InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Cambuur wint van NEC

Cambuur wint van NEC

Cambuur wint van NEC We schrijven seizoen 2013-2014, het eerste Eredivisieseizoen van Cambuur sinds jaren. Cambuur wint thuis de 14e wedstrijd van NEC met 2 doelpunten tegen 1. Met 15 punten uit 14 wedstrijden staat de club uit Leeuwarden nu op de 14e plaats. Met 13 doelpunten in 14 potjes voetbal is SC Cambuur de minst scorende ploeg uit de Eredivisie in dit stadium van de competitie. Tegen NEC voegen de Leeuwarders twee doelpunten aan hun saldo toe.

Cambuur wint weer

Cambuur won zaterdag 23 november 2013 van NEC. De club uit Leeuwarden doet het helemaal niet slecht en staat met zijn 13e plaats ruim boven de degradatiepositie. Met die plek is de club nog lang niet safe: de uitkomsten van de wedstrijden zijn te wisselend. Cambuur verloor van de laatste vijf wedstrijden drie en won de twee thuiswedstrijden. In het Cambuurstadion worden de voetballers geholpen door het publiek, dat keer op keer resulteerde in een mooie wedstrijd en vaak winst in eigen huis.
Tegen NEC hingen de Leeuwarders na iets meer dan een halfuur de bal in het net. Mohamed el Makrini scoorde op aangeven van Bart van Brakel. Lang kon Cambuur niet van deze voorsprong genieten, want niet meer dan vier minuten na de openingstreffer schoot de club uit Nijmegen de gelijkmaker in.

Rouwband

Het doel van de Leeuwarders werd deze keer niet verdedigd door keeper Leonard Nienhuis. Het was Harm Zeinstra die de ballen uit het net moest houden. Nienhuis was afwezig omdat zijn moeder plotseling was overleden. De club speelde daarom deze zaterdag met een rouwband. De zwarte band om de arm was tevens voor een beveiliger van de club, Thomas van der Kamp, die bij een verkeersongeluk om het leven kwam.

Bron: NECBron: NEC

Zege

Het duurde tot in de tweede helft dat Marcel Ritzmaier de winnende tweede goal maakte. Hij caramboleerde een snoeiharde bal via de billen van NEC verdediger Tobias Haitz naar de juiste kant van het net. Het bleef bij deze 2-1, een belangrijke zege tegen een club die net als Cambuur een van de laatste nummers van de ranglijst bezet. De marge tussen de club uit Leeuwarden en die uit Nijmegen was na deze 14e wedstrijd gegroeid tot 6 punten.

Zinderend

De wedstrijd was zinderend met een zenuwslopend slot. In de eerste helft was Cambuur veruit de betere partij met veel kansen. Ondanks de gelijkmaker bleef Cambuur in de eerste 45 minuten de dominante ploeg. In de tweede helft waren de krachten gelijkmatiger verdeeld. Het publiek kreeg een prachtige wedstrijd voorgeschoteld en het zinderde in het Cambuurstadion. Keeper Zeinstra bewees zijn kunnen en liet geen bal meer door. In het staartje van de wedstrijd moest er nog even gevreesd worden voor een gelijkmaker van NEC-zijde, maar de Nijmegenaren scoorden niet meer. De laatste tien minuten waren voor Cambuur. De bal kwam meerdere keren prachtig voor het doel, er werd fraai geschoten en er kwamen snoepjes van kansen voor beide ploegen en nog de meeste voor Cambuur. Beide keepers leverden knappe reddingen en enkele kansen waren te mooi om waar te zijn en eindigden in een losse flodder. Het bleef bij 2-1. De Nijmegen Eendracht Combinatie moest het afleggen tegen de mannen in het geel en blauw. Voor Cambuur was het de belangrijkste wedstrijd van de competitie tot dusver. NEC was de hekkensluiter van de Eredivisie. De club had na deze wedstrijd negen punten, hetzelfde aantal als RKC. De Waalwijkers speelden zondag 24 november 2013 thuis tegen Feyenoord. De RKC-ers wonnen en haalden drie belangrijke punten binnen en stonden daarna met 12 punten op de 17e plaats.
Cambuurtrainer Dwight Lodeweges was content, al besefte hij dat zijn ploeg er nog lang niet was.

Cambuur verbindt

In de week voor de wedstrijd tegen NEC lanceerde SC Cambuur na maanden van voorbereiding en onder grote belangstelling in de Business Club de nieuwe maatschappelijke stichting Cambuur Verbindt. SC Cambuur wil zich met deze stichting inzetten voor de maatschappij en via de sport activiteiten ontplooien ten behoeve van minderheden en de leefbaarheid in de stad Leeuwarden en het achterland.
‘Cambuur Verbindt’ richt zich op drie hoofdpijlers:
 1. Talentontwikkeling;
 2. gezondheid;
 3. leefbaarheid en integratie.

Serious Request

Cambuur steunt ook Serious Request. Het Glazen Huis stond van 18 t/m 24 december 2013 in Leeuwarden om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Rode Kruis.
Als maatschappelijk betrokken betaald voetbalclub uit Leeuwarden draagt Cambuur graag haar steentje bij. Vorig jaar stond het Glazen Huis in Enschede. Bij de wedstrijd tegen FC Twente op 4 oktober 2013 in Enschede droeg voorzitter Joop Munsterman van FC Twente het stokje symbolisch over aan SC Cambuur directeur Gerald van den Belt.

Bron: CambuurBron: Cambuur

Spelers en sponsors

Cambuur: Zeinstra; Droste, Van der Laan (75 Dijkstra), Leeuwin, Pereira (84. Van Boxel); Van Brakel, Van Moorsel (68.Brands), El Makrini, Riztmaier; Lukoki, Hemmen.
NEC: Johnsson, Haitz, Palsson, Koolwijk, Rieks (77. Higdon), Conboy (57. Foor), Jahanbakhsh, Vermijl, Mulder, Jantscher (65. Hemlein) en Leiwakabessy.
 • Scheidsrechter: Nijhuis
 • Toeschouwers: 9648
 • Scoreverloop: 33. 1-0 El Makrini; 37. 1-1 Conboy en 71 2-1 Ritzmaier
 • Kaarten: geel: Van Brakel, Hemmen, El Makrini, Van der Laan (Cambuur) Koolwijk, Mulder (NEC)
 • DE-Man of the Match Mohamed el Makrini ontving de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek
 • Wedstrijdsponsor: Taxicentrale Waaksma, Kootstertille
 • Balsponsor: Club Red, Leeuwarden
 • Ballenjongens en – meisjes VV Hurdegaryp

Wedstrijden na deze

1-12-2013Vitesse - Cambuur
7-12-2013RKC Waalwijk - Cambuur
15-12-2013Cambuur - Ajax12.30 uur

Lees verder

© 2013 - 2019 Piejet, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Cambuur
 • www.cambuur.nl
 • www.nrc.nl
 • Ww.ad.nl
 • www.spitsnieuws.nl
 • www.liveuitslagen.nl
 • www.soccernews.nl
 • Afbeelding bron 1: NEC
 • Afbeelding bron 2: Cambuur

Reageer op het artikel "Cambuur wint van NEC"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Piejet
Laatste update: 01-10-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Special: SC Cambuur
Bronnen en referenties: 9
Schrijf mee!