InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Cambuur tegen AZ - speelronde 29 van seizoen '13-'14

Cambuur tegen AZ - speelronde 29 van seizoen '13-'14

Cambuur tegen AZ - speelronde 29 van seizoen '13-'14 Cambuur speelde in seizoen '13-'14 in de Erdedivisie. De club uit Leeuwarden hield deze speelronde in eigen huis tegen AZ niet meer dan een punt over aan de wedstrijd. De Leeuwarders hadden wel met 4-0 kunnen winnen, maar verlieten met 0-0 het veld. Ze hadden kunnen en moeten winnen. Cambuur was voor de zevende achtereenvolgende wedstrijd ongeslagen en handhaafde zich wonderbaarlijk op het hoogste niveau. Na 29 wedstrijden stond Cambuur op de elfde plaats van de Eredivisie, waar het dit seizoen voor het eerst sinds jaren weer speelde.
Bron: CambuurBron: Cambuur

Cambuur in Leeuwarden in speelronde 29

Niet eenmaal klonk t Woanskip van Anneke Douma - het clublied dat steevast na een Cambuur-doelpunt uit de speakers knalt - in het stadion van Leeuwarden toen Cambuur tegen AZ speelde op 30 maart 2014. Het bleef nul tegen nul ondanks vele kansen voor Cambuur en enkele voor AZ. Cambuur had kunnen winnen, maar verzuimde de drie punten binnen te halen.

Weinig tegenstand van AZ

AZ gaf weinig tegenstand en daarom hadden de Leeuwarders er als een leeuw bovenop moeten springen en moeten incasseren. De mannen van Dwight Lodeweges en Henk de Jong waren de smaakmakers van de wedstrijd en juist daarom was het jammer dat Cambuur de wedstrijd niet met winst wist af te sluiten. Cambuur kreeg vele kansen, maar het net werd niet gevonden.

Kansen voor Barto, Manu en Lukoki

Vooral voor de rust was Cambuur de betere ploeg. Drie kansen van Barto, Manu en Lukoki, maar niet een van de drie werd verzilverd. AZ doelman Johansson deed wat hij moest doen en stond zijn mannetje. Hij was een niet te passeren man, de kwelgeest van Cambuur. Na twintig minuten was het gedaan met de Friese storm en waren de beide ploegen in evenwicht. Aan beide kanten ging meer fout dan goed en de medische staf moest veelvuldig bijstand bieden aan de zijlijn.

AZ herstelde in tweede helft

In de tweede helft herstelde AZ ietwat, maar ook de Alkmaarders kwamen niet tot scoren.
Aan het begin van de wedstrijd waren er wel drie kansen voor Cambuur en telkens kwam de bal net niet in het net. AZ kwam pas in de 23ste minuut voor het doel van Nienhuis, maar ook dat schot trof geen doel. Keeper Nienhuis plukte de bal zonder problemen uit de lucht.

Cambuur er weer stevig tegenaan

In de tweede helft ging Cambuur er weer stevig tegenaan, maar de halve kansen werden geen hele punten en het doel werd niet gevonden. Alkmaar had de laatste drie wedstrijden niet verloren en deze in Leeuwarden had de vierde moeten worden.

Afgekeurde goal

Twintig minuten voor tijd kwakte de bal toch achter Nienhuis. De treffer werd, gelukkig voor Cambuur, afgekeurd, omdat AZ-man Nick Viergever doelman Leonard Nienhuis gehinderd zou hebben. Het bleef 0 tegen 0. Voor Cambuur betekende dit gelijkspel dat het nog steeds op moest passen.

SC Cambuur

Nienhuis, Droste, Leeuwin, Van der Laan, Bijker; Van Moorsel (62. Ogbeche), El Makrini, Ritzmaier; Lukoki, (79 Bakker), Barto (62. Hemmen), Manu

AZ

Esteban, Johansson, Viergever, Gouweleeuw, Gudelj, Elm, Poulsen, Ortiz, Beerens (25. Gudmundsson), Berghuis (53. Gorter), Avdic (83. Johansson)
 • Scheidsrechter: Janssen
 • Toeschouwers: 9804
 • Kaarten: geel Johansson en Gouweleeuw (AZ) en Lukoki (Cambuur)
 • DE-man of the match Ramon Leeuwin
 • Wedstrijdsponsor Rekladruk Giekerk.
 • Balsponsor MOM Beheer, Leeuwarden
 • Aanvoerdersponsor NIVO Noord, Leeuwarden
 • Ballenjongens, -meisjes en mascotte HCSC Den Helder

De volgende thuiswedstrijd was op 12 april 2014 om 19.45 uur tegen Vitesse.

Lees verder

© 2014 - 2018 Sjaanfanameland, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Cambuur wint van Go Ahead Eagles - seizoen 2013-2014Cambuur wint van Go Ahead Eagles - seizoen 2013-2014Op zondag 19 januari 2014, de eerste wedstrijd na de winterstop, schopte Cambuur in eigen huis een goede bal. De Leeuwar…
Cambuur tegen FC Utrecht - speelronde 11 in '13-'14Cambuur tegen FC Utrecht - speelronde 11 in '13-'14Cambuur speelde op 26 oktober 2013 zijn elfde wedstrijd in de eredivisie tegen FC Utrecht en won. De Leeuwarders pakten…
Speelschema Jupiler League 2012-2013Speelschema Jupiler League 2012-2013Speelschema Jupiler League 2012-2013. De wedstrijden in de Jupiler League worden van 10 augustus tot en met 3 mei 2013 g…
Cambuur uit tegen Heracles Almelo - seizoen 2013 - 2014Cambuur uit tegen Heracles Almelo - seizoen 2013 - 2014Cambuur speelt in speelronde 23 in seizoen 2013 - 2014 sinds jaren weer in de Eredivisie en voetbalt in de 23ste ronde v…
Cambuur tegen SC Heerenveen de derby '13-'14Cambuur tegen SC Heerenveen de derby '13-'14De stad tegen de boeren, modaal tegen kapitaal, underdog tegen favoriet. Zo wordt er aangekeken tegen de derby tussen Ca…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Cambuur
 • www.nos.nl
 • www.cambuur.nl
 • www.parool.nl
 • www.liveuitslagen.nl
 • www.voetbaluitslagen.nl
 • Afbeelding bron 1: Cambuur

Reageer op het artikel "Cambuur tegen AZ - speelronde 29 van seizoen '13-'14"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Sjaanfanameland
Laatste update: 31-01-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Special: SC Cambuur
Bronnen en referenties: 7
Schrijf mee!