InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Cambuur - FC Twente – 21e wedstrijd van seizoen 2013-14

Cambuur - FC Twente – 21e wedstrijd van seizoen 2013-14

Cambuur - FC Twente – 21e wedstrijd van seizoen 2013-14 SC Cambuur, nieuw in de Eredivisie, speelde op 2 februari 2014 uit tegen FC Twente. Cambuur was goed op dreef en kon de punten goed gebruiken: de club wilde uit het staartje van de Eredivisie blijven. FC Twente vocht voor de koppositie met Vitesse en Ajax en de tukkers wilden de overwinning in de Grolsche Veste niet uit de handen laten glippen. Ze deden wat ze moesten doen en versloegen de Leeuwarders met 3 tegen 1.

FC Twente en de Grolsche Veste

Cambuur won de afgelopen twee wedstrijden en haalde mooie punten binnen. De Leeuwarders wonnen van Go Ahead en van Heerenveen. De wedstrijd tegen FC Twente was de eerste uitwedstrijd na de winterstop. Dit seizoen liet zien dat Cambuur het in thuiswedstrijden goed doet maar in uitwedstrijden moeilijk punten weet te halen. De wedstrijd tegen FC Twente paste in die traditie: Cambuur verloor met 3 tegen 1. De Leeuwarders hadden zin in de wedstrijd in de Grolsche Veste en Lodeweges verwachtte een heel mooie wedstrijd. De Canadese oefenmeester kreeg gelijk. De twee ploegen wilden voetballen en deden dat ook. Voor Lodeweges en de voetballers uit Leeuwarden was het jammer dat Cambuur zonder punten terugkeerde naar Leeuwarden. De aftrap was op zondag om 14.30 uur. Scheids was Pol van Boekel.

Cambuur uit Leeuwarden

SC Cambuur had de hele week kunnen genieten van de overwinning op aartsrivaal Heerenveen. Onvergetelijk, vonden de Leeuwarders dat. De manschappen van Dwight Lodeweges en Henk de Jong moesten tegen FC Twente vol aan de bak. Leeuwarden wilde dolgraag uit de uitwedstrijd drie punten meenemen. De Tukkers lieten dat niet gebeuren en handhaafden zich in de kop van de competitie en hielden de drie punten in Twente. Cambuur begon geweldig en ging de rust in met een doelpunt voorsprong: 0-1. Na de thee waren de Tukkers beter. De Blauwgelen deden het goed, maar konden niet standhouden tegen het Twentse geweld.

Basiselftal

Het basiselftal van SC Cambuur dat het zo goed deed tegen Heerenveen was hetzelfde team dat aantrad tegen FC Twente. In de 24e minuut kreeg SC Cambuur een strafschop. De Zweedse verdediger Rasmus Bengtsson maakte in het eigen strafschopgebied een overtreding op de Nigeriaanse Leeuwarder Ogbeche. Ramon Leeuwin schoot vanaf 11 meter feilloos raak en maakte 0-1. Twente kreeg daarna diverse kansen maar verzilverde er voor de rust geen een.

Ruststand

Ook Cambuur kreeg nog kansen om de 0-1 verder uit te bouwen, maar de mannen uit Leeuwarden kwamen niet meer tot scoren. De ruststand was dezelfde 0-1.

Bron: FC TwenteBron: FC Twente

Tweede helft

In de tweede helft kreeg Twente nog een paar mooie kansen. De ene ging er niet in maar een volgende was raak. Het werd 1-1. Daarna drukte FC Twente door. In de 60e minuut schoot Shadrach Eghan de 2-1 binnen. Daarna leek het bij de Leeuwarders te ontbreken aan geloof dat er nog iets te redden viel. Michiel Hemmen en Paul Mulders kwamen als wisselspelers in het veld, maar het mocht niet baten. Er was nog een kans op 2-2, maar dat gebeurde niet. Het vierde doelpunt viel aan FC Twente zijde en de eindstand werd 3-1. Rasmus Bengtsson kopte nog raak en maakte de wedstrijd voor Twente af. Coach Michel Jansen kon drie punten bijschrijven en Lodeweges ging met nul naar huis.

Vijftiende plaats

Cambuur moet zich meteen opmaken voor een volgende zware wedstrijd, die op woensdag tegen PSV. Op 31 augustus 2013 versjteerde Cambuur het eeuwfeest van PSV door niet te verliezen maar de stand op 0-0 te houden. PSV moest 5 februari 2014 naar Leeuwarden. SC Cambuur stond in seizoen '13 - '14 na 21 speelronden met 22 punten op de 15e plaats in de Eredivisie.

Bron: CambuurBron: Cambuur
Opstelling FC Twente
Nick Marsman, Roberto Rosales, Andreas Bjelland, Rasmus Bengtsson, Robbert Schilder (56. Dico Koppers), Felipe Gutiérrez, Kyle Ebecilio, Quincy Promes, Dusan Tadic, Luc Castaignos (67. Torgeir Børven), Youness Mokhtar (59. Shadrach Eghan)

Opstelling SC Cambuur Leeuwarden

Leonard Nienhuis, Lucas Bijker, Ramon Leeuwin, Martijn van der Laan, Wout Droste, Paco van Moorsel (61. Paul Mulders), Mohamed El Makrini (76. Erik Bakker), Marcel Ritzmaier, Jody Lukoki, Bartholomew Ogbeche (61. Michiel Hemmen), Elvis Manu

  • Scheidsrechter: Pol van Boekel
  • Gele kaarten: Dusan Tadic (FC Twente), Lucas Bijker, Martijn van der Laan, Jody Lukoki (SC Cambuur)
  • Aantal toeschouwers: 29.650

Tegen PSV

Op woensdag 5 februari 2014 speelde Cambuur thuis tegen PSV.

Lees verder

© 2014 - 2019 Piejet, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Cambuur
  • www.voetbaluitslagen.nl
  • www.cambuur.nl
  • www.nrc.nl
  • Afbeelding bron 1: FC Twente
  • Afbeelding bron 2: Cambuur

Reageer op het artikel "Cambuur - FC Twente – 21e wedstrijd van seizoen 2013-14"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Piejet
Laatste update: 08-12-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Special: SC Cambuur
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!