InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Cambuur pakt een punt – zevende wedstrijd 2013-2014

Cambuur pakt een punt – zevende wedstrijd 2013-2014

Cambuur pakt een punt – zevende wedstrijd 2013-2014 Cambuur uit Leeuwarden speelt weer in de Eredivisie. De zevende wedstrijd in het eredivisieseizoen 2013 – 2014 speelt SC Cambuur in de Adelaarshorst van Go Ahead Eagles. De Leeuwarders moeten met tien man de wedstrijd uitspelen, maar houden de stand op 0 tegen 0. SC Cambuur staat nu op de tiende plaats, één plaats hoger dan Go Ahead Eagles.

Adelaarshorst

In hun blauwe uitshirtje speelden de mannen van SC Cambuur in de sfeervolle Adelaarshorst in Deventer. Voor trainer Dwight Lodeweges was het een speciale wedstrijd. Hij was eerder aan Go Ahead Eagles verbonden als speler én startte er als trainer. De oefenmeester vond het bijzonder om in de Adelaarshorst terug te keren. Hij nam de Leeuwarders mee en was vast besloten hier punten mee vandaan naar Friesland te nemen en dat lukte voor een deel. Hij pakte vanwege het gelijkspel één punt mee. Cambuur speelde meer dan de helft met tien man. Beide clubs staan nu op negen punten.

Fris en gedurfd

Go Ahead Eagles schurkte voorafgaand aan de wedstrijd net als Cambuur met acht punten tegen de middenmoot aan. Beide ploegen promoveerden naar de eredivisie en beide ploegen kenden een goede seizoensopening. Ze speelden daarbij ook nog eens fris en gedurfd voetbal.

Spektakel

Bron: CambuurBron: Cambuur
Het duel begon met spectaculair voetbal. SC Cambuur was veel in balbezit en toonde vertrouwen. Het verdiende een doelpunt, maar de voetballers uit Leeuwarden maakte hem niet. Cambuur-aanvoerder Ramon Leeuwin scoorde tot twee maal toe bijna, maar werd gehinderd door de paal. Doke Schmidt van Go Ahead overkwam hetzelfde na een manhaftige strijd voor het doel van Cambuur: een flipperkast-situatie in het strafschopgebied. Het was mooi om te zien maar de doelpunten bleven uit. Meerdere keren werd er gered, zodat de bal niet in het net terechtkwam. In de 43ste minuut vond Martijn van der Laan een noodrem-actie noodzakelijk. Hij stopte een bijna doorgebroken Xander Houtkoop van Go Ahead. Er kwam geen doelpunt, maar wel een rood voor Van der Laan. Het was een harde tackle. Scheidsrechter Ed Janssen trok de rode kaart, die Van der Laan schuldbewust accepteerde. Hij maakte afmars en liet zijn ploeg van tien op het veld achter.

Een man minder

Cambuur moest in de eerste helft nog een paar minuten en de volledige tweede helft van de wedstrijd met een man minder spelen. Het zorgde voor een compleet ander wedstrijdverloop van de tweede 45 minuten, die stormachtig was begonnen. De elf van Go Ahead zagen hun kans schoon en voerden de druk op en Cambuur kwam nauwelijks nog aan voetballen toe. Toch kwam de club uit Deventer niet tot scoren. Go Ahead Eagles wist niet echt gevaarlijk te worden. Cambuur daarentegen kwam met de tien tegen elf nog een paar keer gevaarlijk terug, maar het was niet goed genoeg om de doelman te passeren.

Billenknijpen

De slotfase van de wedstrijd was bloedstollend. De supporters zaten billenknijpend op hun stoeltjes. Zou Cambuur deze score vast weten te houden of toch in de laatste minuten een tegendoelpunt om de oren krijgen? Go Ahead rook die kans en greep die kans, bijna. De binnenkant van de paal bracht uitkomst en voorkwam een Deventer doelpunt. De stand bleef 0-0 en Cambuur kon dik tevreden zijn met deze uitslag. Beide teams kregen er een punt bij en kwamen op 9 te staan. Cambuur stond een plaats hoger dan Go Agead Eagles, omdat het in de eerste zeven duels maar vijf doelpunten tegen had gekregen. SC Cambuur stond na deze wedstrijd op de tiende plaats en Go Ahead Eagles op de elfde.

Derby de derby’s

Op 29 september 2013 reisde SC Cambuur naar Heerenveen om in het Abe Lenstra stadion tegen SC Heerenveen te spelen. Na 14 jaar werd er eindelijk weer de derby der derby’s gespeeld, want de rivaliteit tussen Leeuwarden en Heerenveen is een met een jarenlange historie. In het supportersvak van het Abe Lenstra stadion wilden 1200 SC Cambuur supporters hun kelen rauw schreeuwen voor hun club uit Leeuwarden.

Bron: Go AheadBron: Go Ahead
Opstelling Go Ahead Eagles: Room, Vriends, Van der Linden, Schmidt, Schenk, Türüc, Overgoor, Falkenburg ('89 Lambooij), Antonia ('71 Godee), Kolder, Houtkoop ('87 Rijsdijk)

Opstelling SC Cambuur: Leonard Nienhuis, Wout Droste, Ramon Leeuwin, Martijn van der Laan, Lucas Bijker, Erik Bakker, Mohamed El Makrini, Marcel Ritzmaier, Jody Lukoki ('65 Marcel Brands), Michiel Hemmen ('90+1 Martijn Barto), Oliver Feldballe ('46 Mart Dijkstra)

 • Scheidsrechter: Ed Janssen
 • Gele kaarten: Schmidt, Falkenburg (Go Ahead), El Makrini, Bakker (SC Cambuur)
 • Rode kaarten: '43 Martijn van der Laan (SC Cambuur)
 • Aantal toeschouwers: 7.214

Lees verder

© 2013 - 2019 Piejet, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Cambuur
 • www.cambuur.nl
 • www.elfvoetbal.nl
 • www.soccernews.nl
 • www.nrc.nl
 • www.nusport.nl
 • Afbeelding bron 1: Cambuur
 • Afbeelding bron 2: Go Ahead

Reageer op het artikel "Cambuur pakt een punt – zevende wedstrijd 2013-2014"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Piejet
Laatste update: 30-09-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Special: SC Cambuur
Bronnen en referenties: 8
Schrijf mee!