InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Cambuur – Eerste wedstrijd in eredivisie 2013 – 2014

Cambuur – Eerste wedstrijd in eredivisie 2013 – 2014

Cambuur – Eerste wedstrijd in eredivisie 2013 – 2014 Na dertien jaar is SC Cambuur in augustus 2013 terug in de Eredivisie van de Nederlandse voetbalclubs. De openingswedstrijd van het seizoen was een thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Cambuur won niet maar verloor ook niet en proefde dat er meer in zat dan deze 0-0. De club van blauw en geel was van plan zich te gaan bewijzen in de Eredivisie. De eerste wedstrijd als eredivisonist sinds jaren gaf de Leeuwarders goede moed.

Na dertien jaar weer in Eredivisie

Het is dertien jaar geleden dat SC Cambuur voor het laatst in de Eredivisie voetbalde. De wereld zag er toen anders uit. Willem-Alexander en Máxima waren nog geen Koning en Koningin, de Eredivisie heette nog KPN Telecompetitie en voetballen tegen SC Heerenveen was een heerlijk potje Friese derby. Dat was in 2000. In 2013 speelde SC Cambuur zijn eerste wedstrijd van dit eredivisieseizoen in het Cambuurstadion tegen NAC Breda.

Twijfel over SC Cambuur

Zijn de Leeuwarders wel goed genoeg? Met argusogen werd gekeken naar de prestaties van de Leeuwarder club in hun blauw-gele tenue, de club die een wisselvallige voorbereiding kende. Het was een belangrijk jaar voor Cambuur, want als het zich in de Eredivisie wist te handhaven, dan kwam ook een nieuw stadion in beeld. Was de club sterk genoeg? Konden de Friezen degradatie ontlopen? De eerste wedstrijd gaf oop.

Nieuwe spelers Brands, Van Moorsel, Nienhuis

Cambuur wist enkele nieuwe spelers aan zich te binden. Paco van Moorsel en Kevin Brands werden gehuurd en keeper Leonard Nienhuis tekende definitief voor de selectie. De keeper kwam van FC Groningen, de club waar SC Cambuur een samenwerkingsverband mee had. Andere nieuwelingen waren Ramon Leeuwin, Marlon Pereira en doelman Ruud Swinkels.

NAC Breda verslikte zich

En toen werd het 4 augustus 2013 en trad Cambuur voor het eerst aan op het Eredivisieveld. NAC Breda verslikte zich in de gepromoveerde club. Het duel in Leeuwarden eindigde in 0-0.
Beide ploegen begonnen voorzichtig aan hun eerste competitieduel al had NAC wel een kans op een openingstreffer. De kans bleef onbenut. Het ontbrak Cambuur aan daadkracht, maar de club wist ook de schade beperkt te houden en de nul bleef op het scorebord.

Tweede helft

In de tweede helft kreeg Cambuur een geweldige kans, maar de winnende treffer werd er niet ingeknald. De wedstrijd was spannend en Cambuur was tevreden met zo’n start en proefde dat er nog veel meer in het vat zit. Het eerste puntje was binnen.

Wedstrijd op kunstgras

De wedstrijd werd op kunstgras gespeeld en NAC was verre van tevreden over de kwaliteit van dit voetbalveld. NAC-spelers vonden het veld “verschrikkelijk.” Cambuur had daar ook last van, maar deze club is de kunstsprieten van het eigen stadion aan het Cambuurplein gewend.

Bron: CambuurBron: Cambuur

SC Cambuur

 • Nienhuis; Droste, Leeuwin, Van der Laan, Bijker; Bakker, Dijkstra (69. Hemmen), Van Moorsel (58. El Makrini); Schokker, Barto, Feldballe (46. Lukoki).

NAC Breda

 • Ten Rouwelaar, De Roover, Drost, Kwakman, Gilissen, Hooi (82. Seuntjens), Sarpong, Schalk (76. Verbeek), Suk (65. Lurling), Buijs en Van der Weg.

 • Scheidsrechter: Van Sichem.
 • De Man of the match Jody Lukoki
 • Toeschouwers: 9085
 • Wedstrijdsponsor: Bouwgroep Dijkstra Draisma
 • Balsponsor: Pitch en Putt Golf, Leeuwarden
 • Ballenjongens en – meisjes Kidsclub SC Cambuur

Lees verder

© 2013 - 2019 Piejet, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Cambuur
 • www.vi.nl
 • www.omroepbrabant.nl
 • www.goal.com
 • www.cambuur.nl
 • Afbeelding bron 1: Cambuur

Reageer op het artikel "Cambuur – Eerste wedstrijd in eredivisie 2013 – 2014"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Piejet
Laatste update: 28-01-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Special: SC Cambuur
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!