InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Beste speler van het WK 2014 en de winnaar van de Gouden Bal

Beste speler van het WK 2014 en de winnaar van de Gouden Bal

Beste speler van het WK 2014 en de winnaar van de Gouden Bal Tijdens het WK voetbal 2014 in Brazillie staat er naast de Wereldtitel vele prestigieuze prijzen op het spel. Eèn van de deze prijzen is De Gouden Bal, de prijs voor de beste speler van het WK. In 2013 ging De Gouden Bal naar Diego Forlán. De aanvoerder van het Nederlands Elftal, van Persie lijkt op voorhand de meeste kans te maken op deze prijs, wanneer het gaat om het Nederlands Elftal. Wanneer het van Persie lukt om De Gouden Bal te winnen, zou hij de eerste Nederlander zijn uit de geschiedenis Van De Gouden Bal.

De Gouden Bal

De Gouden Bal is een prestigieuze sportprijs, die sinds het Wereldkampioenschap Voetbal van 1982 in Spanje, door de Wereldvoetbalbond FIFA, wordt uitgereikt aan de beste voetballer van het desbetreffende WK. In tegenstelling tot De Gouden Schoen, gaat het bij de Gouden Bal, niet om het aantal doelpunten, maar om het totaalplaatje. De Gouden Bal verkiezing wordt gehouden op basis van beoordelingen van WK-journalisten. Iedere journalist die officieel aan het WK gekoppeld is mag zijn oordelen geven, over wie hij of zij de beste speler van het wereldkampioenschap voetbal vindt. Naast De Gouden Bal, rijkt de FIFA, na elk wereldkampioenschap voetbal, ook De Zilveren Bal en De Bronzen Bal uit. Deze prijzen zijn respectievelijk bedoeld, voor de nummer twee en drie uit de rangschikking, die is ontstaan uit de beoordeling van de sportjournalisten.

Wesley Sneijder

Wesley Sneijder won in 2010, De Zilveren Bal. Hij had deze prijs te danken aan zijn optreden tijdens het WK in Zuid-Afrika. Sneijder scoorde tijdens het WK vijf maal even vaak als de uiteindelijk topscorer van het WK 2010, de Duitser Thomas Müller. Sneijder was de eerste Nederlander die De Zilveren Bal in ontvangst mocht nemen. De Gouden Bal en De Bronzen Bal zijn nog nooit door een Nederlandse voetballer gewonnen.

Winnaars De Gouden Bal, De Zilveren Bal. De Bronzen Bal

WK editieGouden BalZilveren BalBronzen Bal
WK 2010 in Zuid -Afrika Diego ForlánWesley SneijderDavid Villa
WK 2006 in DuitslandZinedine ZidaneFabio Cannavaro Andrea Pirlo
WK 2002 in Korea & JapanOliver KahnRonaldoHong Myung-Bo
WK 1998 in FrankrijkRonaldoDavor ŠukerLilian Thuram
WK 1994 in de Verenigde StatenRomárioRoberto BaggioChristo Stoitsjkov
WK 1990 in Italië Salvatore SchillaciLothar MatthäusDiego Maradona
WK 1986 in MexicoDiego MaradonaHarald SchumacherPreben Elkjær
WK 1982 in SpanjePaolo RossiFalcãoKarl-Heinz Rummenigge

Beste Speler WK 2014

Na afloop van het WK voetbal 2014, dat wordt gehouden van 12 juni tot en met 13 juli 2014, zal worden bepaald welke voetballers, behoren tot de drie beste spelers van het WK 2014 en daarmee De Gouden, De Zilveren en DE Bronzen Bal winnen. Tot die tijd kan er alleen maar gespeculeerd worden over wie de beste speler van het WK 2014 gaat worden. Voorafgaande aan het WK 2014 zou dit speculeren gedaan kunnen worden aan de hand van de top vijf beste spelers van het WK-Kwalificatietoernooi.

Top vijf beste spelers WK-Kwalificatietoernooi

Na afloop van het WK-kwalificatietoernooi 2014 heeft Bleacher Report een top vijftig opgesteld van de vijftig beste spelers die hun bijdrage hebben geleverd aan de WK-kwalificatieduels. De top vijf van deze lijst wordt hieronder weergegeven.

PositieSpelerLand
1Andres IniestaSpanje
2Lionell MessiArgentinië
3Christiano RonaldoPortugal
4Bastian SchweinsteigerDuitsland
5Manuel NeuerDuitsland

Uitslag Gouden Bal Verkiezing WK 2014

PrijsWinnaar
De Gouden BalLionel Messi
De Zilveren BalThomas Müller
De Bronzen BalArjen Robben

Lees verder

© 2014 - 2019 Tekstschrijvert, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Resultaat jeugdopleiding Ajax: selectie A1 lichting 2010/11Resultaat jeugdopleiding Ajax: selectie A1 lichting 2010/11Voetballertjes melden zich graag aan bij Ajax omdat bij Ajax de beste mogelijkheden zijn om profvoetballer te worden. Do…
Olympische Spelen - Hoe goud is een gouden medaille?Olympische Spelen - Hoe goud is een gouden medaille?Bij de Olympische Spelen worden doorgaans drie soorten medailles vergeven: goud, zilver en brons. Deze medailles zijn be…
Fallon d'Floor: award voor de 'beste' schwalbeFallon d'Floor: award voor de 'beste' schwalbeDe Fallon d'Floor, een award waar de meeste voetballers niet voor zullen warmlopen. Jaarlijks krijgt de beste voetballer…
FIFA 16 Ultimate Team: Team of the Year (TOTY)In het voetbalsimulatiespel FIFA 16 Ultimate Team is het de bedoeling om zelf een team te kiezen en te coachen. Met dat…
Bronnen en referenties
  • www.bleacherreport.com
  • www.voetbalstatieken.com
  • www.nusport.com

Reageer op het artikel "Beste speler van het WK 2014 en de winnaar van de Gouden Bal"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tekstschrijvert
Laatste update: 01-09-2014
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Special: WK voetbal 2014
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!