InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Play-offs kwalificatie WK 2018: Zweden - Italië, live op tv

Play-offs kwalificatie WK 2018: Zweden - Italië, live op tv

Play-offs kwalificatie WK 2018: Zweden - Italië, live op tv In november 2017 staan de nationale teams van Zweden en Italië tegenover elkaar in het kader van de play-offs van de kwalificatie voor het WK voetbal 2018. Zweden en Italië spelen twee wedstrijden tegen elkaar en het sterkste team mag vervolgens deelnemen aan het WK in Rusland. De eerste wedstrijd is Zweden-Italië op vrijdag 10 november 2017. Daarna volgt op maandag 13 november de wedstrijd Italië-Zweden. De aftrap van beide wedstrijden is om 20u45. Door welke zender worden deze wedstrijden in Nederland en België live op tv uitgezonden? De play-offs Zweden-Italië en Italië-Zweden zijn ook via een livestream online te bekijken. Hoe hebben deze beide teams in het verleden op het WK voetbal gepresteerd?

Zweeds nationaal elftal

Het Zweeds nationaal voetbalteam speelde op 12 juli 1908 zijn eerste interland. Ze speelden toen in Göteborg tegen hun buurland Noorwegen. Zweden won die wedstrijd op overtuigende wijze, met maar liefst 11-3. Zweden heeft elf keer meegedaan aan het WK voetbal. De beste prestatie op een WK was het behalen van de finale in 1958, toen het toernooi in hun eigen land werd gespeeld. De Zweden verloren de finale toen met 2-5 van Brazilië. Zweden deed vijf keer mee aan het EK voetbal. Net als bij het WK behaalden de Zweden ook bij het EK hun beste prestatie toen het toernooi in hun eigen land werd gespeeld: de Zweden haalden bij het EK van 1992 de halve finale.

Nationaal voetbalelftal Italië

Op 15 mei 1910 speelde Italië zijn eerste officiële interland. De tegenstander was Frankrijk. Italië won met 6-2. Het Italiaanse nationale team groeide in de loop der jaren uit tot één van de succesvolste ploegen uit de geschiedenis van het voetbal. Vier keer wonnen zij de wereldtitel: in 1934, 1938, 1982 en 2006. Eén keer won Italië het EK voetbal: in 1968. Het Italiaanse team speelt doorgaans in blauwe shirts. Hun bijnaam werd daarom 'La Squadra Azzurra' ('het blauwe team'), of ook wel kortweg 'de Azzurri' ('de blauwen'). Italië heeft deelgenomen aan 18 edities van het WK voetbal. Slechts één keer hebben ze zich niet voor het WK gekwalificeerd, dat was in 1958, toen het WK nota bene in Zweden plaatsvond.

WK voetbal 2018

Het wereldkampioenschap voetbal 2018 wordt gehouden in Rusland. De openingswedstrijd van dit toernooi wordt op 14 juni gespeeld. De finale van dit WK voetbal vindt op 15 juli plaats. Het WK voetbal wordt in de zomer van 2018 live op tv uitgezonden door het Nederlandse NOS Studio Sport en het Vlaamse Sporza (VRT). Ook zijn alle 64 wedstrijden van het eindtoernooi online te volgen via livestreams van de NOS en Sporza.

WK-kwalificatie voor het WK van 2018

Zweden
Hoe heeft Zweden gepresteerd in de kwalificatiecyclus voor het WK voetbal 2018? Zweden zat in Groep A en werd tweede in de eindstand van die poule, achter groepswinnaar Frankrijk maar (via het doelsaldo) voor Nederland, dat derde werd. Zweden haalde 19 punten. Van hun tien poulewedstrijden wonnen zij er zes. Daaronder was een opvallende overwinning op Frankrijk. Zweden speelde één keer gelijk en leed drie nederlagen.

Italië
Hoe heeft Italië gepresteerd in de kwalificatiecyclus voor het WK voetbal 2018? De Italianen zaten in Groep G. Het Italiaanse team werd tweede in de eindstand van die poule, achter Spanje. Italië haalde 23 punten, Spanje haalde er 28. Van de tien wedstrijden die Italië in de poulefase speelde, wonnen ze er zeven. Italië leed één nederlaag (uit tegen Spanje). Twee keer speelden de Italianen gelijk (thuis tegen Macedonië en thuis tegen Spanje).

Play-offs Zweden - Italië: data, locaties, selecties, opstellingen, statistieken

De playoffs tussen Zweden en Italië worden gespeeld op 10 en 13 november 2017. De eerste wedstrijd is Zweden-Italië en vindt in Solna plaats in de Friends Arena op vrijdag 10 november 2017. De aftrap is om 20u45. Hierna volgt op maandag 13 november de wedstrijd Italië-Zweden. Die tweede wedstrijd wordt gespeeld in het Stadio Giuseppe Meazza te Milaan. Ook de aftrap van die tweede match is om 20u45.

Voorbeschouwing Zweden-Italië en Italië-Zweden

Italië moet als favoriet beschouwd worden, aangezien de selectie van de Italianen als geheel sterker lijkt te zijn dan de Zweedse selectie. Toch heeft het verleden bewezen dat de stugge Zweden zeker niet kansloos zijn tegen topteams. Dat bewezen de Zweden natuurlijk onder meer in de kwalificatie richting het WK voetbal 2018, toen de Frankrijk versloegen.

Live op tv en livestream

België: live op Telenet Play Sports

In België worden deze wedstrijden live uitgezonden door de betaalzenders van Telenet Play Sports. Zij zenden de ontmoetingen tussen Zweden en Italië zowel live uit op tv als ook op het internet via een livestream (voor abonnees). De uitzending van de eerste wedstrijd (Zweden-Italië) begint op vrijdag 10 november om 20u35 op de zender Play Sports 1. Op maandag 13 november begint de uitzending van de tweede wedstrijd (Italië-Zweden) eveneens om 20u35 op Play Sports 1.

Nederland: live op tv bij Ziggo Sport

Zweden-Italië (vrijdag 10 november)

In Nederland worden de wedstrijden tussen Zweden en Italië live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. De uitzending vindt plaat op het 'open net' van Ziggo Sport (kanaal 14), dat door alle abonnees van digitale tv bij Ziggo te zien is. Hoe laat beginnen de uitzendingen? Op 10 vrijdag november om 20u15 begint op die zender het programma Ziggo Sport Studio, waarin men voorbeschouwt op Zweden-Italië. De wedstrijd begint op die zender om 20u45. Daarnaast wordt de wedstrijd ook live uitgezonden op de betaalzender Ziggo Select.

Italië-Zweden (maandag 13 november)

De tweede wedstrijd, Italië-Zweden, wordt eveneens live uitgezonden door de zender Ziggo Sport (kanaal 14, het 'open net') en tegelijkertijd ook op de abonneezender Ziggo Sport Select. Op maandag 13 november begint de voorbeschouwing om 20u35 en de live-uitzending van de wedstrijd begint om 20u45.

Livestream Ziggo Sport Totaal

De play-offs tussen Zweden en Italië zijn ook live online te bekijken via een stream op de Ziggo Sport Totaal App. Die livestream is beschikbaar voor abonnees en daarnaast is het ook mogelijk om via Pay Per View (PPV) de livestreams van Zweden-Italië en Italië-Zweden te bekijken. Via zo'n livestream kan men deze voetbalwedstrijden dus via het internet bekijken op bijvoorbeeld een smartphone of laptop.

In 2013 stond Zweden ook in de play-offs voor het WK voetbal. Ze speelden toen tegen Portugal. Dat was de tweestrijd tussen Ibrahimovic en Ronaldo. Die wedstrijden werden live op tv uitgezonden door RTL7. In 2017 zendt RTL7 echter geen play-offs voor het WK voetbal live uit.

Uitslagen Zweden-Italië en Italië-Zweden

De eerste wedstrijd van dit tweeluik was Zweden-Italië op 10 november 2017 in de Friends Arena te Solna. Zweden won deze thuiswedstrijd met 1-0. Het doelpunt werd in de 61e minuut gemaakt door Jakob Johansson. Op 13 november vond in San Siro (Milaan) de tweede wedstrijd plaats. Deze match eindigde in een gelijkspel: 0-0. Als gevolg hiervan heeft Italië zich dus niet voor het wereldkampioenschap geplaatst en gaat Zweden wel naar het WK voetbal 2018 in Rusland.

Lees verder

© 2013 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
WK voetbal 1938In 1938 werd al voor de 3e keer het Wereldkampioenschap voetballen gehouden. Dit jaar was het de beurt aan Frankrijk om…
WK voetbal 1934In 1934 werd voor de 2e maal het Wereld Kampioenschap Voetbal gehouden. Dit jaar was Italië het gastland, nadat andere l…
EK voetbal 2004: loting, programma en uitslagenEK voetbal 2004: loting, programma en uitslagenEK voetbal 2004 Portugal. Het EK voetbal 2004 wordt in Portugal van 12 juni tot en met 4 juli 2004 gespeeld. In totaal z…
EK voetbal 2004De 12e editie van het WK wordt in 2004 georganiseerd in Portugal. België weet dit jaar wederom de eindstrijd weer niet t…
WK voetbal 1994Het 15e Wereld Kampioenschap voetbal werd in 1994 georganiseerd door gastland Verenigde Staten. Voor het eerst sinds de…
Bronnen en referenties
  • http://www.fifa.com
  • http://nl.wikipedia.org
  • http://forum.fok.nl/
  • http://en.wikipedia.org

Reageer op het artikel "Play-offs kwalificatie WK 2018: Zweden - Italië, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 13-11-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!