 - Utrecht' op het programma. Dat kickboksgala is via een gratis livestream te volgen bij Kijk. Ook is het deels live op tv te zien bij Veronica. Op 26 maart staat het gala 'Glory 76 - Antwerpen' op het programma. Ook dat is via een gratis livestream te bekijken en is ook deels op tv te zien.

Op zaterdag 20 juni 2020 staat het gala 'Badr Hari is Back - Glory Rotterdam' op het programma. Dit evenement vindt plaats in Ahoy Rotterdam. Ook dit evenement is weer via een gratis livestream te bekijken bij Kijk en wordt eveneens deels op tv uitgezonden door Veronica. Waarschijnlijk organiseert Glory in de tweede helft van 2020 weer een groot vechtsportgala met Rico Verhoeven in de hoofdrol (tegen Badr Hari of Jamal Ben Saddik). Dat is dan ook live op tv en via een gratis livestream bij Veronica en Kijk te zien.

Zowel Veronica als Kijk zijn onderdeel van Talpa Media. Dit bedrijf heeft ook de uitzendrechten van UFC (MMA) in Nederland. Op 28 maart zenden zij de UFC Fight Night met Rozenstruik-Ngannou live uit op tv en via een gratis livestream. Op 11 april zenden ze de UFC Fight Night met Alistair Overeem-Walt Harris live uit op televisie en via een gratis livestream. Op 18 april zenden zij het gala UFC 249 (Khabib-Tony Ferguson) live uit op televisie en met een gratis livestream. De vechtsportgala's van Bellator zijn in Nederland te zien bij Spike Tv. Zij zenden de Europese gala's van die organisatie live op tv uit, ze verschaffen daarbij niet een livestream. Zulke gala's zijn natuurlijk wel via een livestream te bekijken op een tv-app.

Lees verder

© 2018 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Enfusion Live Abu Dhabi 2019 op tv en livestreamEnfusion Live Abu Dhabi 2019 op tv en livestreamOp vrijdag 6 december 2019 wordt er een groot kickboksgala georganiseerd door Enfsusion Live in Abu Dhabi. Op het progra…
EK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamEK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamHet is nog niet bekend wie de tegenstander van Oranje is bij haar derde poulewedstrijd op het EK van 2021. Die tegenstan…
Voetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamOp maandag 7 september 2020 voetbalt Nederland tegen Italië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de UEFA Nati…
Boksen: Jake Paul - AnEsonGib, op 30 januari 2020Boksen: Jake Paul - AnEsonGib, op 30 januari 2020Beroemdheden die het tegen elkaar opnemen in de boksring. Sinds het eerste gevecht tussen de YouTube-sterren Logan Paul…

Badr Hari - Benjamin Adegbuyi, live tv en livestream (2020)Badr Hari - Benjamin Adegbuyi, live tv en livestream (2020)Op zaterdag 20 juni 2020 neemt Badr Hari (Marokko) het in de kickboksring op tegen Benjamin Adegbuyi (Roemenië). Dit gev…
Tai chi en zwaardvechtenTai chi en zwaardvechtenTai chi chuan is door de eeuwen heen uitgegroeid tot een van de meest verfijnde uitingen van de Chinese cultuur. Tai chi…
Bronnen en referenties
 • http://enfusion-tv.com/events/61-eindhoven-netherlands/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Enfusion
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Andy_Souwer
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Tayfun_Ozcan
 • https://www.youtube.com/watch?v=ylUBlAuVEtE

Reageer op het artikel "Kickboksen: Enfusion Live Eindhoven 2020 via een livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 01-03-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!