Prijzengeld WK 2014: Hoeveel verdient het Nederlands Elftal

Prijzengeld WK 2014: Hoeveel verdient het Nederlands Elftal Na de verloren WK-finale van 2010, hopen vele voetballiefhebbers dat het Nederland Elftal wederom de voetballiefhebbers zal weten te verassen. Dit door hun best te doen om in 2014 wel de Wereldtitel in de wacht te slepen. Wanneer het Nederlands Elftal Wereldkampioen voetbal wordt, dan kan het niet alleen rekenen op oneindige sportieve eer en eeuwige roem, maar ook op een record bedrag aan prijzengeld. Het Elftal dat de wereldtitel op zijn naam zet, kan namelijk rekenen op 35 miljoen dollar aan prijzengeld. Dit bedrag aan prijzengeld is een stijging van maar liefst 37%. Hiermee is een vergelijking gemaakt met het prijzengeld dat Spanje als Wereldkampioen in 2010 in Zuid-Afrika in ontvangst mocht nemen.

FIFA World Cup

De FIFA World Cup is een om de vier jaar terugkerend voetbaltoernooi. De FIFA World Cup wordt ook wel wereldkampioenschap voetbal of WK voetbal genoemd. De bij de FIFA aangesloten nationale teams treffen elkaar tijdens het wereldkampioenschap voetbal. In 2014 wordt de 20e editie van het Wereldkampioenschap voetbal georganiseerd. De 20e editie vindt plaats van 12 juni tot en met 13 juli 2014. In 2014 is het gastland voor het WK Brazilië.

Prijzengeld WK 2014

Wereldvoetbalbond FIFA heeft besloten het prijzengeld voor het WK van 2014 in Brazilië met 37% te verhogen. Een verhoging ten opzicht van de 310 miljoen euro aan prijzengeld die er werd verdeeld tijdens het WK 2010 in Zuid-Afrika. Door deze verhoging van 37% heeft de FIFA in 2014 ruim 421 miljoen euro beschikbaar om te verdelen over de 32 deelnemende landen.

Minimaal bedrag aan prijzengeld

Alle Nationale voetbalelftallen die deelnemen aan het WK voetbal 2014 krijgen van de FIFA een minimum bedrag van 5,5 miljoen euro. Dit bedrag is de winstpremie die de elftallen ontvangen door de eerste ronde of te wel de groepsfase van het WK te spelen. Wanneer een elftal de groepsfase van het WK weet te overleven en daardoor in de achtste finales terecht komt, dan stijgt dit bedrag naar 6,6 miljoen euro. Voor de Nationale voetbalelftallen die weten door te dringen naar de finale van het WK 2014, ligt er een geld bedrag van 18,3 miljoen euro per elftal klaar. Voor de uiteindelijke winnaar van het WK 2014 wordt dit bedrag nog eens verhoogd naar 25,6 miljoen euro.

Prijzengeld in euroPrijzengeld in dollar
Winnaar25,6 miljoen35 miljoen
Verliezend finalist18,3 miljoen25 miljoen
Derde 16,1 miljoen 22 miljoen
Vierde14,6 miljoen20 miljoen
Kwartfinalist10,2 miljoen14 miljoen
Achtste finalist6,6 miljoen9 miljoen
Eerste ronde5,8 miljoen8 miljoen

Voorbereidingskosten

Buiten het prijzengeld kan een voetbalelftal nog meer geld winnen. Ieder Nationaal voetbalelftal krijgt van de FIFA een bedrag van 1,1 miljoen dollar. De enige voorwaarde om dit bedrag te krijgen is dat het voetbalelftal zich heeft weten te plaatsen voor het Wereld Kampioenschap Voetbal 2014 in Brazilië. Deze premie is bedoeld om alle ploegen die deelnemen aan het WK een eerlijke kans te geven om zich zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden op het WK. Dit is dus onafhankelijk van de financiële positie waar het deelnemende land aan het WK in verkeerd.

Voetbalclubs

Ook de voetbalclubs, die hun spelers beschikbaar stellen ten tijden van het Wereldkampioenschap Voetbal, krijgen een vergoeding. Onder de clubs, die hun spelers afstaan voor deelname aan het WK voetbal, wordt onder de clubs via de nationale bonden een bedrag van 70 miljoen dollar verdeeld.

Nationale premies

Naast het prijzengeld, dat beschikbaar wordt gesteld door de FIFA, zullen ook de nationale sportbonden de spelers van hun elftal financieel belonen. Spelers worden vooral beloond wanneer zij een topprestatie weten te leveren. De prijzen die door de nationale bonden beschikbaar worden gesteld verschillen echter per land.

Lees verder

© 2014 - 2020 Tekstschrijvert, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Prijzengeld schaatsen 2019: WK Afstanden, Sprint en AllroundPrijzengeld schaatsen 2019: WK Afstanden, Sprint en AllroundDe International Skating Union (ISU) stelt het prijzengeld dat verdeeld wordt op de WK Afstanden, WK Sprint en WK Allrou…
Prijzengeld Olympische medaille, Olympische Spelen 2018Prijzengeld Olympische medaille, Olympische Spelen 2018Tijdens de Olympische Spelen van 2018 in de Zuid-Koreaanse stad Pyeongchang worden er op 102 medailleonderdelen, gouden,…
Prijzengeld Australian Open 2020 - grand slams tennisPrijzengeld Australian Open 2020 - grand slams tennisIn het tennis valt een serieuze stuiver te verdienen. Tenminste, als je tot de (sub)top van de wereld behoort, want er i…
Prijzengeld WK darts 2020 PDC en BDOPrijzengeld WK darts 2020 PDC en BDODarten is de afgelopen tientallen jaren enorm in populariteit gestegen. Dit is dan ook terug te zien in het prijzengeld.…

Paolo Maldini: De kapitein van AC MilanPaolo Maldini: De kapitein van AC MilanVan 1984 tot 2009 was Paolo Maldini actief in het voetbal. Clubliefde is tegenwoordig weinig meer te vinden, maar de Ita…
De Nederlandse eerste divisie van het voetbalDe Nederlandse eerste divisie van het voetbalAan het Nederlandse professionele voetbal zitten drie competities verbonden. De op één na hoogste competitie is de eerst…
Bronnen en referenties
  • www.fifa.com
  • wwww.meemetoranje.nl

Reageer op het artikel "Prijzengeld WK 2014: Hoeveel verdient het Nederlands Elftal"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tekstschrijvert
Laatste update: 12-06-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Special: Nederland en het WK
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!