InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Cambuur tegen Feyenoord in de Kuip – speelronde 33

Cambuur tegen Feyenoord in de Kuip – speelronde 33

Cambuur tegen Feyenoord in de Kuip – speelronde 33 Het eerste seizoen in de Eredivisie (2013 - 2014), na jaren van afwezigheid op het hoogste niveau. Cambuur en de fans genieten ervan. In de 33ste speelronde van dat seizoen is Feyneoord de tegenstander. Cambuur kijkt ernaar uit om in een volle De Kuip te spelen. Een fiks aantal bussen rijdt mee naar Rotterdam en 850 supporters ondersteunen hun club aan de andere kant van het land. Cambuur is zeker van Eredivisievoetbal in het volgende seizoen. De club uit Leeuwarden verliest deze wedstrijd met 5 tegen 1.

Zeinstra in plaats van Nienhuis

Keeper Leonard Nienhuis was geblesseerd. Harm Zeinstra verving hem en keepte een dijk van een wedstrijd, al kon de keeper niet voorkomen dat Feyenoord won. Cambuur had graag zijn eerste uitwedstrijd van dit seizoen gewonnen, maar het zat er niet in. De club van Henk de Jong lijkt de uitzeges voor het komende seizoen te bewaren.
Feyenoord zorgde in eigen huis voor een wonderschoon afscheid van trainer Ronald Koeman. Hij verliet de club na dit seizoen en dit was de laatste wedstrijd in eigen stadion. Het voordeel dat Cambuur in eigen stadion heeft, een supportersgroep die als twaalfde man aanwezig is, viel deze keer Feyenoord te beurt.

Ronald Koeman

De supporters maakten er een feest van en ontroerden Koeman met onder meer spandoeken met “Koeman Bedankt” erop. De trainer verliet na drie seizoenen Feyenoord en Fred Rutten volgde hem op. Feyenoord verzekerde zich er met deze zege van dat het als nummer twee volgend seizoen mee kon doen aan de voorronde van de Champions League.

Cambuur nog een keer thuis tegen ADO

Cambuur had nog één wedstrijd te gaan en die was thuis, in Leeuwarden. De wedstrijd was op 3 mei 2014 tegen ADO den Haag.

Feyenoord zette druk

Cambuur speelde zijn eigen vertrouwde spel en zette in op winnen. Feyenoord wilde ook winnen om in ieder geval tweede worden in deze competitie. Het zorgde voor een leuke wedstrijd waar Cambuur kansen kreeg maar ze niet benutte. Gedurende de eerste helft werd de druk van Feyenoord groter en in de 24e minuut volgde de openingstreffer. Ruud Vormer schoot raak, maar voor de rust werd het nog gelijkspel. Martijn Barto schoot een prachtige voorzet van Jody Lukoki in. Hij vierde de gelijkmaker niet uitbundig. Op de tribune zat zijn familie, niet in het geel blauw, maar in de kleuren van Feyenoord: Barto komt uit Schiedam.

Jan Bruin

Na een half uur haalde assistent-trainer Jan Bruin Feyenoord-huurling Elvis Manu van het veld. Hij zat niet in de wedstrijd en miste een grote kans.

Hoekschop

Zeinstra hield een aantal bloedlinke ballen uit het net, totdat hij Tonny Vilhena tegenover zich vond. De Feyenoorder kopte een punt. Cambuur gaf niet op en bleef voetballen, aasde op de tweede gelijkmaker, maar het was Feyenoord die in de 73e minuut het vierde doelpunt van de wedstrijd maakte: het was 3 tegen 1.
Pellè kopte uit een hoekschop binnen. Daarna kwam er nog een goal van Tonny Vilhena, zijn tweede van deze wedstrijd. Jean-Paul Boëtius bepaalde met een afstandschot de eindstand op 5-1.

3 mei in Leeuwarden

Bron: CambuurBron: Cambuur
De derde mei betekende wat in Leeuwarden. De club werd in 2013 op die dag kampioen van de Jupiler League en promoveerde. Dit seizoen speelde Cambuur de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis, voor eigen publiek. In de dertiende wedstrijd van seizoen ‘13/ ’14 ging Cambuur in Den Haag roemloos ten onder tegen ADO. Het werd 3-0. Op 3 mei wilde Cambuur dat rechtzetten en het seizoen een passend slot geven.

Opstelling

Feyenoord: Kostas Lamprou, Daryl Janmaat (65. Sven van Beek), Stefan de Vrij, Joris Mathijsen, Terence Kongolo, Bruno Martins Indi (46. Jean-Paul Boëtius), Jordy Clasie, Ruud Vormer, Tonny Vilhena, Ruben Schaken (77. Miquel Nelom), Graziano Pellè.
SC Cambuur Leeuwarden: Harm Zeinstra, Lucas Bijker, Ramon Leeuwin (76. Michiel Hemmen), Mart Dijkstra, Wout Droste, Paco van Moorsel, Erik Bakker (65. Marcel Ritzmaier), Mohamed El Makrini, Jody Lukoki, Martijn Barto, Elvis Manu (33. Bartholomew Ogbeche)
  • Scheidsrechter: Eric Braamhaar
  • Gele kaarten: Wout Droste, Mart Dijkstra, Jody Lukoki (SC Cambuur)
  • Aantal toeschouwers: 47.500

Lees verder

© 2014 - 2019 Piejet, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Ronald Koeman... Het kanon van GroningenRonald Koeman, liefkozend ‘Het Kanon’ en ‘Sneeuwvlokje’ genoemd door zijn fans, werd aanbeden door vele voetbalsupporter…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Cambuur
  • www.cambuur.nl
  • www.nusport.nl
  • www.persbureau-ameland.nl
  • Afbeelding bron 1: Cambuur

Reageer op het artikel "Cambuur tegen Feyenoord in de Kuip – speelronde 33"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Piejet
Laatste update: 28-07-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Special: SC Cambuur
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!