Kickboksen: Enfusion Live in 2020 via een livestream

Kickboksen: Enfusion Live in 2020 via een livestream Enfusion is een organisatie die internationale vechtsportgala's houdt. Men focust zich daarbij doorgaans vooral op kickboksen, maar daarnaast richten ze zich ook op MMA. De evenementen van Enfusion zijn online via een livestream te volgen. Vanwege de coronacrisis heeft Enfusion het plan om met ingang van september vechtsportgala's in een studio te organiseren, waarbij geen of nauwelijks publiek aanwezig is, maar die wel per livestream te volgen zijn.

Historie: Enfusion

Enfusion Reality

Deze vechtsportorganisatie werd opgericht door de Nederlander Edwin van Os. Het begon allemaal met een tv-concept genaamd Enfusion Reality. Dit waren kickbokscompetities die werden uitgezonden als een soort 'tv-reality soaps'. Dat concept bestond in de periode 2010-2014.

Enfusion Live

Naast die 'reality soaps' ging Enfusion vanaf 2013 ook gewone kickboksgala's organiseren. Deze gala's dragen de merknaam Enfusion Live. Nadat er in 2014 een einde kwam aan Enfusion Reality, werd Enfusion Live de core business van het bedrijf. Hun gala's zenden zij doorgaans uit op het internet via een livestream.

Grote ambities

Enfusion is een organisatie met grote ambities. Dat bleek ook toen het in 2017 de strijd aanging voor het contracteren van één van de grootste namen uit het mondiale kickboksen: Badr Hari. Uiteindelijk heeft Hari toch Glory Kickboxing verkozen boven Enfusion Live.

Toppers die in het verleden actief waren bij Enfusion, waren onder meer Tayfun Ozcan, Murat Aygun, Levi Rigters, Mohammed Jaraya, Zakkari Zouggary, Sarel de Jong, Ismael Lazaar, Luis Tavares en Denise Kielholtz. Grote jaarlijkse evenementen van Enfusion vinden onder meer plaats in Eindhoven en Abu Dhabi.

Coronavirus en Enfusion: gevechten in studio?

Abonnement streamingdienst: terugkijken

Vanwege het coronavirus kan Enfusion sinds maart 2020 geen evenementen meer organiseren. Daarom hebben ze op hun site een aanbieding: voor 5,99 euro per maand kan men via hun streamingdienst tijdens deze coronacrisis alle oude gevechten van Enfusion via een stream terugkijken.

Nieuwe evenementen in studio?

Enfusion maakte in mei 2020 bekend dat zij grote ambities hebben in het najaar van 2020. Ze mogen dan nog geen evenementen met veel publiek organiseren, maar ze willen dan al wel weer evenementen (kickboksen en MMA) organiseren in een studio (net als bijvoorbeeld het geval is bij de UFC). Daarbij zal weinig of geen publiek aanwezig zijn. Die evenementen zijn dan online per livestream te volgen. Zodra er meer duidelijkheid is over de plannen van Enfusion, dan wordt dat hier gemeld.

Livestream Enfusion

Livestream van Enfusion (mondiaal)

Kickboksgala's van Enfusion zijn altijd online via een livestream te volgen. Met zo'n livestream kan men de wedstrijden van dit gala op een computer of smartphone volgen. De livestream van het gala is te vinden op de website van Enfusion Tv. Op die site kan men per livestream ook naar de andere gala's van Enfusion kijken. Is dit een gratis livestream van deze vechtsportgala's? Neen, het is niet een gratis stream. De officiële livestream is een stream waarvoor men dient te betalen. Hoe werkt het om zo'n livestream van Enfusion te gebruiken? Hiervoor zijn twee mogelijkheden. (Het is overigens mogelijk dat dit systeem bij hen in de coronatijd voor hun studio-evenementen wordt aangepast. Zodra daar duidelijkheid over is, dan wordt het hier gemeld.)

1: Livestream van één evenement

Het is mogelijk om via PPV (Pay Per View) de livestream van één evenement te kopen. Men kan zo'n livestream kopen via de rubriek 'watch live' op de site van Enfusion Live. De betaling van zo'n PPV-livestream gaat via Cleeng. Men hoeft niet een creditcard te hebben om zo'n PPV-livestream via Cleeng te kopen.

2: Livestream platform Enfusion: vast abonnement

Daarnaast is het op het (anno 2020 vernieuwde) livestream-platform op de site van Enfusion echter ook mogelijk om een vast abonnement op hun livestream te nemen. Daarmee kan men in de abonnementsperiode elk evenement van Enfusion via een livestream van hen bekijken. Daarnaast kan men als abonnee ook elke vroegere 'livestream' terugkijken. Om zo'n abonnement bij hen te kopen, dient men echter wel een creditcard te hebben.

Enfusion live op tv?

In de loop der tijd zijn er diverse evenementen van Enfusion op tv uitgezonden door diverse omroepen. Zo waren er uitgebreide samenvattingen te zien bij Veronica Tv. Ook waren er in 2018 en 2019 diverse gala's van Enfusion live op tv te zien bij de zender Viceland (de tv-zender van het mediaplatform VICE). In 2020 zijn er geen plannen voor live tv-uitzendingen. Indien dit toch nog wijzigt, dan wordt dat hier gemeld.

Vechtsport live op tv en via livestream in 2020

Welke andere interessante vechtsportevenementen kan men live volgen via een livestream of op televisie? In Nederland zijn de uitzendrechten van de vechtsportgala's van Glory Kickboxing en de UFC in handen van Talpa. Zij zenden deze vechtsportgala soms live uit op tv (bij SBS9 of Veronica Tv). Sowieso verzorgen ze bij al deze gala's een gratis livestream op de streamingdienst Kijk.

De vechtsportgala's van Bellator (meestal MMA, soms ook kickboksen)) zijn in Nederland te zien bij Spike Tv. Zij zenden de Europese gala's van die organisatie live op tv uit, ze verschaffen daarbij niet een livestream. Zulke gala's zijn natuurlijk wel via een livestream te bekijken op een tv-app.

Lees verder

© 2018 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Enfusion Live Abu Dhabi 2019 op tv en livestreamEnfusion Live Abu Dhabi 2019 op tv en livestreamOp vrijdag 6 december 2019 wordt er een groot kickboksgala georganiseerd door Enfsusion Live in Abu Dhabi. Op het progra…
Manchester United-Chelsea, live tv en livestream (2020)Manchester United-Chelsea, live tv en livestream (2020)Op zaterdag 18 juli 2020 speelt Manchester United tegen Chelsea. Dit is een halve finale in het toernooi om de FA Cup. H…
Voetbal 2020: Nederland-Griekenland, live tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Griekenland, live tv en livestreamOp donderdag 28 mei 2020 zou Nederland een interland spelen tegen Griekenland. De interland zou plaatsvinden in Enschede…
EK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamEK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamOp donderdag 17 juni 2021 speelt Oranje op het EK voetbal tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsronde v…

UFC 2020: Conor McGregor - Anderson SilvaUFC 2020: Conor McGregor - Anderson SilvaIn de zomer van 2020 vecht Conor McGregor (Ierland) een MMA-wedstrijd op het UFC Fight Island. Zijn tegenstander is waar…
Badr Hari - Benjamin Adegbuyi, live tv en livestream (2020)Badr Hari - Benjamin Adegbuyi, live tv en livestream (2020)Op zaterdag 20 juni 2020 zou Badr Hari (Marokko) het in de kickboksring opnemen tegen Benjamin Adegbuyi (Roemenië). Het…
Bronnen en referenties
  • http://enfusion-tv.com/events/61-eindhoven-netherlands/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Enfusion
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Andy_Souwer
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Tayfun_Ozcan
  • https://www.youtube.com/watch?v=ylUBlAuVEtE

Reageer op het artikel "Kickboksen: Enfusion Live in 2020 via een livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 24-05-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!