InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Cambuur wint van Groningen - Derde wedstrijd 2013 - 2014

Cambuur wint van Groningen - Derde wedstrijd 2013 - 2014

Cambuur wint van Groningen - Derde wedstrijd 2013 - 2014 In de derde wedstrijd van het eerste eredivisieseizoen voor SC Cambuur sinds jaren, knallen de Leeuwarders de Groningers keihard tegen het achterwerk. De wedstrijd wordt gewonnen met 4 – 1. Na een wachttijd van Elfstedentochtachtige proporties werd het eerste doelpunt van de verse eredivisionist in de netten geknald.

Elfstedentocht

De club uit Leeuwarden moest lang wachten voor het de eerste eredivisiegoal kon maken. “Wachttijd van Elfstedentocht-allure” schreef het Friesch Dagblad. Maar wàt een feest werd het op die zondag 18 augustus 2013. SC Cambuur versloeg FC Groningen in een noordelijke derby met 4 tegen 1.

Ongelofelijk

Cambuur-coach Dwight Lodeweges kon het bijna niet geloven en toch was het waar. Zijn club versloeg FC Groningen, de tot dan toe ongeslagen club uit de eredivisie, de club die bovenaan stond. Pas toen de scheidsrechter affloot durfde hij echt blij te zijn.
Het publiek was massaal op komen draven en de bijna 10.000 toeschouwers maakten er een feestje van. De Cambuur spelers hebben dat gehoord, het gebrul en gezang, en het gaf hen vleugels. Voor de rust stond het al 3-0 voor de Leeuwarders. Het goede spel van de eerste helft werd doorgetrokken naar de tweede helft en het resulteerde in nog een doelpunt voor Cambuur.

Tweede minuut

SC Cambuur scoorde al in de tweede minuut van de wedstrijd. Michiel Hemmen kreeg de bal op de slof na een schot op doel van Marcel Ritzmaier. Het schot van Ritzmaier was op de lat, dat van Hemmen in het net. Het stadion ontplofte bijna na deze 1-0 en het feest zou nog mooier worden. Het enthousiasme van het publiek sloeg over op de spelers. De spelers werden steeds beter en namen steeds meer het heft in handen. Groningen kreeg ook kansen en het spel golfde even op en neer, maar SC Cambuur groeide meer en meer in de wedstrijd. Na ruim twintig minuten volgde het tweede doelpunt. Een fraaie aanval over links eindigde bij Michiel Hemmen, die de bal aan Erik Bakker presenteerde. Die greep zijn kans en schoot met een hard diagonaal schot het tweede doelpunt in. Cambuur liet met zetten oogstrelend voetbal zien en zette aanvallen op. Net voor de rust resulteerde dat in het derde doelpunt voor de Leeuwarders. Uit een corner van Oebele Schokker kopte Ramon Leeuwin in.

Groningen

FC Groningen maakte vlak na de rust 3-1 en Cambuur werd wat onrustig. Er kwamen gevaarlijke tegenstoten en Groningen liet zich niet zonder slag of stoot pakken. In de 69-ste minuut kwam de genade-knaller. Jody Lukoki gaf vanaf links een voorzet en via-via kwam de bal op de slof van Wout Droste. Hij verzaakte niet en knalde de club naar een 4-1 overwinning. Cambuur was daarna niet bang meer dat het alsnog mis zou gaan.

Bron: CambuurBron: Cambuur
 • SC Cambuur: Nienhuis; Droste, Van der Laan, Leeuwin, Bijker; El Makrini, Bakker (74 Dijkstra), Ritzmaier; Schokker (68. Feldballe), Hemmen (54. Barto), Lukoki.
 • FC Groningen: Bizot; Kappelhof, Botteghin, Kirm (67. Zivkovic), Van der Velden, Wijnaldum, Letschert, Lindgren, Kostic, Texeira (34 De Leeuw), Chery.
 • Toeschouwers: 9820
 • Scheidsrechter Nijhuis.
 • Scoreverloop: 1-0 ( 2. Hemmen), 2-0 (21. Bakker), 3-0 (45. Leeuwin); 3-1 (50 De Leeuw) en 4-1 (69. Droste)
 • Kaarten: geel Letschert, Lindgren en Wijnbaldum (FC Groningen), Bijker (SC Cambuur)
 • DE-café man of the match: Wout Droste
 • Wedstrijdsponsor: Taxicentrale

Lees verder

© 2013 - 2019 Piejet, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Cambuur
 • www.cambuur.nl
 • Friesch Dagblad
 • Afbeelding bron 1: Cambuur

Reageer op het artikel "Cambuur wint van Groningen - Derde wedstrijd 2013 - 2014"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Piejet
Laatste update: 28-09-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Special: SC Cambuur
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!