InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Cambuur tegen RKC in Waalwijk - speelronde 16

Cambuur tegen RKC in Waalwijk - speelronde 16

Cambuur tegen RKC in Waalwijk - speelronde 16 Cambuur uit Leeuwarden speelde in seizoen 2013 - 2014 sinds jaren weer in de Eredivisie. Op 1 december 2013 speelden de Leeuwarders in Waalwijk tegen RKC. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Daarna stond Cambuur met 16 punten uit 16 wedstrijd op de 16e plaats, de hoogste van de laatste drie. De eerstvolgende wedstrijd was thuis tegen Ajax.

Gebrand

SC Cambuur reisde naar Brabant om tegen het RKC van Erwin Koeman te voetballen. Beide clubs stonden laag in de eredivisie en ze waren er alle twee op gebrand om te winnen. Cambuur had nog geen uitwedstrijd gewonnen en dat lukte ook deze keer niet. De Leeuwarders sleepten wel één punt mee naar huis. Zowel RKC als Cambuur werkte hard en tot de laatste minuut was het spannend wie zou winnen. RKC stond na deze wedstrijd onder Cambuur, met 14 punten uit 16 wedstrijden.

Hemmen

Bij Cambuur stond Michiel Hemmen weer in de spits en Lucas Bijker linksachter. Hemmen kreeg verschillende kansen, de eerste al na tien minuten, maar de bal ging voorlangs. RKC Waalwijk schoot voor de rust het eerste doelpunt. In de 16e minuut was het Robert Braber die scoorde. Aanvaller RKC Romeo Castelen verliet het veld met een spierblessure en de ploeg was daardoor even ongeorganiseerd. Daar maakte Cambuur gebruik van en Michiel Hemmen maakte voor de Leeuwarders de gelijkmaker. Binnen drie minuten scoorde Hemmen zijn tweede doelpunt. De eerste kopte hij snoeihard in na een hoekschop van Ritzmaier. In de 37e minuut kwam de bal nogmaals op de slof van Hemmen, na een goed opgezette aanval via Jody Lukoki. Wout Droste kwam mooi buitenom en Hemmen rondde af. In de tweede helft maakte de Cambuurspeler Mohamed El Makirini hands waarna RKC getrakteerd werd op een penalty. Sander Duits schoot vanaf de stip de eindstand op 2-2.

Gelijkspel

Beide teams roken daarna diverse keren aan een winnend doelpunt, maar verder dan er aan ruiken komt het niet. RKC, in de kleuren geel en blauw, wat ook de kleuren van Cambuur zijn, scoorde niet en ook Cambuur, deze keer in het zwart, kreeg de bal niet meer in het net. De laatste minuten speelde RKC met tien man. Schet kreeg twee keer in deze wedstrijd geel en moest het veld verlaten. Het was voor Cambuur aan de late kant om daar van te profiteren. De 2-2- gelijkspel was een goede afspiegeling van de wedstrijd.

Punt

Cambuur had dit seizoen nog geen uitwedstrijd gewonnen. Thuis in Leeuwarden ging het best aardig, maar uit wilden de punten niet zo rollen. De club van Dwight Lodeweges had de wedstrijd tegen RKC graag willen winnen. Beide ploegen stonden in de onderste regionen van de Eredivisie. Lodeweges was dan ook teleurgesteld na het gelijkspel in Waalwijk. Er had meer in gezeten en dan had zijn club er iets rianter voorgestaan. Er was Cambuur alles aan gelegen boven de degradatiestreep te blijven. Ongeveer tweehonderd Cambuur-supporters reisden mee naar het Mandemakers Stadion en zij brachten de nodige sfeer mee naar Waalwijk. De Rooms Katholieke Combinatie Waalwijk pakte net als Cambuur een punt.

Mandela

De wedstrijd begon met een minuut stilte vanwege het overlijden van Nelson Mandela.

Bron: RKC WaalwijkBron: RKC Waalwijk

Ajax

Op 15 december 2013 speelde Cambuur in eigen stadion tegen Ajax. In 1996 stonden de beide teams ook tegenover elkaar in dit stadion. Het was koud en het veld was hard, Cambuur was gretig en Ajax was op dat moment wereldkampioen. Cambuur won toen met 2-0. De Cambuursupporters hoopten op een herhaling van die stunt.

Waalwijk

Opstelling RKC Waalwijk: Jan Šeda (46. Arjan van Dijk), Mitch Apau, Rémy Amieux, Kenny van Hoevelen, Prince-Désir Gouano, Evander Sno (37. Imad Najah), Sander Duits, Robert Braber, Romeo Castelen (26. Jean-David Beauguel), Aurélien Joachim, Damiano Schet.

Bron: CambuurBron: Cambuur
Cambuur
Opstelling SC Cambuur Leeuwarden: Leonard Nienhuis, Lucas Bijker, Ramon Leeuwin, Martijn van der Laan, Wout Droste, Erik Bakker (70. Paco van Moorsel), Bart van Brakel, Mohamed El Makrini, Marcel Ritzmaier, Michiel Hemmen, Jody Lukoki.

  • Scheidsrechter: Eric Braamhaar
  • Gele kaarten: Mohamed El Makrini, Wout Droste, Lucas Bijker (SC Cambuur)
  • Rode kaart: Damiano Schet (RKC Waalwijk), 2x geel
  • Aantal toeschouwers: 6.493

Lees verder

© 2013 - 2019 Piejet, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Cambuur
  • www.cambuur.nl
  • www.nos.nl
  • www.ad.nl
  • Afbeelding bron 1: RKC Waalwijk
  • Afbeelding bron 2: Cambuur

Reageer op het artikel "Cambuur tegen RKC in Waalwijk - speelronde 16"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Piejet
Laatste update: 30-09-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Special: SC Cambuur
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!