Boksen 2021: Conor McGregor-Manny Pacquiao

Boksen 2021: Conor McGregor-Manny Pacquiao In 2021 gaat Conor McGregor (Ierland) waarschijnlijk weer de boksring in. Zijn tegenstander is de legendarische bokser Manny Pacquiao (Filipijnen). Conor McGregor heeft als vechtsporter vooral faam gemaakt in de MMA (Mixed Martial Arts) bij de UFC. Hij is echter ook een groot boksliefhebber en vocht eerder al tegen de mythische bokskampioen Floyd Mayweather Jr.

Biografie: Conor McGregor

Conor Anthony McGregor werd op 14 juli 1988 geboren in de Ierse hoofdstad Dublin. Sinds 2008 is McGregor een professionele MMA-vechter. Dankzij zijn grote sportieve successen, maar ook door zijn extraverte optredens in de media, is hij de beroemdste en populairste MMA-vechter ter wereld geworden. Conor McGregor heeft een lengte van 1,75 meter en een wedstrijdgewicht van 70 kilo. Zijn ‘reach’ is 188 centimeter. De bijnamen van McGregor zijn The Notorious en Mystic Mac.

Erelijst

Hoe ziet anno 2020 zijn palmares eruit? Conor McGregor heeft in de periode van 2008 tot juni 2020 in totaal 26 officiële profwedstrijden gevochten. Daarvan won hij er 22, waarvan 19 middels knock-out. McGregor heeft in zijn profcarrière vier nederlagen geleden. In 2015 werd McGregor wereldkampioen in het vedergewicht (maximaal 66 kilo). Vervolgens pakte hij in 2016 ook de wereldtitel in de gewichtsklasse lichtgewicht (maximaal 70 kilo). Daarmee was McGregor de eerste vechter aller tijden die bij de bond UFC tegelijkertijd wereldtitels had in meerdere gewichtsklassen.

Bokser

In 2017 maakte Conor McGregor zijn debuut als profbokser. McGregor nam het op tegen de legendarische Floyd Mayweather Jr. De wedstrijd werd vooraf 'het gevecht van de eeuw' genoemd. Mayweather won de wedstrijd van Conor McGregor. Daarna vocht Conor McGregor in oktober 2018 een MMA-wedstrijd tegen Khabib. Het was een wereldtitelgevecht in het lichtgewicht. Conor McGregor verloor die wedstrijd.

Comeback in de MMA

In het voorjaar van 2019 kondigde Conor McGregor aan dat hij zijn MMA-carrière had beëindigd. Later in dat jaar maakte McGregor echter bekend dat hij toch weer terug wilde keren in 'The Octagon'. Op 18 januari 2020 maakte hij zijn comeback tegen 'Cowboy' Donald Cerrone. Deze MMA-wedstrijd won McGregor op indrukwekkende wijze.

Volgende wedstrijd: welke sport en welke tegenstander?

Zomer 2020: plan voor een gevecht tegen Anderson Silva ging uiteindelijk niet door

Oorspronkelijk werd verwacht dat Conor McGregor in de zomer van 2020 op het Fight Island van de UFC een gevecht zou hebben tegen de legendarische vechter Anderson Silva. Deze twee befaamde vechters waren het daarover (eind mei 2020) zelf reeds eens geworden. De UFC was echter niet bereid te zijn om dit gevecht financieel en organisatorisch te realiseren. Sowieso wilde de UFC eigenlijk wel heel graag dat McGregor in 2020 nog een wedstrijd zou vechten. Zij zagen hem echter liever tegenover een andere tegenstander, zoals Justin Gaethje, Tony Ferguson, Jorge Masvidal, Khabib of Kamaru Usman. De UFC was van mening te zijn dat de 45-jarige Anderson Silva inmiddels te oud was geworden voor een echte toppartij tegen McGregor.

Afscheid? Einde carrière? Publiciteitsstunt?

In juni 2020, iets meer dan een week nadat McGregor aangaf dat hij zich voorbereidde op een wedstrijd tegen Anderson Silva, kwam hij ineens met het bericht dat hij zijn MMA-carrière had beëindigd. In hoeverre moest men dit bericht serieus nemen? McGregor had al veel vaker aangegeven dat hij wilde stoppen en kwam daar dan later op terug. De kans was zeer groot dat het vooral een drukmiddel voor onderhandelingen is, of een publiciteitsstunt en beslist niet een weloverwogen idee om werkelijk te stoppen.

MMA? Of toch boksen?

Later in de zomer van 2020 gaf McGregor aan dat hij interesse had om weer over te stappen naar het boksen. Mogelijk tegenstanders die hij daarbij noemde waren onder meer Manny Pacquiao en Floyd Mayweather. Dit 'boksverhaal' leek voor velen in eerste instantie wederom een poging om de MMA-organisatie UFC onder druk te zetten bij onderhandelingen voor een toekomstig MMA-gevecht. Uiteindelijk werd eind september 2020 bekend dat de plannen voor een nieuw boksgevecht van McGregor serieus waren en dat zijn tegenstander waarschijnlijk manny Pacquiao zal zijn.

Biografie: Manny Pacquiao

Op 17 december 1978 werd Emmanuel "Manny" Dapidran Pacquiao geboren in Kibawe (Filipijnen). Sinds 1995 is hij profbokser. Pacquiao is uitgegroeid tot één van de succesvolste boksers aller tijden. Hij won de wereldtitel in maar liefst acht verschillende gewichtsklassen. Dit is een absoluut record. Manny Pacquiao heeft een lengte van 166 centimter en een 'reach' van 170 centimeter. De bijnamen van Manny Pacquiao zijn 'Pacman' en 'The Destroyer'. Hij vocht in zijn carrière 71 profpartijen, waarvan hij er 62 won. 2 wedstrijden van Pacquiao eindigden in een 'draw' (gelijkspel). In 2015 vocht Pacquiao tegen Mayweather. Dat werd aangekondigd als 'het gevecht van de eeuw' (net als later het geval was bij het gevecht van McGregor tegen Mayweather). Mayweather won deze wedstrijd op punten. Manny Pacquia is behalve bokser ook politicus. Hij zit in het senaat van de Filipijnen.

Locatie: Midden-Oosten

De bokswedstrijd van Manny Pacquiao tegen Conor McGregor wordt in het Midden-Oosten gehouden. De exacte locatie is nog niet bekend. Mogelijke locaties die in het geruchtencircuit worden genoemd zijn Jedda (Saoedie-Arabië) en het Yas Island (Abu Dhabi).

Datum?

Het gevecht van Conor McGregor tegen Manny Pacquiao vindt waarschijnlijk in de eerste helft van 2021 plaats. De exacte datum is nog niet bekend.

Programma?

Welke andere wedstrijden vinden plaats bij dit vechtsportgala, waarvan de wedstrijd McGregor-Pacquiao het hoofdgevecht is? Dat is nog niet bekend. Zodra het programma van dit vechtsportgala bekend is, wordt dat hier geplaatst.

Live op tv en livestream

Door welke omroepen wordt dit gevecht live op tv en via de livestream uitgezonden? Dat is nog niet zeker. Het voorgaande boksgevecht van McGregor werd in veel landen live uitgezonden door dezelfde zendgemachtigden als de gala's van de UFC. Mogelijk wordt het evenement in Nederland live uitgezonden door Talpa op SBS9 (tv) en Kijk (livestream). Het zou mooi nieuws zijn als zij het uitzenden, aangezien de livestream van Kijk doorgaans gratis is. Een andere kandidaat voor de live-uitzendingen in Nederland is FOX Sports (live tv en livestream). Die sportomroep gaat met ingang van 2021 in Nederland ESPN heten. In België zijn belangrijke kandidaten voor de live-uitzendingen (tv en livestream) onder meer Eleven Sports en Voo Sports.
© 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
UFC 254: Khabib-Justin Gaethje, live op tv en livestreamUFC 254: Khabib-Justin Gaethje, live op tv en livestreamOp zaterdag 24 oktober 2020 wordt het vechtsportgala UFC 254 georganiseerd. De hoofdwedstrijd gaat tussen Khabib Nurmago…
EK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamEK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamOp donderdag 17 juni 2021 speelt Oranje op het EK voetbal tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsronde v…
EK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamEK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamHet is nog niet bekend wie de tegenstander van Oranje is bij haar derde poulewedstrijd op het EK van 2021. Die tegenstan…
EK hockey 2021 voor heren en dames, live op tv en livestreamEK hockey 2021 voor heren en dames, live op tv en livestreamHet Europees kampioenschap hockey voor mannen en vrouwen wordt in 2021 georganiseerd in Amsterdam (Nederland). Het EK ho…

UFC 251 Fight Island: Usman-Masvidal, live tv en livestreamUFC 251 Fight Island: Usman-Masvidal, live tv en livestreamOp zaterdag 11 juli 2020 wordt het vechtsportgala UFC 251 gehouden. Dit vindt plaats op het Fight Island in Abu Dhabi (V…
Enfusion Live Alkmaar op 9 oktober 2020 via livestreamEnfusion Live Alkmaar op 9 oktober 2020 via livestreamEnfusion is een organisatie die internationale vechtsportgala's houdt. Men focust zich daarbij doorgaans vooral op kickb…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Dana_White
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Ultimate_Fighting_Championship
  • https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/ufc-ster-conor-mcgregor-accepteert-uitdaging-anderson-silva/
  • https://mmadna.nl/ook-anderson-silva-vraagt-om-gevecht-tegen-conor-mcgregor/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Anderson_Silva

Reageer op het artikel "Boksen 2021: Conor McGregor-Manny Pacquiao"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 26-09-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!