InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Cambuur - ADO Den Haag – laatste wedstrijd van seizoen

Cambuur - ADO Den Haag – laatste wedstrijd van seizoen

Cambuur - ADO Den Haag – laatste wedstrijd van seizoen SC Cambuur, de nieuwe eredivisionist in seizoen 2013 - 2014, die een uiterst productief seizoen beleefde, sloot in ronde 34 het seizoen af met een nederlaag in eigen huis. De Leeuwarders verloren met 1-2 van ADO Den Haag. Toch werd er gevierd in Leeuwarden: Cambuur handhaafde zich in de eredivisie en kon het volgende seizoen weer op het hoogste voetbalpodium van Nederland spelen. De Twaalfde Man werd geëerd als 'Man of the match.' Het seizoen van Cambuur was goud omrand.

Goed seizoen van Cambuur

Het was jammer, dat de laatste wedstrijd van het seizoen – in eigen huis nota bene – werd verloren. Cambuur deed het in dit seizoen juist zo goed, vooral in het Cambuurstadion. Op zaterdag 3 mei legden de Leeuwarders het af tegen de ploeg uit de Hofstad. ADO Den Haag ging na een 1-2 met drie punten naar huis. Het was een klein dompertje op de feestvreugde van Cambuur, maar dan wel een héél klein dompertje.

Henk de Jong

De club van trainer Henk de Jong speelde zijn beste Eredivisiezoen ooit. In de ranglijst eindigde Cambuur op een keurige twaalfde plaats. Thuis verloor Cambuur alleen van Twente, Feyenoord, Ajax en PSV. En van ADO dus.

Eerste doelpunt van Leeuwin

Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en beide doelmannen stonden niet voor niets onder de lat. Ze moesten aan de bak. Cambuur werd gedurende de eerste helft steeds gevaarlijker en in de 35e minuut werd er dan ook gescoord. Ramon Leeuwin scoorde de 1-0 na een hoekschop van Ritzmaier. Vlak voor rust werd het bijna 1-1 maar Zeinstra had een goede reflex en hield de bal uit het doel.

Bron: ADO Den HaagBron: ADO Den Haag

Na de rust scoort ADO

Na de rust hing het tweede Cambuur doelpunt in de lucht, maar het kwam niet. Ogbeche en Barto hadden mooie kansen om een veilig 2-0 op het scorebord te laten zetten, maar beide mannen passeerden doelman Zwinkels toch niet. Het spel kantelde toen in de 73e minuut Kramer de gelijkmaker voor ADO scoorde. Het was de ploeg uit Den Haag die daarna het genadeschot gaf. Kramer scoorde 1-2.

Ereronde na de wedstrijd

Op de dag dat een jaar geleden Cambuur zijn kampioenschap in de Jupiler League en overstap naar de eredivisie vierde, 3 mei, speelde de club in 2014 de laatste wedstrijd van een succesvol seizoen. Een jaar geleden was er vreugde maar ook een beetje angst. Als de club maar niet direct weer degradeerde. Hopelijk kon de club er via de nacompetitie toch bijblijven. Daar hoefde Cambuur zich nu geen zorgen meer om te maken. De Leeuwarders bleven ruimschoots in de Eredivisie, mede dankzij het werk van trainers Dwight Lodeweges en Henk de Jong.

Lodeweges

Het volgende seizoen zou Cambuur zijn oud-trainer Lodeweges weer tegenkomen, in de wedstrijden tegen Heerenveen. Cambuur had een mooi seizoen achter de rug en zou een mooi seizoen tegemoet gaan.

Twaalfde man

Bron: CambuurBron: Cambuur
Voor bestendiging in de Eredivisie dankte de club zijn directie, het personeel, de technische staf, de spelers, vrijwilligers en uiteraard de Twaalfde Man. Het publiek kreeg na de laatste wedstrijd de eer van ‘man of the match.’
Tribune Noord had een spandoek voorbereid met de tekst: BEDANKT VOOR HET MOOIE SEIZOEN. De spelers bedankten het publiek door een ereronde te maken.

Goud omrand

Op de Cambuur website stond te lezen: “We hadden de laatste wedstrijd graag anders zien eindigen, maar een mens kan niet alles wensen. Dit seizoen gaat goud omrand de boeken in. Vijftig jaar SC Cambuur en het beste resultaat ooit, wat wil je nog meer.”

SC Cambuur

Zeinstra, Droste, Van der Laan, Leeuwin, Bijker; Van Moorsel (89. Bakker), El Makrini, Ritzmaier (96. Feldballe); Schepers, Barto (70. Hemmen)emmen)HH, Ogbeche.

ADO Den Haag

Zwinkels, Malone, Wormgoor, Holla, Meijers, Van Duinen (67. Gouriye), Gehrt (89. Kanon), Schet, Van Haaren, Kramer, Zuiveloon.
 • Scheidsrechter: Van de Graaf.
 • Scoreverloop: 35. 1-0 Leeuwin; 73 .en 83 1-2 Kramer
 • Toeschouwers: 9955
 • Wedstrijdsponsor Mix Events, Emmeloord.
 • Balsponsor: Westermann Installaties, Leeuwarden.
 • Ballenjongens en – meisjes plus mascotte van VV Surhuisterveen

Op zaterdag 24 mei 2014 vierde Cambuur is de grote Cambuur-reünie ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan.

Lees verder

© 2014 - 2019 Piejet, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Cambuur
 • www.nos.nl
 • www.voetbaluitslagen.nl
 • www.cambuur.nl
 • Afbeelding bron 1: ADO Den Haag
 • Afbeelding bron 2: Cambuur

Reageer op het artikel "Cambuur - ADO Den Haag – laatste wedstrijd van seizoen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Piejet
Laatste update: 22-12-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Special: SC Cambuur
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!