InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Cambuur tegen FC Utrecht - speelronde 11 in '13-'14

Cambuur tegen FC Utrecht - speelronde 11 in '13-'14

Cambuur tegen FC Utrecht - speelronde 11 in '13-'14 Cambuur speelde op 26 oktober 2013 zijn elfde wedstrijd in de eredivisie tegen FC Utrecht en won. De Leeuwarders pakten met een 3-1 overwinning drie punten en schurkten na elf wedstrijden met 12 punten weer tegen de middenmoot aan. Cambuur speelt sinds jaren weer in de Eredivisie en voetbalt zich de middenmoot in. Een schare trouwe fans uit Leeuwarden en omstreken speelt als twaalfde man mee.

Cambuur tegen Utrecht - Cambuur wint

Van de 11 wedstrijden won Cambuur er drie, verloren de Leeuwarders vijf en speelden ze drie gelijk. Met de twaalf punten uit 11 wedstrijden schurkt de Leeuwarder voetbalclub tegen de middenmoot aan. De winst op Utrecht was verdiend. De Leeuwarders kwamen na twee minuten op achterstand, maar gingen niet op de rug liggen. Ze gingen er vol tegenaan en dat betaalde zich in de staart van de wedstrijd uit.

Hemmen, Bakker, Ritzmaier

Met enthousiast voetbal en doelpunten van Michiel Hemmen, Erik Bakker en Marcel Ritzmaier kon de thuisploeg toch drie punten optellen bij de 9 die ze al bijeen hadden gevoetbald. Utrecht staat na deze wedstrijd met evenveel punten als Cambuur in het rechter rijtje van de eredivisie, maar wel onder de club uit Leeuwarden. FC Utrecht heeft veel meer doelpunten (23) tegen moeten incasseren en staat daarom onder SC Cambuur die tot nu toe 12 tegengoals moest slikken.

Leeuwarden nam initiatief boven FC Utrecht

Na het snelle doelpunt van Utrecht zette Cambuur de tegenstander onder druk en kreeg de Leeuwarder club vele kansen. De thuisclub speelde fel. Pas na de rust volgen de drie goals van Leeuwarden. Hemmen kon na een voorzet van Lukoki van dichtbij intikken. Het enthousiasmeertde de thuisploeg die nog gretiger ging voetballen. Kansen volgden elkaar op, maar pas tien minuten voor het einde was het weer raak. In de blessuretijd werd de score afgemaakt op 3-1. Ritzmaier speelde een prachtig slotakkoord. Het dominante spel van Cambuur werd beloond met een ruime overwinning.

Bron: CambuurBron: Cambuur

Lodeweges jarig

De zege van Cambuur was een mooi verjaardagscadeau voor de trainer. Dwight Lodeweges voelde zich dubbel gefeliciteerd: eerst met zijn verjaardag en daarna nog eens met een prachtige overwinning. De trainer noedet de overwinning goed voor het moreel van de ploeg die de winst na drie nederlagen op rij goed kon gebruiken. Deze overwinning krikte het zelfvertrouwen op.

Cambuurstadion

Het Cambuurstadion was om en nabij vol en de club kreeg een fantastische ovatie van de aanhangers. De club uit Leeuwarden kon rekenen op een grote schare aanhangers. Op de dag van de wedstrijd tegen FC Utrecht was al bekend dat bij de volgende thuiswedstrijd tegen Feyenoord elke stoel bezet zou zijn. Alle kaarten waren verkocht.

 • SC Cambuur: Nienhuis, Droste, Van der Laan, Leeuwin, Bijker; El Makrini, Bakker 90+ Van Moorsel), Ritzmaier; Lukoki (88. Feldballe), Hemmen, Brands (Christovao).
 • FC Utrecht: Ruiter, Van der Maarel, Derijck, Bulthuis, Martensson (45. Diemers); Toornstra, Van der Gun, Heerings, Ayoub, De Ridder (69. Teysse), Van Velzen (60. Mulenga).
 • Scheidsrechter: Higler
 • Toeschouwers: 9620
 • Scoreverloop: 10. 0-1 Ayoub. 61. 1-1 Hemmen; 80. 2-1 Bakker; 91. 3-1 Ritzmaier
 • Kaarten: Diemers en Heerings (Utrecht), Leewin en El Makrini (SC Cambuur)
 • DE man of the match Jody Lukoki die de bloemen kreeg van Piet’s Bloemenboetiek
 • Wedstrijdsponsor: Timpaan Welzijn
 • Balsponsor: Media Markt Leeuwarden
 • Ballenjongens van SC Joure en Be Quick Dokkum

Eerstvolgende

Eerstvolgende thuiswedstrijd was dinsdag 29 oktober tegen NAC Breda, een bekerwedstrijd. De eerstvolgende eredivisiewedstrijd was ook in Leeuwarden. Op 3 november 2013 speelde Cambuur tegen Feyenoord.

Lees verder

© 2013 - 2018 Sjaanfanameland, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Cambuur tegen Feyenoord - twaalfde wedstrijd '13-'14Cambuur tegen Feyenoord - twaalfde wedstrijd '13-'14Cambuur voetbalde in seizoen 2013-2014 weer in de Eredivisie. De club uit Leeuwarden deed het uitstekend op het hoogste…
Cambuur thuis tegen Ajax - speelronde 17Cambuur thuis tegen Ajax - speelronde 17Bijna sleepte Cambuur een gelijkspel uit de wedstrijd tegen Ajax. Bijna won Cambuur van Ajax. Bijna, maar net niet helem…
Eredivisie 2014-2015 SC Cambuur programmaEredivisie 2014-2015 SC Cambuur programmaSC Cambuur wist zich na 20 jaar weer in de Eredivisie te nestelen. Na het kampioenschap in de Jupiler League hadden de m…
Cambuur tegen RKC in Waalwijk - speelronde 16Cambuur tegen RKC in Waalwijk - speelronde 16Cambuur uit Leeuwarden speelde in seizoen 2013 - 2014 sinds jaren weer in de Eredivisie. Op 1 december 2013 speelden de…
Cambuur tegen ADO Den Haag roemloos ten onderCambuur tegen ADO Den Haag roemloos ten onderDe dertiende wedstrijd in het eredivisieseizoen 2013-2014 speelde Cambuur op 9 november 2013 in Den Haag tegen ADO. De H…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Cambuur
 • www.nos.nl
 • www.ad.nl
 • www.cambuur.nl
 • Afbeelding bron 1: Cambuur

Reageer op het artikel "Cambuur tegen FC Utrecht - speelronde 11 in '13-'14"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Sjaanfanameland
Laatste update: 30-09-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Special: SC Cambuur
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!