InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Cambuur uit in Alkmaar - speelronde 10 '13-'14

Cambuur uit in Alkmaar - speelronde 10 '13-'14

Cambuur uit in Alkmaar - speelronde 10 '13-'14 Cambuur Leeuwarden speelde in seizoen 2013-2014 weer in de Eredivisie. In blauw shirt en gele broek en kousen voetbalden de Leeuwarders op 20 oktober 2013 in Alkmaar tegen AZ. Ze begonnen brutaal en na zes minuten stonden ze 0-1 voor. Deze score haalde het einde van de wedstrijd echter niet. Cambuur verloor met 3-1.

Complimenten

Cambuur kreeg alle lof voor hun spel dat ze op hun eigen manier bleven spelen. Het was alleen jammer dat met die complimenten niet ook de punten mee naar konden worden genomen. Na zes minuten maakte Cambuur in Alkmaar een vette punt. Het was een kopbal van Michiel Hemmen en het tweede doelpunt van Cambuur op vreemde bodem. Ging Cambuur dan deze keer een uitwedstrijd winnen? Dat lukte nog niet eerder in dit seizoen! Het zou ook deze keer niet lukken, ondanks het mooie begin.

Advocaat

In Alkmaar was het de eerste wedstrijd van AZ onder hun nieuwe coach Dick Advocaat. AZ had in eigen huis nog niet verloren dit seizoen en was dat ook deze keer niet van plan. De einduitslag werd 3-1. Nog voor het rustsignaal schopten Roy Beerens en Aron Jóhannsson de 0-1 om naar een 2-1. Na de rust knalde Jóhannsson de wedstrijd naar de eindstand.

Schokker

Oebele Schokker speelde vanaf de eerste minuut. Schokker had zich via Harkemase Boys Cambuur binnen getrapt. Hij was aanvaller met een mooi linker schot en een schitterende naam. Hij kwam op de bank te zitten en de fans in het stadion bleven maar ‘Oe a oebele’ roepen. De man met de mooie achternaam had een nog mooiere bijnaam. Hij werd de Maradonna van de Wâlden genoemd, naar de streek waar hij woont. In de wedstrijd tegen AZ brak Schokker geen potten.

Bron: CambuurBron: Cambuur

Aanhang

De over de Afsluitdijk gereisde Cambuurfans zongen het hart uit hun lijf na het eerste doelpunt van hun club. Het AFAS-stadion brak bijna uit zijn voegen. Het bracht AZ niet van de wijs en er volgden een paar mooie kansen om de stand gelijk te trekken.
In de 35e minuut was het zover en AZ kwam naast Cambuur. De aanleiding tot het doelpunt was balverlies van Oebele Schokker op het middenveld.
Doelman Leonard Nienhuis, die meer dan zijn mannetje stond in het doel en zelfs niet bang was om ver uit het doel te komen, kon niet anders dan de bal uit het net plukken.
Topscoorder Aaron Jóhannsson maakte vlak voor rust 2-1. Het was een mooi diagonaal schot in het net.

Na de rust

Oebele Schokker keerde na de rust niet terug op het veld. Oliver Feldballe nam zijn plaats en Erik Bakker werd vervangen door Paco van Moorsel. Cambuur bleef aanvallen en Van Moorsel scoorde bijna, maar een bijna doelpunt is geen doelpunt. Aan AZ zijde werd nog wel gescoord.
Jóhannsson maakte 3-1 en dat werd de einduitslag. De eerste wedstrijd van AZ onder Dick Advocaat pakte voor de Kleine Generaal goed uit.

Utrecht

De volgende wedstrijd voor Cambuur was in eigen huis op 26 oktober tegen FC Utrecht.
De mannen van Dwight Lodeweges en Henk de Jong wilden in eigen huis de volle drie punten halen tegen de Domstedelingen. Na drie nederlagen waren de Leeuwarders aan een overwinning toe. Het thuispubliek zou ze daar zeker bij helpen.

Opstelling

 • Opstelling AZ: Esteban Alvarado Brown, Mattias Johansson, Jeffrey Gouweleeuw, Jan Wuytens, Nick Viergever, Nemanja Gudelj, Celso Fabian Ortiz Gamarra (89. Markus Hendriksen), Maarten Martens, Aron Jóhannsson (90 + 2, Fernando Lewis), Roy Beerens, Johann Berg Gudmundsson (79. Victor Elm)
 • Opstelling SC Cambuur Leeuwarden: Leonard Nienhuis, Lucas Bijker, Ramon Leeuwin, Martijn van der Laan, Wout Droste, Erik Bakker (46. Paco van Moorsel), Mohamed El Makrini, Marcel Ritzmaier (82. Kevin Brands), Jody Lukoki, Michiel Hemmen, Oebele Schokker (46. Oliver Feldballe)
 • Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
 • Gele kaarten: Jóhannsson, Johansson, Martens, Ortiz, Gudelj (AZ), Van Moorsel, Van der Laan (SC Cambuur)
 • Aantal toeschouwers: 15.787

Punten

Cambuur heeft nu 9 punten uit tien wedstrijden en staat op de 5e plaats. De volgende wedstrijd speelt Cambuur tegen Utrecht op 26 oktober om 19.45 uur, in Leeuwarden.

Lees verder

© 2013 - 2019 Piejet, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Cambuur
 • www.volkskrant.nl
 • www.cambuur.nl
 • www.fcupdate.nl
 • www.nieuws.thepostonline.nl
 • www.dehuisaanhuis.nl
 • Afbeelding bron 1: Cambuur

Reageer op het artikel "Cambuur uit in Alkmaar - speelronde 10 '13-'14"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Piejet
Laatste update: 30-09-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 7
Schrijf mee!