InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Cambuur uit tegen PSV vijfde wedstrijd seizoen 2013 2014

Cambuur uit tegen PSV vijfde wedstrijd seizoen 2013 2014

Cambuur uit tegen PSV vijfde wedstrijd seizoen 2013 2014 Cambuur houdt op 31 augustus 2013 de stand in het thuisstadion van PSV op 0 tegen 0. De club uit Leeuwarden verknalt daarmee de feestelijke viering van het honderdjarig bestaan van PSV. De club uit Eindhoven had een ander scenario voor ogen en de voetballers van de thuisploeg hielden er een forse kater aan over. Cambuur ging lachend naar Leeuwarden.

Vol Philips stadion

PSV vierde zijn honderdjarig jubileum en die feesttaart wilde de club uit Eindhoven graag overgieten met een overwinningsaus, door van Cambuur uit Leeuwarden te winnen. Dat lukte niet. De club die in Eindhoven in een vol stadion speelde, kwam voor het eerst in 2,5 jaar in een thuiswedstrijd niet tot scoren. PSV liet daardoor de kans liggen langszij de koploper PEC Zwolle te komen. Cambuur heeft in zijn geschiedenis nog nooit een punt gepakt in het Philips Stadion. PSV maakte zich dan ook niet al te grote zorgen en droomde al van een fantastisch jubileumfeest.

Teleurstelling bij PSV

De bezoekende spelers van Cambuur bleken een felle tegenstander en de Leeuwarders beten meteen goed van zich af. Er volgde zelfs in het begin van de wedstrijd een gevaarlijk schot van Jürgen Locadia, waarbij de bal in het zijnet belandde. Ook na rust wist PSV het juiste ritme niet te vinden. Vijf minuten voor tijd werd de Eindhovense club alsnog gevaarlijk maar het kwam niet tot scoren.
De teleurstelling was voor PSV groot, zeker nadat AC Milan de ploeg diezelfde week uitschakelde in de laatste voorronde van de Champions League.

Eindhovens feestje vergald

Cambuur maakte duidelijk dat het niet mee wilde werken aan het Eindhovense feestje. Daarvoor hadden de jongens uit Leeuwarden niet uren in de bus gezeten. De ploeg van trainer Dwight Lodeweges zocht met verzorgd spel mogelijkheden en ging zelfs brutaal in de aanval. Er waren kansen over en weer, maar geen van de twee ploegen wist het net te vinden. Na de rust kwam er meer vaart in het spel. PSV was wat agressiever en beweeglijker. Het resulteerde in kansen die niet werden benut. Trainer Phillip Cocu wisselde enkele spelers, maar Cambuur liet zich daardoor niet van de wijs brengen. Cambuur scoorde niet, maar hield de verdediging zo hecht, dat PSV er niet doorheen kwam. De ploeg uit Eindhoven was na deze wedstrijd nog steeds ongeslagen en had 11 punten. Cambuur stond op vijf punten.

Trouwe fans reizen mee

Cambuur bleek niet de ideale opponent voor de thuisploeg, speelde een uitstekende wedstrijd. Driehonderd trouwe fans reisden uit Friesland mee naar Eindhoven. Ze zagen een goed voetballend team in het blauw geel. De Leeuwarders namen voor het eerst in de historie een punt tegen een ploeg uit de traditionele top drie mee naar huis. Op 14 september speelde Cambuur thuis tegen Heracles.

Bron: CambuurBron: Cambuur
 • Opstelling PSV: Jeroen Zoet, Joshua Brenet, Jeffrey Bruma, Jorrit Hendrix, Jetro Willems, Adam Maher (83. Ola Toivonen), Stijn Schaars, Georginio Wijnaldum, Memphis Depay (58. Zakaria Bakkali), Jürgen Locadia, Ji-Sung Park (70. Florian Jozefzoon)

 • Opstelling SC Cambuur Leeuwarden: Leonard Nienhuis, Lucas Bijker, Ramon Leeuwin, Martijn van der Laan, Wout Droste, Erik Bakker (79. Paco van Moorsel), Mohamed El Makrini, Marcel Ritzmaier, Jody Lukoki (90. Martijn Barto), Michiel Hemmen, Oliver Feldballe (58. Kevin Brands)

 • Scheidsrechter: Dennis Higler
 • Gele kaarten: Jeffrey Bruma (PSV), Wout Droste, Marcel Ritzmaier en Jody Lukoki (SC Cambuur)
 • Aantal toeschouwers: 34.500

Lees verder

© 2013 - 2019 Piejet, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Cambuur
 • www.nrc.nl
 • www.nusport.nl
 • www.cambuur.nl
 • Afbeelding bron 1: Cambuur

Reageer op het artikel "Cambuur uit tegen PSV vijfde wedstrijd seizoen 2013 2014"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Piejet
Laatste update: 30-09-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Special: SC Cambuur
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!