InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Cambuur tegen AZ - speelronde 29 van seizoen '13-'14

Cambuur tegen AZ - speelronde 29 van seizoen '13-'14

Cambuur tegen AZ - speelronde 29 van seizoen '13-'14 Cambuur speelde in seizoen '13-'14 in de Erdedivisie. De club uit Leeuwarden hield deze speelronde in eigen huis tegen AZ niet meer dan een punt over aan de wedstrijd. De Leeuwarders hadden wel met 4-0 kunnen winnen, maar verlieten met 0-0 het veld. Ze hadden kunnen en moeten winnen. Cambuur was voor de zevende achtereenvolgende wedstrijd ongeslagen en handhaafde zich wonderbaarlijk op het hoogste niveau. Na 29 wedstrijden stond Cambuur op de elfde plaats van de Eredivisie, waar het dit seizoen voor het eerst sinds jaren weer speelde.
Bron: CambuurBron: Cambuur

Cambuur in Leeuwarden in speelronde 29

Niet eenmaal klonk ’t Woanskip van Anneke Douma - het clublied dat steevast na een Cambuur-doelpunt uit de speakers knalt - in het stadion van Leeuwarden toen Cambuur tegen AZ speelde op 30 maart 2014. Het bleef nul tegen nul ondanks vele kansen voor Cambuur en enkele voor AZ. Cambuur had kunnen winnen, maar verzuimde de drie punten binnen te halen.

Weinig tegenstand van AZ

AZ gaf weinig tegenstand en daarom hadden de Leeuwarders er als een leeuw bovenop moeten springen en moeten incasseren. De mannen van Dwight Lodeweges en Henk de Jong waren de smaakmakers van de wedstrijd en juist daarom was het jammer dat Cambuur de wedstrijd niet met winst wist af te sluiten. Cambuur kreeg vele kansen, maar het net werd niet gevonden.

Kansen voor Barto, Manu en Lukoki

Vooral voor de rust was Cambuur de betere ploeg. Drie kansen van Barto, Manu en Lukoki, maar niet een van de drie werd verzilverd. AZ doelman Johansson deed wat hij moest doen en stond zijn mannetje. Hij was een niet te passeren man, de kwelgeest van Cambuur. Na twintig minuten was het gedaan met de Friese storm en waren de beide ploegen in evenwicht. Aan beide kanten ging meer fout dan goed en de medische staf moest veelvuldig bijstand bieden aan de zijlijn.

AZ herstelde in tweede helft

In de tweede helft herstelde AZ ietwat, maar ook de Alkmaarders kwamen niet tot scoren.
Aan het begin van de wedstrijd waren er wel drie kansen voor Cambuur en telkens kwam de bal net niet in het net. AZ kwam pas in de 23ste minuut voor het doel van Nienhuis, maar ook dat schot trof geen doel. Keeper Nienhuis plukte de bal zonder problemen uit de lucht.

Cambuur er weer stevig tegenaan

In de tweede helft ging Cambuur er weer stevig tegenaan, maar de halve kansen werden geen hele punten en het doel werd niet gevonden. Alkmaar had de laatste drie wedstrijden niet verloren en deze in Leeuwarden had de vierde moeten worden.

Afgekeurde goal

Twintig minuten voor tijd kwakte de bal toch achter Nienhuis. De treffer werd, gelukkig voor Cambuur, afgekeurd, omdat AZ-man Nick Viergever doelman Leonard Nienhuis gehinderd zou hebben. Het bleef 0 tegen 0. Voor Cambuur betekende dit gelijkspel dat het nog steeds op moest passen.

SC Cambuur

Nienhuis, Droste, Leeuwin, Van der Laan, Bijker; Van Moorsel (62. Ogbeche), El Makrini, Ritzmaier; Lukoki, (79 Bakker), Barto (62. Hemmen), Manu

AZ

Esteban, Johansson, Viergever, Gouweleeuw, Gudelj, Elm, Poulsen, Ortiz, Beerens (25. Gudmundsson), Berghuis (53. Gorter), Avdic (83. Johansson)
 • Scheidsrechter: Janssen
 • Toeschouwers: 9804
 • Kaarten: geel Johansson en Gouweleeuw (AZ) en Lukoki (Cambuur)
 • DE-man of the match Ramon Leeuwin
 • Wedstrijdsponsor Rekladruk Giekerk.
 • Balsponsor MOM Beheer, Leeuwarden
 • Aanvoerdersponsor NIVO Noord, Leeuwarden
 • Ballenjongens, -meisjes en mascotte HCSC Den Helder

De volgende thuiswedstrijd was op 12 april 2014 om 19.45 uur tegen Vitesse.

Lees verder

© 2014 - 2019 Piejet, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Sport Club Cambuur LeeuwardenSport Club Cambuur LeeuwardenSport Club Cambuur is de voetbalclub uit Leeuwarden, die in het seizoen 2013 – 2014 voor het eerste sinds jaren weer in…
SC Cambuur uit Leeuwarden in computerspel FIFA 14SC Cambuur uit Leeuwarden in computerspel FIFA 14Het voetbalteam van SC Cambuur zit voor het eerst sinds 2000 in het computerspel FIFA van EA Sports. Editie 14 van het s…
WK-kwalificatie 2018 Nederland: wedstrijden en speeldataWK-kwalificatie 2018 Nederland: wedstrijden en speeldataVoordat Nederland zich in de groepsfase van het WK van 2018 in Rusland mocht voegen, moest Nederland eerst de kwalificat…
Nacompetitie Jupiler League 2017, promotie/degradatieNacompetitie Jupiler League 2017, promotie/degradatieNa 14 mei 2017 is het bekend welke clubs moeten vrezen voor degradatie. De nummer zestien en zeventien van de Eredivisie…
Jaap Stam... de voetbalcarrière van 'De rots van Kampen'Jaap Stam kreeg tijdens zijn actieve voetbal carrière een aantal bijnamen; ‘De rots van Kampen’, ‘The Dutch Destroyer’,…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Cambuur
 • www.nos.nl
 • www.cambuur.nl
 • www.parool.nl
 • www.liveuitslagen.nl
 • www.voetbaluitslagen.nl
 • Afbeelding bron 1: Cambuur

Reageer op het artikel "Cambuur tegen AZ - speelronde 29 van seizoen '13-'14"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Piejet
Laatste update: 31-01-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Special: SC Cambuur
Bronnen en referenties: 7
Schrijf mee!