InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Cambuur tegen Heracles zesde wedstrijd seizoen 2013- 2014

Cambuur tegen Heracles zesde wedstrijd seizoen 2013- 2014

Cambuur tegen Heracles zesde wedstrijd seizoen 2013- 2014 Op 14 september 2013 wint SC Cambuur een uitermate belangrijke wedstrijd. De club uit Leeuwarden verslaat Heracles en daarmee klimmen de blauw-gelen naar de middenmoot. Cambuur, promovendus in de Eredivisie, begint goed en is in de zesde ronde van het seizoen 2013-2014 thuis in het Cambuur Stadion nog ongeslagen. Cambuur speelt tegen Heracles.

Cambuur Leeuwarden klom naar de middenmoot

Cambuur had een goede start in de Eredivisie en dat was fijn, want de club uit Leeuwarden had de ambitie om in de Eredivisie te blijven. De goede start was vooral op eigen veld te zien en het leger van trouwe fans droeg daar aan bij. De fans stellen zich op als de twaalfde man en Cambuur voer er wel bij.

Dwight Lodeweges

Na de wedstrijd op 14 september 2013 had de club op het thuisveld nog niet één keer verloren. SC Cambuur won van Heracles Almelo met 2-0. De ploeg van trainer Dwight Lodeweges klom daardoor over de Tukkers heen en stond toen met 8 punten in de middenmoot. Het was een leuke open wedstrijd, waarbij Cambuur het meeste in balbezit was. Aanvalsleider Michiel Hemmen was de dreigende man van de Friese elf. Vlak voor rust kopte de 26-jarige spits keurig 1-0, na een voorzet van Marcel Ritzmaier. Doelman Remko Pasveer had het nakijken.

Wedstrijd tegen Heracles Almelo en verdiend gewonnen

Cambuur deed het goed en verdiende de voorsprong. In de 24e minuut kwam de kans om er 2-0 van te maken, na een handsbal van een Heraclesspeler, maar arbiter Tom van Sichem gaf de penalty niet. Ook na de rust bleef Cambuur overeind, al was Heracles vaker aan de bal. Het duurde lang voordat het geruststellende tweede doelpunt kwam. Cambuur wachtte ermee tot de 88ste minuut. Jason Davidson knalde de bal net voor het einde van de wedstrijd in het net. Heracles kon worden beschouwd als een directe concurrent voor Cambuur. Beide ploegen stonden in het rechter rijtje en ambieerden om te klimmen.

Negende plek

Na deze overwinning was het Cambuur die de klim kon maken en die na de zesde wedstrijd in de Eredivisie de negende plek bezette.

Van de eerste tot de voorlaatste

De wedstrijd was van de eerste tot en met de voorlaatste minuut boeiend. Beide ploegen wilden winnen en voetbalden enthousiast. Er waren over en weer kansen, waarbij Cambuur de ploeg was die de kansen ook verzilverde. De volgende thuiswedstrijd was op vrijdag 4 oktober 2013 om 20.00 uur tegen FC Twente. Op zondag 15 september 2013 trainde Cambuur bij de Oldehove, in het midden van Leeuwarden, op het Oldehoofster Kerkhof, het plein in de stad waar menig festival wordt gevierd.

Opstelling

SC Cambuur

Nienhuis; Droste, Leeuwin, Van der Laan, Bijker (75. Pereira); Bakker, El Makrini, Ritzmaier (90 Dijkstra); Lukoki, Hemmen, Feldballe (66. Brands).

Heracles Almelo

Pasveer; Koenders, Schenkeveld, Rosheuvel (70. Ben Hassani),Bruns, Linssen, Rienstra, Quansah (75 Cziommer), Tannane (46. Uth), Davidson, Te Wierik.

 • Scheidsrechter: Van Sichem.
 • Toeschouwers: 9618
 • Scoreverloop: 1-0 (42. Hemmen); 2-0 (88. R itzmaier)
 • Kaarten: geel voor Bakker van Cambuur en voor Davidson, Koenders en Schenkeveld van Heracles.
 • DE-man of the match: Michiel Hemmen
 • Wedstrijdsponsor: Fieldturf
 • Balsponsor: Hutting Natuursteen
 • Ballenjongens en meisjes: CSV De Leeuwarder Zwaluwen.

Datum Tijd Ploegen Stadion
20-9-201320.00Go Ahead Eagles - SC CambuurAdelaarshorst
24-9-201319.30Katwijk - SC Cambuur
29-9-201314.30SC Heerenveen - SC CambuurAbe Lenstra Stadion
4-10-201320.00SC Cambuur - FC TwenteCambuurstadion

Lees verder

© 2013 - 2019 Piejet, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Cambuur
 • www.volkskrant.nl
 • www.cambuur.nl

Reageer op het artikel "Cambuur tegen Heracles zesde wedstrijd seizoen 2013- 2014"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Piejet
Laatste update: 30-09-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Special: SC Cambuur
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!