InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Cambuur uit tegen NEC – Speelronde 31

Cambuur uit tegen NEC – Speelronde 31

Cambuur uit tegen NEC – Speelronde 31 Cambuur speelde in seizoen 2013 - 2014 sinds jaren weer in de Eredivisie. Op 5 april 2014 speelden de Leeuwarders uit tegen de Nijmeegse Eendracht Combinatie in de Goffert in Nijmegen, tegen NEC. Beide ploegen speelden vol vuur en alle twee sleepten ze een punt uit de wedstrijd. Het werd 1 tegen 1. Het einde van de wedstrijden ontaardde in een kaartenregen, maar de eindstand bleef een gelijkspel. Cambuur stond in dat seizoen na 31 speelronden op plaats 12.

Cambuur Leeuwarden tegen NEC uit Nijmegen


Drie rode kaarten

Drie rode kaarten moesten er aan te pas komen om de wedstrijd naar het einde te loodsen en na het fluitsignaal waren beide ploegen winnaar. Het was een tumultueuze week geweest voor de Leeuwarders. Het was de week waarin trainer Lodeweges voor zijn hachje moest rennen voor onverlaten die zich supporter durven noemen. Jongens en mannen die op school hadden moeten zitten, aan het werk hadden moeten zijn of anders thuis de vaat hadden moeten doen hingen aan de hekken en scandeerden vuile leuzen. Na dat dieptepunt volgde de persconferentie en het besluit van het bestuur van Cambuur om aangifte te doen.

Miesmachertjes

De miesmachertjes kregen een stadionverbod, gebiedsverbod en ze moesten de schade die ze aan het stadion hadden toegebracht betalen. Daar zette het bestuur van Cambuur met de aangifte op in.

Belangrijk Eredivie wedstrijd

Maar er moest gevoetbald worden en dat werd er. Het duel in De Goffert was voor beide teams belangrijk. Winst voor Cambuur zou betekenen dat de Leeuwarder club zich geen zorgen meer hoeft te maken voor degradatie. Winst voor NEC betekent voor de Nijmegenaren belangrijke punten in het laagste regionen van de Eredivisie ranglijst. NEC vreesde nog steeds de degradatie en wilde in ieder geval niet op de laatste plaats belanden. Het was om die reden een beladen wedstrijd waar voor beide teams veel op het spel stond. Het gaf volop spanning. De wedstrijd eindigde na een felle strijd met gele en rode kaarten in een gelijkspel. Beide ploegen scoorden een keer en gingen met een punt naar huis.

Henk de Jong

Trainer Henk de Jong kon er wel om lachen. Hij had genoten van de spannende strijd waar volop te beleven viel en was tevreden met een punt. Volgens de verhoudingen van de wedstrijd een realistische eindstand, meende De Jong.

Bron: NECBron: NEC

Strafschop

Cambuur moest het zonder Lucas Bijker en Ramon Leeuwin stellen. De eerste was geschorst en de tweede had last van een knieblessure. Marlon Pereira en Robert van Boxel stonden daarom in het veld. NEC startte fel en oogstte in de twaafde minuut een strafschop. Wout Droste beging een lichte overtreding die zwaar werd bestraft. Geoffrey Castilllion liet de kans niet onbenut, scoorde vanaf de stip en zette NEC op 1-0 voorsprong. Nienhuis dook in de goede hoek, maar de bal was net buiten zijn bereik. Hierna brak de wedstrijd open. Beide clubs gingen vol in de aanval. NEC wilde zijn voorsprong consolideren en liever nog uitbouwen en Cambuur wilde de achterstand wegwerken en liefst ombouwen in een voorsprong. Het leverde aan beide kant kansen op.

Mooie kansen

Cambuur kreeg enkele mooie kansen, maar het doelpunt kwam pas in de verlenging van de eerste helft. De bevrijdende gelijkmaker viel mooi voor de rust. Cambuur kon vol goede moed aan de thee.

Bron: CambuurBron: Cambuur

Vermakelijke tweede helft

De tweede helft was minstens zo vermakelijk als de eerste. Aan beide zijden kwamen kansen, maar in de loop van de wedstrijd verdienden de Cambuurspelers meer en meer een tweede doelpunt. Hij kwam er niet, al was het een aantal keren kantje boord. NEC nam risico’s. Ze moesten eigenlijk winnen, want de komende wedstrijden moesten ze tegen zware jongens: AZ, FC Twente en Ajax. Met dat risicovolle spel boette de wedstrijd niet aan spanning in en er kwamen talrijke kansen voorbij. Cambuur bleef counteren en ook voor gevaar zorgen. Aan het einde van de tweede helft ontstond er nog een kaartenregen. Ryan Koolwijk van NEC beging een overtreding op Paco van Moorsel en moest met rood het veld verlaten. Niet veel later konden beide teams met tien tegen tien verder, want Marcel Ritzmaier kreeg een tweede gele kaart en kon daardoor afmars maken.

Tien tegen negen

De laatste minuten speelde Cambuur met tien tegen negen NEC spelers, toen ook Rens van Eijden zijn tweede gele prent incasseerde en kon vertrekken. Het leidde niet tot meer doelpunten. Na het fluitsignaal was de stand nog steeds 1-1.

Twaalfde plaats

Na 31 speelronden stond Cambuur in dat seizoen op de twaalfde plaats. De drie wedstrijden daarna moest er tegen Vitesse (thuis), Feyenoord (uit) en ADO Den Haag (thuis) worden gespeeld.

Opstelling NEC Nijmegen

Dennis Gentenaar, Marnick Vermijl, Rens van Eijden, Lasse Nielsen (77. Christoph Hemlein), Jeffrey Leiwakabessy, Ryan Koolwijk, Kevin Conboy, Søren Rieks (78. Victor Pálsson), Geoffrey Castillion, Michael Higdon, Alireza Jahanbakhsh (46. Jakob Jantscher)

Opstelling SC Cambuur Leeuwarden

Leonard Nienhuis, Marlon Pereira, Robert van Boxel (7. Mart Dijkstra), Martijn van der Laan, Wout Droste, Paco van Moorsel, Mohamed El Makrini, Marcel Ritzmaier, Jody Lukoki, Martijn Barto (61. Bartholomew Ogbeche), Elvis Manu
 • Scheidsrechter: Reinold Wiedemeijer
 • Gele kaarten: Geoffrey Castillion, Ryan Koolwijk (NEC), Mohamed El Makrini, Wout Droste (SC Cambuur)
 • Rode kaarten: Ryan Koolwijk (direct rood), Rens van Eijden (2x geel) (NEC), Marcel RItzmaier (2x geel)
 • Aantal toeschouwers: 11.250


Lees verder

© 2014 - 2019 Piejet, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Jupiler League seizoen 2017-18: speeldata en speelschemaJupiler League seizoen 2017-18: speeldata en speelschemaOp 12 juni 2017 werd het speelschema gepubliceerd omtrent de Jupiler League-kalender van het seizoen 2017-18. Er doen tw…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Cambuur
 • www.nos.nl
 • www.cambuur.nl
 • Persbureau Ameland
 • Leeuwarder Courant
 • Afbeelding bron 1: NEC
 • Afbeelding bron 2: Cambuur

Reageer op het artikel "Cambuur uit tegen NEC – Speelronde 31"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Piejet
Laatste update: 13-01-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Special: SC Cambuur
Bronnen en referenties: 7
Schrijf mee!