InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Voetbal 2019: Ajax-APOEL Nicosia, live tv en livestream

Voetbal 2019: Ajax-APOEL Nicosia, live tv en livestream

Voetbal 2019: Ajax-APOEL Nicosia, live tv en livestream In de voorronde van de UEFA Champions League speelt Ajax op woensdag 28 augustus 2019 tegen de club APOEL Nicosia uit Cyprus. De voetbalwedstrijd tussen Ajax en APOEL Nicosia wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men deze Champions League-wedstrijd van Ajax via een gratis livestream online bekijken. Het duel wordt gespeeld in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Hoe laat is de aftrap van het duel tussen deze clubs uit Nederland en Cyprus? Waar kan men een livestream van de wedstrijd Ajax-APOEL Nicosia vinden? Op welke tv-zender kan men live naar de ontmoeting tussen AFC Ajax en APOEL Nicosia kijken?

AFC Ajax

De officiële oprichting van Ajax vond plaats op 18 maart 1900. De club komt echter voort uit een "officieuze" voetbalvereniging, die al in 1893 werd opgericht, maar in 1896 ten onder ging. Die officieuze club heette in eerste instantie Union, maar de naam werd reeds na een paar maanden veranderd in Ajax. Deze Amsterdamse club groeide uit tot één van de succesvolste voetbalclubs aller tijden.

De Amsterdammers wonnen vier keer de belangrijkste Europese Cup (de Europacup I in 1971, 1972 en 1973, en de Champions League in 1995). Dit aantal wordt slechts overtroffen door Real Madrid (dertien keer), AC Milan (zeven keer) en Liverpool (vijf keer). Daarnaast won AFC Ajax twee keer de wereldbeker (in 1972 en 1995), drie keer de Europese Supercup (in 1972, 1973 en 1995), één keer de Europacup II (in 1987) en één keer de UEFA Cup (1992). Naast al die internationale successen werd Ajax ook 33 keer landskampioen van Nederland, won het achttien keer de KNVB Beker en acht keer de Johan Cruijff Schaal. De traditionele rivaal van Ajax in Nederland is Feyenoord. De grote klassieker in de Nederlandse eredivisie is daarom de wedstrijd Ajax-Feyenoord.

APOEL Nicosia

De sportvereniging APOEL Nicosia werd opgericht in 1926. De club komt uit Nicosia, wat de hoofdstad is van Cyprus. De bijnaam van APOEL Nicosia is 'Thrylos' (de legendes). Hoe ziet anno 2019 de erelijst van APOEL Nicosia eruit? 28 keer won de club het landskampioenschap van Cyprus. 21 keer won APOEL Nicosia de Beker van Cyprus. 13 keer won deze club uit de hoofdstad de Cypriotische Supercup. Een hoogtepunt van APOEL Nicosia qua Europees voetbal, was het behalen van de kwartfinale van de Champions League in 2012.

Champions League: Ajax-APOEL Nicosia (28 augustus 2019): opstellingen, hoe laat en statistieken

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van Ajax-APOEL Nicosia? De aftrap is op woensdag 28 augustus om 21u00.

Opstelling Ajax? Opstelling APOEL Nicosia?

Met welke opstelling speelt Ajax in dit duel in de voorronde voor de Champions League? En met welke opstelling speelt APOEL Nicosia? Hieronder worden voorafgaand aan dit duel de opstellingen van beide ploegen geplaatst.

Live op tv: Ajax-APOEL Nicosia (28 augustus 2019)

Uitzendrechten playoffs

Deze wedstrijd in de van Ajax tegen APOEL Nicosia in de playoffs voor de Champions League 2019-2020 is live op tv te zien. Door welke zenders wordt de match in Nederland uitgezonden? Daar was enige onduidelijkheid over, aangezien Ziggo Sport Totaal de exclusieve uitzendrechten (live tv en livestream) had voor de wedstrijden van Ajax in de 'voorrondes van de Champions League'. Hierdoor kon bijvoorbeeld Veronica de wedstrijden tegen PAOK niet live op tv (of via een gratis livestream) uitzenden, terwijl ze dat wel doen met de wedstrijden uit het hoofdtoernooi van de Champions League.

Veel voetbalfans hadden verwacht dat de wedstrijden van Ajax tegen APOEL ook tot dat uitzendrechtenpakket zouden behoren van de 'voorrondes', waarbij Ziggo Sport dus de exclusieve rechten heeft. Dat is echter niet het geval. De laatste voorronde voor het hoofdtoernooi heeft bij de UEFA officieel niet het predicaat 'voorrondewedstrijd', de Europese voetbalbond noemt die laatste voorronde officieel de 'playoffs'. Die playoffs zitten in een ander uitzendrechtenpakket dan de overige voorrondes. In Nederland hebben Veronica Tv en Ziggo Sport Totaal de uitzendrechten gekocht (live tv en livestream) van die playoffs.

Welke zender?

Dit betekent in de praktijk dus dat de wedstrijden van Ajax tegen APOEL Nicosia live te zien zijn (op tv en livestream) bij Veronica Tv en bij Ziggo Sport Totaal.

Hoe laat live op Veronica Tv?

De live tv-uitzending van de wedstrijd Ajax-APOEL Nicosia begint op 28 augustus 2019 om 20u30 op de zender Veronica Tv. De aftrap is om 21u00.

Live tv-uitzending Ziggo Sport Totaal?

Is er ook een live tv-uitzending van Ajax-APOEL Nicosia bij Ziggo Spot Totaal in augustus 2019? En op welke zender van dit concern is dit live te zien? Hun live tv-uitzending van Ajax-APOEL Nicosia begint op 28 augustus om 20u55 op de abonneezender Ziggo Sport Voetbal. Deze live tv-uitzending is bij hen dus alleen maar te zien voor abonnees van het complete zenderpakket van Ziggo Sport Totaal. Op diezelfde avond zendt Ziggo overigens wel een andere playoff-wedstrijd live uit op hun 'open net' (kanaal 14, dat alle abonnees van digitale tv bij Ziggo automatisch kunnen bekijken). Dat is LASK - Club Brugge. Die live tv-uitzending begint eveneens om 20u55.

Voetbal live op tv

Europees voetbal live

Welke overige interessante wedstrijden zijn in deze periode live op tv (of via een livestream) te bekijken? Op donderdag 22 augustus kan men live op tv en via een gratis livestream kijken naar Feyenoord-Hapoel Beër Sheva (voorronde Europa League). Op diezelfde avond kan men eveneens live op tv en middels een gratis livestream kijken naar PSV-Apollon Limasol (voorronde Europa League). De Europese wedstrijd van AZ wordt op die avond niet live op tv uitgezonden, maar wel online via een gratis livestream: AZ-Royal Antwerp FC.

Oranje live: heren en dames

Op 30 augustus spelen de Oranje Leeuwinnen een interland: Estland-Nederland (EK-kwalificatie). Ook die wedstrijd is live te zien op tv en online via een gratis livestream. Op 3 september spelen de Nederlandse voetbalvrouwen wederom een interland: Nederland-Turkije (EK-kwalificatie), die eveneens live te zien is op televisie en online via een gratis livestream. Enkele dagen later, op 6 september, speelt het Nederlands herenteam z'n eerste interland van het seizoen: Duitsland-Nederland (EK-kwalificatie).

Eredivisie live

De Nederlandse topclubs spelen, vanwege hun Europese avonturen, pas op 1 september hun eerstvolgende competitiewedstrijden. Op die dag kan men live kijken naar Sparta Rotterdam-Ajax (eredivisie). Eveneens is op 1 september het duel Willem II-Feyenoord (eredivisie) live te zien op tv of via een livestream. Op diezelfde zondag 1 september kan men om 20u00 live op tv en met een livestream kijken naar: RKC Waalwijk-PSV (eredivisie).

Livestream Ajax-APOEL Nicosia (28 augustus 2019)

Gratis livestream van Ajax-APOEL Nicosia

De wedstrijd van de Amsterdamse club tegen APOEL Nicosia wordt via een gratis livestream uitgezonden door Veronica. Op die livestream kan men ook de voorbeschouwing zien. Hun livestream begint op woensdag 28 augustus dus om 20u30. De gratis livestream is onder meer te vinden via de site van Veronica. Ook is de livestream te bekijken via onder meer het mediaplatform Kijk en via de site van Veronica Inside.

Inloggen bij livestream van Veronica of Kijk

Om een livestream van Veronica te bekijken, dient men doorgaans wel in te loggen op hun site. Men kan bij die livestream van Veronica inloggen via een account van het mediaplatform Kijk. Indien men echter niet zo'n account heeft, dan is het ook mogelijk om bij die gratis livestream in te loggen via een Facebook-account.

Livestream Veronica

Indien Ajax zich voor het hoofdtoernooi van de Champions League 2019-2020 plaatst, dan zijn hun wedstrijden in dat hoofdtoernooi ook weer allemaal via een gratis livestream (en op tv) bij Veronica te bekijken. Veronica biedt vaak voor kijkers in Nederland vaak een gratis livestream aan van sportwedstrijden die zij uitzenden. Op 14 augustus zenden zij via een gratis livestream de wedstrijd om de Europese Supercup (Liverpool-Chelsea) uit. Ook zenden zij via een gratis livestream veel interlands van de Oranje Leeuwinnen uit. Op 30 augustus 2019 kan men bij hen bijvoorbeeld via een gratis stream genieten van de damesinterland Estland-Nederland (kwalificatie EK vrouwenvoetbal).

De vechtsportgala's van de UFC zijn ook via een gratis livestream bij hen te zien. De evenementen van Glory Kickboxing zijn bij hen eveneens live via een legale, officiële en gratis livestream te bekijken. Op zaterdag 21 december 2019 is bijvoorbeeld ook het gevecht Rico Verhoeven-Badr Hari via een gratis livestream bij hen te bekijken.

Livestream wedstrijd Ajax-APOEL Nicosia via Go App (hele EU)

Men kan ook via een livestream op de Go App (online tv) naar de wedstrijd in de voorronde Ajax-APOEL Nicosia kijken op de avond van woensdag 28 augustus 2019. Met deze app kan men per livestream in EU-landen naar de tv-zenders uit hun Ziggo-pakket kijken. Zo kan men als abonnee van VodafoneZiggo dus ook per livestream naar de live-uitzending van deze wedstrijd in de voorronde kijken van Veronica Tv. Deze app is geheel gratis voor abonnees van digitale tv bij Ziggo. Dit is dus ook erg handig voor klanten van Ziggo die op 28 augustus op vakantie zijn buiten Nederland, in een ander EU-land. Zij kunnen via deze app op die avond alsnog geheel legaal via een livestream naar de Nederlandse tv-uitzending van de wedstrijd van Ajax kijken. De livestream van de wedstrijd is te vinden op de Ziggo Go App op kanaal 8. Met deze app kan men de playoffwedstrijd van de Amsterdamse club niet alleen per livestream bekijken. Ook kan men een week lang de wedstrijd van de clubs uit Nederland en Griekenland op die app via een stream terugkijken. Dat terugkijken van de live-uitzending van het duel via een stream kan op die app een week lang (dus van 20 tot en met 27 augustus).

De livestream (en de stream voor het terugkijken) op deze Go App zijn alleen bedoeld voor abonnees van Ziggo. Hoewel deze wedstrijd dus wel gratis op tv is te zien voor klanten van andere tv-aanbieders, is deze livestream voor hen helaas dus niet beschikbaar.

Livestream Ajax-APOEL Nicosia op Ziggo Sport Totaal

Bij de wedstrijd Ajax-APOEL Nicosia wordt een livestream door Ziggo Sport Totaal beschikbaar gesteld. Hun officiële livestream van deze Champions League-wedstrijd bevindt zich op de avond van woensdag 28 augustus 2019 op de Ziggo Sport Go App. De stream van de wedstrijd in de voorronde van de Amsterdamse club tegen APOEL Nicosia is op deze app op woensdag augustus te vinden op het kanaal waarop ze de match ook op tv uitzenden. Men dient een abonnement op die app te hebben om die livestream te kunnen bekijken. Wie geen abonnement heeft maar deze officiële livestream van deze wedstrijd van de Nederlandse en Griekse club wil bekijken, kan deze stream kopen via PPV (Pay Per View). De livestream van de wedstrijd Ajax-APOEL Nicosia begint om 20u55. De optie om die PPV-stream bij Ziggo Sport Totaal te kopen bij het duel Ajax-APOEL Nicosia zal niet erg populair zijn, gezien het feit dat er elders een gratis livestream te vinden is van dit duel.

Livestream NPO Start? Neen

Is het ook mogelijk om deze voetbalmatch via een livestream te bekijken op de tv-app van NPO Start? Neen, daarop is geen livestream beschikbaar. De Nederlandse publieke omroep (NPO) beschikt namelijk niet meer over de uitzendrechten (live tv en livestream) van wedstrijden van de Champions League.

Livestream Ajax-APOEL Nicosia via NLziet in augustus 2019?

Is de wedstrijd van Ajax tegen APOEL Nicosia is in augustus 2019 ook via een livestream te bekijken op de app van NLziet? Ja, op die app kan men per livestream onder meer naar de tv-zenders van Talpa kijken en dus kan men hierop ook naar de live-uitzending van Veronica Tv kijken. Men dient wel een abonnement op die app te hebben om deze livestream te kunnen bekijken.

Livestream Ajax-APOEL Nicosia via iTV-app

Voor klanten van interactieve tv bij KPN is het ook mogelijk om deze wedstrijd van Ajax te bekijken via een livestream op de iTV-app. Met die tv-app kan men namelijk als klant van KPN per livestream naar veel zenders kijken, waaronder ook Veronica Tv.

Livestream België: Proximus

De online uitzendrechten voor de livestreams van de Champions League zijn in België onder meer in handen van 'Proximus 11'. Zij zenden dus ook de wedstrijd in de voorronde Ajax-APOEL Nicosia via een livestream uit in augustus. Men dient een specifiek abonnement bij Proximus te hebben om deze livestream van Ajax-APOEL Nicosia te kunnen bekijken. Daarnaast is deze livestream van deze match van Ajax en APOEL Nicosia ook geo-restricted. De stream van de wedstrijd in de voorronde tussen de clubs uit Amsterdam en Nicosia bij Proximus is bedoeld voor kijkers in België. Hun livestream van Ajax-APOEL Nicosia begint op 28 augustus om 21u00.

Ajax-APOEL Nicosia live bij de NPO: radio en liveblog

De Nederlandse publieke omroep (NOS Studio Sport) heeft niet de uitzendrechten voor live tv en livestream van deze wedstrijd, maar dit duel is bij hen wel live op de radio (Langs de Lijn op NPO Radio 1). Ook is de match live te volgen via een blog (liveticker) op de site van de NOS. Op de avond van 28 augustus kan men op tv bij de NOS ook een samenvatting van deze wedstrijd bekijken in het programma Nieuwsuur op de zender NPO2 (Nederland 2).

Voorgaande wedstrijd: APOEL Nicosia-Ajax op 20 augustus

Op dinsdag 20 augustus 2019 speelde Ajax op Cyprus zijn eerste wedstrijd in de playoffs tegen APOEL Nicosia. De scheidsrechter
bij dit duel was Mateu Lahoz (Spanje). De wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel. Dit duel werd ook live op tv en via een gratis livestream uitgezonden door Veronica.

Opstelling Apoel Nicosia (en wissels)

Belec, Merkis, Ioannou, Joaozinho (Vidigal/82), Bezjak (Jakolis/68), Souza, Gentsoglou, Matic, Mihajlovic, Tamari en Pavlovic (Hallenius/68).

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Mazraoui, Veltman, Martinez, Tagliafico, Marin (Dest/62), Van de Beek, Blind, Ziyech, Tadic en Neres (Huntelaar/72).

Kaarten:

 • Gele kaarten Apoel: Gentsoglou en Bezjak
 • Gele kaarten Ajax: Marin,Veltman, Martinez, Tagliafico en Tadic.
 • Rode kaart Ajax: Mazraoui (80/2xg)

Voorgaande voorronde: Ajax tegen PAOK

Uitwedstrijd: Paok Saloniki-Ajax op 6 augustus 2019

Op dinsdag 6 augustus 2019 werd in Griekenland de eerste wedstrijd tussen deze twee ploegen gespeeld in de playoffs voor de Champions League. Dit duel eindigde in een 2-2 gelijkspel. Ook die eerste wedstrijd werd door Ziggo Sport live uitgezonden op tv en via een livestream.

Uitslag PAOK Saloniki-Ajax: 2-2

 • Goals PAOK: Akpom (32) en Léo Matos (39)
 • Goals Ajax: Ziyech (10) en Huntelaar (57)

Gele kaarten:

 • PAOK: Léo Matos
 • Ajax: Mazraoui

Opstelling PAOK (en wissels)

Paschalakis, Léo Matos, Crespo, F.Varela, Giannoulis, Jabá (Stoch/79), Esiti, El Kaddouri, Biseswar (Douglas/72), Pelkas (Limnios/64) en Akpom.

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Veltman, Schuurs, Martinez, Tagliafico, Mazraoui (Marin/82), Van de Beek, Blind, Ziyech (Neres/82), Dolberg (Huntelaar/33) en Tadic.

Thuiswedstrijd: Ajax-Paok Saloniki op 13 augustus 2019

Op dinsdag 13 augustus 2019 speelde Ajax de thuiswedstrijd tegen PAOK Saloniki. De scheidsrechter was Pawson (Engeland).
Ajax won met 3-2. Tadic miste in de 32e minuut van dit duel een penalty. Er waren 53.942 toeschouwers in de Johan Cruijf Arena.
Deze wedstrijd werd ook live op tv en per livestream uitgezonden door Ziggo Sport.

Uitslag Ajax-PAOK: 3-2

 • Goals Ajax: Tadic (43/penalty, 85/penalty) en Tagliafico (79)
 • Goals PAOK: Biseswar (23 en 93)

Gele kaarten

 • Ajax: Martinez, Dest en Onana.
 • PAOK: Pelkas, El Kaddouri, Paschalakis, Giannoulis en Leo Matos.

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Mazraoui, Veltman, Martinez, Tagliafico, Marin (Dest/46), Van de Beek (De Wit/89), Blind, Ziyech, Tadic en Neres (Huntelaar/78).

Opstelling PAOK (en wissels)

Paschalakis, Léo Matos, F. Varela, Crespo, Giannoulis, Jabá (Limnios/71), Esiti (Misic/82), El Kaddouri, Biseswar, Pelkas (Swiderski/63) en Akpom.

Lees verder

© 2013 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Speelschema Ajax seizoen 2019-2020Speelschema Ajax seizoen 2019-2020Ajax doet in het seizoen 2019-20 mee aan de voorronde van de Champions League, de TOTO KNVB beker en natuurlijk de Eredi…
Champions League-kwalificatie 2019-20Champions League-kwalificatie 2019-20Op 11 juni 2019 begint de Champions League-kwalificatie. Op die datum wordt de loting verricht voor de eerste drie wedst…
Super Cup 2019: Liverpool-Chelsea, live tv en livestreamSuper Cup 2019: Liverpool-Chelsea, live tv en livestreamOp woensdag 14 augustus 2019 wordt in Istanboel (Turkije) de wedstrijd gespeeld om de UEFA Super Cup. De match gaat tuss…
KNVB Beker 2019: Feyenoord-Ajax, live tv en livestreamKNVB Beker 2019: Feyenoord-Ajax, live tv en livestreamOp woensdag 27 februari 2019 wordt de wedstrijd Feyenoord-Ajax gespeeld in de halve finale van de KNVB Beker. Deze halve…
Vrouwenvoetbal 2019: Estland-Nederland live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2019: Estland-Nederland live tv en livestreamOp vrijdag 30 augustus 2019 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalelftal een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. De we…
Bronnen en referenties
 • http://en.wikipedia.org
 • http://www.uefa.com
 • http://nl.wikipedia.org

Reageer op het artikel "Voetbal 2019: Ajax-APOEL Nicosia, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 20-08-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!