InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Cambuur uit tegen Heracles Almelo - seizoen 2013 - 2014

Cambuur uit tegen Heracles Almelo - seizoen 2013 - 2014

Cambuur uit tegen Heracles Almelo - seizoen 2013 - 2014 Cambuur speelt in speelronde 23 in seizoen 2013 - 2014 sinds jaren weer in de Eredivisie en voetbalt in de 23ste ronde van dit seizoen tegen Heracles. Cambuur verliest de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo nipt. Tot in de een na laatste minuut staan de Leeuwarders voor in de wedstrijd die op 9 februari 2014 in Almelo wordt gespeeld. De score van Heracles kost Cambuur twee punten: ze gaan met één punt en en een dikke teleurstelling naar huis.

Cambuur tegen Heracles met een punt naar huis

Cambuur had bijna de eerste uitoverwinning in handen, maar verloor in de laatste minuut toch de winst. De Leeuwarders moesten genoegen nemen met een gelijkspel en één punt. Beide ploegen traden aan zonder hun sterren. Cambuur moest Obeche missen, die in de wedstrijd tegen PSV geblesseerd was geraakt. Het leek erop dat Cambuur hem vier weken zou moeten missen tot zijn hamstringblessure genezen zou zijn. De Nigeriaan werd vervangen door Michiel Hemmen. Heracles kon niet over Bryan Linssen beschikken. Hij scoorde veelvuldig in de laatste zes wedstrijden. Thomas Bruns stond voor hem in de plaats in het veld.

Lukoki en Manu

Heracles speelde in de eerste helft niet geweldig en wist nauwelijks een kans te creëren. In de 12e minuut kwam de eerste Cambuurkans. Lukoki brak door, maar hij kon Manu niet bereiken. Het viel voor Cambuur niet mee om het net van het doel Remko Pasveer te vinden, maar in de 23e minuut kreeg Elvis Manu de geest. Hij zette Cambuur met 0-1 op voorsprong. Cambuur huurt Manu van Feyenoord en de voetballer was blij dat hij Cambuur kon spelen en ook nog eens een rol van belang kon spelen. Dat deed hij veel liever dan bij Feyenoord op de bank zitten. Manu kreeg de bal van Heracles aangespeeld en dribbelde naar voren. Heracles had het nakijken en Manu wipte de bal in de hoek. Het was het derde doelpunt van Manu sinds hij voor Leeuwarden voetbalde.

Kleedkamer in Almelo

In de kleedkamer zal tijdens de rust een hartig woordje zijn gesproken. Heracles kwam na de rust geïnspireerder op het veld. Heracles kreeg een prachtige kans die op de lat terechtkwam en ook Cambuur knalde wel, maar de bal kwam niet in het net.
Marcel Ritzmaier schoot snoeihard op de dwarsligger. Heracles wilde koste wat kost niet verliezen in eigen huis en zette aan het einde een tandje bij. Doelman Nienhuis moest een aantal keren in actie komen en dat deed hij puik. Cambuur verdedigde ook goed, zodat veel kansen om zeep werden geholpen. Ook was er nog een fenomenale kans om de voorsprong uit te bouwen, maar de lat zat er tussen. In de 88ste minuut kopte Heracles man Te Wierik toch de gelijkmaker. Beide ploegen pakten een punt.

Bron: HeraclesBron: Heracles

Waarheid

Voor Cambuur zijn het weken van de waarheid, want het verschil tussen nummer 15, waar Cambuur nu staat en de laatste, nummer 18, is maar twee punten. ADO Den Haag staat op 21 punten op de laatste plaats. Er zijn 23 ronden gespeeld.
Cambuur heeft de komende weken de wedstrijden tegen PEC Zwolle en Roda JC op het programma staan en dat zijn wedstrijden van grote betekenis. Het worden ook wel de Weken van de waarheid genoemd. PEC Zwolle staat op de 8ste plaats en Roda JC staat net onder Cambuur. De Leeuwarders mogen geen punten verspelen. De verschillen in de staart van Eredivisieranglijst zijn klein, waardoor elke punt veel verschil maakt.

Gelijkspel

Het gelijkspel tegen Heracles was dan ook nauwelijks te verteren voor de Leeuwarders. Het doelpunt aan het eind van de wedstrijd zorgde voor een enorme domper. Het gelijkspel was weliswaar verdiend, maar dat het doelpunt van de Alemoloërs in de laatste minuut moest vallen was zuur.

Polman Stadion

De wedstrijd werd op het kunstgras in het winderige Polman Stadion gespeeld. Nooit eerder stonden deze twee ploegen als eredivisionsten tegen elkaar in dit stadion. Heracles bleef hierna in de middenmoot en Cambuur bleef vooralsnog in de staart hangen.

Cambuur stond na 23 speelronden op de 15e plaats met 23 punten. De volgende wedstrijd zou op 16 februari 2014, thuis tegen PEC Zwolle, worden gespeeld.

Bron: CambuurBron: Cambuur
Opstelling Heracles Almelo
Remko Pasveer, Mike te Wierik, Bart Schenkeveld, Jeroen Veldmate (83. Berry Powel), Jason Davidson, Simon Cziommer, Ben Rienstra, Iliass Bel Hassani, Mikhail Rosheuvel (78. Matthew Amoah), Mark Uth, Thomas Bruns (46. Ousamma Tannane)

Opstelling SC Cambuur Leeuwarden

Leonard Nienhuis, Lucas Bijker (63. Marlon Pereira), Ramon Leeuwin, Martijn van der Laan (80. Robbert van Boxel), Wout Droste, Erik Bakker, Mohamed El Makrini, Marcel Ritzmaier, Jody Lukoki, Michiel Hemmen (67. Martijn Barto), Elvis Manu
 • Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
 • Gele kaarten: Ben Rienstra, Ousamma Tannane, Bart Schenkeveld (Heracles Almelo), Lucas Bijker (SC Cambuur Leeuwarden)
 • Aantal toeschouwers: 8.250

Lees verder

© 2014 - 2019 Piejet, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Cambuur
 • www.parool.nl
 • www.ad.nl
 • www.cambuur.nl
 • www.nu.nl
 • www.nusport.nl
 • Afbeelding bron 1: Heracles
 • Afbeelding bron 2: Cambuur

Reageer op het artikel "Cambuur uit tegen Heracles Almelo - seizoen 2013 - 2014"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Piejet
Laatste update: 28-09-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Special: SC Cambuur
Bronnen en referenties: 8
Schrijf mee!