UFC 251 Fight Island: Usman-Masvidal, live tv en livestream

UFC 251 Fight Island: Usman-Masvidal, live tv en livestream Op zaterdag 11 juli 2020 wordt het vechtsportgala UFC 251 gehouden. Dit vindt plaats op het Fight Island in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten). Op het programma staan drie wereldtitelgevechten. De hoofdwedstrijd op het programma is het titelgevecht in het weltergewicht tussen Kamaru Usman en Jorge Masvidal. UFC 251 wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men online via een livestream naar dit vechtsportgala kijken.

UFC

De Ultimate Fighting Championship (UFC) bestaat sinds 1993. In 2001 werd deze organisatie gekocht door de gebroeders Frank en Lorenzo Fertitta. Zij investeerden veel geld in de UFC en stelden Dana White aan als voorzitter van deze vechtsportorganisatie. Onder leiding van White is de UFC uitgegroeid tot de grootste mondiale organisatie in de Mixed Martial Arts (MMA).

Fight Island

Tijdens de coronacrisis kwam men bij de UFC met het plan om een Fight Island te ontwikkelen. Dit zou een eiland zijn waarop men allerlei faciliteiten zou bouwen voor zowel trainingen als wedstrijden van vechtsporters. Een reden waarom deze Amerikaanse organisatie zo'n privé-eiland elders wilde hebben, is dat diverse vechtsporters de Verenigde Staten niet binnen kunnen komen door de reisbeperkingen die vanwege de coronacrisis zijn ingesteld.

Lange tijd was het een groot raadsel waar dit Fight Island zich zou bevinden. Er waren allerlei geruchten. Was het een eiland bij Thailand? Was het een eiland in de Stille Zuidzee? Bestond het eiland wel echt, of was het slechts een publiciteitsstunt? Uiteindelijk werd in juni bekend dat het gaat om het Yas Island in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten). Het Yas Island is onder meer ook bekend vanwege de Formule 1 Grand Prix die er jaarlijks plaatsvindt.

Kalender zomer 2020

Hieronder vindt u een agenda met de belangrijkste evenementen die door de UFC worden georganiseerd in de zomer van 2020. Er staan in principe vier evenementen op het Fight Island in Abu Dhabi op het programma. Daarna keert men terug naar de USA. Al deze onderstaande evenementen zijn live op tv of via een livestream te volgen bij diverse omroepen en streamingdiensten. Bij het evenement van 15 augustus komt ook het Surinaamse fenomeen Jairzinho Rozenstruik weer in actie.

Kalender UFC: evenementen in de zomer van 2020

 • Za. 11 juli: UFC 251, het eerste evenement op Fight Island
 • Wo. 15 juli: Fight Night op Fight Island
 • Za. 18 juli: Fight Night op Fight Island
 • Za. 25 juli: Fight Night op Fight Island
 • Za. 1 augustus: Fight Night in Las Vegas
 • Za. 15 augustus: UFC 252: Stipe Miocic-Daniel Cormier
 • Za. 29 augustus: Fight Night in Las Vegas
 • Za. 12 september: Fight Night in Las Vegas

Programma UFC 251: Kamaru Usman-Jorge Masvidal

UFC 251 is op 11 juli het eerst vechtsportgala dat plaatsvindt op het UFC Fight Island. Welke wedstrijden staan bij UFC 251 op het programma? Dit evenement op het Yas Island heeft een zeer indrukwekkende 'Fight Card'. Op het programma staan maar liefst drie wereldtitelgevechten. Verderop vindt u het complete programma.

Hoe laat?

Hoe laat beginnen de onderdelen van het programma? Het eerste deel van het programma (Early Prelims) begint om 0u00 (Nederlandse en Belgische tijd). Het tweede deel van het programma (PreLims) begint om 2u00. Het hoofdprogramma (de Main Card die ook live op televisie te zien is) begint voor de kijkers in Nederland en België om 4u00 in de nacht van zaterdag 11 juli op zondag 12 juli. Het titelgevecht tussen Kamaru Usman en Jorge Masvidal is vanzelfsprekend het laatste gevecht van dit evenement op Fight Island.

Jorge Masvidal vervangt Burns

Oorspronkelijk zou Kamaru Usman in de hoofdwedstrijd van dit evenement op het Fight Island vechten tegen Gilbert Burns. Dit zou een wedstrijd om de wereldtitel in het weltergewicht zijn. Burns mag echter niet deelnemen, aangezien hij positief heeft getest op corona. Daarom werd er gezocht naar een vervangende tegenstander voor de regerende wereldkampioen Usman. Burns wordt uiteindelijk vervangen door de zeer spectaculaire vechter Jorge Masvidal.

Biografie: Jorge Masvidal

Jorge Masvidal werd op 12 november 1984 geboren in Miami (Florida). Hoe ziet anno 2020 de erelijst van Masvidal als vechtsporter eruit? Masvidal vocht in de loop van zijn carrière 48 officiële MMA-partijen. Daarvan won Masvidal er 35. Bij de organisatie AFC had Masvidal de wereldtitel MMA in het weltergewicht. Bij de UFC heeft Jorge Masvidal het record van de snelste knock-out: in juli 2019 won Masvidal binnen vijf seconden via een knock-out van Ben Askren. Jorge Masvidal heeft in november 2019 de titel van 'Baddest Motherfucker in the game' (BMF) gewonnen. Jorge Masvidal zegevierde in het gevecht tegen Nate Diaz via een t.k.o. (technische knock-out): de ringdokter beëindigde het gevecht na de derde ronde, omdat deze arts van mening was dat het onverantwoord was voor Diaz om door te vechten met z'n verwondingen.

Biografie: Kamaru Usman

Op 11 mei 1987 werd Kamarudeen Usman geboren in Auchi (Nigeria). Toen Kamaru Usman acht jaar was, emigreerde hij met z'n familie naar de Verenigde Staten. Op zijn High School in Texas ging Kamaru Usman aan worstelen doen en daar bleek hij veel talent voor te hebben. Als amateurworstelaar vocht Usman 56 wedstrijden, waarvan hij er 53 won. In 2012 stapte Usman over naar MMA (Mixed Martial Arts). Sindsdien heeft Usman 17 officiële profpartijen gevochten, waarvan hij er 16 won. Sinds maart 2019 is Kamaru Usman wereldkampioen weltergewicht bij de UFC. Usman heeft zowel de Amerikaanse als de Nigeriaanse nationaliteit. De bijnaam van Kamaru Usman is 'The Nigerian Nightmare'.

Programma Early Prelims (livestream UFC Tv)

 • Bantamgewicht: Davey Grant - Martin Day
 • Dames bantamgewicht: Vanessa Melo - Karol Rosa
 • Vlieggewicht: Raulian Paiva - Zhalgas Zhumagulov
 • Zwaargewicht: Marcin Tybura - Maxim Grishin

Programma PreLims (livestream UFC Tv)

 • Lichtgewicht: Leonardo Santos - Roman Bogatov
 • Vedergewicht: Danny Henry - Makwan Amirkhani
 • Weltergewicht: Elizeu Zaleski dos Santos - Muslim Salikhov
 • Halfzwaargewicht: Jiri Prochazka - Volkan Oezdemir

Programma Main Card UFC 251 - Fight Island (livestream Eleven en Kijk)

 • Dames vlieggewicht: Amanda Ribas - Paige VanZant
 • Dames strogewicht: Jessica Andrade - Rose Namajunas
 • Wereldtitelgevecht bantamgewicht: José Aldo - Petr Yan
 • Wereldtitelgevecht vedergewicht: Alexander Volkanovski - Max Holloway
 • Wereldtitelgevecht weltergewicht: Kamaru Usman - Jorge Masvidal

UFC 251 live op tv (zaterdag 11 juli 2020) met Usman-Masvidal

Het eerste evenement op Fight Island bekijken in Nederland

De uitzendrechten van de UFC zijn in Nederland in handen van Talpa. Zij zenden vaak vechtsportgala's van deze organisatie live op tv uit in Nederland (meestal op de zender SBS9, soms op Veronica Tv). In het voorjaar van 2020 zond Talpa enige tijd de evenementen niet meer live op tv uit, maar alleen nog maar op het internet (via een livestream bij de streamingdienst Kijk). Met ingang van medio juni is Talpa echter toch weer UFC live op tv gaan uitzenden.

Hoe laat en welke zender?

Het evenement UFC 251 wordt in Nederland in de nacht van zaterdag 11 juli op zondag 12 juli om 4u00 live uitgezonden op de tv-zender SBS9. Bij hen is het hoofdprogramma live op tv te zien, met natuurlijk als afsluitende hoofdpartij Usman-Masvidal. Ook zendt Talpa het vechtsportgala op Fight Island uit via een gratis livestream (meer info: zie verderop).

België: het evenement op Fight Island live bekijken via Eleven Sports

Het hoofdprogramma van het vechtsportgala UFC 251 wordt in België live op tv uitgezonden door Eleven Sports Network. Als bekend is hoe laat hun live tv-uitzending begint, dan wordt dat hier gemeld. Eleven Sports Network is een abonneezender. Bij de overgrote meerderheid van de Belgische tv-providers zit deze omroep niet in het standaard zenderpakket. Men dient een aanvullend abonnement te hebben op een zenderpakket waarin deze omroep zit, om hun live tv-uitzendingen te kunnen bekijken. Een voorbeeld van zo'n zenderpakket is het sportpakket 'Telenet Play Sports' bij de Belgische tv-provider Telenet. Wie een abonnement neemt op dat pakket, krijgt niet alleen de sportzenders die Telenet zelf produceert (waarop onder meer voetbal, Formule 1 en veldrijden te zien is), maar ook diverse andere sportzenders, waaronder het Eleven Sports Network. Ook met een abonnement op Promixus Sport kan men de live-uitzendingen van Eleven bekijken.

Hoe laat bij Eleven Sports?

De live tv-uitzending van dit evenement begint bij die Belgische sportomroep om 4u00 in de nacht van 11 op 12 juli 2020. De slotwedstrijd tussen Usman en Masvidal is dus voor de Belgische kijkers in de vroege ochtend van zondag 12 juli live te zien.

Livestream UFC 251 in Nederland (Fight Island, 11 juli 2020

Gratis livestream (geo-restricted)

In Nederland is er een gratis livestream van UFC 251 bij de streamingdienst Kijk beschikbaar. Het moederbedrijf van Kijk is Talpa, dat voor Nederland de online uitzendrechten van UFC 251 heeft. De livestream van Kijk is geo-restricted: buiten Nederland mag men deze gratis stream van UFC 251 niet gebruiken.

Hoe laat begint de livestream?

Hoe laat begint de livestream het hoofdprogramma van dit evenement op Fight Island bij de streamingdienst Kijk? Hun gratis livestream begint in de nacht van zaterdag 11 juli op zondag 12 juli om circa 4u00. Het afsluitende hoofdgevecht tussen Usman en Masvidal is voor de kijkers in Nederland dus pas op de vroege zondagochtend via de livestream te bekijken. De gratis livestream is te vinden op de website van Kijk. Ook is er een gratis livestream te vinden op enkele anders sites van Talpa, waaronder de website van Veronica Tv. Om optimaal gebruik te kunnen maken van een officiële livestream van hen, dient de gebruik wel in te loggen op zo'n site. Men kan bij zo'n livestream inloggen met een gratis Kijk-account. Wie het echter gedoe vindt om zo'n nieuw account aan te maken, kan ervoor kiezen om in te loggen bij de gratis livestream met een Facebook-account. Het is ook mogelijk om het evenement te bekijken middels een livestream op de app van Kijk.

Livestream UFC 251 Fight Island in België

In België wordt de livestream van UFC 251 verzorgd door Eleven Sports Network. Op die livestream is het hoofdprogramma te zien, inclusief natuurlijk de titanenstrijd tussen Usman en Masvidal. De livestream begint tegelijkertijd met hun live tv-uitzending van dit evenement op Fight Island. Dit houdt in dat deze livestream om circa 4u00 begint in de nacht van zaterdag 11 juli op zondag 12 juli 2020. In tegenstelling tot de gratis livestream van Kijk is dit niet een gratis stream. Deze livestream is beschikbaar voor abonnees van deze sportomroep. Wat biedt deze omroep online aan qua evenementen die per livestream te zien zijn? Bij Eleven Sports is middels de livestream onder meer ook veel voetbal te bekijken, waaronder de Serie A, La Liga en de Bundesliga. Wie geen volledig abonnement bij Eleven Sports wil hebben, maar alleen de vechtsportevenementen bij hen via de livestream wil bekijken, kan bij hen een Eleven Sports Fight Pass kopen. Met die pass kan men in de hele EU per livestream niet alleen live kijken naar evenementen van de UFC, maar ook onder meer naar Glory Kickboxing en Cage Warriors. Elke livestream van Eleven is te vinden op hun site. Daarnaast is het mogelijk om zo'n livestream van hen op de app van die sportomroep te bekijken.

Livestream hoofdprogramma (inclusief Usman-Masvidal) via Go App (hele EU)

Het is ook mogelijk om via een livestream op de Go App (Online Tv) naar het hoofdprogramma van dit evenement te kijken, inclusief natuurlijk het titangevecht tussen Kamaru Usman en Jorge Masvidal. Via die app kan men in de nacht van zaterdag 11 juli op zondag 12 juli namelijk per livestream kijken naar de live tv-uitzending van SBS9. De Go App is een service van Ziggo, die beschikbaar is voor iedereen die digitale tv bij hen heeft. Via die app kunnen klanten middels een livestream naar tv kijken. Zo'n livestream is in de hele EU te gebruiken. Zo is het dus ook mogelijk om via zo'n livestream in elk land van de EU geheel legaal live naar het gevecht van Usman-Masvidal te kijken.

UFC 251 via stream van iTV

Eveneens is het mogelijk om via een stream van de iTV-app in de nacht van 11 op 12 juli naar het hoofdprogramma van UFC 251 te kijken (inclusief Kamaru Usman-Jorge Masvidal). Om via een livestream op die app naar televisie te kunnen kijken dient men wel een abonnement op Interactieve Tv bij KPN te hebben. Ook zo'n stream op die app is in de hele EU legaal live te bekijken. Zo kunnen MMA-fans dus ook via die app in de hele EU live naar Kamaru Usman-Jorge Masvidal kijken.

Livestream Fight Island: voorprogramma via UFC Tv

De twee delen van het voorprogramma van dit evenement (de Early Prelims en de Prelims) zijn niet live te bekijken bij de hierboven genoemde Nederlandse en Belgische livestreams (Kijk en Eleven Sports). Die delen van het programma van dit evenement op Fight Island zijn alleen per livestream te bekijken bij de online streamingdienst UFC Tv. Men kan een livestream van he bekijken indien men een UFC Fight Pass heeft gekocht. Hoe laat begint de livestream van dit deel van het programma? De livestream van de Early PreLims begint voor de kijkers in Nederland en België om 0u00 in de nacht van 11 op 12 juli. De livestream van de PreLims (deel twee van het voorprogramma) begint vervolgens om circa 02u00. Via die livestream is dus niet het hoofdprogramma (met daarbij de hoofdwedstrijd Usman-Masvidal) live te zien.

Terugkijken UFC?

Hoe kan men de wedstrijden van dit UFC-evenement terugkijken, waaronder het gevecht tussen Masvidal en Usman? In Nederland zijn de wedstrijden van het hoofdprogramma gratis terug te kijken bij de streamingdienst Kijk. Ook kunnen Nederlandse MMA-fans deze wedstrijden terugkijken via de website van Veronica. Bovendien is het mogelijk om de wedstrijden een week lang terug te kijken via een stream op een tv-app (zoals de Ziggo Go App of de iTV-app).

Uitslagen UFC 251

Hoe verliepen de wedstrijden in het hoofdprogramma van UFC 251? In de openingswedstrijd won Ribas via submission in de eerste ronde. In de tweede wedstrijd won Namjunas op punten (split decision). De derde wedstrijd werd door Petr Yan gewonnen via een technische knock-out in de vijfde ronde. Aleaxander 'The Great' Volkanovski won zijn westrijd op punten (split decision). In de slotwedstrijd won Usman overtuigend op punten (unanieme beslissing) van Masvidal.

Lees verder

© 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
UFC Fight Night 17 oktober 2020, live op tv & livestreamUFC Fight Night 17 oktober 2020, live op tv & livestreamOp zaterdag 17 oktober 2020 wordt er een UFC Fight Night gehouden. De hoofdwedstrijd op het programma van deze Fight Nig…
Voetbal 2020: PSV-Granada CF, live tv en livestreamVoetbal 2020: PSV-Granada CF, live tv en livestreamOp donderdag 22 oktober 2020 wordt de wedstrijd PSV-Granada CF gespeeld. Dit is een wedstrijd in de groepsfase van de Eu…
IFP Enfusion Live: Wuppertal 17 oktober 2020 via livestreamIFP Enfusion Live: Wuppertal 17 oktober 2020 via livestreamOp zaterdag 17 oktober 2020 staat er een groot kickboksgala gepland van Enfsusion Live in Wuppertal (Duitsland). Op het…
Formule 1: GP Emilia-Romagna Imola 2020 live tv & livestreamFormule 1: GP Emilia-Romagna Imola 2020 live tv & livestreamOp zondag 1 november 2020 wordt de Formule 1 GP van Emilia verreden in Imola (Italië). De race vindt plaats op het Autod…

Boksen 2021: Conor McGregor-Manny PacquiaoBoksen 2021: Conor McGregor-Manny PacquiaoIn 2021 gaat Conor McGregor (Ierland) waarschijnlijk weer de boksring in. Zijn tegenstander is de legendarische bokser M…
Enfusion Live Alkmaar op 9 oktober 2020 via livestreamEnfusion Live Alkmaar op 9 oktober 2020 via livestreamEnfusion is een organisatie die internationale vechtsportgala's houdt. Men focust zich daarbij doorgaans vooral op kickb…
Bronnen en referenties
 • https://mmadna.nl/ufc-fight-island-is-officieel-met-vier-evenementen-en-tenminste-vier-titelgevechten/
 • https://nos.nl/artikel/2336761-kooivechters-ufc-gaan-toch-naar-eiland-yas-island-in-abu-dhabi.html
 • https://en.wikipedia.org/wiki/UFC_251
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Ultimate_Fighting_Championship
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Dana_White

Reageer op het artikel "UFC 251 Fight Island: Usman-Masvidal, live tv en livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Sander Anocic, 11-07-2020 19:59 #1
Hallo!

allereerst, erg bedankt voor deze artikel! ik heb alleen een vraagje over het commentaar wat gegeven zal worden. Word het in het Nederlands of Engels gehouden?, het liefst Engels namelijk. Alvast bedankt voor je reactie!

mvg
Sander

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 09-09-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 5
Reacties: 1
Schrijf mee!