InfoNu.nl > Sport > Voetbal > WK voetbal 2018: Engeland-Kroatië, live tv en livestream

WK voetbal 2018: Engeland-Kroatië, live tv en livestream

WK voetbal 2018: Engeland-Kroatië, live tv en livestream Op woensdag 11 juli 2018 wordt de tweede halve finale gespeeld van het wereldkampioenschap voetbal. Deze wedstrijd gaat tussen Engeland en Kroatië. De halve finale vindt plaats in het Loezjnikistadion te Moskou. De wedstrijd Engeland-Kroatië Is live op tv te zien. Daarnaast kan men de halve finale Engeland-Kroatië ook via een livestream op het internet bekijken.

WK voetbal 2018

Het wereldkampioenschap voetbal 2018 wordt gehouden in Rusland. Het is de 21e editie van dit mondiale voetbalkampioenschap. De eerste editie van het WK voetbal vond in 1930 plaats in Uruguay. De 22e editie van het wereldkampioenschap voetbal wordt in 2022 gehouden in Qatar.

Locatie van deze halve finale: Moskou

Moskou is de hoofdstad van Rusland. Qua inwoneraantal is het ook veruit de grootste plaats van het land. Anno 2018 telt Moskou circa 12,5 miljoen inwoners. Het is niet alleen het politieke, maar ook het religieuze centrum van Rusland. De 'Patriarch van Rusland' is de leider van de Russisch-Orthodoxe kerk.

Naam: Moskou

De oude naam van deze plaats was 'Grad Moskov'. Dit betekende 'stad bij de Moskva-rivier'. Deze plaats is dus vernoemd naar de rivier waaraan hij ligt. Er zijn allerlei uiteenlopende verhalen, mythes en legendes over de oorsprong van de naam van die rivier. Zo wordt er sinds de middeleeuwen onder meer beweerd dat de rivier vernoemd zou zijn naar het volk dat daar woonde (waaruit later het Russiche volk ontstond). Dat zou het Bijbelse volk 'Mesech' zijn geweest. Hoewel het een mooi verhaal is, is de kans dat daar een kern van waarheid in zit, buitengewoon klein. Er is nog nooit feitelijk bewijsmateriaal gevonden, dat dit verhaal ondersteunt dat dit Bijbelse volk daar zou hebben gewoond.

Stadion: Olympisch Stadion Loezjniki

Deze halve finale van het wereldkampioenschap voetbal tussen Kroatië en Engeland wordt gespeeld in het Olympisch Stadion Loezjniki. Dit is het voormalige Leninstadion, dat in het verleden onder meer werd gebruikt als hoofdstadion van de Olympische Spelen van 1980. Het stadion is in de loop der jaren vele malen verbouwd en gemoderniseerd. Het heeft anno 2018 een capaciteit van circa 81.000 toeschouwers. Dit Loezjnikistadion was ook de locatie van de openingswedstrijd van het WK voetbal 2018 en er wordt op zondag 15 juli 2018 ook de finale van het WK voetbal gespeeld.

Engeland op het WK voetbal 2018

Tijdens de eerste ronde van dit wereldkampioenschap voetbal won Engeland zijn eerste twee poulewedstrijden tegen Tunesië en Panama. In de derde poulewedstrijd was België de tegenstander van Engeland. België won met 1-0. Hierdoor won België die poule en werd Engeland tweede in de eindstand van de groep. In de achtste finale speelde Engeland tegen Colombia. De wedstrijd eindigde (ook na verlenging) in 1-1. Uiteindelijk won Engeland via strafschoppen en zo plaatsten de Engelsen zich dus voor de kwartfinale. Daarin was Zweden de tegenstander van Engeland. Deze wedstrijd werd met 2-0 door Engeland gewonnen. Zo plaatste Engeland zich dus voor de halve finale van het WK voetbal 2018.

Kroatië

In de poulefase speelde Kroatië sterk. De eerste wedstrijd won Kroatië met 2-0 van Nigeria. In de tweede poulewedstrijd versloeg Kroatië het Argentinië van Messi met maar liefst 3-0. De derde poulewedstrijd werd door Kroatië met 2-1 gewonnen van IJsland. Met deze drie zeges werd Kroatië dus overtuigend poulewinnaar in Groep D. Vervolgens won Kroatië in de achtste finale via strafschoppen van Denemarken. Daarna won Kroatië ook in de kwartfinale via strafschoppen. In die kwartfinale schakelde Kroatië het gastland Rusland uit. Zo kwalificeerde Kroatië zich dus voor de halve finale tegen Engeland.

Opstellingen en statistieken: Kroatië-Engeland (11 juni 2018)

Hoe laat is de aftrap van deze halve finale van het WK voetbal 2018? De wedstrijd begint op de avond van woensdag 11 juli 2018 om 20u00. De scheidsrechter is Cüneyt Çakir (Turkije). Met welke opstelling speelt Kroatië? Met welke opstelling speelt Engeland? Hieronder vindt u de opstellingen van beide halve finalisten. Na afloop van de match, worden hier de uitslag van de match Kroatië-Engeland gemeld en de statistieken van beide ploegen (wissels, doelpuntenmakers, kaarten, enzovoort). De winnaar van deze wedstrijd plaatst zich voor de WK-finale op zondag 15 juli. De verliezer van deze halve finale speelt op zaterdag 14 juli de troostfinale om de 3e en 4e plaats.

Opstelling Engeland

Pickford, Trippier, Walker, Stones, Maguire, Young, Lingard, Henderson, Alli, Kane en Sterling.

Opstelling Kroatië

Subasic, Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic, Modric, Brozovic, Rakitic, Rebic, Mandzukic en Perisic.

Live op tv: Engeland-Kroatië (halve finale WK)

Deze halve finale van het WK voetbal 2018 wordt mondiaal door heel veel omroepen live uitgezonden op tv en per livestream. Daaronder zijn het Vlaamse Sporza (VRT) en het Nederlandse NOS (Studio Sport).

Live op tv bij Sporza

Door Sporza (VRT) wordt de wedstrijd Engeland-Kroatië live op tv uitgezonden op de zender VRT één. De voorbeschouwing begint volgens de programmagids van Sporza pas omstreeks 19u40 (na afloop van het Journaal en Weer). Omstreeks 19u50 schakelt men live naar het Loezjnikistadion, waar de aftrap plaatsvindt om 20u00.

Live op tv bij de NOS

Door NOS Studio Sport wordt Engeland-Kroatië live uitgezonden op de tv-zender Nederland 1 (NPO1). De voorbeschouwing op deze halve finale begint om circa 19u15 in het programma Studio Rusland. Net als Sporza schakelt ook de NOS omstreeks 19u50 live naar het stadion, waar de wedstrijd Engeland-Kroatië om 20u00 begint.

Livestream Engeland-Kroatië, halve finale WK 2018

Livestream Sporza

Engeland-Kroatië is ook online via een livestream te volgen. Het Vlaamse Sporza (VRT) stelt bijvoorbeeld zo'n livestream beschikbaar. Met die livestream kan men deze halve finale van het WK tussen Kroatië en Engeland bijvoorbeeld op een smartphone of computer bekijken. De livestream van Sporza is gratis. Deze livestream van Engeland-Kroatië is echter officieel alleen bedoeld voor kijkers in Vlaanderen. Voor kijkers buiten België is deze livestream van Engeland-Kroatië 'geo-blocked'. De livestream van deze WK-match bevindt zich op de avond van woensdag 11 juli op de website van Sporza. Men kan de livestream van de halve finale Engeland-Kroatië op die woensdagavond onder meer vinden in de rubriek 'Nu Live' op hun site. Ook kan men die livestream dan onder meer vinden via de hoofdpagina van hun website, of via het submenu van de rubriek 'WK voetbal'. Alle andere wedstrijden van het WK voetbal zijn eveneens per livestream bij Sporza te volgen door kijkers in Vlaanderen. Op zaterdag 14 juli kunnen Vlamingen dus ook via zo'n livestream van Sporza naar de troostfinale kijken. Op zondag 15 juli kunnen ze naar zo'n livestream van de finale kijken.

Livestream NPO

De Nederlandse publieke omroep (NPO) biedt ook van deze halve finale van het wereldkampioenschap een livestream aan. Net als bij Sporza is ook bij de NPO (NOS Studio Sport) de livestream geheel gratis. Ook deze Nederlandse livestream van Engeland-Kroatië 'geo-restricted'. Men mag de livestream die de NOS aanbiedt van de wedstrijd Kroatië-Engeland alleen in Nederland bekijken. De livestream begint tegelijk met de live tv-uitzending van de NOS: op deze stream kan men dus vanaf circa 19u15 ook de voorbeschouwing op deze halve finale bekijken in het programma Studio Rusland. Bij elke wedstrijd van dit WK voetbal is er een livestream te vinden op de website van de NOS. Ook kan men elke livestream van dit voetbalkampioenschap via de NOS-app zien.

Lees verder

© 2013 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
WK 2018: troostfinale België-Engeland live tv en livestreamWK 2018: troostfinale België-Engeland live tv en livestreamOp zaterdag 14 juli 2018 wordt 's middags de troostfinale gespeeld van het wereldkampioenschap voetbal. De wedstrijd vin…
WK voetbal 2018: België-Japan, live tv en livestreamWK voetbal 2018: België-Japan, live tv en livestreamBelgië speelt op maandag 2 juli tegen Japan in de achtste finale van het WK voetbal 2018. De match België-Japan wordt ge…
WK voetbal 2018: België-Engeland live op tv en livestreamWK voetbal 2018: België-Engeland live op tv en livestreamOp donderdag 28 juni 2018 speelt België zijn derde poulewedstrijd op het WK voetbal. De tegenstander van de Rode Duivels…
Finale WK voetbal 2018 - live op tv en livestreamFinale WK voetbal 2018 - live op tv en livestreamOp zondag 15 juli 2018 wordt de finale gespeeld van het wereldkampioenschap voetbal 2018. De finale vindt plaats in het…
WK voetbal 2018: België-Brazilië, live op tv en livestreamWK voetbal 2018: België-Brazilië, live op tv en livestreamOp vrijdag 6 juli 2018 vindt op het wereldkampioenschap voetbal de kwartfinale plaats tussen België en Brazilië. Deze ma…
Bronnen en referenties
  • http://www.voetbalnieuws.be
  • http://www.fifa.com
  • http://nl.wikipedia.org
  • http://en.wikipedia.org

Reageer op het artikel "WK voetbal 2018: Engeland-Kroatië, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 11-07-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!