InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Nederlands elftal (mannen-vrouwen): tv-uitzendingen/verslag

Nederlands elftal (mannen-vrouwen): tv-uitzendingen/verslag

Nederlands elftal (mannen-vrouwen): tv-uitzendingen/verslag Op 23 maart 2018 spelen de Oranje mannen tegen Engeland in de Amsterdam Arena een oefenpot. Op 26 maart 2018 speelt het mannenteam van Oranje tegen Portugal een oefenduel. Beide uitzendingen worden verzorgd door Veronica. Op 6 april 2018 spelen de Oranje leeuwinnen thuis tegen Noord-Ierland een kwalificatiewedstrijd. Veronica zendt deze wedstrijd uit. Op 10 april 2018 spelen de Oranje vrouwen uit tegen Ierland een kwalificatiewedstrijd. Ook deze wedstrijd wordt door Veronica. uitgezonden. In 2018 spelen de mannen wedstrijden tegen Frankrijk en Duitsland in het kader van de Nations League. Deze wedstrijden worden uitgezonden door de NOS. De eerste wedstrijd is op zondag 9 september 2018 Frankrijk-Nederland. De tweede wedstrijd is op zaterdag 13 oktober 2018 Nederland-Duitsland. Daarna volgen op vrijdag 16 november 2018 Nederland-Frankrijk en maandag 19 november 2018 Duitsland-Nederland.

Eerstvolgende wedstrijd

 • 23 maart 2018 om 20.45 uur Nederland - Engeland (mannen) - Veronica
 • 26 maart 2018 om ? uur Nederland - Portugal (mannen) - Veronica
 • 6 april 2018 om ? uur Nederland - Noord Ierland (vrouwen) - Veronica
 • 10 april 2018 om ? uur Ierland - Nederland (vrouwen) -Veronica

Live wedstrijden mannenvoetbal 2018-2019 NOS/Veronica

De NOS heeft weer de uitzendrechten van de EK- en WK-kwalificatieduels van het Nederlands elftal voor de komende vier jaar verkregen. Het gaat om de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2016 en het WK 2018. De wedstrijden zijn te zien op NPO3 en op NOS.nl. Veronica zendt de oefenduels uit.

Nations League - NOS 2018

Het Nederlands elftal is in de Nations League gekoppeld aan Frankrijk en Duitsland. De wedstrijden worden gespeeld tussen september en november van dit jaar.

 • Zondag 9 september 2018 Frankrijk-Nederland
 • Zaterdag 13 oktober 2018 Nederland-Duitsland
 • Vrijdag 16 november 2018 Nederland-Frankrijk
 • Maandag 19 november 2018 Duitsland-Nederland

Oefenduels - Veronica 2018-2019

23 maart 2018 Nederland - Engeland
Nog niet bekend.

26 maart 2018 Nederland - Portugal
Nog niet bekend.

31 mei 2018 Slowakije - Nederland
Nog niet bekend.

4 juni 2018 Italië - Nederland
Nog niet bekend.

6 september 2018 ? - Nederland
Nog niet bekend.

16 oktober 2018 België - Nederland
Nog niet bekend.

Live wedstrijden mannenvoetbal 2016-2017 NOS/SBS6

WK kwalificatiewedstrijden - NOS 2016-2017

Tijdens de WK kwalificatiewedstrijden wordt beslist welke landen gaan deelnemen aan het WK 2018 in Rusland. Aan dat WK doen 32 landen mee. Rusland heeft zich als gastland al automatisch geplaatst. Nederland heeft zich niet weten te kwalificeren. Het is als derde geëindigd in de poule achter Frankrijk en Zweden.

Dinsdag 6 september 2016 Zweden - Nederland - om 20.45 uur 1-1
De wedstrijd eindigt in een gelijkspel: 1-1. Een doelpunt van Bas Dost wordt aan het einde van de wedstrijd afgekeurd omdat hij een klein duwtje geeft aan een Zweedse speler. Voor de rust heeft Oranje al de leiding moeten nemen, maar het zijn de Zweden die de 1-0 maken. Nederland krijgt veel kansen en heeft veel balbezit. Davy Klaassen heeft de 1-0 op de slof maar de Zweedse doelman keert de bal. Even later kopt Klaassen de bal richting het doel en zijn er schoten van Janssen en Sneijder op het Zweedse doel. Vlak voor rust scoort Zweden dankzij een blunder van Kevin Strootman. Hij geeft de bal knullig weg op de rand van het strafschopgebied. Berg maakt vervolgens een mooie lob en scoort zo. Na rust kunnen de Zweden zelfs op 2-0 komen door geklungel van Janmaat maar de bal treft het net niet. Daarna komen er kansen voor Oranje. Klaassen lijkt raak te koppen maar Olsen haalt de bal uit de hoek. Het is uiteindelijk Wesley Sneijder die in de rebound na een schot van Janmaat raak schiet: 1-1. Er komen nog meer kansen. Op het einde scoort Dost de 2-1 maar het doelpunt wordt afgekeurd vanwege duwen.

Vrijdag 7 oktober 2016 Nederland - Wit-Rusland - om 20.45 uur 4-1
Een klinkende overwinning voor Oranje: 4-1. In de Kuip maakt Oranje indruk tegen het sterk verdedigend spelende Wit-Rusland. Stekelenburg staat voor het eerst in de basis sinds 2012. Rick Karsdorp debuteert uitstekend. Er komen al snel kansen voor Oranje. Strootman schiet net naast en Janssens schot kan ternauwernood gekeerd worden door de Wit-Russische doelman. Quincy Promes maakt het eerste doelpunt na een kwartier voetballen. Het doelpunt van Virgil van Dijk wordt afgekeurd vanwege buitenspel. Promes scoort daarna opnieuw met een volley. Tot aan de rust blijft het 2-0 hoewel de Wit-Russen nog behoorlijke kansen krijgen. Vlak na rust scoort Wit-Rusland alsnog. Davy Klaassen treft vervolgens doel uit de rebound na een schot van Janssen op de paal. Het mooiste doelpunt komt op naam van Vincent Janssen die vanaf 16 meter in de kruising schiet. Hij wordt daarna gewisseld voor Bas Dost maar deze kan geen vijfde doelpunt maken. Oranje neemt de leiding in de poule na de overwinning.

Maandag 10 oktober 2016 Nederland - Frankrijk - om 20.45 uur 0-1
Ondanks het dappere optreden van Oranje tegen de Fransen blijft een verrassing uit. Nederland verliest de wedstrijd met 1-0. De Fransen zijn vanaf het begin af aan gevaarlijk. Kevin Gameiro maakt het de Oranje verdediging behoorlijk lastig. Eerst kan hij nog tegengehouden worden door Virgil van Dijk. Later kan hij wel uithalen maar staat Maarten Stekelenburg op de goede plek om de bal tegen te houden. Maar op een zwabberend schot van Pogba gaat Stekelenburg juist wel de mist in. Het wordt 1-0 voor de Fransen. Dankzij een goede actie van Vincent Janssen wordt een strafschop voor Nederland versierd. Maar de scheidsrechter denkt daar anders over. Geen penalty voor Nederland dus. Na rust gaat Oranje strijdvaardig verder. Een schot van Vincent Janssen belandt in het zijnet. Ook de ingevallen Memphis Depay krijgt een goede kans na een dieptepass van Davy Pröpper. Toch domineert Frankrijk de tweede helft. Gameiro krijgt een kans maar die wordt gestopt door Stekelenburg. Pogba heeft met een kopbal de 2-0 kunnen maken, maar opnieuw staat Stekelenburg goed te keepen. Invaller Bas Dost kan niet veel doen tegen de Franse verdediging. Er komt nog wel een goede kans voor Depay. Zijn inzet met links wordt gestopt door de Franse keeper. Door het verlies van Oranje staat Oranje nu derde in de poule.

Zondag 13 november 2016 Luxemburg - Nederland - om 18.00 uur 3-1
Dankzij Memphis Depay wint Oranje van Luxemburg. Het duurt lang voordat Nederland op voorsprong komt. Arjen Robben is de gevaarlijkste man bij Oranje. Hij komt al snel met een waarschuwingsschot na een combinatie met Bart Ramselaar. Het baltempo ligt laag maar toch komen er kansen voor Nederland. Davy Klaassen kopt over een leeg doel. Na een half uur schiet Arjen Robben alsnog op voorsprong. Vlak voor rust komt Luxemburg toch weer op gelijke hoogte. Brenet maakt een fout bij de verdediging van Daniel Da Mota. Maxime Chanot benut de penalty. In de rust worden Robben en Sneijder gewisseld. Robben is geblesseerd geraakt en Sneijder speelt niet al te best. Depay en Berghuis komen in het veld. Depay blijkt al snel succesvol. Met een kopbal treft hij doel na een uitstekende voorzet van Blind. Daarna komen er niet veel meer kansen voor beide partijen. Dankzij een vrije trap van Depay wordt het toch nog 3-1 voor Oranje. Met deze overwinning klimt Oranje naar de tweede plek in de poule.

Zaterdag 25 maart 2017 Bulgarije - Nederland - om 20.45 uur 2-0
Oranje maakt in de strijd om een WK-ticket een flinke uitglijder. Er wordt met 2-0 van Bulgarije verloren. Danny Blind kiest voor debutant De Ligt in de verdediging. Deze maakt al in de 5de minuut een fout waardoor Delev kan scoren. In de 20ste minuut maakt De Ligt opnieuw een fout, samen met Martins Indi en keeper Zoet, en kan Delev opnieuw scoren met een fraai afstandsschot. Ondanks dat Oranje veel balbezit heeft wordt daar vrijwel niets mee gedaan. Strootman verliest vaak de bal. In de eerste helft krijgt alleen Dost een grote kans die net mis schiet. Na rust worden De Ligt en Wijnaldum vervangen door debutant Hoedt en Sneijder. Promes en Robben krijgen kansen, maar het zit niet mee voor Oranje. Halverwege de tweede helft wordt Oranje moedeloos en kan het onheil niet meer worden afgewend.

Vrijdag 9 juni 2017 Nederland - Luxemburg - om 20.45 uur 5-0
Dankzij 5-0 winst op Luxemburg is Oranje in WK-kwalificatiegroep A een plaats gestegen en staat nu derde. Bulgarije heeft verloren van Wit-Rusland (2-1) en is gezakt naar de vierde plaats. Zweden wint van Frankrijk (2-1) en staat nu eerste. Nederland speelt op een enkele korte fase na een puike eerste helft. Oranje zet druk en krijgt via Robben en Janssen al vroeg kansen. Wanneer de druk iets minder wordt voor Luxemburg scoort Nederland toch via Robben op aangeven van Hoedt. Sneijder maakt via een assist van Depay de 2-0 in zijn 131ste interland (een record) en op zijn verjaardag. Oranje kan na rust de draad van de eerste helft niet helemaal oppakken. Het tempo ligt lager en Luxemburg dringt zich vaker op op de Nederlandse helft. Het krachtsverschil blijft echter groot en de kansen voor Oranje blijven komen via Sneijder en Robben met een mooie slalom. Het is echter Wijnaldum die scoort uit de rebound vanaf de rand van het strafschopgebied. Promes maakt er 4-0 van na een mooie voorzet van De Vrij. Janssen benut nog een penalty en zorgt voor een 5-0 eindstand.

Donderdag 31 augustus 2017 Frankrijk - Nederland - om 20.45 uur 4-0
Het Nederlands elftal heeft in Saint-Denis kansloos met 4-0 verloren van een superieur Frankrijk. Oranje kan zich nog steeds plaatsen voor het WK van volgend jaar, maar de kans daarop is minimaal. Het uitgebalanceerde Franse team bleek een klasse beter dan een vooral in de eerste helft uiterst pover Oranje. De bal werd veelal snel ingeleverd bij de Fransen, die heersten op het middenveld. Griezmann tekende voor de 1-0 door na een eentweetje met Giroud de bal tussen de benen van Cillessen heen binnen te schieten. De Fransen verzuimden om hun overwicht voor de rust te bekronen met meer goals. Schoten van Coman en Pogba werden gestopt en Kurzawa schoot over. Oranje probeerde na de pauze (met Vilhena als vervanger van Sneijder) het tij te keren, maar beter werd het spel niet. Opvallend genoeg kreeg het pas als tiental (Strootman kreeg zijn tweede gele kaart na een charge op Griezmann) zijn eerste grote kans: Robbens kopbal werd door Umtiti onschadelijk gemaakt. Kort daarna voorkwam Cillessen onheil bij een inzet van Pogba, maar de 2-0 kon niet uitblijven. Uitblinker Lemar zorgde daarvoor met een schitterend schot. Met de moed der wanhoop viel Oranje nog aan en Robben raakte zelfs de lat. De Fransen profiteerden echter optimaal van de ruimte die ze kregen en Lemar en Mbappé maakten de afstraffing compleet.

Zondag 3 september 2017 Nederland - Bulgarije - om 18.00 uur 3-1
Het Nederlands elftal heeft de hoop op deelname aan het WK van volgend jaar in Rusland levend gehouden. Na het echec van Parijs greep Oranje tegen Bulgarije in Amsterdam de laatste strohalm: 3-1. Oranje, drie dagen terug op alle fronten afgetroefd, drong de Bulgaren nu direct terug. De frisse start, met veel beweging en een hoog baltempo, leverde al snel de 1-0 op. Blind zette vanaf de achterlijn voor, Pröpper tikte na 7 minuten raak. Bulgarije kwam er amper uit, maar bij de eerste goede aanval kopte Kostadinov op de paal. Op Oranje leek die waarschuwing een verlammende uitwerking te hebben. De flitsende opening kreeg geen vervolg en tot de rust lukte er weinig meer. Oranje ging, ook gezien het mogelijk allesbepalende doelsaldo (Zweden stond bij rust in Borisov al met 3-0 voor), na de rust op jacht naar meer doelpunten. Het ontbrak de ploeg daarbij aan echte overtuiging en finesse, maar de 2-0 viel wel. Die was, uit een vlotlopende aanval, haast identiek aan de eerste, Weer zette Blind voor, maar nu tikte Robben in. Ruim een minuut later was de marge weer één. Na een vrije trap keek iedereen toe hoe Kostadinov de bal op de kruin kreeg. Helemaal 'los' ging Advocaats ploeg ook daarna niet, al werd het dankzij Promes nog wel 3-1. Zijn voorzet op Pröpper was bijna niet te missen. Maar ja, ook Zweden maakte er in Wit-Rusland nog een bij.

Zaterdag 7 oktober 2017 Wit-Rusland - Nederland - om 20.45 uur 0-3
In Borisov kwam Oranje moeizaam op gang en pas halverwege de eerste helft waren de eerste kansen een feit. Nadat Blind naast had geschoten en Janssen de lat had geraakt, opende Pröpper de score op aangeven van Robben, die de bal na een pass van Babel op hem had teruggelegd. In het vervolg van de eerste helft kreeg Nederland kansen om afstand te nemen. Janssen miste er een aantal en de onzeker keepende Tsjernik werd op de proef gesteld bij een schot van Vilhena en een dwarrelende voorzet van Janmaat. Oranje begon na rust aardig, maar snel volgde de domper. Cillessen voorkwam nog onheil bij een schot van Balanovitsj, maar boog voor een inzet van Volodko. In de slotfase scoorde Robben (penalty na een charge van Signevitsj op Dost) en Depay (vrije trap). Wit-Rusland was tussendoor kansrijk via Janoesjkevitsj en Karnitsky, maar de Nederlandse zege kwam niet in gevaar, al was die slechts een dun pleistertje op een open wond.

Dinsdag 10 oktober 2017 Nederland - Zweden - om 20.45 uur 2-0
Het Nederlands elftal heeft zich als verwacht niet geplaatst voor de play-offs om de laatste vier Europese WK-tickets. Oranje won in Amsterdam met 2-0 van Zweden, maar het verschil had groter (zeven treffers of meer) moeten zijn. De Zweden trokken zich terug op eigen helft en keken toe hoe Nederland de bal rondspeelde. Dat leidde tot niets, tot Lindelöf de bal tegen zijn eigen hand schoot. De panenka van Robben mislukte volledig, maar de bal caramboleerde via doelman Olsen wel het doel in: 1-0. Oranje werd sterker en gevaarlijker en Babel, Wijnaldum en Janssen misten wat geluk bij kleine kansjes. Tete had van dichtbij moeten scoren. Vlak voor rust nam Robben zijn ploeg opnieuw bij de hand: vanaf de rand van de zestien joeg hij een voorzet van Babel in een keer langs Olsen:2-0. Met Dost voor Janssen hervatte Oranje na rust de zoektocht naar goals, maar na een knappe volley van Wijnaldum op de vuisten van Olsen doofde het vuurtje langzaam uit. Robben was niet meer zo dwingend aanwezig, acties lukten niet meer en een slippertje van Blind leidde bijna tot de 2-1 van Forsberg (over). Het spel van Oranje werd moeizamer en Zweden bleef vastgekleefd aan de eigen helft. Dost en Robben schoten nog op doel, maar zonder succes. Eén goede helft was onvoldoende voor de gedroomde 7-0.

Oefenduels - SBS6 2016-2017

1 september 2016 Nederland - Griekenland - om 20.45 uur 1-2
De generale repetitie van Oranje tegen Griekenland, als voorbereiding op de wedstrijd tegen Zweden, werd onnodig verloren. Aanvankelijk speelden de Nederlandse vedetten een frivole wedstrijd. De spelers van Oranje vonden elkaar eenvoudig. Jetro Willems-Quincy Promes konden elkaar op de linkerkant makkelijk vinden. Vincent Janssen was steeds goed aanspeelbaar in de punt van de aanval. De 1-0 voor Oranje kwam dan ook behoorlijk snel. Steven Berghuis profiteerde van Grieks balverlies. Hij bediende Janssen met een dieptepass. Die kapte zijn directe tegenstander uit en Wijnaldum kon vervolgens scoren. Het ging mis met Oranje toen Bruma een fout maakte in de verdediging. Konstantinos Mitroglou kwam geheel vrij te staan en kopte de bal binnen. Na rust ging Oranje opnieuw in de aanval. Maar steeds vond het een Griek op haar pad of werd er naast geschoten. Oranje verdiende wel een doelpunt, maar het waren die Grieken die voor de tweede keer konden scoren. Zoet redde nog een schot van Mitroglou maar in de rebound schoot Gianniotas raak. Oranje kon in het slotoffensief niets meer uitrichten. Het verlies tegen Griekenland was het vijfde thuisverlies op rij. Eerder werd verloren van Frankrijk 2-3, Tsjechië 2-3, IJsland 0-1, Verenigde Staten 3-4.

9 november 2016 Nederland - België - om 20.45 uur 1-1
Voor de zevende keer op rij kon Oranje niet winnen van de Belgen. Nederland trad al gehavend aan vanwege blessures. Tijdens de wedstrijd kwamen er nog nieuwe blessures bij. Stijn Schaars kreeg last van zijn kuit. Vincent Janssen moest geblesseerd het veld verlaten omdat hij tegen de Belgische doelman op botste. En Jeremain Lens kon niet verder vanwege een hamstringblessure. Janssen speelde -tot het moment dat hij het veld moest verlaten- een aardige wedstrijd maar kon zijn acties niet afrondden. De Belgen speelden op de counter en waren af en toe gevaarlijk zoals met een kopbal van Mertens die net over het doel ging. Oranje kwam met 1-0 voor dankzij een benutte penalty van Klaassen. Nederland kreeg die penalty omdat Jan Verthongen Lens aan zijn shirt trok waardoor deze viel in het strafschopgebied. In de tweede helft maakten voor Nederland Brenet en Ramselaar hun debuut. In het laatste kwartier regende het kansen aan beide zijden. Yannick Carrasco scoorde voor de Belgen via het lichaam van Joël Veltman. Stekelenburg wist een tweede doelpunt van de Belgen te voorkomen.

28 maart 2017 Nederland - Italië - om 20.45 uur 1-2
Ook met interim-bondscoach Fred Grim op de bank verliest Oranje. Italië wint met 2-1 van Nederland. Het elftal is op vier plaatsen gewijzigd in vergelijking tot de de wedstrijd tegen Bulgarije wanneer Blind nog coach is. Wesley Hoedt vervangt Matthijs de Ligt. Maar net als De Ligt tegen Bulgarije gaat Hoedt tegen Italië in de mist. Bij de 1-1 kopt Hoedt de bal in de voeten van de trefzekere Éder en bij de 1-2 verliest hij Leonardo Bonucci uit het oog, die direct van dichtbij scoort. Oranje komt wel op 1-0 voorsprong dankzij een eigen doelpunt via twee Italianen. Dit gebeurt in de eerste helft. Verder zijn er geen hoogtepunten. Alleen Memphis Depay brengt wat leven in de brouwerij door over het veld te zwerven en met de bal aan de haal te gaan. Maar vaak verliest hij de bal. In de tweede helft heeft Sneijder nog twee kansen maar het wordt geen 2-2.

31 mei 2017 Marokko - Nederland - om 19.30 uur 1-2
Na de oefennederlaag tegen Italië en de verloren WK-kwalificatiewedstrijd in Bulgarije, heeft het Nederlands elftal het oefenduel met Marokko wel gewonnen. De moeizame 2-1 zege in Agadir betekende de eerste overwinning in 2017. Doelpuntenmakers: 0-1 Promes (22); 0-2 Janssen (68); 1-2 Boussoufa (72).

4 juni 2017 Nederland - Ivoorkust - om 19.30 uur 5-0
Het Nederlands elftal heeft na de 2-1 overwinning op Marokko ook zijn tweede oefenduel in aanloop naar het WK-kwalificatieduel met Luxemburg gewonnen. In De Kuip werd Ivoorkust met 5-0 verslagen. Doelpunten: 1-0 Veltman (13); 2-0 Robben (32); 3-0 Veltman (36); 4-0 Klaassen (69); 5-0 Janssen (75).

9 november 2017 Schotland - Nederland - om 20.45 uur 0-1
In een oefenwedstrijd die nauwelijks kon boeien, heeft Nederland uit met 1-0 van Schotland gewonnen. Schotland had minstens een punt verdiend. Wie verwacht had dat Oranje in Aberdeen na de gemiste kwalificatie voor het WK iets zou neerzetten dat op een nieuw begin kon duiden, kwam bedrogen uit. Door de vele afzeggingen was dat misschien ook te veel gevraagd. Nederland opende kort voor rust tegen de verhouding in de score. Babel zette bij een mooie counter perfect voor op Depay, die simpel kon scoren. Het was de enige goede Nederlandse aanval in een eerste helft, waarin de Schotten drie keer dicht bij een treffer waren. Een schot van Forrest werd maar net geblokt door Aké en Cillessen redde op schoten van Phillips en Tierny. In de tweede helft kwam Nederland vaker op de Schotse helft, al bleef het veelal vruchteloos op zoek naar openingen. Bij de Schotten liep het ook niet allemaal even soepel, maar van hun spel ging wel vaker dreiging uit. Een schot van McGinn zeilde net naast en McGregor dwong Cillessen tot een redding. Tussendoor kreeg Memphis zijn voet net niet tegen een voorzet van Aké. Dicht bij de gelijkmaker waren ook Fraser en Cummings. De twee invallers legden binnen de zestien aan, maar gaven hun schot niet de goede richting mee.

14 november 2017 Roemenië - Nederland - om 20.00 uur 0-3
Oranje heeft de oefenwedstrijd in Boekarest tegen Roemenië gewonnen. Met Advocaat voor het laatst op de bank als bondscoach werd met 3-0 gezegevierd. Nederland speelde aanvallender en ook gedurfder dan donderdag tegen Schotland en kreeg voor rust ook wat kansen. Depay vond met een vrije trap de vuisten van doelman Pantilimon, die daarna ook het schot van Pröpper (na strakke voorzet van Depay) keerde. Na goed doorzetten van Aké mocht Babel het proberen, maar weer was Pantilimon een sta-in-de-weg. Cillessen moest één keer ingrijpen, bij een van richting veranderde voorzet van rechts waarbij hij de bal net voor de voeten van Tucudean kon grabbelen. Kort na rust kopte Depay raak na een voorzet van Berghuis, die zich met een knap wippertje op de rechterflank vrij had gespeeld. Babel, die voor rust een goal (kopbal) zag worden afgekeurd vanwege buitenspel, maakte er 10 minuten later 2-0 van en opnieuw was de assist van Berghuis. Na een uur kwamen Sneijder, Van Ginkel en De Jong in het veld. De omschakeling had niet het gewenste effect, want het werd er rommeliger door bij Oranje. Toch werd het 3-0 en weer was Berghuis de aangever: uit zijn vrije trap kopte De Jong binnen. Kort nadat Van de Beek was ingevallen en zo zijn Oranjedebuut maakte, miste De Jong een kans op 4-0.

Live wedstrijden vrouwenvoetbal 2017-2018 NOS/Veronica TV

Speelschema Nederland - Kwalificatie WK vrouwenvoetbal 2019 - Veronica

Veronica tv zendt alle kwalificatiewedstrijden van de Oranje leeuwinnen uit.

24 oktober 2017: Nederland-Noorwegen om 19.00 uur 1-0
De Nederlandse voetbalsters hebben hun eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK van 2019 in Frankrijk gewonnen. Door een goal van Miedema in de extra tijd werd Noorwegen met 1-0 verslagen. Noorwegen was in de jaren negentig een topland, maar verloor op het laatste EK al zijn pouleduels (0-1 tegen Oranje) en is op de wereldranglijst afgezakt naar de veertiende plaats. In Groningen lieten de Noorsen de bal aan Nederland, maar de nummer zeven van de wereld deed er voor rust niet veel mee. Een schot van Miedema (goed gepakt door keepster Hjelmseth) en een poging van Groenen (recht in de handen van Hjelmseth), dat was het wel. In het eerste kwartier na de pauze gebeurde er weinig, waarna de gezapige wedstrijd opeens tot leven kwam. Binnen tien minuten raakte Miedema de lat (na een actie van Van de Sanden), stopte Van Veenendaal een penalty van Mjelde (na een ongelukkige handsbal van Van de Sanden) en keerde Hjelmseth een inzet van Miedema (voorzet Martens). Nederland bleef aanvallen en Miedema en Martens waren dicht bij de 1-0. Die kwam er in blessuretijd. Miedema slingerde de bal in de zestien, Groenen werd naar de grond getrokken en kon er daardoor niet bij, maar omdat de bal ook Hjelmseth passeerde, was er geen strafschop nodig om Nederland aan de zege te helpen.

24 november 2017: Slowakije-Nederland om 19.00 uur 0-5
De Nederlandse voetbalsters hebben ook hun tweede duel in de kwalificatie voor het WK van 2019 gewonnen. Na de 1-0 winst op Noorwegen denderde Oranje in Senec met 5-0 over Slowakije heen. Slowakije (FIFA-43) had al verloren van Noorwegen en Ierland en was ook ditmaal kansloos. Al na zeven minuten kopte Van der Gragt raak, waarna Martens en Van de Donk kansen misten. Nadat Slowakije een strafschop was onthouden (Van Lunteren trok Fabová onderuit), scoorden Spitse (slimme vrije trap) en Miedema. Pal na rust had Miedema opnieuw succes. Martens, Miedema, Dekker, Van de Sanden, Roord en Spitse verzuimden te scoren, Van der Gragt kopte nogmaals raak.

28 november 2017: Nederland-Ierland om 20.00 uur 0-0
De Nederlandse voetbalsters hebben in de kwalificatie voor het WK van 2019 hun eerste puntenverlies geleden. In Nijmegen hield een verdedigend Ierland negentig minuten lang stand: 0-0. Nederland heerste vanaf de aftrap, maar had voor de rust moeite de stugge Ierse defensie aan het wankelen te krijgen. Bovendien zat het niet mee: zo redde middenvelder Toland op de lijn bij een kopbal van Van der Gragt en een volley van Martens en raakte Miedema de paal. In het eerste halfuur na de pauze namen Miedema, Van de Donk, Martens en Spitse het doel tien keer onder vuur, maar de 1-0 bleef uit. Hands van Caldwell, vlak voor tijd, leidde niet tot een penalty.

Aankomende wedstrijden
 • 6 april 2018: Nederland-Noord Ierland
 • 10 april 2018: Ierland-Nederland
 • 8 juni 2018: Noord Ierland-Nederland
 • 12 juni 2018: Nederland-Slowakije
 • 4 september 2018: Noorwegen-Nederland

Oefenduels Nederlandse leeuwinnen 2017-2018 - Veronica/Fox Sports

Veronica tv zendt alle oefenwedstrijden van de Oranje leeuwinnen die thuis worden gespeeld uit. Fox Sports zendt de Algarve Cup 2018 uit.

19 oktober 2017: Oostenrijk-Nederland 0-2
In de eerste helft weet Stefanie van der Gragt de Oranje Vrouwen op voorsprong te zetten door te scoren in een erg mistig Oostenrijk. De Oostenrijkers hebben wel kansen, maar weten deze meerdere malen niet te benutten. In de tweede helft wordt Vivianne Miedema, die de wedstrijd op de bank begon, gewisseld en weet al snel de tweede goal te scoren voor Oranje. Door de 0 - 2 zege op Oostenrijk kan het team met een goed gevoel beginnen aan de kwalificatiewedstrijden voor het WK.

20 januari 2018: Spanje - Nederland 2-0
De Nederlandse voetbalsters, al twaalf duels ongeslagen,hebben in La Manga in een oefenduel verloren van Spanje: 2-0. Europees kampioen Oranje (FIFA-7) kwam er voor de rust nauwelijks aan te pas tegen de nummer 13 van de wereld, die op het EK in de kwartfinales was gestrand. Spanje was feller en fysiek sterker en Perez schoot al na tien minuten op de paal. Pas na een half uur kreeg Oranje zijn eerste kansjes via Miedema. Na rust hadden Spitse en Beerensteyn het vizier niet op scherp staan. Spanje kwam op 1-0 toen de bal uit de kluts al dan niet over de doellijn ging.Oranje drong aan, maar in de blessuretijd werd het, na een foutje van Van Dongen, 2-0.

23 januari 2018 trainingswedstrijd Nederland - Engeland 1-4
De wedstrijd tegen Engeland gold niet als officiële interland.

28 februari 2018 om 16.30 uur Nederland-Japan (Algarve Cup) - 6-2
De Nederlandse voetbalsters zijn het toernooi om de Algarve Cup begonnen met een verrassend ruime zege op Japan. De Europees kampioen was de wereldkampioen van 2011 en verliezend WK-finalist van 2015 met maar liefst 6-2 de baas. Nederland leek de laatste tijd de weg kwijt (gelijk tegen Ierland, verloren van Spanje en Engeland), maar mocht van Japan het blazoen weer wat oppoetsen. De Japanse ploeg (niet op volle sterkte) verdedigde dramatisch en bij de rust leidde Oranje (zonder Miedema, Van de Donk en Dekker) al met 5-1. De tweede helft viel tegen. Al snel was het 6-1, waarna Japan nog enkele grote kansen kreeg.Slechts een werd er benut.

2 maart 2018 om 19.30 uur Nederland-Denemarken (Algarve Cup) - 3-2
De Nederlandse voetbalsters hebben in het toernooi om de Algarve Cup ook hun tweede wedstrijd gewonnen. De Europees kampioen wees de verliezend finalist van het EK, Denemarken, met 3-2 terug. Denemarken trad niet aan in de sterkste opstelling en Oranje al helemaal niet (alleen Van Lunteren staat vaker in de basis). In de matige eerste helft kwam Denemarken via Harder, die ongehinderd in kon schieten, op 1-0. Kort nadat Van den Goorbergh er 1-1 van had gemaakt, kopte Thogersen de bal tegen de touwen. Na rust vielen meer ervaren speelsters in bij Oranje en een van hen, Martens, kopte hard binnen. Diep in blessuretijd leverde een eigen doelpunt de zege op.

5 maart 2018 om 16.30 uur IJsland-Nederland (Algarve Cup) - 0-0
De Oranjevoetbalsters hebben voor het eerst de finale van het traditionele toernooi om de Algarve Cup bereikt. De Europees kampioen had genoeg aan een 0-0 gelijkspel tegen IJsland, dat op het EK zijn drie groepsduels verloor. Nederland had veel balbezit maar werd nauwelijks gevaarlijk. Voor de rust kwam Renate Jansen een teenlengte tekort bij een scherpe voorzet van Van de Sanden en schoot Martens na een scrimmage recht op de keepster af. Aan de overkant redde Van Veenendaal bij een schot van Albertsdóttir. Na rust schoot de actieve, maar soms wat zelfzuchtige Martens over en raakte invalster Beerensteyn de paal.

7 maart 2018 om 19.30 uur Zweden-Nederland (vrouwen) - Fox Sports (Algarve Cup)
Wedstrijd afgelast omdat het veld door de hevige regenval onbespeelbaar was. Beide ploegen zijn tot winnaar uitgeroepen.

EK 2017 vrouwen in Nederland - NOS

De NOS zendt het EK voetbal vrouwen uit. Niet alle wedstrijden worden uitgezonden (een derde van alle duels) op NPO 1, maar in ieder geval wel de wedstrijden van Nederland. Op NOS.nl en NPO Sport worden wel alle wedstrijden uitgezonden. Het EK voetbal wordt in Nederland gehouden. Nederland speelt in groep A tegen Noorwegen, Denemarken en België.

EK 2017 16 juli 2017 om 18.00 uur in Utrecht (Galgenwaard) Nederland - Noorwegen 1-0
Nederland heeft in een goede wedstrijd met 1-0 van Noorwegen gewonnen. Nederland speelde sterk vanaf het begin en kreeg meteen een grote kans. Op aangeven van Shanice van de Sanden had Lieke Martens de bal voor het inschieten, maar de Noorse keepster Ingrid Hjelmseth voorkwam een doelpunt. Mertens en Van de Donk kregen ook nog kansen in de eerste helft. Noorwegen viel mondjesmaat aan, maar kreeg wel een paar kansen. In de tweede helft was Oranje duidelijk de bovenliggende partij. In korte tijd miste Vivianne Miedema drie behoorlijke kansen. Minde had voor Noorwegen een grote kans. Uit een scherpe voorzet van Martens kopte Van de Sanden knap raak in de 66ste minuut. Noorwegen probeerde wat terug te doen maar kreeg geen kansen. Miedema kreeg nog twee kansen, maar het bleef 1-0.

EK 2017 20 juli 2017 om 20.45 uur in Rotterdam (Het Kasteel) Nederland - Denemarken 1-0
De Nederlandse vrouwen hebben op het EK ook hun tweede duel gewonnen. Op Het Kasteel werd Denemarken verslagen: 1-0. Omdat België Noorwegen verraste (2-0), ligt de groep nog helemaal open. Oranje nam direct het initiatief, drukte de Deensen terug en kreeg, vooral via de flanken, ook al snel kansen. De beste was voor Miedema; haar kopbal zeilde over. De 1-0 kwam er toch. Van de Donk werd licht aangetikt, waarna de bal op de stip ging en Spitse van elf meter trefzeker was. Even verslapte de concentratie, maar Van Veenendaal redde subliem bij een schot van Harder. Die ene kans was meteen ook het enige echte gevaar dat Denemarken voor de rust wist te creëren. Denemarken opende na rust furieus, maar Troelsgaard liet twee kansen op de 1-1 liggen. Van Veenendaal voorkwam door goed uit haar doel te stormen een derde mogelijkheid voor de middenveldster. De uitblinkster wierp zich ook resoluut voor de bal toen Harder voor haar doel opdook en hield opnieuw Troelsgaard bij een schot van dichtbij met een prima redding nogmaals van scoren af. De Scandinavische storm ging, toen het spel in de haast steeds slordiger werd, in de slotfase liggen. Oranje kwam iets onder de druk uit, maar beleefde nog wel een hachelijk moment toen Nadim de bal op haar hoofd kreeg. Ze kopte recht in de handen van Van Veenendaal.

EK 2017 24 juli 2017 om 20.45 uur in Tilburg (Willem II stadion) Nederland - België 2-1
De Nederlandse vrouwen hebben op het EK de kwartfinales bereikt.Oranje won ook zijn derde groepsduel. België werd in Tilburg met 2-1 verslagen, waardoor Oranje als poulewinnaar doorgaat. Beide ploegen begonnen zenuwachtig aan het duel. Pas na een kwartier kwam er enige lijn in het spel van Oranje, dat België op eigen helft vastzette. De druk werd te veel voor Coutereels die de doorgebroken Groenen neerlegde; Spitse schoot de toegekende penalty binnen. Bondscoach Wiegman, die aanvoerder Van den Berg uit de basis had gelaten voor Van der Gragt, zag Oranje voor rust nog enkele keren gevaarlijk doorkomen, maar de stand bleef onveranderd. Ook na rust bleef Oranje gevaarlijk over de vleugels, maar keepster Odeurs werd niet aan het werk gezet. Dat werd haar Oranje-collega na een uur wel toen Wullaert de bal hoog richting het doel vuurde. Van Veenendaal tastte echter volledig mis: 1-1. Oranje wankelde na de 1-1, maar kreeg steeds meer ruimte van de aandringende Belgischen. Martens profiteerde daarvan. Ze brak door op links en schoot via een been raak. Oranje drukte niet door (kans Miedema), maar mazzelde ook dat de 2-2 uitbleef (Van Es redde op de lijn).

EK 2017 29 juli 2017 om 18.00 uur in Doetinchem (De Vijverberg) Nederland - Zweden 2-0
De Nederlandse vrouwen zijn ten koste van Zweden voor de tweede keer tot de halve finales van het EK doorgedrongen. Oranje, dat in 2009 door Engeland uit de finale werd gehouden,won in Doetinchem met 2-0 van de ervaren Zweedse ploeg, die vorig jaar olympisch zilver pakte. De gretig ogende Miedema zorgde voor de rust regelmatig voor dreiging. Ze was na zwak verdedigen twee keer kansrijk, maar kon niet profiteren van het mistasten van keepster Lindahl bij een hoekschop van Spitse en een mistrap van Fischer. Martens maakte de 1-0.Nadat Miedema was gevloerd door Samuelsson, vond Martens met haar vrije trap een opening in de weinig solide ogende Zweedse muur. Zweden, in 1984 de eerste Europees kampioen, gooide na rust het behoudende concept overboord en was via Rolfö en Blackstenius al snel gevaarlijk. Oranje kreeg door de veranderde Zweedse tactiek meer ruimte én kansen. Miedema kopte eerst over, maar kreeg later loon naar werken met haar eerste treffer op een groot toernooi. Daaraan vooraf ging een prachtige pass van Martens en een bekeken voorzet van Van de Sanden. Miedema was ook nog dicht bij de 3-0, maar ze schoot net naast. Zweden drong in de slotfase aan en Schelin kopte raak na weifelend optreden van keepster Van Veenendaal, maar haar treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

EK 2017 3 augustus 2017 om 20.45 uur in Enschede (Grolsch Veste) Nederland - Engeland 3-0
De Nederlandse voetbalsters zijn voor het eerst in de historie doorgedrongen tot de finale van een titeltoernooi. In Enschede werd Engeland in de halve finales van het EK met 3-0 verslagen. Oranje,dat slechts één van de eerdere negen duels met Engeland had gewonnen, kende een prima start. De ploeg zocht meteen met verzorgd spel de aanval en dat leidde na 22 minuten tot de 1-0: uitblinkster Groenen slingerde de bal voor het doel en Miedema kopte raak. Prompt voerden de Engelsen de druk op en Nederland ontsnapte bij een kopbal van Moore: met de hulp van de paal redde Spitse op de lijn. Oranje was de regie kwijt, maar haalde ongeschonden de rust. Na rust voerde Engeland de druk nog verder op en kwam Nederland er nog maar sporadisch uit. Topscorer Taylor, tot dan aan de ketting bij Van der Gragt, zag een schot gepakt door Van Veenendaal en ook White stuitte op de Oranjekeepster. Uit het niets kwam Nederland op 2-0. De ervaren Williams kopte te zacht terug op keepster Chamberlain, Van de Donk pikte de bal op en schoot raak. Kort daarop ontsnapte Oranje nogmaals toen White alleen op Van Veenendaal af kon, maar de bal naast het doel tikte. Ook in de slotfase zat het mee. Taylor schoot recht op Van Veenendaal af, weer redde Spitse op de lijn en in de extra tijd schoot Bright in eigen doel.

EK 2017 6 augustus 2017 om 17.00 uur in Enschede (Grolsch Veste) Nederland - Denemarken 4-2
De Nederlandse voetbalsters hebben de Europese titel veroverd. Oranje won in een meeslepende finale in Enschede met 4-2 van Denemarken. De nummers twaalf en vijftien van de wereld maakten er een verre van saaie finale van. Al snel was het 0-1: Van Es tikte Troelsgaard aan en Nadim benutte de penalty. Oranje kwam onmiddellijk met een antwoord via Miedema, na een voorzet van de watervlugge Van de Sanden:1-1. Na een half uur scoorde Martens, nadat ze zich knap vrij had gedraaid op de rand van de zestien. Ook die voorsprong was snel weggepoetst: Harder spoot weg van de eigen helft, kapte Dekker uit en klopte Van Veenendaal in de korte hoek. Nederland, dat aan het eind van de eerste helft toch wel erg onder druk stond, begon fel en geconcentreerd aan de tweede helft. De beloning kwam snel: Spitse kon een vrije trap zomaar binnen schieten omdat keepster Petersen zich achter de muur had opgesteld. Kort daarop had Miedema de 4-2 op haar schoen, maar Petersen gooide zich dapper in de baan van de volley. Vervolgens ontsnapte Oranje weer, bij een volley van Veje en een schot van Thogersen. Het bleef op en neer golven. Een pegel van Groenen vloog net langs de kruising en een knal van Troelsgaard miste het doel op luttele millimeters. Vlak voor tijd stelde Miedema de titel veilig.

Samenvattingen - NOS Sportjournaal en Studio Sport

NOS Sportjournaal en Studio Sport verzorgen samenvattingen uit van alle wedstrijden van Oranje. Het gaat hierbij zowel om de kwalificatiewedstrijden, de oefenduels als de wedstrijden van het eindtoernooi. Ook vinden nog interviews plaats met spelers en de coach.

Praatprogramma's - NOS Studio Voetbal en RTL Voetbal International

NOS Studio Voetbal
In NOS Studio Voetbal wordt, zodra het Nederlands elftal moet spelen of gespeeld heeft, met gasten gepraat over de wedstrijd en wedstrijden van andere landen. Het programma wordt gepresenteerd door Tom Egberts. In het seizoen 2016/2017 wordt o.a. gebruik gemaakt van de volgende gasten: Co Adriaanse, Bert van Marwijk, Pierre van Hooijdonk, Arno Vermeulen, e.a.

RTL Voetbal International
In het programma RTL Voetbal International praat Wilfred Genee met de vaste gasten Johan Derksen en René van der Gijp over de wedstrijden die Oranje speelt. Naast deze drie mannen is er ook plek voor een vierde gast. Deze wisselt nogal eens. Vaak zijn het Johan Boskamp, Hans Kraaij jr, Emile Schelvis en Wim Kieft.

Hoewel in beide programma's over voetbal gepraat wordt, wordt NOS Studio Voetbal als meer serieus beschouwd dan Voetbal International waarbij nogal vaak lol wordt getrapt. Bij dat laatste programma is ook publiek aanwezig.

Internet

Website NOS
Op de website van de NOS zijn ook wedstrijden van Oranje te zien. Het gaat dan om de kwalificatie wedstrijden en wedstrijden van het eindtoernooi. Bovendien zijn op de website van de NOS ook de statistische gegevens van de wedstrijden (m.u.v. de oefenduels) te zien: opstelling, scheidsrechter, toeschouwers, gele en rode kaarten, wissels, etc. Tegenwoordig houdt de NOS ook een live blog bij van alle voetbalwedstrijden van Oranje.
© 2013 - 2018 Etsel, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Uitzending gemist downloaden met GemistDownloaderUitzending gemist downloaden met GemistDownloaderTegenwoordig kijkt men veel programma's terug via uitzendinggemist. Het is een ideale manier om je favoriete programma's…
WK kwalificatieduel: Andorra - Nederland 10 september 2013WK kwalificatieduel: Andorra - Nederland 10 september 2013Na de zomerstop hervat ook het Nederlands voetbalelftal weer de geplande kwalificatiewedstrijden voor het wereldkampioen…
WK Kwalificatieduel: Estland - Nederland op 6 september 2013WK Kwalificatieduel: Estland - Nederland op 6 september 2013Het Nederlands elftal speelt mee in de kwalificatierondes voor het WK voetbal 2014. De kwalificatieronde begon voor Nede…
Wedstrijden Oranje - EK 2012 (Groepsfase)In 2012 wordt het Europees kampioenschap voetbal gehouden in Polen en Oekraïne. Wie zijn de tegenstanders van het Nederl…
Play-offs kwalificatie EK 2016 in FrankrijkPlay-offs kwalificatie EK 2016 in FrankrijkHet Europees Kampioenschap voetbal wordt in 2016 in Frankrijk gehouden. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: TanteLoe, Pixabay (bewerkt)
 • NOS
 • RTL
 • Wikipedia
 • https://www.meemetoranje.nl/27636-oefenduels-oranje-voortaan-op-veronica/

Reageer op het artikel "Nederlands elftal (mannen-vrouwen): tv-uitzendingen/verslag"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Rutger Koolhaas, 10-06-2014 21:29 #1
Goeden dag,

voor mijn werk moet ik 3 weken naar Abu Dhabi. Is het mogelijk om vanuit daar ook live de uitzendingen te volgen? Het blijkt altijd dat je vanuit het buitenland dit niet kan. Is hier een oplossing voor?

vriendelijke groeten
Rutger Koolhaas Reactie infoteur, 11-06-2014
Dag,

Er is inderdaad een oplossing voor: Virtual Private Network en Hola Unblocker.

Lees hier: http://computertotaal.nl/internet-thuis/nooit-meer-geblockte-streaming-conent-62196

Groet,

Etsel

Infoteur: Etsel
Laatste update: 08-03-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Reacties: 1
Schrijf mee!