InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Cambuur Vierde wedstrijd seizoen 2013 2014

Cambuur Vierde wedstrijd seizoen 2013 2014

Cambuur  Vierde wedstrijd seizoen 2013  2014 Cambuur uit Leeuwarden is in 2013 gepromoveerd van de Eerste naar de Eredivisie en de Leeuwarders willen op dat hoogste niveau blijven spelen. De vierde wedstrijd in dat eerste Eredivisie seizoen 2013 2014 speelt SC Cambuur in Zwolle tegen PEC Zwolle. De elftallen staan tegenover elkaar in het IJsseldeltastadion op zaterdagavond 24 augustus 2013. PEC Zwolle wint met 2-0, Cambuur is teleurgesteld, maar strijdbaar.

De vierde wedstrijd van het seizoen

De twee teams speelden in de avond tegen elkaar. PEC had de beste kaarten in handen, want het team uit Zwolle won tot dan toe alle drie de duels. Cambuur verloor één wedstrijd, speelde er een gelijk en won een wedstrijd. De club uit Leeuwarden stond na drie wedstrijden op vier punten.

PEC Zwolle koploper

De vierde wedstrijd won PEC Zwolle van SC Cambuur en de club van trainer Ron Jans werd daarna koploper van de competitie. Zwolle won met 2 tegen 0. PSV speelde gelijk tegen Heracles, zodat PEC Zwolle na de winst op de promovendus de nummer één positie kon innemen met de volle twaalf punten uit vier wedstrijden. SC Cambuur bleef op vier punten staan en dat was een kleine tegenvaller.
PEC Zwolle was in de eerste helft de betere ploeg en dat leverde enkele kansrijke situaties op. Doelman Nienhuis vond enkele keren Zwolle voetballer Benson tegenover zich uit, maar werd niet gepasseerd. Ook Achenteh was dichtbij een doelpunt, maar zijn vrije trap belandde naast het doel. Een botsing tussen Van Polen en Mokotjo leverde eerstgenoemde een bloedende wond op en Mokotjo een dik oog, maar hij kon verder spelen. Cambuur en Zwolle gingen de rust in met een 0-0 stand.

Cambuur Leeuwarden en PEC Zwolle na de rust

Na rust stond invaller Fernandez in het veld om meer gevaar voor het doel te creëren. Dat lukte eerst ook, maar hij schoot naast. Ruim twintig minuten voor het einde greep hij zijn kans en maakte de openingstreffer. Tien minuten later werd het 2-0. PEC Zwolle mocht een schot vanaf de elf meterstip doen en Achenteh schoot snoeihard binnen. Zwolle liet de voorsprong niet uit handen glippen en na deze overwinning stond de ploeg van trainer Ron Jans op nummer één in de eredivisie. Cambuur verloor en ging met nul punten naar huis.

Woanskip

De volgende wedstrijd speelde Cambuur thuis tegen Heracles. Daar moesten er weer punten gescoord worden. Thuis speelde Cambuur op z'n best, met steun van het publiek in het Cambuurstadion. Bij elk doelpunt knalde 't Woanskip van Anneke Douma uit de speakers en dat zweepte de spelers van Cambuur op tot grote daden. De mannen van Dwight Lodeweges hadden het hoofd nog lang niet in de schoot gelegd. Ze streden voor behoud op het hoogste niveau, ze knokten voor een plek in de Eredivisie. Cambuur was strijdbaar.

Bron: CambuurBron: Cambuur

Doelpunten

PEC Zwolle - SC Cambuur 2-0
1-0 Guyon Fernandez (69)
2-0 Rochdi Achenteh (78/strafschop)

Opstellingen

PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Lachman, Van der Werff, Achenteh, Mokotjo, Klich, Saymak, Drost, Mokhtar, Benson.
SC Cambuur: Nienhuis, Droste, Leeuwin, Van der Laan, Bijker, El Makrini, Ritzmaier, Bakker, Lukoki, Barto, Schokker.

Speelschema september 2014

Datum Tijd Teams Stadion
14-09-201319.45SC Cambuur - HeraclesCambuurstadion
20-09-201320.00Go Ahead Eagles - SC CambuurDe Adelaarshorst
24-09-201319.30Katwijk - SC Cambuurbekerwedstrijd
29-09-201319.30SC Heerenveen - SC CambuurAbe Lenstra Stadion

Lees verder

© 2013 - 2019 Piejet, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Cambuur
  • www.elfvoetbal.nl
  • www.voetbalcentraal.nl
  • www.rtvoost.nl
  • www.cambuur.nl
  • Afbeelding bron 1: Cambuur

Reageer op het artikel "Cambuur Vierde wedstrijd seizoen 2013 2014"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Piejet
Laatste update: 30-09-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Special: SC Cambuur
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!