InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Cambuur tegen Roda JC – seizoen 13 -14 - speelronde 25

Cambuur tegen Roda JC – seizoen 13 -14 - speelronde 25

Cambuur tegen Roda JC – seizoen 13 -14 - speelronde 25 Cambuur stond in seizoen 2013 - 2014 voor het eerst sinds jaren weer in de Eredivisie. Op 22 februari 2014 speelde het team een thuiswedstrijd. De tegenstander was Roda JC. Cambuur won, ruim in blessuretijd. Cambuur – Roda JC was een wedstrijd met het venijn in de staart. Roda kreeg twee gele kaarten te verwerken en het stadion steunde als twaalfde man de Cambuur-jongens. De strijd werd dan ook in het voordeel van Cambuur beslist. Deze uitslag was belangrijk, omdat Cambuur eindelijk een gat tussen zichzelf en de laatste plaats had geslagen.

Cambuur tegen Roda JC


Twaalfde man van Cambuur in seizoen 13-14

De twaalfde man, wordt het genoemd, de Cambuur aanhang, de sfeer in het stadion, de niet aflatende steun van de fans. Het stimuleert de Leeuwarder club vooral in het thuisstadion tot grote daden. Op 22 februari 2014 speelde de twaalfde man weer mee en hij deed het goed. Met twaalf tegen negen spelers won Cambuur met 1 tegen 0. Kees Luijckx en Guy Ramos van Roda JC werden van het veld gestuurd nadat ze elk tweemaal geel hadden ontvangen. De thuisploeg sloeg, gesteund door de opzwepende sfeer in het stadion, toe.

Paco van Moorsel

Paco van Moorsel had de Roda doelman Filip Kurto tuk met een lage schuiver.

Zinderende voetbalwedstrijd

Net als een week eerder tegen PEC Zwolle, was de wedstrijd tegen Roda JC een zinderende. Dat het beslissende doelpunt maar niet wilde vallen en pas na 90 minuten werd gescoord, was daar mede debet aan. Beide ploegen speelden op het scherp van de snede. Voor beide ploegen in de staart van de ranglijst, was het een belangrijke wedstrijd. Cambuur, die tegen PEC Zwolle de beste wedstrijd van het seizoen speelde, nam dat gevoel mee naar deze wedstrijd. Roda JC stond op de laatste plaats en drie punten waren heel erg welkom voor deze ploeg.

Geel en blauw

De geelblauwen gaven die punten niet uit handen. Cambuur begon 2014 heel goed; met zeven wedstrijden waren dertien punten verdiend en werden vier thuiswedstrijden gewonnen.

Bron: CambuurBron: Cambuur

Doelman Nienhuis

Roda JC streed verbeten. Het was in 2014 de tegenstander waar Cambuur de zwaarste dobber aan had. Roda maakte het Cambuur verre van gemakkelijk en doelman Nienhuis stond niet voor niets in de goal. Hij werd terecht verkozen tot de man van de match.
Roda kreeg in de zesde minuut al een kans. Daarna ging Cambuur los en zorgde het voor vele schoten op doel. De bal kwam maar niet in het net, maar het deed de mannen wel goed dat de bal veelvuldig voor het Roda doel stuiterde.

De betere ploeg

Cambuur was de betere ploeg, maar Roda bleef af en toe gevaarlijk.

Nul doelpunten na 90 minuten

Binnen twee minuten, in de laatste minuten van de wedstrijd, gaf de scheids geel aan twee Roda spelers die alle twee eerder in de wedstrijd ook al geel hadden moeten incasseren. Ze konden gaan. Na 90 minuten gebeurde waar Cambuur zo op hoopte en in blessuretijd viel het langverwachte doelpunt. Niet door Barto, die zeker vijf kansen had waarvan enkele om en nabij 100% scoringskans. Hij kreeg ze er deze keer niet in. Barto leverde wel zijn aandeel aan de winnende goal. Hij gaf een kopbal en invaller Paco van Moorsel verzilverde zijn kans drie minuten voor het einde.
Na 90 plus twee minuten: Lodeweges had niet gedacht dat zijn club het nog zou redden en hij begon al op een 0-0 gelijkspel te rekenen, toen Van Moorsel er een feest van maakte.

't Woanskip

’t Woanskip schalde uit de geluidsboxen, niet drie keer, zoals een week eerder tegen Zwolle, maar die ene keer leverde wel drie welkome punten op.

Twee rode kaarten voor Roda JC

Leonard Nienhuis redde de Leeuwarders tweemaal met een grandioze doelverdediging. Het was aan hem te danken dat Cambuur niet op achterstand kwam. Na een uur spelen zette Roda JC precies tien minuten druk en daarna was het spel weer voor Cambuur. In de laatste minuten van de wedstrijd moest het gebeuren en Paco van Moorsel kreeg zijn glorieuze moment. Dat daar twee rode kaarten aan vooraf gingen was wat stom van de beide Rodaspelers.

Lastige tegenstander

Roda JC was een lastige tegenstander gebleken, lastiger dan Cambuur had verwacht, maar de mannen uit Kerkrade werden zonder punten naar huis gestuurd.

Na 25 speelronden stond Cambuur met 29 punten op de 12e plaats.

SC Cambuur

Nienhuis, Droste, Van der Laan, Leeuwin, Bijker; Bakker (65. Van Moorsel). Van Brakel (89. Mulders), Ritzmaier; Lukoki, Barto, Manu (83. Schepers).

Roda JC

Kurto, Ramos, Van Peppen, Németh (88. Monteyne), Donald, Kali, Letschert, Sutchuin Djoum, Paulissen (76. Höcher),, Hupperts en Luijckx.
 • Scheidrechter Nijhuis
 • Toeschouwers: 9870
 • Scoreverloop:90+ 1-0 Paco van Moorsel
 • Kaarten: geel Manu (SC Cambuur) twee keer geel Luyckx en Ramos, een keer geel Paulissen (Roda JC) .
 • DE-man of the match Leonard Nienhuis kreeg de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek.
 • Wedstrijdsponsor: Vivant, Leeuwarden
 • Balsponsor: Keukencentrum Marssum
 • Ballenjongens SC Berlikum

Lees verder

© 2014 - 2019 Piejet, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Cambuur
 • www.cambuur.nl
 • www.nu.nl
 • www.liveuitslagen.nl
 • Friesch Dagblad
 • Afbeelding bron 1: Cambuur

Reageer op het artikel "Cambuur tegen Roda JC – seizoen 13 -14 - speelronde 25"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Piejet
Laatste update: 21-01-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Special: SC Cambuur
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!