InfoNu.nl > Sport > Voetbal > WK voetbal 2018: België-Japan, live tv en livestream

WK voetbal 2018: België-Japan, live tv en livestream

WK voetbal 2018: België-Japan, live tv en livestream België speelt op maandag 2 juli tegen Japan in de achtste finale van het WK voetbal 2018. De match België-Japan wordt gespeeld in de Rostov Arena. Deze wedstrijd is live op tv te zien bij onder meer Sporza (VRT) en NOS Studio Sport. Ook kan men deze match van de Rode Duivels in de achtste finale online via een livestream bekijken.

WK voetbal 2018

De wereldkampioenschappen voetbal bestaat sinds 1930. In 2018 wordt de 21e editie van het mondiale voetbalkampioenschap gehouden in Rusland. Er doen 32 landen mee aan dit eindtoernooi. Het WK voetbal 2018 begon op donderdag 14 juni. De WK-finale wordt gespeeld op zondag 15 juli in Moskou.

België op het WK voetbal 2018

Het Belgische nationale voetbalelftal draagt als bijnaam 'De Rode Duivels'. In de eerste ronde (de poulefase) zat België in Poule G, samen met Panama, Tunesië en Engeland. Op 18 juni won België zijn eerste wedstrijd op dit WK voetbal met 3-0 van Panama. Op zaterdag 23 juni won België op grandioze wijze zijn tweede wedstrijd van Tunesië met 5-2. Op 28 juni streden de Rode Duivels met Engeland om de eindzege in de poule. België won deze wedstrijd met 1-0.

Tegenstander van België in de 8e finale: Japan

België was in de eerste ronde van dit WK voetbal dus de winnaar van Poule G. In de tweede ronde spelen de Rode Duivels daarom tegen de nummer twee van poule H, dat is Japan. (De winnaar van die poule H was overigens Colombia.) De Rode Duivels spelen hun achtste finale op maandag 2 juli in 'Rostov aan de Don'. De aftrap van de wedstrijd België-Japan is om 20u00. De winnaar van de wedstrijd België-Japan speelt in de kwartfinale tegen de winnaar van de wedstrijd Brazilië-Mexico.

Opstellingen en statistieken: België-Japan op 2 juli 2018

De scheidsrechter bij deze wedstrijd was Diedhiou uit Senegal. Er waren 41.466 toeschouwers. België heeft deze wedstrijd gewonnen. De Rode Duivels hebben zich daarom geplaatst voor de kwartfinale België-Brazilië.

Opstelling België (en wissels)

Courtois, Alderweireld, Kompany, Vertonghen, Meunier, Witsel, De Bruyne, Carrasco (Chadli/65e minuut), Mertens (Fellaini/65), Lukaku en E. Hazard.

Opstelling Japan (en wissels)

Kawashima, H.Sakai, Yoshida, Shoji, Nagatomo, Haraguchi (Honda/81), Shibasaki (Yamaguchi/81), Kagawa, Hasebe, Inui en Osako.

Uitslag België-Japan: 3-2

  • Doelpunten België: Vertonghen (69), Fellaini (74) en Chadli (94)
  • Doelpunten Japan: Haraguchi (48) en Inui (52)

Gele kaarten:

  • België: geen
  • Japan: Shibasaki

Live op tv: België-Japan bij Sporza (VRT) en de NOS

De match van de Rode Duivels tegen Japan in de achtste finale van het WK voetbal 2018 wordt in België en Nederland live op tv en online via de stream uitgezonden door de publieke omroepen VRT (Sporza) en NOS (Studio Sport).

Live op tv: Sporza

Door Sporza wordt op maandag 2 juli de match België-Japan live uitgezonden op de zender VRT één. Er is op dat net al een eerste voorbeschouwing voor België-Japan te zien om 18u20. Dat eerste deel van de voorbeschouwing duurt tot 19u00. Hierna wordt het journaal op die zender uitgezonden. Vervolgens begint om 19u25 op diezelfde zender (VRT één) een tweede voorbeschouwing op België-Japan. De aftrap van België-Japan is 20u00.

De meeste Nederlanders kijken de wedstrijden van de Rode Duivels gewoontegetrouw bij de NOS, maar het is zeker ook voor Nederlanders een goede tip om de match bij het Vlaamse Sporza te bekijken in de Belgische sfeer. De Vlaamse publieke zender één zit immers ook bij het overgrote merendeel van de Nederlandse tv-kijkers in hun tv-pakket. Bijvoorbeeld: bij Ziggo zit deze zender op het digitale kanaal 51.

Live op tv: NOS Studio Sport

Door de NOS wordt de wedstrijd België-Japan live uitgezonden op de zender NPO1 (Nederland 1). Een voorbeschouwing op de match België-Japan is te zien in het programma Studio Rusland, dat om circa 19u20 op die zender begint. Om circa 19u50 ziet men live hoe de teams van Japan en België in het stadion te Rostov de grasmat betreden. Vervolgens klinken de volksliederen van België en Japan, waarna om 20u00 de aftrap van deze achtste finale van het WK finale plaatsvindt.

Livestream België-Japan

Livestream Sporza (België)

Men kan de wedstrijd van de Rode Duivels op het WK voetbal 2018 ook online via een livestream bekijken. Er wordt een livestream beschikbaar gesteld door Sporza (VRT). Via zo'n livestream kan men op de avond van 2 juli 2018 deze match van de Rode Duivels bekijken op bijvoorbeeld een computer of smartphone. De livestream van Sporza is geheel gratis. Deze Vlaamse livestream van België-Japan is echter wel geo-restricted. De livestream van Sporza van deze wedstrijd van de Rode Duivels mag officieel alleen in België bekeken worden. Deze livestream van België-Japan bevindt zich op de avond van de wedstrijd op de website van Sporza. Men kan die livestream van België-Japan op die avond op meerdere manieren op die website vinden. Zo bevindt er een link naar die livestream van België-Japan in de rubriek 'Nu Live'. De livestream naar België-Japan is op de avond van maandag 2 juli echter ook te vinden via een link op de hoofdpagina van de website van Sporza.

Livestream NOS (Nederland)

Ook de Nederlandse publieke omroep NOS (Studio Sport) biedt op maandag 2 juli een livestream aan van de match België-Japan. Net als de livestream van Sporza is ook de stream van de NOS gratis. De livestream van NOS is echter ook geo-restricted: men mag deze NOS-stream van de match van de Rode Duivels alleen in Nederland bekijken. De livestream van België-Japan begint tegelijk met de live tv-uitzending. Ook de voorbeschouwing op België-Japan (in het programma Studio Rusland) is per livestream bij de NOS te zien. De livestream van België-Japan bevindt zich op de avond van maandag 2 juli op de website van de NOS. Daarnaast is het ook mogelijk om België-Japan via een livestream op de NOS-app te volgen.

Ook alle overige wedstrijden van het WK voetbal 2018 worden per livestream uitgezonden door Sporza en de NOS. Ook voor al die andere wedstrijden geldt dat elke livestream gratis is, maar wel geo-restricted: de stream van Sporza is alleen voor België bedoeld en de livestream van de NOS alleen voor Nederland.

Lees verder

© 2014 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
WK voetbal 2018: België-Brazilië, live op tv en livestreamWK voetbal 2018: België-Brazilië, live op tv en livestreamOp vrijdag 6 juli 2018 vindt op het wereldkampioenschap voetbal de kwartfinale plaats tussen België en Brazilië. Deze ma…
WK 2018: troostfinale België-Engeland live tv en livestreamWK 2018: troostfinale België-Engeland live tv en livestreamOp zaterdag 14 juli 2018 wordt 's middags de troostfinale gespeeld van het wereldkampioenschap voetbal. De wedstrijd vin…
WK voetbal 2018: Frankrijk-Uruguay live op tv en livestreamWK voetbal 2018: Frankrijk-Uruguay live op tv en livestreamOp vrijdag 6 juli 2018 wordt 's middags de eerste kwartfinale gespeeld van het wereldkampioenschap voetbal 2018. Deze kw…
WK voetbal 2018: België-Engeland live op tv en livestreamWK voetbal 2018: België-Engeland live op tv en livestreamOp donderdag 28 juni 2018 speelt België zijn derde poulewedstrijd op het WK voetbal. De tegenstander van de Rode Duivels…
WK voetbal 2018: Engeland-Kroatië, live tv en livestreamWK voetbal 2018: Engeland-Kroatië, live tv en livestreamOp woensdag 11 juli 2018 wordt de tweede halve finale gespeeld van het wereldkampioenschap voetbal. Deze wedstrijd gaat…
Bronnen en referenties
  • http://www.foxtv.nl
  • http://www.studiosport.nl
  • http://www.nu.nl/media/3631195/oefeninterlands-nederlands-elftal-fox.html
  • http://www.totaaltv.nl/nieuws/14498/kvnb-beker-en-meeste-wedstrijden-oranje-op-fox-.html
  • http://nl.wikipedia.org

Reageer op het artikel "WK voetbal 2018: België-Japan, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 03-07-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!