InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Play-offs kwalificatie WK 2018: Zweden - Italië, live op tv

Play-offs kwalificatie WK 2018: Zweden - Italië, live op tv

Play-offs kwalificatie WK 2018: Zweden - Italië, live op tv In november 2017 staan de nationale teams van Zweden en Italië tegenover elkaar in het kader van de play-offs van de kwalificatie voor het WK voetbal 2018. Zweden en Italië spelen twee wedstrijden tegen elkaar en het sterkste team mag vervolgens deelnemen aan het WK in Rusland. Door welke zender worden deze wedstrijden in Nederland live op tv uitgezonden? Zijn de play-offs Zweden-Italië en Italië-Zweden ook via een livestream online te bekijken? Hoe hebben deze beide teams in het verleden op het WK voetbal gepresteerd?

Zweeds nationaal elftal

Het Zweeds nationaal voetbalteam speelde op 12 juli 1908 zijn eerste interland. Ze speelden toen in Göteborg tegen hun buurland Noorwegen. Zweden won die wedstrijd op overtuigende wijze, met maar liefst 11-3. Zweden heeft elf keer meegedaan aan het WK voetbal. De beste prestatie op een WK was het behalen van de finale in 1958, toen het toernooi in hun eigen land werd gespeeld. De Zweden verloren de finale toen met 2-5 van Brazilië. Zweden deed vijf keer mee aan het EK voetbal. Net als bij het WK behaalden de Zweden ook bij het EK hun beste prestatie toen het toernooi in hun eigen land werd gespeeld: de Zweden haalden bij het EK van 1992 de halve finale.

Nationaal voetbalelftal Italië

Op 15 mei 1910 speelde Italië zijn eerste officiële interland. De tegenstander was Frankrijk. Italië won met 6-2. Het Italiaanse nationale team groeide in de loop der jaren uit tot één van de succesvolste ploegen uit de geschiedenis van het voetbal. Vier keer wonnen zij de wereldtitel: in 1934, 1938, 1982 en 2006. Eén keer won Italië het EK voetbal: in 1968. Het Italiaanse team speelt doorgaans in blauwe shirts. Hun bijnaam werd daarom 'La Squadra Azzurra' ('het blauwe team'), of ook wel kortweg 'de Azzurri' ('de blauwen'). Italië heeft deelgenomen aan 18 edities van het WK voetbal. Slechts één keer hebben ze zich niet voor het WK gekwalificeerd, dat was in 1958, toen het WK nota bene in Zweden plaatsvond.

WK voetbal 2018

Het wereldkampioenschap voetbal 2018 wordt gehouden in Rusland. De openingswedstrijd van dit toernooi wordt op 14 juni gespeeld. De finale van dit WK voetbal vindt op 15 juli plaats. Het WK voetbal wordt in de zomer van 2018 live op tv uitgezonden door het Nederlandse NOS Studio Sport en het Vlaamse Sporza (VRT). Ook zijn alle 64 wedstrijden van het eindtoernooi online te volgen via livestreams van de NOS en Sporza.

WK-kwalificatie voor het WK van 2018

Zweden

Hoe heeft Zweden gepresteerd in de kwalificatiecyclus voor het WK voetbal 2018? Zweden zat in Groep A en werd tweede in de eindstand van die poule, achter groepswinnaar Frankrijk maar (via het doelsaldo) voor Nederland, dat derde werd. Zweden haalde 19 punten. Van hun tien poulewedstrijden wonnen zij er zes. Daaronder was een opvallende overwinning op Frankrijk. Zweden speelde één keer gelijk en leed drie nederlagen.

Italië

Hoe heeft Italië gepresteerd in de kwalificatiecyclus voor het WK voetbal 2018? De Italianen zaten in Groep G. Het Italiaanse team werd tweede in de eindstand van die poule, achter Spanje. Italië haalde 23 punten, Spanje haalde er 28. Van de tien wedstrijden die Italië in de poulefase speelde, wonnen ze er zeven. Italië leed één nederlaag (uit tegen Spanje). Twee keer speelden de Italianen gelijk (thuis tegen Macedonië en thuis tegen Spanje).

Play-offs Zweden - Italië: data, locaties, selecties, opstellingen, statistieken

De playoffs tussen Zweden en Italië worden gespeeld op nog nader te bepalen data en in nog nader te bepalen stadions. Op z'n vroegst vindt de eerste ontmoeting plaats op 9 november en de tweede wedstrijd vindt op z'n laatst op 15 november 2017 plaats. Over de exacte data gaan de bonden van Zweden en Italië in overleg met de FIFA.

Voorbeschouwing Zweden - Italië

Italië moet als favoriet beschouwd worden, aangezien de selectie van de Italianen als geheel sterker lijkt te zijn dan de Zweedse selectie. Toch heeft het verleden bewezen dat de stugge Zweden zeker niet kansloos zijn tegen topteams. Dat bewezen de Zweden natuurlijk onder meer in de kwalificatie richting het WK voetbal 2018, toen de Frankrijk versloegen.

Live op tv en livestream

In 2013 stond Zweden ook in de play-offs voor het WK voetbal. Ze speelden toen tegen Portugal. Dat was de tweestrijd tussen Ibrahimovic en Ronaldo. Die wedstrijden werden live op tv uitgezonden door RTL7. De kans is groot dat RTL7 in 2017 wederom de rechten op deze playoffs van Zweden wil hebben. Indien hier meer zekerheid over is, wordt hier meer info gemeld.

Sowieso zijn de ontmoetingen Zweden-Italië en Italië-Zweden wel live op tv te zien in Nederland. FOX Sports zal de wedstrijden achter de decoder uitzenden op hun betaalzenders. Het is dus nog af te wachten of ze daarnaast ook nog op een 'open net' te zien zijn (zoals het hierboven gememoreerde RTL7, of mogelijk heeft ook Veronica Tv interesse in deze playoffs). De wedstrijden zijn ook live op het internet te volgen via een stream. De livestream van de playoffs tussen Zweden en Italië is t.z.t. te vinden op de FOX Sports Go App. Deze livestream is beschikbaar voor alle abonnees van FOX Sports.

Lees verder

© 2013 - 2017 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
WK voetbal 1938In 1938 werd al voor de 3e keer het Wereldkampioenschap voetballen gehouden. Dit jaar was het de beurt aan Frankrijk om…
WK voetbal 1934In 1934 werd voor de 2e maal het Wereld Kampioenschap Voetbal gehouden. Dit jaar was Italië het gastland, nadat andere l…
EK voetbal 2004: loting, programma en uitslagenEK voetbal 2004: loting, programma en uitslagenEK voetbal 2004 Portugal. Het EK voetbal 2004 wordt in Portugal van 12 juni tot en met 4 juli 2004 gespeeld. In totaal z…
EK voetbal 2004De 12e editie van het WK wordt in 2004 georganiseerd in Portugal. België weet dit jaar wederom de eindstrijd weer niet t…
WK voetbal 1994Het 15e Wereld Kampioenschap voetbal werd in 1994 georganiseerd door gastland Verenigde Staten. Voor het eerst sinds de…
Bronnen en referenties
  • http://www.fifa.com
  • http://nl.wikipedia.org
  • http://forum.fok.nl/
  • http://en.wikipedia.org

Reageer op het artikel "Play-offs kwalificatie WK 2018: Zweden - Italië, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 17-10-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!