InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Cambuur tegen Vitesse in de Gelredome - speelronde 15

Cambuur tegen Vitesse in de Gelredome - speelronde 15

Cambuur tegen Vitesse in de Gelredome - speelronde 15 Cambuur Leeuwarden speelde in seizoen 2013 - 2014 weer in de Eredivisie. Op 1 november 2013 reisden de Leeuwarders naar Arnhem en werd er in de Gelredome tegen koploper van de Eredivisie, Vitesse, gespeeld. Cambuur won nog geen uit-wedstrijd dit seizoen en de Leeuwarders wonnen ook deze niet. Vitesse Cambuur eindigde in 3 tegen 0. Cambuur stond daarna op de 14e plaats.

Nienhuis

Na afwezigheid in de vorige wedstrijd, stond Leonard Nienhuis weer op het doel. Hij stond er stevig en redde vele ballen, maar moest er toch in totaal drie door laten gaan. Cambuur begon de wedstrijd sterk en creëerde een paar mooie kansen. Binnen 12 minuten stonden de Leeuwarders twee keer keurig voor het doel, maar gescoord werd er niet. De blauw-gelen hadden er zin in en dat was te zien. Ook was duidelijk dat het bij Vitesse voor geen meter liep. Cambuur deed haar best om de zegereeks van de thuisploeg te doorbreken, maar het bleek onbegonnen werk. De Leeuwarders namen het eerste deel van de wedstrijd het heft in handen en bleven met enkele goede schoten op doel keurig overeind, maar scoorden niet.

Voorsprong

In de 33ste minuut kwam Vitesse toch op voorsprong. Nienhuis kon net niet bij de bal die van afstand werd geschoten. Uit het niets schoot Marko Vejinovic de Arnhemse ploeg op voorsprong.

Blessuretijd

Bron: VitesseBron: Vitesse
Beide ploegen kwamen ongewijzigd de rust uit en toen bleek dat Vitesse koste wat kost wilde winnen. In de 49ste minuut schoot Vitesse nogmaals raak. Kelvin Leerdam werkte de bal al vallend in het doel, na een hoekschop. In de tweede helft was Vitesse de bovenliggende ploeg, al kreeg Cambuur nog wel wat kansen. Jody Lukoki schoot in de 61e minuut naast. Dat was jammer voor de Leeuwarders, want dit doelpunt had de spanning in de wedstrijd terug kunnen brengen. Lukoki schoot uit vrijstaande positie voorlangs. In de 65e minuut voorkwam Nienhuis de 3-0. De doelman blonk uit in mooie reddingen, maar helaas moest hij toch nog een derde tegendoelpunt door laten. In blessuretijd maakte Vitesse nog 3-0: ingevallen Giorgi Chanturia bepaalde de eindstand.
De ploeg die voor rust moeizaam over het veld manoeuvreerde was na rust duidelijk sterker dan de nieuwbakken eredivisionist. De koploper, uiteindelijk toch een maatje te groot voor Cambuur, won de wedstrijd. Na de 15e speelronde stond Vitesse nog steeds bovenaan. Uit 15 wedstrijden haade de ploeg 30 punten, Cambuur had precies de helft. Met 15 punten stond Cambuur op de 14e plaats.

Waalwijk

Cambuur calculeerde het verlies tegen Vitesse in. De wedstrijd daarna was voor de Leeuwarder erg belangrijk. SC Cambuur moest in het Mandemakers Stadion voetballen tegen RKC Waalwijk. Het RKC van Erwin Koeman was een niet te onderschatten ploeg die prima in vorm was. Dwight Lodeweges en zijn technische staf moesten hier een passend strijdplan voor verzinnen; Cambuur had kans zijn eerste uitzege van het seizoen te behalen. Bij winst tegen RKC zette Cambuur ook nog eens een directe concurrent verder op afstand. Daar staken de Leeuwarders op in.

Bron: CambuurBron: Cambuur
Opstelling Vitesse
Piet Velthuizen, Kelvin Leerdam, Guram Kashia, Jan-Arie van der Heijden, Patrick van Aanholt, Davy Pröpper, Christian Atsu (84. Valeri Qazaishvili), Marko Vejinovic, Renato Ibarra, Mike Havenaar (79. Giorgi Chanturia), Lucas Piazón (71. Gaël Kakuta)

Opstelling SC Cambuur

Leonard Nienhuis, Marlon Pereira, Ramon Leeuwin, Martijn van der Laan, Wout Droste, Erik Bakker (73. Oliver Feldballe), Bart van Brakel, Mohamed El Makrini, Marcel Ritzmaier, Paco van Moorsel (53. Alexander CHristovao), Jody Lukoki (83. Martijn Barto)

  • Scheidsrechter: Björn Kuipers
  • Gele kaarten: Martijn van der Laan (SC Cambuur)
  • Aantal toeschouwers: 16.903

Lees verder

© 2013 - 2019 Piejet, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Cambuur
  • www.cambuur.nl
  • www.nu.nl
  • www.nusport.nl
  • Afbeelding bron 1: Vitesse
  • Afbeelding bron 2: Cambuur

Reageer op het artikel "Cambuur tegen Vitesse in de Gelredome - speelronde 15"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Piejet
Laatste update: 30-09-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Special: SC Cambuur
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!