InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Cambuur tegen Feyenoord - twaalfde wedstrijd '13-'14

Cambuur tegen Feyenoord - twaalfde wedstrijd '13-'14

Cambuur tegen Feyenoord - twaalfde wedstrijd '13-'14 Cambuur voetbalde in seizoen 2013-2014 weer in de Eredivisie. De club uit Leeuwarden deed het uitstekend op het hoogste niveau. In de twaalfde spelronde in de Eredivisie speelde SC Cambuur in het Cambuurstadion te Leeuwarden tegen Feyenoord. Het stadion was uitverkocht, 10.000 kaarten gingen van de hand. Pol van Boekel was de scheidsrechter.

Eerste helft

Cambuur speelde uitstekend en zette Feyenoord meteen onder druk. Vooral in de eerste helft waren er diverse kansen, maar de club uit Leeuwarden passeerde de Rotterdamse doelman niet. De ploeg van Dwight Lodeweges kwam niet aan verzilveren toe. Feyenoord was effectiever en legde uit alle kansen over en weer twee keer de bal in het doel. Het stadion van Cambuur was helemaal uitverkocht en de steun van de supporters was voor de Cambuur spelers een hart onder de riem, maar de wedstrijd werd verloren en daarmee stond Cambuur na deze wedstrijd op de 15e plaats met 12 punten uit 12 wedstrijden.

Aantrekkelijk

Het spel was aantrekkelijk en de Cambuur-supporters, die zich al weken op de wedstrijd verheugden, zagen een fel en agressief Cambuur dat de eerste helft beheerste. Al in de achtste minuut kreeg Cambuur een grote kans. Erwin Mulder schoot, maar de doelman greep naar de bal. Daarna volgden meer kansen voor Cambuur, maar de bal ging niet in het net. Feyenoord kwam af en toe voor het Leeuwarder doel, maar het duurde tot in de blessuretijd van de eerste helft eer de Rotterdammers hun eerste doelpunt maakten.

Opgeheven hoofd

In de tweede helft was Feyenoord beter dan in de eerste helft, maar Cambuur hield goed stand. Feyenoord schoot nog een keer in en maakte 0-2. Cambuur verloor na twee overwinningen, maar de club hoeft zich allerminst te schamen. Lodeweges zag een team dat niet in paniek raakte na een tegenslag, een team dat bleef voetballen tot de laatste minuut. Cambuur had de kansen moeten benutten en had zonder problemen kunnen winnen, maar dat gebeurde niet. Cambuur verloor maar kon met opgeheven hoofd de kleedkamers betreden.

Serious Request

Het Glazen Huis van Serious Request stond van 18 t/m 24 december 2013 in Leeuwarden. Via het Glazen Huis werd zoveel mogelijk geld opgehaald voor het goede doel. Cambuur is een maatschappelijk betrokken voetbalclub en droeg van harte bij. Eén van de acties was de 'lege flessen-actie'. Cambuur vroeg aan de supporters om zoveel mogelijk lege statiegeldflessen mee te nemen naar het stadion. Ze konden worden gedeponeerd in de speciale Serious Request-containers. De containers stonden bij het stadion tijdens de wedstrijden, maar ook doordeweeks. De hele opbrengst was voor Serious Request.

Opstelling

SC Cambuur

Nienhuis; Droste, Leeuwin, Van der Laan, Bijker; Bakker, El Makrini (73. Van Moorsel), Ritzmaier; Lukoki, Hemmen (80. Feldballe) en Brands (66. Christovao).

Feyenoord

Mulder, Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Nelom (46. Mathijsen), Immers, Clasie, Boëtius (Bakkal), Schaken, Vilhena, Armenteros (65. Te Vrede).

Bron: CambuurBron: Cambuur
 • Scheidsrechter: Van Boekel
 • Toeschouwers: 10.000 (uitverkocht stadion)
 • Scoreverloop: 0-1 46 Lex Immers, 0-2 73 Mitchell te Vrede
 • Kaarten: geel Droste en Keeuwin (SC Cambuur) en De Vrij (Feyenoord).
 • DE man of the match Wout Droste ontving de bloemen van Piet”s Bloemenboetiek
 • Wedstrijdsponsor: Taxicentrale Waaksma, Kootstertille
 • Balsponsor: PvdA Leeuwarden
 • Sponsor aanvoerdersband: AB Vakwerk
 • Ballenjongens en – meisjes SC Leovardia en Kids Club SC Cambuur

Volgende

De eerstvolgende wedstrijd van Cambuur daarna was uit tegen ADO Den Haag op zaterdag 9 november. Die Wedstrijd begon om 20:45 uur.
Volgende thuiswedstrijd was op zaterdag 23 november 19:45 uur tegen NEC.

Lees verder

© 2013 - 2019 Piejet, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Cambuur
 • www.nusport.nl
 • www.cambuur.nl
 • www.nos.nl
 • Afbeelding bron 1: Cambuur

Reageer op het artikel "Cambuur tegen Feyenoord - twaalfde wedstrijd '13-'14"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Piejet
Laatste update: 30-09-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Special: SC Cambuur
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!