InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Voetbal 2019: Tottenham Hotspur-Ajax, live tv en livestream

Voetbal 2019: Tottenham Hotspur-Ajax, live tv en livestream

Voetbal 2019: Tottenham Hotspur-Ajax, live tv en livestream In de halve finale van de UEFA Champions League speelt Ajax op dinsdag 30 april 2019 de uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur. De voetbalwedstrijd Tottenham-Ajax wordt live op tv uitgezonden door diverse omroepen. Ook kan men de halve finale Tottenham Hotspur-Ajax via een gratis livestream online bekijken. Hoe laat vindt de aftrap van Tottenham Hotspur-Ajax plaats? Waar kan men een livestream van Tottenham-Ajax vinden? Op welke tv-zender kan men live naar de halve finale Tottenham Hotspur-Ajax kijken?

AFC Ajax

De officiële oprichting van Ajax vond plaats op 18 maart 1900. De club komt echter voort uit een "officieuze" voetbalvereniging, die al in 1893 werd opgericht, maar in 1896 ten onder ging. Die officieuze club heette in eerste instantie Union, maar de naam werd reeds na een paar maanden veranderd in Ajax. Deze Amsterdamse club groeide uit tot één van de succesvolste voetbalclubs aller tijden.

De Amsterdammers wonnen vier keer de belangrijkste Europese Cup (de Europacup I in 1971, 1972 en 1973, en de Champions League in 1995). Dit aantal wordt slechts overtroffen door Real Madrid (dertien keer), AC Milan (zeven keer) en Liverpool (vijf keer). Daarnaast won AFC Ajax twee keer de wereldbeker (in 1972 en 1995), drie keer de Europese Supercup (in 1972, 1973 en 1995), één keer de Europacup II (in 1987) en één keer de UEFA Cup (1992). Naast al die internationale successen werd Ajax ook 33 keer landskampioen van Nederland, won het achttien keer de KNVB Beker en acht keer de Johan Cruijff Schaal. De traditionele rivaal van Ajax in Nederland is Feyenoord. De grote klassieker in de Nederlandse eredivisie is daarom de wedstrijd Ajax-Feyenoord.

Tottenham Hotspur FC

Tottenham is een wijk in de Engelse hoofdstad Londen. In 1882 werd daar deze voetbalclub opgericht, onder meer door leden van een Londense cricketvereniging die Hotspur heette. Wat is de herkomst van de opvallende naam Hotspur? Dat is een verwijzing naar een befaamde ridder die vroeger in deze regio leefde. Zijn echte naam was Sir Henry Percy (1364-1403), maar hij had de bijnaam 'Harry Hotspur'. Deze ridder is onder meer beroemd omdat hij een personage is in het toneelstuk 'Henry IV' van William Shakespeare.

Erelijst Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur FC won twee maal het landskampioenschap van Engeland: in 1951 en 1961. Acht keer won Totten Hotspur de FA Cup: 1901, 1921, 1961, 1962, 1967, 1981,1982 en 1991. Tottenham Hotspur won vier maal de League Cup: 1971, 1973, 1999 en 2008. Ook boekte Tottenham Hotspur diverse grote internationale successen. Tottenham Hotspur won twee keer de UEFA Cup: in 1972 en 1984. Tottenham won in 1963 de Europa Cup II. Bijnamen van Tottenham Hotspur FC zijn onder meer 'de Spurs' en 'de Lilywhites'.

Halve finale Tottenham Hotspur-Ajax (30 april): opstellingen, hoe laat en statistieken

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van Tottenham-Ajax? Deze halve finale begint op de avond van dinsdag 30 april 2019 om 21u00. Wie is de scheidsrechter? Zodra dat bekend is, wordt die informatie hier gemeld.

Opstelling Ajax? Opstelling Tottenham Hotspur? Statistieken?

Met welke opstelling speelt Ajax in deze halve finale van de Champions League? En met welke opstelling speelt Tottenham Hotspur? Voorafgaand aan deze halve finale worden hier de opstellingen van Ajax en Tottenham Hotspur geplaatst.

Tweede wedstrijd: Ajax-Tottenham Hotspur op 8 mei

Op welke datum wordt de tweede wedstrijd van Ajax en Tottenham Hotspur gespeeld in de halve finale van deze Champions League? De wedstrijd Ajax-Tottenham Hotspur wordt gespeeld op woensdag 8 mei 2019. Ajax-Tottenham Hotspur wordt gespeeld in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. De aftrap van Ajax-Tottenham is op die avond op 21u00.

Live op tv: Tottenham Hotspur-Ajax (30 april 2019)

Welke zender? Veronica Tv en Ziggo Sport Totaal

Deze halve finale van Ajax tegen Tottenham Hotspur in de Champions League 2018-2019 is live op tv te zien. Door welke zender wordt de match uitgezonden? Deze halve finale is live op tv te zien bij Veronica Tv. Daarnaast is de halve finale van Ajax tegen Tottenham Hotspur echter ook live op een abonneezender van Ziggo Sport Totaal live te zien (meer info: zie verderop).

Hoe laat begint de live tv-uitzending van Tottenham Hotspur-Ajax op Veronica?

Hoe laat begint op Veronica de live tv-uitzending van Tottenham Hotspur-Ajax op 30 april 2019? De live tv-uitzending van de halve finale Tottenham Hotspur-Ajax begint op die zender om 20u00. (In veel tv-gidsen staat nog vermeld dat deze live-uitzending pas om 20u30 begint. Dat was oorspronkelijk de planning van Veronica, maar later heeft men alsnog besloten om dit te wijzigen. Het begintijdstip van deze live tv-uitzending is vervroegd naar 20u00, zodat men wat langer kan voorbeschouwen op de wedstrij tussen Ajax en Tottenham Hotspur.) De aftrap van Tottenham Hotspur-Ajax vindt plaats om 21u00.

Halve finale live op Ziggo Sport Voetbal (abonneezender)

Bij Ziggo Sport Totaal is de halve finale Tottenham Hotspur-Ajax live te zien op hun abonneezender Ziggo Sport Voetbal. Deze voetbalzender van Ziggo is alleen te ontvangen op tv door mensen met een abonnement op het complete pakket van de Ziggo Sport Totaal-zenders. Het is mogelijk om dit zenderpakket te kopen, maar ook is het mogelijk om het 'gratis' te krijgen, als bonus bij bijvoorbeeld combinaties van abonnementen van Ziggo en Vodafone. Deze live tv-uitzending van Tottenham Hotspur-Ajax op de zender Ziggo Sport Voetbal begint op dinsdag 30 april 019 om 20u55.

Waarom worden de wedstrijden van Ajax tegen Tottenham Hotspur wel live door Veronica en door de abonneezender Ziggo Sport Voetbal uitgezonden en niet op het open net Ziggo Sport (kanaal 14), terwijl veel voorrondewedstrijden van Ajax wel live werden uitgezonden op Ziggo Sport (kanaal 14)? De wedstrijden van het hoofdtoernooi zitten in een ander pakket qua uitzendrechten (live tv en livestream) dan de voorrondewedstrijden. Die uitzendrechten voor een live tv-uitzending op het 'open net' en een uitzending via een openbare (gratis) livestream zijn bij het hoofdtoernooi in handen van Veronica Tv. De uitzendrechten van de Champions League voor live-uitzendingen achter de decoder (betaal tv) zijn daarentegen in handen Ziggo Sport Totaal.

Voetbal live op tv

Welke overige topvoetbalwedstrijden kan men in het voorjaar van 2019 live op tv (en online met een livestream) bekijken? De strijd om de titel in de eredivisie tussen Ajax en PSV is zeer spannend. Op zaterdag 20 april speelt de Amsterdamse club de wedstrijd FC Groningen-Ajax. Een dag later, op zondag 21 april, wordt de wedstrijd PSV-ADO Den Haag gespeeld. Vervolgens kan men op woensdag 24 april live op tv en per livestream genieten van de competitiewedstrijd Ajax-Vitesse. Ook de strijd om de derde plaats in de Nederlandse eredivisie is nog enigszins spannend, met onder meer de wedstrijd Feyenoord-AZ (20 april).

In mei kan men live op tv en via de livestream kijken naar de finales van diverse nationale bekertoernooien. Op 1 mei wordt de Finale Beker van België 2019 live uitgezonden op tv en per livestream. Op 5 mei 2019 wordt de KNVB bekerfinale 2019: Ajax-Willem II live uitgezonden.

Livestream Tottenham Hotspur-Ajax (30 april 2019)

Livestream Veronica

De halve finale van Ajax en Tottenham wordt ook op het internet uitgezonden via een livestream. Met zo'n livestream kan men dus naar Tottenham-Ajax kijken op bijvoorbeeld een smartphone, laptop of een andere computer. Hoe laat begint de livestream van Tottenham-Ajax? Deze livestream begint tegelijk met de live tv-uitzending van Tottenham-Ajax. Dat houdt in dit geval in dat de livestream om circa 20u00 begint. Met deze livestream kan men voorafgaand aan de wedstrijd tussen Ajax en Tottenham dus ook de voorbeschouwing zien. De livestream van Tottenham Hotspur-Ajax is op de avond van dinsdag 30 april 2019 te vinden via de website van Veronica Tv. Dit is een gratis livestream van de halve finale van Ajax tegen de Spurs. Men moet wel inloggen om een officiële livestream van Veronica te gebruiken. Het is echter niet nodig om voor deze gratis livestream een specifiek account te hebben van Veronica of Kijk. Men kan bij deze gratis livestream van Tottenham-Ajax ook inloggen met een Facebook-account.

Gratis livestream van Tottenham Hotspur-Ajax

Voor voetbalfans die wedstrijden via een livestream willen bekijken, is het mooi nieuws dat deze halve finale live wordt uitgezonden door Veronica. Zij bieden namelijk vaak voor kijkers in Nederland een gratis livestream aan van sportwedstrijden die zij uitzenden. Op 1 juni zenden zij bijvoorbeeld ook de Champions League Finale 2019 uit via een gratis livestream. Ook zenden zij via een gratis livestream veel interlands van de Oranje Leeuwinnen uit. De evenementen van Glory Kickboxing zijn bij hen eveneens live via een legale, officiële en gratis livestream te bekijken. Het kickboksevenement Glory 65 - Utrecht (17 mei) is bijvoorbeeld ook via een gratis livestream bij hen te bekijken.

Bij de uitzendingen van Ajax in de voorrondes van de Champion League door Ziggo Sport was er daarentegen niet een gratis openbare livestream beschikbaar. Er was toen alleen een livestream beschikbaar voor abonnees van de Ziggo Sport Totaal Go App. Wie geen abonnement op die dienst had, kon bij elke voorronde wedstrijd van Ajax zo'n livestream voor enkele euro's kopen.

Livestream halve finale Tottenham-Ajax via Go App

De officiële livestream van Tottenham Hotspur-Ajax bij Veronica is overigens wel 'geo-restricted'. Dat houdt in dat men deze livestream van Tottenham-Ajax officieel alleen in Nederland mag bekijken. Wie toch via een legale Nederlandse livestream in een ander EU-land naar de halve finale Tottenham tegen Ajax wil kijken, heeft daarvoor toch mogelijkheden. Dit kan bijvoorbeeld via de Ziggo Go App. Met deze app kunnen abonnees van die dienst per livestream in EU-landen naar de tv-zenders uit hun Ziggo-pakket kijken. Via zo'n livestream kan men dan dus ook naar Veronica Tv kijken op de avond van de wedstrijd Tottenham-Ajax.

Livestream Tottenham-Ajax via NLziet op 30 april

De wedstrijd van Ajax is op 30 april 2019 ook via een livestream te bekijken op de app van NLziet. Op die app kan men immers ook de zender Veronica Tv per livestream bekijken. Men dient echter wel een abonnement op die dienst te hebben om deze wedstrijd tussen Ajax en 'de Spurs' op die livestream te bekijken.

Livestream halve finale op Ziggo Sport Totaal Go App

De wedstrijd Tottenham-Ajax is ook via een livestream te bekijken bij Ziggo Sport Totaal. Hun livestream van deze Champions League-wedstrijd bevindt zich op de Ziggo Sport Go App. Men dient een abonnement op die app te hebben om die livestream te kunnen bekijken. De stream van de halve finale van Ajax tegen 'de Spurs' is op deze app op dinsdag 30 april te vinden op het kanaal Ziggo Sport Voetbal. Hoe laat begint de livestream van Ziggo Sport Totaal bij Tottenham-Ajax? Deze livestream van Tottenham-Ajax begint om 20u55. Dat houdt in dat deze livestream van de halve finale tegelijk begint met de live tv-uitzending. Op deze livestream is dus niet een echte voorbeschouwing op de halve finale Tottenham Hotspur-Ajax te zien. Zo'n voorbeschouwing op deze halve finale in de Champions League tussen de Ajacieden en Tottenham Hotspur is daarentegen wel te zien op de livestream van Veronica.

Livestream Proximus: België

De online uitzendrechten voor de livestreams van de Champions League zijn in België onder meer in handen van 'Proximus 11'. Zij zenden dus ook de halve finale Tottenham Hotspur-Ajax via een livestream uit op dinsdag 30 april. Dit is niet een openbare gratis livestream. Men dient een specifiek abonnement bij Proximus te hebben om deze livestream van Tottenham Hotspur-Ajax te kunnen bekijken. Daarnaast is deze livestream van deze match van Ajax en Tottenham ook geo-restricted. De stream van de halve finale tussen Ajax en Tottenham bij Proximus is bedoeld voor kijkers in België.

Voorgaande wedstrijden, kwartfinale: Ajax-Juventus op 10 april 2019 (eerste wedstrijd)

Op woensdag 10 april 2019 vond om 21u00 de kwartfinale Ajax-Juventus plaats in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. De scheidsrechter bij deze wedstrijd is de Spanjaard Carlos del Cerro Grande. De eerste match in de kwartfinale tussen de clubs uit Amsterdam en Turijn eindigde in een 1-1 gelijkspel. Ook deze wedstrijd van Ajax-Juventus was live op tv te zien bij Veronica. Daarnaast was er ook een gratis livestream van de kwartfinale Ajax-Juventus beschikbaar.

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico, Schöne (Ekkelenkamp/75), Van de Beek, Frenkie de Jong, Ziyech, Tadic en Neres.

Opstelling Juventus (en wissels)

Szczesny, Cancelo, Rugani, Bonucci, Alex Sandro, Bentancur, Pjanic, Matuidi (Dybala/75), Bernardeschi (Khedira/93), Mandzukic (Costa/60) en Cristiano Ronaldo.

 • Uitslag Ajax-Juventus: 1-1

 • Goal Ajax: Neres (46)
 • Goal Juventus: Ronaldo (45)

Gele kaarten

 • Ajax: Tagliafico, Pjanic, Frenkie de Jong, Schöne en Ekkelenkamp
 • Juventus: Pjanic

Kwartfinale: Juventus-Ajax op 16 april 2019 (tweede wedstrijd)

De wedstrijd Juventus-Ajax begon op dinsdag 16 april 2019 om 21u00. De scheidsrechter bij de wedstrijd 'Juve-Ajax' was Clement Turpin uit Frankrijk. Hieronder vindt u de opstellingen van Ajax en Juventus. Ajax won deze wedstrijd uiteindelijk met 1-2 en plaatste zich daardoor voor de halve finale van de Champions League 2019.

Opstelling Juventus (en wissels)

Szczesny, De Sciglio (Cancelo/64), Bonucci, Rugani, Alex Sandro, Can, Pjanic, Matuidi, Bernardeschi (Bentancur/80), Dybala (Kean/46) en Cristiano Ronaldo.

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Veltman, De Ligt, Blind, Mazraoui (Sinkgraven/11, Magallan/82), Schöne, Van de Beek, Frenkie Jong, Ziyech (Huntelaar/88), Tadic en Neres.

Uitslag Juventus-Ajax: 1-2

 • Goal Juventus: Cristiano Ronaldo (28)
 • Goals Ajax: Van den Beek (34) en De Ligt (67)

Gele kaarten:

Juventus: Can en Cristiano Ronaldo

Voorgaande ronde: Ajax-Real Madrid op 13 februari 2019 (8e finale)

De eerste wedstrijd tussen Ajax en Real Madrid werd op 13 februari 2019 gespeeld te Amsterdam in de Johan Cruijff Arena.
De scheidsrechter bij Ajax-Real Madrid was Skomina (Slovenië). Er waren 53.497 toeschouwers aanwezig bij deze match in de achtste finale van de Champions League. De wedstrijd Ajax-Real Madrid eindigde in een 1-2 overwinning voor Real Madrid.

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico, Schöne (Dolberg/73), Van de Beek, Frenkie de Jong, Ziyech, Tadic en Neres.

Opstelling Real Madrid (en wissels)

Courtois, Carvajal, Nacho, Ramos, Reguilon, Modric, Casemiro, Kroos, Bale (Vazquez/61), Benzema (Asensio/73) en Vinicius (Diaz/81).

Uitslag Ajax-Real Madrid: 1-2

 • Goal Ajax: Ziyech (75)
 • Goals Real Madrid: Benzema (59) en Asensio (87)

Gele kaarten Ajax-Real Madrid

 • Ajax: Ziyech
 • Real Madrid: Reguilon, Vazquez en Ramos

Tweede wedstrijd: Real Madrid-Ajax op 5 maart 2019 (8e finale)

De aftrap vond op dinsdag 5 maart 2019 plaats om 21u00. De match werd gespeeld in het Estadio Santiago Bernabéu te Madrid. Er waren 77.013 toeschouwers. De scheidsrechter was Brych (Duitsland). Ajax won deze wedstrijd op grandioze wijze met 1-4 en plaatste zich zo voor de kwartfinale in de Champions League.

Opstelling Real Madrid (en wissels)

Courtois, Carvajal, Varane, Nacho, Reguilon, Modric, Casemiro (Valverde/87), Kroos, Vazquez (Bale/29), Benzema en Vinicius (Asensio/35).

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Mazraoui (Veltman/81), De Ligt, Blind, Tagliafico, Schöne (De Wit/73), Van de Beek, Frenkie de Jong, Ziyech, Tadic en Neres (Dolberg/74).

Uitslag Real Madrid-Ajax: 1-4

 • Goal Real Madrid: Asensio (70)
 • Goals Ajax: Ziyech (7), Neres (18), Tadic (62) en Schöne (72)

Kaarten Real Madrid en Ajax

 • Real Madrid: Carvajal (geel) en Nacho (2x geel = rood)
 • Ajax: Mazraoui (geel)

Voorgaande wedstrijden: Ajax in de Champions 2018-2019, 1e match tegen AEK Athene

Op woensdag 19 september speelde Ajax tegen FC AEK Athene zijn eerste poulewedstrijd van de Champions League 2018-2019. De aftrap was om 18u55. De scheidsrechter was Del Cerro (Spanje). Er waren 53.221 toeschouwers. Ajax won met 3-0. De doelpunten werden gemaakt door Tagliafico (46 en 90) en Van de Beek (77). Deze wedstrijd van Ajax was ook live op tv en online via de livestream te zien.

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Mazraoui, De Jong, Blind, Tagliafico, Schöne, Neres (Dolberg/78), Eiting, Ziyech, Huntelaar (V.d. Beek/62) en Tadic.

Opstelling AEK (en wissels)

Barkas, Cosic, Oikonomou, Lampropoulos, Hult, Bakakis (Gianniotas/70),Galanopoulos (Alef/61), Simoes, Mantalos, Ponce (Giakoumakis/81) en Klonaridis.

Ajax in de Champions 2018-2019, uitwedstrijd tegen Bayern München (2 oktober)

Ajax en Bayern München hebben 1-1 gelijkgespeeld in hun poulewedstrijd op 2 oktober 2018. De scheidsrechter was Kralovec (Tsjechië). Er waren 70.000 toeschouwers. Namens Bayern München scoorde Hummels in de vierde minuut. Namens Ajax scoorde Mazraoui in de 22e minuut. Bij Ajax waren er gele kaarten voor Van de Beek en Blind. Bij FC Bayern waren er gele kaarten voor Martinez, Rodriguez en Gnabry. Ook deze wedstrijd was live op televisie bij Veronica te zien en werd daarnaast ook via een gratis livestream uitgezonden.

Opstelling Bayern München (en wissels)

Neuer, Kimmich, Boateng, Hummels (Süle/93), Alaba, Müller, Martinez, Thiago, Robben (Rodriguez/62), Ribéry (Gnabry/74) en Lewandowski.

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Mazraoui, De Ligt, Wöber, Tagliafico, Schöne, Blind, V.d. Beek (De Wit/75), Ziyech, Neres (Dolberg/85) en Tadic.

23 oktober 2018, de 3e wedstrijd van Ajax in deze Champions League: Ajax-Benfica

Op dinsdag 23 oktober 2018 was om 20u55 de aftrap van de wedstrijd Ajax-Benfica. De scheidsrechter was Buquet (Frankrijk). Ajax won deze thuiswedstrijd met 1-0 dankzij een doelpunt van Mazraoui in de blessuretijd van de tweede helft (92e minuut).
Bij Ajax waren er in deze wedstrijd gele kaarten voor Mazraoui, Onana en Tagliafico. Bij Benfica kregen de volgende spelers gele kaarten: Jardel, Conti, Salvio en Seferovic.

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico, Schöne, V.d. Beek (Neres/88), Frenkie de Jong, Ziyech, Dolberg en Tadic.

Opstelling Benfica (en wissels)

O. Vlachodimos, Almeida, Conti, Jardel, Grimaldo, Fernandes, Fejsa, Pizzi (Gabriel/79), Salvio, Seferovic en R. Silva (Cervi/90).

7 november 2018, 4e wedstrijd van Ajax in de poulefase: Benfica-Ajax

Op woensdag 7 november 2018 speelde Ajax in Lissabon tegen Benfica. De aftrap van Benfica-Ajax was om 21u00. De wedstrijd eindigde in 1-1. Namens Benfica scoorde Jonas (29e minuut). Voor Ajax scoorde Tadic (61e minuut).

Opstelling Benfica (en wissels)

Vlachodimos, Almeida, Dias, Jardel, Grimaldo, Fernandes (Pizzi/75), Fejsa, Gabriel, Salvio (R. Silva/48), Jonas (Seferovic/55) en Cervi.

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico, Schöne, Van de Beek, Frenkie de Jong (Wöber/86), Ziyech, Tadic en Neres (Dolberg/74).

27 november 2018, 5e wedstrijd van Ajax in de poulefase: AEK Athene-Ajax

De aftrap van AEK Athene-Ajax was op dinsdag 27 november om 18u55. Ajax won met 0-2 en plaatste zich zo voor de volgende ronde van de Champions League. De scheidsrechter was Oliver (Engeland). Er waren 25.756 toeschouwers.

Opstelling AEK Athene (en wissels)

Barkas, Oikonomou, Tsjygrynskij, Bakakis, Rodrigo Galo (Boyé/73), Alef, Mantalos (Klonaridis/78), Galanopoulos, Hult, Ponce (Giakoumakis/81) en Livaja.

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Mazraoui (Kristensen/81), De Ligt, Wöber, Blind, Schöne, Van de Beek (Labyad/86),Frenkie de Jong, Neres, Dolberg (Huntelaar/62) en Tadic.

Uitslag AEK Athene-Ajax: 0-2

Doelpunten Ajax: Tadic (68e en 72e minuut)

Gele en rode kaarten

 • Gele kaarten AEK: Oikonomou, Tsjygrynskij en Giakoumakis.
 • Rode kaart AEK: Livaja (67/2x geel)
 • Gele kaart Ajax: Schöne en Mazraoui

12 december 2018: zesde wedstrijd van Ajax in de poulefase

De wedstrijd Ajax-Bayern München eindigde op 12 december 2018 in een gelijkspel van 3-3. Als gevolg hiervan is Bayern München de eindwinnaar geworden in deze poule en is Ajax als tweede geëindigd. De scheidsrechter bij deze match was Turpin (Frankrijk). Er waren 52.244 toeschouwers.

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Mazraoui, De Ligt, Wöber, Tagliafico, Frenkie Jong, Van de Beek (Dolberg/78), Blind, Ziyech, Tadic en Neres (Huntelaar/89).

Opstelling Bayern München (en wissels)

Neuer, Rafinha, Süle, Boateng, Alaba, Gnabry (Thiago/62), Kimmich,Müller,Goretzka (Sanches/89), Ribéry (Coman/71) en Lewandowski.

Uitslag Ajax-Bayern München: 3-3

 • Goals Ajax: Tadic (61, 82/penalty) en Tagliafico (95)
 • Goals Bayern: Lewandowski (13, 87/penalty) en Coman (90)

Gele kaarten:

 • Ajax: De Ligt, Blind en Tagliafico
 • Bayern: Kimmich en Rafinha

Rode kaarten:

 • Ajax: Wöber (67)
 • Bayern: Müller (75)

Voorrondes: de weg van Ajax naar het hoofdtoernooi

Om zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de Champions League 2018-2019 moest Ajax in totaal zes kwalificatiewedstrijden spelen. Eerst speelden ze vier wedstrijden in de voorrondes (twee tegen Sturm Graz en twee tegen Standard Luik). Die vier wedstrijden werden door de hoofdsponsor van Ajax, het bedrijf Ziggo, gratis live uitgezonden op hun zender Ziggo Select. Na die voorrondes speelde Ajax in de playoffs tegen Dynamo Kiev. Die wedstrijden waren bij Veronica op tv en via een gratis livestream, maar daarnaast werden die wedstrijden ook uitgezonden op de abonneezender en abonnee-livestream van Ziggo Sport Totaal. Hieronder vindt u een overzicht van deze wedstrijden. Ajax hoefde in de eerste ronde nog niet te spelen. Ajax begon zijn avontuur in de Champions League 2018-2019 in de tweede ronde tegen Sturm Graz.

Ajax in de 2e voorronde tegen Sturm Graz

Eerste wedstrijd (heenwedstrijd): Ajax-Sturm Graz 2-0 (25 juli 2018)

Op woensdag 25 juli 2018 werd de 'heenwedstrijd' (eerste wedstrijd) tussen Ajax en Sturm Graz gespeeld in de tweede voorronde van de Champions League. Die eerste wedstrijd was live op tv en er livestream te zien bij Ziggo Sport. Ajax won thuis met 2-0. De scheidsrechter was Hernández (Spa). Er waren 53.000 toeschouwers in de Johan Cruijff Arena. Twee spelers van Sturm Graz kregen een gele kaart: F.Koch en Lackner.

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Mazraoui, De Ligt, Frenkie de Jong, Tagliafico, Eiting (Blind/84), Schöne (Tadic/66), Van de Beek, Ziyech, Huntelaar (Sierhuis/87) en Neres.

Opstelling Sturm Graz (en wissels)

Siebenhandl, F.Koch, Spendlhofer, Maresic, Fereira (Lovric/46), Hierländer, Zulj, Lackner, Avlonitis, Eze (Hosiner/58) en Grozurek (Huspek/76).

Tweede wedstrijd (terugwedstrijd): Sturm Graz-Ajax

De uitwedstrijd won Ajax met 1-3 van Strum Graz. Voor Ajax scoorden Huntelaar (39 en 77) en Tadic (48). In de 89e minuut scoorde Ajax-keeper Onana een eigen doelpunt, waardoor de eindstand 1-3 werd. De scheidsrechter was Frankowski (Polen). Er waren 15.172 toeschouwers. Ook die tweede wedstrijd van Ajax in de voorronde van de Champions League was live op tv en via te livestream te bekijken bij Ziggo Sport Totaal.

Opstelling Sturm Graz (en wissels)

Siebenhandl, F.Koch, Spendlhofer, Maresic, Fereira, Lovric, Lackner (Obermair/59), Zulj, Hierländer, Hosiner (Pink/46) en Eze (Huspek/66).

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Mazraoui, De Ligt, F.de Jong, Tagliafico (Blind/55), Schöne, Ziyech, Eiting (Wöber/75), Tadic (V.d. Beek/67) Huntelaar en Neres.

Ajax in 3e kwalificatieronde tegen Standard Luik

Heenwedstrijd (eerste wedstrijd): Standard Luik-Ajax (7 augustus 2018)

De eerste wedstrijd van Ajax tegen Standard Luik in deze derde voorronde van de Champions League eindigde in een 2-2 gelijkspel. Voor Ajax scoorden Huntelaar (19e minuut) en Tadic (34e minuut). Voor Standard Luik scoorden Carcela (67e minuut) en Emond (penalty in de 94e minuut). Deze wedstrijd in Luik tussen Standard en Ajax werd ook live op tv en via een livestream uitgezonden door Ziggo Sport Totaal.

Opstelling Standard Luik (en wissels):

Ochoa, Cavanda, Luyindama, Laifis, Fai, Marin, Agbo, Bastien (Cimirot/76),Carcela,Orlando Sá (Emond/66) en Mpok (Djenepo/85)

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico, Schöne (Eiting/89), Ziyech (Labyad/73), F.de Jong (v.d. Beek/79), Tadic, Huntelaar en Neres.

Terugwedstrijd (tweede wedstrijd): Ajax-Standard Luik (14 augustus)

Op de avond van dinsdag 14 augustus won Ajax in de Johan Cruijff Arena op indrukwekkende wijze de thuiswedstrijd tegen Standard Luik. De eindstand was 3-0. De doelpunten van Ajax werden gemaakt door Huntelaar (30), De Ligt (34) en Neres (46). Ook deze wedstrijd werd gratis live op tv uitgezonden door Ziggo en was daarnaast online voor abonnees van de Ziggo Sport Totaal Go App via een livestream te bekijken.

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Mazraoui (Kristensen/76), De Ligt, Blind, Tagliafico, Schöne, Tadic, F.de Jong, Ziyech (Labyad/90), Huntelaar en Neres (V.d. Beek/82).

Opstelling Standard Luik (en wissels)

Ochoa, Cavanda (Pocognoli/66), Luyindama, Fai, Laifis, Marin, Agbo, Carcela, Bastien (Cimirot/54), Emond (Orlando Sa/78) en Mpoku.

Playoffs (eerste wedstrijd): Ajax-Dynamo Kiev op 22 augustus

Op woensdag 22 augustus vond de eerste ontmoeting plaats tussen Ajax en Dynamo Kiev in de playoffs voor de Champions League. Ajax won deze thuiswedstrijd in de Johan Cruijff Arena met 3-1. Namens Ajax scoorden Van de Beek (2e minuut), Ziyech (35) en Tadic (43). Namens Dynamo Kiev scoorde Kedziora (15). De scheidsrechter was Turpin (Frankrijk). Deze eerste wedstrijd van AFC Ajax tegen Dynamo Kiev was ook live op tv en per livestream te zien bij Veronica Tv en Ziggo Sport Totaal.

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico, Schöne, V.d.Beek (De Wit/87), F.de Jong, Ziyech, Huntelaar en Tadic.

Opstelling Dynamo Kiev (en wissels)

Bojko, Kedziora, Boerda, Kadar, Pivaric, Tsygankov, Sydortsjoek (Tchê Tchê/77), Boejalsky, Garmasj (Sjepelev/46), Biesiedin en Verbic.

Playoffs (tweede wedstrijd): Ajax-Dynamo Kiev op dinsdag 28 augustus

Hoe laat begon de wedstrijd Dynamo Kiev-Ajax? De aftrap was op dinsdag 28 augustus 2018 om 21u00. De scheidsrechter was Skomina uit Slovenië. De wedstrijd eindigde in 0-0 (Tadic miste in de 14e minuut een strafschop). Ajax had de eerste wedstrijd met 3-1 gewonnen. Als gevolg van deze resultaten speelt Ajax in het hoofdtoernooi van de Champions League 2018-2019 en speelt Dynamo Kiev in de Europa League 2018-2019. Ook deze wedstrijd was gratis live te zien bij Veronica (tv en livestream). Daarnaast was deze match eveneens live te zien bij de abonneezender Ziggo Sport Voetbal (tv en livestream).

Opstelling Dynamo Kiev (en wissels)

Bojko, Kedziora, Kadar, Boerda, Pivaric, Tsygankov, Sydortsjoek (Sjaparenko/64), Sjepelev (Garmasj/46), Boejalsky (Roesyn/85), Verbic en Soepriaga.

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Wöber (Eiting/79), Schöne, V.d. Beek (De Wit/85),F.de Jong,Ziyech, Huntelaar en Tadic.

Gele kaarten

 • Dynamo Kiev: Kedziora, Sydortsjoek en Sjaparenko.
 • Ajax: Ziyech en Tadic.

Lees verder

© 2013 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Speelschema Ajax seizoen 2018-19Speelschema Ajax seizoen 2018-19Ajax Amsterdam speelt in het seizoen 2018-19 in de voorronde van de Champions League. Daarnaast speelt ze ook in de Nede…
Champions League 2018-2019: speelschema en uitslagenChampions League 2018-2019: speelschema en uitslagenOp 30 augustus 2018 wordt de loting verricht voor de groepsfase van het Champions League-seizoen 2018-2019. Daarvoor wor…
Premier League speelschema en uitslagen seizoen 2015/2016Premier League speelschema en uitslagen seizoen 2015/2016Vanaf 8 augustus 2015 begint de Premier League weer. In het seizoen 2014/2015 won Chelsea de Premier League door eerste…
Premier League 2016-2017: speelschema en uitslagenPremier League 2016-2017: speelschema en uitslagenHet Premier League-seizoen 2016-17 begint op 13 augustus 2016. Vanaf de dertiende augustus wordt er bijna onafgebroken g…
Europa League 2015/16: Knock-out faseEuropa League 2015/16: Knock-out faseOp 14 december 2015 is de loting verricht voor de knock-out fase in de Europa League van het seizoen 2015/16. Geen enkel…
Bronnen en referenties
 • http://en.wikipedia.org
 • http://www.uefa.com
 • http://nl.wikipedia.org

Reageer op het artikel "Voetbal 2019: Tottenham Hotspur-Ajax, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 18-04-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!