InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Cambuur - FC Twente – negende wedstrijd seizoen 2013 – 2014

Cambuur - FC Twente – negende wedstrijd seizoen 2013 – 2014

Cambuur - FC Twente – negende wedstrijd seizoen 2013 – 2014 Cambuur voetbalt sinds jaren weer in de Eredivisie. Het is seizoen 2013 - 2014. Op 4 oktober 2013 speelden de Leeuwarders hun negende wedstrijd van dat eredivisie seizoen. De strijd was in het Cambuurstadion in Leeuwarden tegen koploper FC Twente. De club uit Leeuwarden ging eervol ten onder en verloor met 0 tegen 1. Cambuur bleef op 9 punten staan.

Overwicht

FC Twente was in dit stadium van de competitie de beste ploeg van Nederland. Cambuur stond op de 12e plaats. Voor het oog van 10.000 mensen op de tribune speelde Cambuur een knappe wedstrijd tegen Twente. De ploeg verloor de wedstrijd, maar niet de eer. Vooral de eerste helft van de wedstrijd had SC Cambuur overwicht, maar de ploeg scoorde niet en dat brak de voetballers uit Leeuwarden op. Michiel Hemmen schoot net naast en ook Erik Bakker vond op een haar na het net. Marcel Ritzmaier schoot bal ook nog eens net over. Die eerste helft was een doelpunt meer dan verdiend geweest, maar hij kwam niet.

Doelpunt

FC Twente kon niet door de verdediging van Cambuur komen, op één uitbraak na. Luc Castaignos kon een keer doorlopen, maar vond Leonard Nienhuis op zijn weg. De doelman stond op de zijn plaats. Alleen kort na rust maakte FC Twente het Cambuur moeilijk. De Tukkers, in het wit, kwamen na de rust ook tot hun eerste en enige doelpunt. Castaignos schoot in en het was de enige keer in de wedstrijd dat Nienhuis de bal uit het net moest plukken. Cambuur zette daarna in op de gelijkmaker, maar het kwam er niet van. De aanvallers kwamen niet door de toen minst gepasseerde verdediging van de eredivisie heen.

Bron: FC TwenteBron: FC Twente

Thuisnederlaag

Na het doelpunt had Cambuur het zichtbaar even moeilijk, maar dat duurde niet lang. De thuisclub herpakte zich en drong Twente terug. In de tweede helft zag Cambuur geen kans meer om schade in het doelgebied van Twente te berokkenen. In dat doelgebied zag iedereen behalve de scheids een overtreding: Cambuur kreeg geen penalty. Lodeweges mopperde er na de wedstrijd wat over dat Cambuur de scheidsrechters niet echt aan haar zijde heeft gevonden, tot nu toe. Dat schijnt bij de positie van een promovendus te horen. Het was voor Cambuur de eerste nederlaag van dit seizoen in eigen stadion. De ploeg hoeft zich absoluut niet te schamen voor het eerste deel van dit seizoen. Er wordt met passie gevoetbald en er worden zelfs overwinningen geboekt. Tegen de beste ploegen van het land wordt gelijk gespeeld of net verloren. Cambuur is goed op weg.

Keeper

Leonard Nienhuis is goed op dreef. Hij is een van de minst gepasseerde doelmannen van de eredivisie. Alleen de keepers van FC Twente en PSV lieten minder door. Marsman van Twente liet tot en met deze wedstrijd 7 ballen passeren en Tyton van PSV slechts 5. Nienhuis greep 8 keer naast de bal in 9 wedstrijden.

Nienhuis is 23 jaar en is opgeleid bij FC Groningen. Daarna speelde hij bij Veendam. Het leek erop dat hij tennisser zou worden, maar hij koos uiteindelijk voor de keepershandschoenen. De Groninger kreeg in de slotfase van het vorige seizoen de kans om eerste keeper te worden en van die taak kweet Nienhuis zich verdienstelijk. Hij werd met de ploeg kampioen van de eerste divisie en stons daarna steeds tussen de palen.

Koploper

FC Twente bleef na deze overwinning koploper van de competitie met 18 punten uit 9 wedstrijden. Cambuur zakte van de twaalfde naar de vijftiende plaats. De eerstvolgende thuiswedstrijd van Cambuur was zaterdag 26 oktober om 19.45 uur tegen FC Utrecht. Op 20 oktober moest Cambuur in Alkmaar tegen AZ spelen.

 • Opstelling SC Cambuur: Nienhuis; Droste, Van der Laan, Leeuwin (52. Dijkstra), Bijker; Bakker (79. Schokker), El Makrini, Ritzmaier; Feldballe (52. Brands), Hemmen, Lukoki.
 • Opstelling FC Twente: Marsman; Koppers, Bjelland, Bengtsson, Rosales, Ebecilio, Eghan (46. Mokhtar), Gutiérrez, Promes, Castaignos (87. Djordjevic), Tadic.

Bron: CambuurBron: Cambuur
 • Scheidsrechter: Liesveld
 • Scoreverloop: 49. 0-1 Castaignos
 • Kaarten: geel Droste (Cambuur) Mokhtar (Twente).
 • Toeschouwers 10.000 onder wie scouts van Wolverhampton Wanderers, Celta de Vigo, Borussia Dortmund en Sevilla.
 • DE-Man of the match Martijn van der Laan ontving de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek.
 • Wedstrijdsponsor: Beukenhorst Koffie
 • Balsponsor: Rekladruk, Giekerk
 • Aanvoerdersponsor: Delixl
 • Ballenjongens en –meisjes van VV Blauw Wit’34 en Wykels, Hallum

Lees verder

© 2013 - 2019 Piejet, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Cambuur
 • www.cambuur.nl
 • www.nu.nl
 • www.nrc.nl
 • Friesch Dagblad
 • www.fcupdate.nl
 • Afbeelding bron 1: FC Twente
 • Afbeelding bron 2: Cambuur

Reageer op het artikel "Cambuur - FC Twente – negende wedstrijd seizoen 2013 – 2014"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Piejet
Laatste update: 30-09-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Special: SC Cambuur
Bronnen en referenties: 8
Schrijf mee!