UFC 2020: Conor McGregor - Anderson Silva

UFC 2020: Conor McGregor - Anderson Silva In de zomer van 2020 vecht Conor McGregor (Ierland) een MMA-wedstrijd op het UFC Fight Island. Zijn tegenstander is waarschijnlijk Anderson Silva (Brazilië). Dit evenement wordt wereldwijd door diverse omroepen live uitgezonden op tv. Ook kan men dit vechtsportgala van de UFC online via een livestream bekijken.

UFC

De UFC werd opgericht in 1993. De naam van deze organisatie is een afkorting van Ultimate Fighting Championship. De UFC is in de loop der jaren wereldwijd uitgegroeid tot de toonaangevende organisatie in de Mixed Martial Arts (MMA). De voorzitter van de UFC is de Amerikaan Dana White.

Biografie: Conor McGregor

Conor Anthony McGregor werd op 14 juli 1988 geboren in de Ierse hoofdstad Dublin. Sinds 2008 is McGregor een professionele MMA-vechter. Dankzij zijn grote sportieve successen, maar ook door zijn extraverte optredens in de media, is hij de beroemdste en populairste MMA-vechter ter wereld geworden. Conor McGregor heeft een lengte van 1,75 meter en een wedstrijdgewicht van 70 kilo. Zijn ‘reach’ is 188 centimeter. De bijnamen van McGregor zijn The Notorious en Mystic Mac.

Erelijst

Hoe ziet anno 2020 zijn palmares eruit? Conor McGregor heeft in de periode van 2008 tot juni 2020 in totaal 26 officiële profwedstrijden gevochten. Daarvan won hij er 22, waarvan 19 middels knock-out. McGregor heeft in zijn profcarrière vier nederlagen geleden. In 2015 werd McGregor wereldkampioen in het vedergewicht (maximaal 66 kilo). Vervolgens pakte hij in 2016 ook de wereldtitel in de gewichtsklasse lichtgewicht (maximaal 70 kilo). Daarmee was McGregor de eerste vechter aller tijden die bij de bond UFC tegelijkertijd wereldtitels had in meerdere gewichtsklassen.

Bokser

In 2017 maakte Conor McGregor zijn debuut als profbokser. McGregor nam het op tegen de legendarische Floyd Mayweather Jr. De wedstrijd werd vooraf 'het gevecht van de eeuw' genoemd. Mayweather won de wedstrijd van Conor McGregor. Daarna vocht Conor McGregor in oktober 2018 een MMA-wedstrijd tegen Khabib. Het was een wereldtitelgevecht in het lichtgewicht. Conor McGregor verloor die wedstrijd.

Comeback in de MMA

In het voorjaar van 2019 kondigde Conor McGregor aan dat hij zijn MMA-carrière had beëindigd. Later in dat jaar maakte McGregor echter bekend dat hij toch weer terug wilde keren in 'The Octagon'. Op 18 januari 2020 maakte hij zijn comeback tegen 'Cowboy' Donald Cerrone. Deze MMA-wedstrijd won McGregor op indrukwekkende wijze.

Tegenstander: Anderson Silva?

Welke tegenstander? Anderson Silva of toch iemand anders?

De tegenstander van McGregor bij zijn gevecht in de zomer van 2020 is waarschijnlijk Anderson Silva. Deze twee vechters zijn het daarover reeds eens geworden. Het is echter nog niet definitief zeker of de UFC ook bereid is om dit gevecht financieel en organisatorisch te realiseren. Sowieso wil de UFC wel heel graag dat McGregor in de zomer van 2020 op het Fight Island vecht. Het is echter nog niet zeker of men wil dat dit tegen Anderson Silva is, of dat zij hem liever tegen een andere tegenstander zien, zoals Justin Gaethje, Tony Ferguson, Jorge Masvidal of Kamaru Usman.

Biografie: Anderson Silva

Op 14 april 1975 werd Anderson da Silva geboren in Sao Paulo (Brazilië). Sinds 1997 is hij actief als profvechter in de MMA (Mixed Martial Arts). Sinds 2006 staat hij onder contract bij de UFC. Bij die organisatie was hij jarenlang wereldkampioen in het middengewicht. Velen beschouwen Anderson Silva als één van de beste MMA-vechters aller tijden. Zijn bijnaam is 'The Spider'. Anderson Silva heeft een lengte van 1,97 meter.

McGregor: Afscheid? Einde carrière? Publiciteitsstunt?

Iets meer dan een week nadat McGregor aangaf dat hij zich voorbereidde op een wedstrijd tegen Anderson Silva, kwam hij ineens met het bericht dat hij zijn MMA-carrière had beëindigd. In hoeverre moet men dit bericht serieus nemen? McGregor heeft al veel vaker aangegeven dat hij wil stoppen en kwam daar dan later op terug. De kans is groot dat het vooral een drukmiddel voor onderhandelingen is, of een publiciteitsstunt en beslist niet een weloverwogen idee om werkelijk te stoppen.

Locatie: Fight Island

Het evenement wordt in de zomer van 2020 gehouden op het Fight Island. Dit is een privé-eiland dat door de UFC is gekocht, mede vanwege de coronacrisis, om daar evenementen zonder publiek te kunnen organiseren. De exacte locatie van dit eiland is nog niet officieel bekend gemaakt.

Datum?

Waarschijnlijk vindt dit gala plaats in juli 2020. De exacte datum is nog niet bekend.

Programma?

Welke andere wedstrijden vinden plaats bij dit vechtsportgala, waarvan de wedstrijd van McGregor het hoofdgevecht is? Dat is nog niet bekend. Zodra het programma van dit vechtsportgala bekend is, wordt dat hier geplaatst.

Live op tv en livestream

Live in Nederland

In Nederland zijn de uitzendrechten (live tv en livestream) van de UFC in handen van Talpa. Zij zenden dit evenement sowieso online uit via een gratis livestream bij de streamingdienst Kijk. Daarnaast zenden ze het mogelijk ook live uit op de tv-zender SBS9. Zodra hier zekerheid over is, wordt dat hier gemeld.

Live in België

De uitzendrechten van de UFC zijn in België in handen van Eleven Sports. Zij zenden het evenement zowel live op tv als online via de livestream uit. Men dient een abonnement op die sportomroep te hebben, om de livestream op hun site te kunnen bekijken. De tv-zenders van Eleven Sports zijn echter ook te bekijken door mensen die een abonnement hebben op een 'sport tv-pakket' bij Telenet of Proximus. Zodra er meer duidelijkheid is over hun live-uitzendingen bij dit vechtsportgala, dan wordt die info hier geplaatst.
© 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
UFC 2020: Khabib Nurmagomedov-Justin GaethjeUFC 2020: Khabib Nurmagomedov-Justin GaethjeIn 2020 wordt er door de UFC een wedstrijd georganiseerd tussen Khabib Nurmagomedov (Rusland) en Justin Gaethje (Verenig…
UFC 251 Fight Island: Usman-Masvidal, live tv en livestreamUFC 251 Fight Island: Usman-Masvidal, live tv en livestreamOp zaterdag 11 juli 2020 wordt het vechtsportgala UFC 251 gehouden. Dit vindt plaats op het Fight Island in Abu Dhabi (V…
Voetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamOp maandag 7 september 2020 voetbalt Nederland tegen Italië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de UEFA Nati…
UFC Fight Night 2020: Kattar-Ige, live op tv en livestreamUFC Fight Night 2020: Kattar-Ige, live op tv en livestreamOp woensdag 15 juli 2020 wordt er een UFC Fight Night gehouden. Dit evenement vindt plaats in Abu Dhabi op het Fight Isl…

Kickboksen: Enfusion Live in 2020 via een livestreamKickboksen: Enfusion Live in 2020 via een livestreamEnfusion is een organisatie die internationale vechtsportgala's houdt. Men focust zich daarbij doorgaans vooral op kickb…
Enfusion Live Abu Dhabi 2019 op tv en livestreamEnfusion Live Abu Dhabi 2019 op tv en livestreamOp vrijdag 6 december 2019 wordt er een groot kickboksgala georganiseerd door Enfsusion Live in Abu Dhabi. Op het progra…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Dana_White
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Ultimate_Fighting_Championship
  • https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/ufc-ster-conor-mcgregor-accepteert-uitdaging-anderson-silva/
  • https://mmadna.nl/ook-anderson-silva-vraagt-om-gevecht-tegen-conor-mcgregor/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Anderson_Silva

Reageer op het artikel "UFC 2020: Conor McGregor - Anderson Silva"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 07-06-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!