InfoNu.nl > Sport > Voetbal > SC Cambuur verliest in Leeuwarden nipt van PSV

SC Cambuur verliest in Leeuwarden nipt van PSV

SC Cambuur verliest in Leeuwarden nipt van PSV Cambuur speelde in seizoen 2013 - 2014 voor het eerst sinds jaren weer in de Eredivisie. Op 5 februari 2014 werd er in eigen stadion gevoetbald tegen PSV. De Leeuwarders deden het dit seizoen goed op eigen veld en ook deze keer leek het prima te gaan. Cambuur begon met een voorsprong en 't Woanskip schalde door het stadion. De Leeuwarders wisten die voorsprong tegen de Eindhovenaren niet vast te houden. Het scorebord stond na 90 minuten op 1-2, waarna PSV met de volle drie punten naar huis ging.

Cambuur in de Eredivisie 2013-2014


Cambuur tegen PSV

De ploeg die net kwam kijken in de Eredivisie, de Leeuwarders met de kleine beurs, het team van Dwight Lodeweges, moest het opnemen tegen de miljoenenformatie uit Eindhoven. PSV had een status te verliezen en wilde op die februaridag in 2014 weer aansluiting bij de top in de Eredivisie veroveren. Cambuur kon alleen maar winnen. Dat deed het ook, al gingen de punten naar de jongens uit de lichtstad. Cambuur groef zich niet in tegen de grote club, maar voetbalde om te winnen en was gretig. De Leeuwarders verdienden de winst maar verloren de wedstrijd.

Openingstreffer Manu

Na een paar minuten spelen maakte Cambuur het eerste doelpunt. De verdediging van PSV lette niet goed op en Manu kon intikken. De bal kwam uit een hoekschop, werd verlengd door een kopbal en belandde voor de voeten van Manu, die niet aarzelde. Het stadion ontplofte en de fans genoten. Het duurde meer dan een half uur eer er nog een doelpunt in het net knalde. Deze keer was het de uitploeg die scoorde In de 38ste minuut scoorde Bruma uit een vrije trap en toen stond er 1-1 op het scorebord. Het doelpunt kwam als het ware uit de lucht vallen en de onfortuinlijke doelman Nienhuis greep naast de bal. Tegen de verhouding in was de stand gelijk. Het duurde nog een half uur en toen maakte PSV de laatste treffer van deze wedstrijd. Het werd 1-2 door een goal van Locadia.

Bron: CambuurBron: Cambuur

Cambuur alles uit de kast

Cambuur haalde alles uit de kast en creëerde kans na kans, maar het werden geen punten; de bal kwam niet meer achter de PSV-doelman. Ondanks dat Cambuur het verdiende om hier de volle winst te halen of op zijn minst met een gelijkspel van het veld te stappen, werd de kans niet verzilverd.

Lukoki

Jody Lukoki liep met de bal in de richting van het doel, maar hij gaf de bal op het moment suprême niet af aan de geheel vrijstaande Elvis Manu. Lukoki schoot zelf maar verzuimde te scoren voor Cambuur. Het was een kantelmoment in de wedstrijd, waar het muntje voor Cambuur net de verkeerde kant op viel. Dit moment had de wedstrijd positiever voor Cambuur kunnen laten eindigen en de spelers en fans keken dan ook met teleurstelling terug naar deze gemiste kans.

Teamgeest in Leeuwarden

PSV mocht dan de rijkste club zijn van de twee met de grootste reputatie, in het spel van woensdag 5 februari stond Cambuur zijn mannetje. Even leek het erop dat na de 0-0 van de uitwedstrijd op 31 augustus 2013 van Cambuur in Eindhoven, de Leeuwarders de punten thuis zouden houden. In die uitwedstrijd in Eindhoven verstoorde het gelijkspel het honderdjarig verjaardagsfeestje van PSV. Dat Cambuur in de thuiswedstrijd de punten niet in de zak kon houden was zuur voor de club van Lodeweges.
De mannen van PSV voetbalden net iets gemakkelijker. Cambuur knokte voor wat het waard is en toonde inzet en ging als team voor de bal.

Doelman Zoet

Het publiek kreeg een mooie wedstrijd te zien, in een hoog tempo golfde de wedstrijd op en neer. Er waren volop kansen die de harten van de supporters sneller deden kloppen. Beide doelmannen plukten enkele kansrijke ballen uit de lucht en hielden het aantal doelpunten beperkt. Cambuur schoot jammer genoeg een aantal keren net over, net naast of net in de handen van PSV doelman Zoet. Hij en Cambuur-collega Nienhuis speelden een beste wedstrijd. Cambuur had zeker een 2-2- verdiend, maar de gelijkmaker kwam er niet. PSV werd knap in de verdediging gedrukt, maar Cambuur kwam net niet door de defensie heen.

Lekkere wedstrijd maar Cambuur verliest

Het stadion van Cambuur zat bijna vol en de supporters steunden hun club enthousiast. Wat ze voorgeschoteld kregen was dan ook een lekkere wedstrijd die het kijken meer dan waard was. Het laatste deel van de wedstrijd werd een alles of niets spel. Cambuur wisselde een verdediger voor een aanvaller, maar de kansen bleven kansen. Voor de punten en voor de supporters ging Cambuur tot het gaatje, maar de bal rolde net niet de goede kant op. Om te winnen heb je naast strijdlust en goed voetbal ook een beetje geluk nodig. Lodeweges was tevreden geweest met gelijkspel, maar eigenlijk hadden de Leeuwarders de volle drie punten binnen moeten halen. PSV kon zijn handjes dichtknijpen.

SC Cambuur

Leonard Nienhuis, Wout Droste, Robert van Boxel (83. Oliver Feldballe), Ramon Leeuwin, Marlon Pereira, Erik Bakker, Mohamed El Makrini, Marcel Ritzmaier, Jody Lukoki (67. Bob Schepers), Bartholomew Ogbeche (19. Micheiel Hemmen) en Elvis Manu.

Bron: PSVBron: PSV
PSV
Jeroen Zoet, Karim Rekik, Jeffrey Bruma, Jetro Willems,Oscar Hiljemark, Stijn Schaars, Jurgen Locadia (87. Tim Matavz), Memphis Depay, Ji-Sung Park (90+ Matheas Jorgensen)/, Luciano Narsingh (79. Jorrit Hendrix) en Joshua Brenet.
Scheidsrechter: Pieter Vink.
Scoreverloop 2. 1-0 Manu; 38. 1-1 Bruma; 61. 1-2 Locadia:
 • Kaarten: geel Rekik (PSV), Manu (SC Cambuur)
 • Toeschouwers: 9600
 • DE-Man of the match Ramon Leeuwin kreeg de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek.
 • Wedstrijdsponsor: Connecting Hands, Leeuwarden
 • Balsponsor: Taxicentrale Waaksma, Kootstertille
 • Aanvoerdersponsor: Profile Tyrecenter, Leeuwarden.
 • Ballenjongens en – meisjes: VV ONT, Opeinde

Cambuur voetbalde zondag 9 februari in Almelo tegen Heracles.
Op zondag 16 februari moest Cambuur om 12.30 uur thuis tegen PEC Zwolle.

In seizoen 2013-2014 stond Cambuur na 22 speelronden met 22 punten op de 15e plaats.

Lees verder

© 2014 - 2019 Piejet, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Cambuur
 • www.cambuur.nl
 • www.nos.nl
 • www.liveuitslagen.nl
 • Afbeelding bron 1: Cambuur
 • Afbeelding bron 2: PSV

Reageer op het artikel "SC Cambuur verliest in Leeuwarden nipt van PSV"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Piejet
Laatste update: 26-07-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Special: SC Cambuur
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!