Voetbal 2020: Ajax-Getafe, live op tv en livestream

Voetbal 2020: Ajax-Getafe, live op tv en livestream Op donderdag 27 februari speelt Ajax in de UEFA Europa League tegen de club Getafe CF uit Spanje. De voetbalwedstrijd tussen Ajax en Getafe CF wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men deze Europa League-wedstrijd van de Amsterdamse club via een livestream online bekijken. Het duel vindt plaats in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Hoe laat is de aftrap? Waar kan men een livestream van de wedstrijd Ajax-Getafe vinden? Op welke tv-zender kan men live naar de ontmoeting tussen AFC Ajax en Getafe kijken? Hoe hebben AFC Ajax en Getafe CF in de loop der jaren gepresteerd?

AFC Ajax

De officiële oprichting van Ajax vond plaats op 18 maart 1900. De club komt echter voort uit een "officieuze" voetbalvereniging, die al in 1893 werd opgericht, maar in 1896 ten onder ging. Die officieuze club heette in eerste instantie Union, maar de naam werd reeds na een paar maanden veranderd in Ajax. Deze Amsterdamse club groeide uit tot één van de succesvolste voetbalclubs aller tijden.

De Amsterdammers wonnen vier keer de belangrijkste Europese Cup (de Europacup I in 1971, 1972 en 1973, en de Champions League in 1995). Dit aantal wordt slechts overtroffen door Real Madrid (dertien keer), AC Milan (zeven keer) en Liverpool (vijf keer). Daarnaast won de Amsterdamse club twee keer de wereldbeker (in 1972 en 1995), drie keer de Europese Supercup (in 1972, 1973 en 1995), één keer de Europacup II (in 1987) en één keer de UEFA Cup (1992). Naast al die internationale successen werd Ajax ook 33 keer landskampioen van Nederland, won het achttien keer de KNVB Beker en acht keer de Johan Cruijff Schaal.

Getafe CF

De plaats Getafe is een voorstad van Madrid. Daar werd in 1983 de Getafe Club de Futbol opgericht. De club Getafe promoveerde in 2004 naar de Primera Division. Sindsdien heeft Getafe bijna elk seizoen in die hoogste Spaanse voetbaldivisie gespeeld. Slechts één seizoen speelde Getafe in de 'Segunda Division' (tweede divisie), dat was in 2015-2016. Dat jaar promoveerde Getafe echter al meteen weer terug naar de Primera Division. Het grootste succes van Getafe in het Europees voetbal was het behalen van de kwartfinale van de UEFA Cup in 2008. Daarin werd Getafe echter uitgeschakeld (na verlenging) door Bayern München.

Wedstrijdinfo Ajax-Getafe op 27 februari 2020: uitslag en statistieken

De aftrap was op donderdag 27 februari 2020 om 21u00. De scheidsrechter was Tasos Sidiropoulos (Griekenland). De VAR was Felix Zwayer (Duitsland). Hoe zag de opstelling van Ajax eruit? Met welke opstelling speelde Getafe? Hieronder vindt u de opstellingen (en wissels). Na een periode van blessureleed zat Promes voor het eerst weer in de wedstrijdselectie van de Amsterdamse club. Trainer Ten Hag kon bij dit Europese duel om verschillende redenen helaas geen beroep doen op diverse andere spelers. Nicolás Tagliafico ontbrak wegens een schorsing. Vanwege blessureleed ontbraken in de wedstrijdselectie Hakim Ziyech, David Neres, Noussair Mazraoui, Joël Veltman en Zakaria Labyad.

AFC Ajax won de wedstrijd in de Johan Cruijf Arena tegen Getafe met 2-1, doch vanwege de 2-0 nederlaag in de voorgaande wedstrijd is de Amsterdamse ploeg uitgeschakeld in de Europa League 2020.

Uitslag Ajax-Getafe: 2-1

 • Goals Ajax: Danilo (10) en Olivera (63/eigen doelpunt)
 • Goal Getafe: Mata (5)

Gele kaarten:

 • Ajax: Danilo, Blind, Martinez en Huntelaar.
 • Getafe: Soria, Arambarri, Nyom en Mata.

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Dest, Schuurs, Martinez, Blind, Gravenberch (Huntelaar/74), Van de Beek, Eiting, Danilo (Promes/46), Tadic en Babel.

Opstelling Getafe (en wissels)

Soria, Suarez, Djene, Etxeita, Olivera, Nyom, Maksimovic, Arambarri, Cucurella (Kenedy/93), Mata (Timor/91) en Deyverson (Jorge Molina/70).

Live op tv, Ajax-Getafe (27 februari 2020): welke zender en hoe laat?

Welke zenders?

De wedstrijd van Ajax tegen Getafe is live te zien bij onder meer RTL7, FOX Sports 2 en Play Sports.

Live-uitzending bij RTL7: hoe laat?

De live tv-uitzending van RTL7 begint om 18u00 met een voorbeschouwing op de Europcup-wedstrijden. De aftrap van het duel is live te zien om 21u00. Daarvoor kan men op die zender live kijken naar LASK Linz-AZ.

Live op FOX Sports 2

Op FOX Sports 2 begint men op donderdag 27 februari reeds om 17u30 met het voorbeschouwen op deze Europa League-avond. Op die zender kan men vanaf 20u50 op deze zender naar de wedstrijd Ajax-Getafe kijken. Daarvoor wordt ook op die zender AZ-LASK Linz live uitgezonden.

Live op Play Sports

Op de zender Play Sports 1 begint de live-uitzending van de wedstrijd tussen de clubs uit Amsterdam en Getafe om 20u50. Telenet Play Sports is een Belgische sportomroep.

Voetbal live op tv

Welke overige interessante voetbalwedstrijden kan men in deze periode live op tv (of via een livestream) bekijken? Op 1 maart 2020 staat er een topper in het Nederlandse voetbal op de kalender Ajax-AZ (eredivisie). Op woensdag 4 maart kan men live op tv of per livestream kijken naar FC Utrecht-Ajax (halve finale KNVB Beker). Op diezelfde woensdagavond kan men ook live op televisie (of via een gratis livestream) kijken naar een interland op het 'Tournoi de France': Nederland-Brazilië (vrouwenvoetbal).

Livestream Ajax-Getafe (27 februari 2020)

Livestream FOX Sports

Er wordt een livestream aangeboden door FOX Sports. Die livestream van dit Europese duel van de Amsterdamse club tegen Getafe bevindt zich op de avond van 27 februari 2020 op de FOX Sports Go App. Deze livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending van dit duel in de Europa League. De aftrap van dit duel is om 21u00 op de livestream te zien. Om deze livestream te kunnen bekijken, dient men een abonnement te hebben bij FOX Sports. Ook het duel van AZ is op die avond per livestream bij hen te bekijken. Alle wedstrijd van de eredivisie zijn eveneens per livestream bij FOX Sports te volgen.

Livestream Play Sports (hele EU)

Dit duel van de Amsterdamse club tegen Getafe is ook via livestream te zien van Play Sports. Hun livestream begint om 20u50 op de avond van donderdag 27 februari 2020. Zij hebben de uitzendrechten (live televisie en livestream) van de Europa League in Vlaanderen. Wie een abonnement heeft op de Play Sports Go App, kan bij hen in de hele EU per livestream naar dit duel kijken. Wie geen vast abonnement heeft, kan via een dagpas per livestream naar deze wedstrijd kijken. Play Sports is een Vlaamse sportomroep die per livestream onder meer veel veldrijden, voetbal en formule 1 online uitzendt.

Livestream wedstrijd Ajax-Getafe via Go App (hele EU)

Men kan ook via een livestream op de Go App (online tv) naar de wedstrijd van de Amsterdammers tegen Getafe kijken op de avond van donderdag 27 februari. Met deze app kan men per livestream in EU-landen naar de televisiezenders uit hun Ziggo-pakket kijken. Zo kan men als abonnee van VodafoneZiggo dus ook per livestream naar de live-uitzending van deze wedstrijd tegen Getafe kijken van RTL7. Deze app waarmee men per livestream tv kan kijken, is geheel gratis voor abonnees van digitale tv bij Ziggo. Dit is dus ook erg handig voor klanten van Ziggo die op 27 februari op vakantie zijn buiten Nederland, in een ander EU-land. Zij kunnen via deze app op die avond alsnog geheel legaal via een livestream naar de Nederlandse tv-uitzending van de wedstrijd van de Amsterdamse club tegen Getafe kijken. De livestream van de wedstrijd is te vinden op de Ziggo Go App op kanaal 7. Met deze app kan men de wedstrijd van de Amsterdamse club tegen Getafe niet alleen per livestream bekijken. Ook kan men een week lang de wedstrijd van de clubs uit Nederland en Getafe op die app via een stream terugkijken. Dat terugkijken van de live-uitzending van het duel via een stream kan op die app een week lang. De livestream (en de stream voor het terugkijken) op deze Go App zijn alleen bedoeld voor abonnees van Ziggo. Hoewel deze wedstrijd dus wel gratis live op televisie is te zien voor klanten van andere tv-aanbieders, is deze livestream op die app voor hen helaas dus niet beschikbaar.

Livestream NPO Start? Neen

Is het ook mogelijk om deze voetbalmatch van de Amsterdamse club tegen Getafe via een livestream te bekijken op de app van NPO Start? Neen, daarop is geen livestream beschikbaar van dit duel van de Amsterdammers tegen Getafe. De Nederlandse publieke omroep (NPO) beschikt namelijk niet meer over de uitzendrechten (live tv en livestream) van wedstrijden van de Europa League.

Livestream Ajax-Getafe via NLziet?

Is de wedstrijd van de Amsterdammers tegen Getafe is in februari 2020 ook via een livestream te bekijken op de app van NLziet? Ja, op die app kan men per livestream onder meer naar de tv-zenders van RTL Nederland kijken en dus kan men hierop ook naar de live-uitzending van RTL7 kijken van dit duel tegen Getafe. Men dient wel een abonnement op die app te hebben om deze livestream te kunnen bekijken. Deze livestream kan men op die app in de hele EU bekijken.

Livestream via iTV-app

Voor klanten van interactieve tv bij KPN is het ook mogelijk om deze wedstrijd tegen Getafe live te bekijken via een livestream op de iTV-app. Met die tv-app kan men namelijk als klant van KPN per livestream naar veel zenders kijken, waaronder ook RTL7. De iTV-app is vooral geschikt voor tv-kijken op een smartphone. Indien men als abonnee van KPN deze voetbalwedstrijd uit de Europa League via een livestream op een laptop of desktop computer wil bekijken, dan kan men hiervoor inloggen op de site van Interactieve Tv. De uitzending van FOX Sports 2 is voor abonnees van FOX Sports ook per livestream op deze app te bekijken. Mensen met alleen een abonnement op Interactieve Tv, zonder een aanvullend abonnement op FOX Sports, kunnen die uitzending via die app niet per livestream op die zender bekijken. Zij kunnen alleen per livestream de zender FOX Sports 1 bekijken, die in het basispakket van KPN zit, en niet FOX Sports 2. Bij deze wedstrijd is dat op zich geen ramp, aangezien ze dit Europese duel wel per livestream op die app bij RTL7 kunnen bekijken.

Livestream RTL XL

Waarschijnlijk biedt RTL Nederland ook een livestream aan van dit duel van de Nederlandse club tegen Getafe. Dit is dan een gratis livestream. Die livestream is te vinden op de site van RTL XL. Indien de livestream beschikbaar is, dan kan men die op de avond van de wedstrijd (27 februari) vinden via de zoekfunctie op de site van RTL XL. Ook kan men op die manier een livestream vinden van het duel van AZ.

Niet meer een livestream bij Kijk en Ziggo Sport

In de eerste helft van het seizoen 2019-2020 kon men de Europese wedstrijden van de Amsterdamse club bekijken via een gratis livestream bij Kijk. Ook werd er een gratis livestream aangeboden via de site van Veronica. Daarnaast konden abonnees van de Ziggo Sport Go App een livestream van de wedstrijden van de Amsterdamse club op die app bekijken. Na de winterstop zijn de wedstrijden van de Amsterdamse 'godenzonen' niet meer per livestream op die kanalen te vinden. Er is op de Ziggo Sport Go App dus niet een livestream te vinden voor dit duel tegen Getafe. Ook bij Kijk is er niet een livestream te vinden voor deze wedstrijd tegen Getafe. Talpa (Kijk en Veronica) en Ziggo Sport hebben immers de livestream-uitzendrechtrechten van de Champions League maar niet van de Europa League.

Voorgaande wedstrijd: Getafe-Ajax op 20 februari 2020

Op donderdag 20 februari 2020 speelde de Amsterdamse club de eerste wedstrijd tegen de Spaanse club. Deze uitwedstrijd verloren de Amsterdammers met 2-0. De scheidsrechter was Buquet (Frankrijk). Er waren 14.039 toeschouwers. Dit duel was in Nederland live op tv en per livestream te zien bij FOX Sports en RTL7. In België was het duel live op tv en per livestream te zien bij Play Sports.

Uitslag Getafe-Ajax: 2-0

Goals Getafe: Deyverson (37) en Kenedy (93)

Gele kaarten:

 • Getafe: Djene en Olivera
 • Ajax: Alvarez, Tagliafico en Babel

Opstelling Getafe (en wissels)

Soria, Suarez, Djene, Etxeita, Olivera, Nyom, Maksimovic, Arambarri, Cucurella (Kenedy/88), Mata (Jorge Molina/72) en Deyverson (Angel/57).

Opstelling Ajax (en wissels)

Varela, Dest, Alvarez (Schuurs/68), Blind, Tagliafico, Van de Beek, Ziyech, Martinez, Tadic, Traoré (Huntelaar/68) en Babel.

Vorige Europese wedstrijden van Ajax in het seizoen 2019-2020

Eerste poulewedstrijd Champions League: op 17 september tegen Lille

Op dinsdag 17 september 2019 speelde Ajax zijn eerste poulewedstrijd in het Champions Leauge-seizoen 2019-2020. Ajax won deze wedstrijd tegen Lille met 3-0. De scheidsrechter was Jovanovic (Servië). Er waren 52.840 teschouwers. Dit duel werd live op tv en via een gratis livestream uitgezonden door Veronica Tv. Eveneens was er een gratis livestream beschikbaar bij het mediaplatform Kijk (van Talpa). Ook was dit duel tegen Lille live te zien (op tv en per livestream) bij Ziggo Sport Voetbal.

Uitslag Ajax-Lille OSC: 3-0

Goals Ajax: Promes (18), Alvarez (50) en Tagliafico (62)

Gele kaarten:

 • Ajax: Onana
 • Lille OSC: Sanches

Opstelling Ajax:

Onana, Dest, Veltman, Blind, Tagliafico, Alvarez, Promes, Martinez (Ekkelenkamp/88), Ziyech (Lang/77), Tadic en Neres (Huntelaar/83).

Opstelling Lille OSC:

Maignan, Celik, Fonte, Dos Santos, Bradaric, Sanches (Araujo/63), André, Soumaré (Xeka/77), Bamba, Ikoné (Yazici/63) en Osimhen.

Tweede poulewedstrijd: op 2 oktober tegen Valencia

Op 2 oktober speelde de club uit Amsterdam zijn tweede poulewedstrijd. De tegenstander was Valencia uit Spanje. De scheidsrechter was Orsato uit Italië. De club uit Amsterdam won met 0-3. In de 25e minuut van deze wedstrijd miste Parejo van Valencia een penalty. Het duel was live op tv en per livestream te zien bij Veronica Tv en Ziggo Sport Voetbal.

Uitslag Valencia-Ajax: 0-3

 • Goals Valencia: geen
 • Goals Ajax: Ziyech (8), Promes (34) en Van de Beek (67)

Gele kaarten:

Valencia: Costa,Lee en Garay
Ajax: Veltman, Tagliafico, Martinez, Onana, Promes en Blind.

Opstelling Valencia (en wissels):

Cillessen, Wass, Garay, Gabriel Paulista, Costa, Torres (Tsjerysjev/76), Coquelin (Correia/70), Parejo, Guedes, Gomez (Lee/57) en Rodrigo.

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Dest, Veltman, Blind, Tagliafico, Alvarez, Van de Beek (Siem de Jong/88),Martinez, Ziyech (Huntelaar/85), Tadic en Promes (Neres/81).

Derde poulewedstrijd: op 23 oktober 2019 tegen Chelsea

De wedstrijd tussen de clubs uit Amsterdam en Chelsea FC begon op woensdag 23 oktober om 18u55. De scheidsrechter was Ovidiu Hategan uit Roemenië. Ajax verloor met 0-1 van Chelsea. Er waren 52.482 toeschouwers aanwezig in het stadion van Chelsea. Dit duel van de Amsterdammers tegen Chelsea was ook live op tv en via een gratis livestream te zien bij Veronica Tv. Abonnees van Ziggo Sport Totaal konden dit duel van de Amsterdamse club tegen Chelsea bij die sportomroep eveneens live op tv en per livestream bekijken.

Uitslag Ajax-Chelsea: 0-1

Goal Chelsea: Batshuayi (86)

Gele kaarten:

 • Ajax: Tadic en Martinez
 • Chelsea: Zouma

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Dest, Veltman (Huntelaar/89), Blind, Tagliafico, Alvarez (Siem de Jong/89), Van de Beek, Martinez, Ziyech, Tadic en Promes (Neres/74).

Opstelling Chelsea (en wissels)

Arrizabalaga, Azpilicueta, Zouma, Tomori, Alonso, Kovacic, Jorginho, Mount, Willian (Pulisic/66), Abraham (Batshuayi/71) en Hudson-Odoi (James/90).

Vierde poulewedstrijd (tegen Chelsea FC op 5 novmeber)

De aftrap van dit duel was op dinsdag 5 november 2019 om 21u00. De scheidsrechter bij dit duel was Gianluca Rocchi (Italië). De VAR was zijn landgenoot Paolo Valeri.Dit duel was live op tv en per grattis livestream te zien bij Veronica en Kijk. Abonnees van Ziggo Sport Totaal konden dit duel ook volgen op tv en per livestream bij Ziggo Sport Voetbal.

Uitslag Chelsea-Ajax: 4-4

 • Goals Chelsea: Jorginho (4/penalty en 71/penalty), Azpilicueta (63) en James (74)
 • Goals Ajax: Abraham (2/eigen doelpunt), Promes (20), Arrizabalaga (35/eigen doelpunt) en Van de Beek (55)

Kaarten

 • Gele kaarten Chelsea: Tomori en Azpilicueta
 • Gele kaart Ajax: Promes
 • Rode kaarten Ajax: Blind (68/2x geel) en Veltman (69/2 x geel)

Opstelling Chelsea (en wissels)

Arrizabalaga, Azpilicueta, Zouma, Tomori, Alonso (James/46), Willian, Jorginho, Mount (Hudson-Odoi/60), Kovacic (Batshuayi/87), Pulisic en Abraham.

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Mazraoui, Veltman, Blind, Tagliafico, Van de Beek, Ziyech (Alvarez/72), Martínez, Neres (Schuurs/72), Tadic en Promes.

Vijfde poulewedstrijd (tegen Lille)

Op woensdag 27 november speelde de Amsterdamse club zijn vijfde poulewedstrijd. De tegenstander van OSC Lille (Frankrijk).
De scheidsrechter was Brych (Duitsland). Het duel werd live op tv uitgezonden door Veronica en was via een gratis
livestream te zien bij Kijk. Ook bij Ziggo Sport Totaal was het duel live op tv en per livestream te zien (doch alleen voor abonnees).

Uitslag Lille-Ajax: 0-2

Goals Ajax: Ziyech (2) en Promes (59)

Gele kaarten

 • Lille: Mandava en Osimhen
 • Ajax: Mazraoui

Opstelling Lille (en wissels)

Maignan, Celik, Djalo, Dos Santos, Mandava, Yazici (Remy/82), André (Sanches/77), Ikoné, Soumaré, Bamba (Araujo/72) en Osimhen.

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Dest, Schuurs, Martinez, Tagliafico, Van de Beek, Ziyech (Siem de Jong/85), Mazraoui (Alvarez/46), Labyad (Lang/45+2), Tadic en Promes.

Zesde poulewedstrijd tegen Valencia op 10 december 2019

Hoe laat was de aftrap van Ajax-Valencia? Die was op dinsdag 10 december 2019 om 21u00. De scheidsrechter bij dit duel was Clément Turpin uit Frankrijk. Er waren 53.590. Het duel was live te zien op Veronica Tv en via een gratis livestream bij Kijk. Ook was er een link naar de gratis livestream te vinden op de site van Veronica. Ziggo Sport Totaal bood aan haar abonnees ook een live tv-utizending en een livestream aan. Ajax verloor met 0-1 en is daardoor uitgeschakeld in de Champions League. De Amsterdamse ploeg doet hierdoor na de winterstop wel mee in de Europa League.

Uitslag Ajax-Valencia: 0-1

Goal Valencia: Rodrigo (24e minuut)

Kaarten:

 • Gele kaarten Ajax: Alvarez, Tagliafico, Onana, V.d. Beek en Tadic.
 • Gele kaarten Valencia: Domenech, Parejo en Vallejo.
 • Rode kaart Valencia: Gabriel Paulista (93e minuut).

Opstelling Ajax? Opstelling Valencia?

Met welke opstelling speelde de club uit Amsterdam de wedstrijd in de Champions League op 10 december 2019? En hoe zag de opstelling van Valencia eruit? Hieronder vindt u de opstellingen van beide ploegen voor deze wedstrijd in de Champions League. Wegens blessureleed miste de Amsterdamse club in zijn opstelling bij dit duel sowieso Promes, Labyad en Neres. Valencia miste in zijn opstelling ook diverse belangrijke spelers, waaronder de keeper Jasper Cillessen (wegens een kuitblessure).

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Mazraoui, Veltman, Blind, Tagliafico (Siem de Jong/89), Alvarez (Dest/46), V.d. Beek, Martinez, Ziyech, Tadic en Lang (Huntelaar/70).

Opstelling Valencia (en wissels)

Domenech, Wass, Gabriel Paulista, Diakhaby, Gaya, Torres (Mangala/95), Coquelin, Parejo, Soler, Gameiro (Vallejo/54) en Rodrigo.

Voorgaande wedstrijden: kwalificatie via playoffs, Ajax tegen APOEL Nicosia

Eerste wedstrijd: APOEL Nicosia-Ajax op 20 augustus

Op dinsdag 20 augustus 2019 speelde de Amsterdams club op Cyprus zijn eerste wedstrijd in de playoffs tegen APOEL Nicosia. De scheidsrechter bij dit duel was Mateu Lahoz (Spanje). De wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel. Dit duel werd ook live op tv en via een gratis livestream uitgezonden door Veronica. Eveneens was deze playoff live op tv en per livestream te volgen bij Ziggo Sport Totaal.

Opstelling Apoel Nicosia (en wissels)

Belec, Merkis, Ioannou, Joaozinho (Vidigal/82), Bezjak (Jakolis/68), Souza, Gentsoglou, Matic, Mihajlovic, Tamari en Pavlovic (Hallenius/68).

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Mazraoui, Veltman, Martinez, Tagliafico, Marin (Dest/62), Van de Beek, Blind, Ziyech, Tadic en Neres (Huntelaar/72).

Kaarten:

 • Gele kaarten Apoel: Gentsoglou en Bezjak
 • Gele kaarten Ajax: Marin,Veltman, Martinez, Tagliafico en Tadic.
 • Rode kaart Ajax: Mazraoui (80/2xg)

Tweede wedstrijd: Ajax-APOEL Nicosia (28 augustus 2019)

De aftrap van dit duel was op woensdag 28 augustus 2019 om 21u00. De scheidsrechter bij deze wedstrijd was Zwayer uit Duitsland. Er waren 53.103 toeschouwers aanwezig bij dit duel in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Dit duel was ook weer live te zien op Veronica tv en via een gratis livestream. Daarnaast was het duel live op tv en per livestream te zien bij Ziggo Sport Totaal. De Amsterdamse club won deze wedstrijd met 2-0 en de Amsterdamse club plaatste zich hierdoor voor de poulefase (het hoofdtoernooi) van de UEFA Champions League 2019-2020.

Uitslag Ajax-Apoel Nicosia: 2-0

Goals Ajax: Alvarez (43) en Tadic (80)

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Dest, Veltman, Blind, Tagliafico, Alvarez (Marin/89), Ziyech (De Wit/87), Martinez, Neres, Huntelaar en Tadic.

Opstelling Nicosia (en wissels)

Belec, Jakolis (De Vincenti/64), Merkis, Ioannou, Joãozinho, Mihajlovic, Tamari (Vidigal/72), Matic (Hallenius/78), Souza, Bezjak en Pavlovic.

Gele kaarten

 • Ajax: Alvarez en Veltman
 • Apoel Nicosia: Mihajlovic, Merkis, Souza, Jakolis, Joãozinho en Bezjak.

Voorgaande voorronde: Ajax tegen PAOK

Uitwedstrijd: Paok Saloniki-Ajax op 6 augustus 2019

Op dinsdag 6 augustus 2019 werd in Griekenland de eerste wedstrijd tussen deze twee ploegen gespeeld in de playoffs voor de Champions League. Dit duel eindigde in een 2-2 gelijkspel. Ook die eerste wedstrijd werd door Ziggo Sport live uitgezonden op tv en via een livestream.

Uitslag PAOK Saloniki-Ajax: 2-2

 • Goals PAOK: Akpom (32) en Léo Matos (39)
 • Goals Ajax: Ziyech (10) en Huntelaar (57)

Gele kaarten:

 • PAOK: Léo Matos
 • Ajax: Mazraoui

Opstelling PAOK (en wissels)

Paschalakis, Léo Matos, Crespo, F.Varela, Giannoulis, Jabá (Stoch/79), Esiti, El Kaddouri, Biseswar (Douglas/72), Pelkas (Limnios/64) en Akpom.

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Veltman, Schuurs, Martinez, Tagliafico, Mazraoui (Marin/82), Van de Beek, Blind, Ziyech (Neres/82), Dolberg (Huntelaar/33) en Tadic.

Thuiswedstrijd: Ajax-Paok Saloniki op 13 augustus 2019

Op dinsdag 13 augustus 2019 speelde Ajax de thuiswedstrijd tegen PAOK Saloniki. De scheidsrechter was Pawson (Engeland).
De Amsterdams club won met 3-2. Tadic miste in de 32e minuut van dit duel een penalty. Er waren 53.942 toeschouwers in de Johan Cruijf Arena.Deze wedstrijd werd ook live op tv en per livestream uitgezonden door Ziggo Sport.

Uitslag Ajax-PAOK: 3-2

 • Goals Ajax: Tadic (43/penalty, 85/penalty) en Tagliafico (79)
 • Goals PAOK: Biseswar (23 en 93)

Gele kaarten

 • Ajax: Martinez, Dest en Onana.
 • PAOK: Pelkas, El Kaddouri, Paschalakis, Giannoulis en Leo Matos.

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Mazraoui, Veltman, Martinez, Tagliafico, Marin (Dest/46), Van de Beek (De Wit/89), Blind, Ziyech, Tadic en Neres (Huntelaar/78).

Opstelling PAOK (en wissels)

Paschalakis, Léo Matos, F. Varela, Crespo, Giannoulis, Jabá (Limnios/71), Esiti (Misic/82), El Kaddouri, Biseswar, Pelkas (Swiderski/63) en Akpom.

Lees verder

© 2013 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Ajax seizoen 2020-21: speeldata en speelschemaAjax seizoen 2020-21: speeldata en speelschemaAjax doet in het seizoen 2020-21 mee aan de Champions League, de KNVB beker en natuurlijk de Eredivisie. Door de uitbraa…
Voetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamOp maandag 7 september 2020 voetbalt Nederland tegen Italië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de UEFA Nati…
Voetbal 2020: Ajax-RKC Waalwijk, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Ajax-RKC Waalwijk, live op tv en livestreamOp zondag 20 september 2020 voetbalt Ajax tegen RKC Waalwijk. Dit is een wedstrijd in de Nederlandse eredivisie. Men kan…
Finale Europa League 2020 live op tv en livestreamFinale Europa League 2020 live op tv en livestreamOp vrijdag 21 augustus 2020 staat de finale van de UEFA Europa League 2020 op de kalender. Deze finale vindt plaats in K…
Bronnen en referenties
 • http://en.wikipedia.org
 • http://www.uefa.com
 • http://nl.wikipedia.org

Reageer op het artikel "Voetbal 2020: Ajax-Getafe, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 27-02-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!