InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Cambuur wint van PEC Zwolle – 24e speelronde

Cambuur wint van PEC Zwolle – 24e speelronde

Cambuur wint van PEC Zwolle – 24e speelronde Cambuur speelde in seizoen 2013 - 2014 sinds jaren weer in de Eredivisie. De club uit Leeuwarden won op 16 februari 2014 drie zeer belangrijke punten door PEC Zwolle met 3-1 te verslaan in eigen huis. Een bijna vol stadion maakte met juichen, klappen en zingen de sfeer compleet. Ut Woonskip klonk drie keer uit de luidsprekers. Cambuur klom naar de veertiende plaats en had 26 punten uit 24 wedstrijden.
Bron: CambuurBron: Cambuur

Cambuur tegen PEC Zwolle

Het had wel 5-1 kunnen, volgens de verhoudingen in het spel, maar SC Cambuur won uiteindelijk met 3 tegen 1. Het was een belangrijke zege, want de strijd tussen de clubs op de laatste acht plaatsen is hevig. PEC Zwolle had niet zoveel te vertellen in Leeuwarden. Oefenmeester van Zwolle Ron Jans was na afloop dan ook niet tevreden.

Verdiend

Hij gaf royaal de eer aan Cambuur: "Ze hebben dik verdiend gewonnen." Cambuur speelde onder aanvoering van Ramon Leeuwin en de Leeuwarders waren bijna continu aan de bal en beheersten de wedstrijd.

Dwight Lodeweges

Het enige waar Dwight Lodeweges nog ontevreden over kon zijn was dat Cambuur had verzuimd het doelgemiddelde op te krikken. De bal had nog wel een paar keer vaker in het net mogen rollen. Met deze winst klom Cambuur van de zeventiende naar de veertiende plaats en haalde de club na de winterstop tien punten uit zes wedstrijden. Het ging goed met Cambuur. Het regende complimenten op Twitter met tweets van de volgende strekking: 'Cambuur verdient het om in de Eredivisie te blijven.'

Bron: PEC ZwolleBron: PEC Zwolle

Ritzmaier

Ritzmaier opende de score in de negende minuut. Hij wipte de bal het doel in en doelman Diederik Boer had het nakijken. Cambuur schreef 1-0. Het bijna volle stadion brak in gejuich uit. De sfeer in het Cambuur Stadion was toch al geweldig, maar na dit eerste doelpunt werd het een feestelijke samenzijn op een koude zondagmiddag. Ut Woonskip, het lijflied van Cambuur, schalde uit de luidsprekers en het stadion zong mee.

Ut Woanskip

In de 24 ste minuut had het tweede doelpunt moeten vallen. Elvis Manu kwam prachtig uit voor het doel, maar hij ging niet voor eigen gewin en speelde de bal opzij. Dat had hij beter niet kunnen doen. Deze keer had hij hem gewoon in het doel moeten knallen. Het bleef vooralsnog 1-0. Martijn Barto nam zijn kans waar. Hij speelde, want Obeche was geblesseerd en Hemmen kon even niet spelen. Vlak na het eerste doelpunt schoot hij net over, maar de bedoeling was duidelijk: Barto wilde ook scoren. De druk op Zwolle werd groter en net voor de rust schoot Barto raak. Hij kreeg een mooie voorzet van Jody Lukoki en verzaakte niet.

Ron Jans in de rust

In de rust sprak Jans een hartig woordje met de jongens van Zwolle. Hij was echt boos geweest, vertelde hij na de wedstrijd. Jans weet dat Zwolle veel beter kan, maar op deze zondagmiddag deden ze het niet. Zijn club presteerde op alle fronten onder de maat, concludeerde de Zwolse oefenmeester. Na de rust werd het niet veel beter, al maakte Zwolle nog wel een tegendoelpunt. Eerst zou Cambuur de score nog verhogen naar 3-0.

Aanvallen en scoren

De thuisploeg heerste vanaf de eerste minuut op alle fronten. De Friezen vielen aan, zochten en vonden de bal, staken hun tegenstanders de loef af waren fel. Dat was uiterst effectief en Zwolle had geen antwoord.

Barto DE man of the match

In de tweede helft waren er paar prachtige kansen, juweeltjes, waarvan er nog één werd benut. Voor de derde maal galmde Ut Woonskip door het stadion en de geel-blauwe Cambuur sjaals deinden heen en weer. Het was een genot om in het stadion te zijn, dat was na afloop in de commentaren en de Tweets te lezen. In de 51-ste minuut scoorde Martijn Barto: hij had zijn dag en kon er later met volle teugen van genieten. Barto werd DE man of the match. In de 71e minuut scoorde Klich van PEC het enige doelpunt voor Zwolle. Cambuur boekte zijn zevende zege en alle zeven waren ze in eigen huis.

SC Cambuur

Nienhuis, Droste, Van der Laan, Leeuwin, Bijker, El Makrini, Bakker (83. Van Moorsel), Ritzmaier; Lukoki (72. Schepers). Barto (90+ Christovao), Manu.

PEC Zwolle

Boer, Van Polen, Van Hintum, Saymak, Karagounis, Drost, Broerse (72. Pereira), Fernandez (46. Mahmudov), Thomas, Gravenbeek (46. Van der Werf), Klich.
Bron: Perbureau AmelandBron: Perbureau Ameland
 • Scheidsrechter: Manschot
 • Toeschouwers: 9739
 • Scoreverloop: 9. 1-0 Ritzmaier; 40. 2-0 en 51. 3-0 Barto; 71. 3-1 Klich
 • Kaarten: geel: Lukoki en El Makrini (Cambuur), Broers, Van Polen en Karagounis (PEC Zwolle).
 • DE-man of the match Martijn Barto kreeg de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek.
 • Wedstrijdsponsor: Friks Web & Marketing, Leeuwarden.
 • Balsponsor: Boverhoff Sloopwerken, Heerde
 • Ballenjongens: SC Terschelling.

F-jes Terschelling en Ameland / Bron: Persbureau AmelandF-jes Terschelling en Ameland / Bron: Persbureau Ameland

F-jes

De F-jes van Amelandia en de F-jes van FC Terschelling mochten aantreden voor de line-up. De Amelandiaspelertjes kregen een wit Cambuurshirt aan, het uitshirt. Zij stonden dan ook hand in hand met de spelers van PEC Zwolle. De spelertjes van SC Terschelling liepen in het blauw en geel en liepen hand in hand met de Cambuur mannen.

Veertiende

Na 24 speelronden stond Cambuur in dit seizoen op de 14e plaats met 26 punten.
De volgende wedstrijd was weer een thuiswedstrijd. Op 22 februari 2014 speelde SC Cambuur tegen Roda JC.

Lees verder

© 2014 - 2019 Piejet, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Cambuur
 • www.nos.nl
 • www.cambuur.nl
 • Persbureau Ameland
 • www.liveuitslagen.nl
 • www.fcupdate.nl
 • Afbeelding bron 1: Cambuur
 • Afbeelding bron 2: PEC Zwolle
 • Afbeelding bron 3: Perbureau Ameland
 • Afbeelding bron 4: Persbureau Ameland

Reageer op het artikel "Cambuur wint van PEC Zwolle – 24e speelronde"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Piejet
Laatste update: 07-02-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Special: SC Cambuur
Bronnen en referenties: 10
Schrijf mee!