InfoNu.nl > Sport > Voetbal > WK2014: wedstrijdverslag finale Duitsland – Argentinië
nieuws uitgelicht

WK2014: wedstrijdverslag finale Duitsland – Argentinië

WK2014: wedstrijdverslag finale Duitsland – Argentinië Op 13 juli 2014 versloeg Duitsland in de finale van het WK2014 Argentinië met 1-0. Het was een felle wedstrijd, maar uiteindelijk had Duitsland de overhand. De invaller Götze maakte in het tweede deel van de verlenging de enige goal in de wedstrijd. Duitsland werd hiermee voor de vierde keer wereldkampioen.
? - ?? - ?

De opstellingen van Duitsland en Argentinië

Duitsland speelde de finale op 13 juli 2014 tegen Argentinië. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden.
Khedira van Duitsland was geblesseerd geraakt tussen de warming-up en de wedstrijd en hij werd vervangen in de basisopstelling door Kramer. Uiteindelijk startten de Duitsers en Argentijnen met de volgende opstelling:

Opstelling DuitslandOpstelling Argentinië
1 - Neuer1 - Romero
16 - Lahm4 - Zabaleta
5 - Hummels15 – Demichelis
20 - Boateng2 - Garay
4 – Höwedes Indi16 - Rojo
7 - Schweinsteiger6 - Biglia
23 - Kramer14 - Mascherano
13 – Müller8 - Pérez
18 - Kroos10 - Messi
8 - Özil9 - Higuaín
11 - Klose22 - Lavezzi

Vlak voor de wedstrijd

De finale van het WK2014 werd gespeeld in het Estadio do Maracana, in Rio De Janeiro. De lokale starttijd was 16.00, de temperatuur was 23°C en de luchtvochtigheid 65%.
Bij de reclame van ‘Oranje is ING’ voorspelde Nederland voor de wedstrijd Duitsland – Argentinië een 3-1 overwinning voor Duitsland.

De scheidsrechter van de finale was de Italiaanse Nicola Rizzoli. Zijn grensrechters waren de Italianen Renato Faverani en Andrea Stefani. De vierde official was Carlos Vera uit Ecuador.
In de catacombe begroeten de spelers elkaar. Duitsland speelt in het wit, Argentinië in het donkerblauw. De Duitse bondskanselier Merkel kwam even in beeld, ze zong mee tijdens het volkslied.

De eerste helft

Duitsland begon met de aftrap van deze finale. In het begin werd er een beetje gestunteld door beide ploegen, alsof ze zenuwachtig waren. Er werden wat foutjes gemaakt maar het tempo lag best hoog.

Müller ontsnapte bijna met de bal in de 2e minuut, maar hij kreeg een duw van Rojo. De scheidsrechter gaf een vrije trap. De Duitsers overlegden wie de bal ging nemen. Er kwam een vrije trap waarbij een combinatie van spelers de bal aanraakten voor er een schot kwam. Het uiteindelijke schot kwam in de muur van Argentinië terecht.

In de 5e minuut kwam er een counter voor Argentinië. Lavezzi ging ervandoor met de bal. Maar door goed verdedigend werk van Boateng schoot Higuaín de bal voor het doel langs. Er kwam gelijk een aanval van Duitsland waarbij Müller een voorzet gaf. Biglia van Argentinië kon hier een voet tussen zetten.

Aan de andere kant liep de aanval van Messi stuk. Er kwam een ingooi van Argentinië aan de Duitse kant, maar de bal ging al snel terug naar de middellijn. Duitsland kreeg de bal daarna via Klose, Kramer gaf een voorzet wat een ingooi voor Duitsland werd.
Later gaf Müller de bal scherp voor, maar de keeper van Argentinië, Romero, kon er goed bij.

Er kwam in de 8e minuut wederom een aanval van Argentinië waarbij Messi goed wegliep van de Duitse Hummels. Messi kon de bal echter niet goed doorspelen naar Pérez die goed vrij stond.

De Duitse tegenaanval werd goed verdedigd door Argentinië, waarbij de bal bij Zabaleta kwam. Hij gaf de bal voor, maar die kwam achter de aanwezige Argentijnen in het strafschopgebied van Duitsland terecht.

In de 11e minuut viel Argentinië weer aan, waaraan ze een corner over hielden. De corner werd genomen door Lavezzi, en weggehaald door Klose. De volgende voorzet van Lavezzi belande in de handen van Neuer.

Argentinië is veel aan de bal, waardoor Schweinsteiger ging jagen en de bal veroverde. Lahm kwam met de bal via rechts. Maar de voorzet op Klose kon niet door hem worden bereikt.

In de 13e minuut maakte Demichelis een overtreding op Klose. Hij raakte hem op de knie wat een vrije schop opleverde, 5 meter buiten het 16m gebied van Argentinië. Klose nam de vrije schop maar hij werd goed verdedigd.

Even later maakte Demichelis een fout door bij het wegkoppen van de bal in zijn eigen strafschopgebied een corner weg te geven aan Duitsland. Hij keek in de zon, gebaarde hij naar zijn teamgenoten. Er kwam een counter via Perez voor Argentinië, maar deze liep wederom stuk.

Bij de aanval van Duitsland kwam Kamer in het strafschopgebied. Bij het gevecht om de bal kwam Garay van Argentinië met zijn schouder tegen het hoofd van Kramer. Kramer kreeg een flinke klap en viel hard op de grond. Zijn teamgenoten hadden het eerst niet door, maar werden door de Argentijnen op het feit gewezen dat ze een man misten. De Duitsers schopten de bal buiten. De ingooi van Argentinië ging sportief terug naar Neuer.

Duitsland was even met 10 man in het spel maar er gebeurde weinig benoemingswaardig. In de 19e minuut verdedigde Rojo hard op Müller. De scheidsrechter greep niet in.

Higuaín kon de bal niet controleren in de 20e minuut, waardoor zijn schot op doel naast ging. / Bron: Amarhgil, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Higuaín kon de bal niet controleren in de 20e minuut, waardoor zijn schot op doel naast ging. / Bron: Amarhgil, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
Messi kwam in een kopduel in de 20ste minuut. Maar Duitsland verdedigde slecht terug en vergat dat Higuaín nog achterin stond. Hij kreeg de bal, stond helemaal vrij en niet buitenspel, maar zijn schot op doel ging mis. Hij raakte de bal verkeerd.

Duitsland ging weer in de aanval. Müller kwam in het strafschopgebied van Argentinië, maar de bal werd weggeschopt door de verdediging. Even later kwam de bal via Klose in het strafschopgebied, maar de bal werd weer weggewerkt. Argentinië stond met te veel man achterin.

In de 27e minuut kwam er weer een aanval van Duitsland. Romero redde ternauwernood de bal, maar er was al gevlagd voor buitenspel.
Een minuut later kwam Lavezzi met de bal richting het Duitse doel. Hij werd licht aangeraakt door Schweinsteiger en ging naar de grond. De scheidsrechter gaf erg gemakkelijk geel aan Schweinsteiger.De genomen vrije trap leidde tot niets. Later kwam er een counter van Argentinië. Lavezzi kwam via rechts en zijn voorzet belandde bij Higuaín. Higuaín schoot de bal in het doel, maar de grensrechter had (laat) gevlagd voor buitenspel. Het doelpunt werd afgekeurd.

Kramer werd in de 30e minuut gewisseld. Hij liep wat gruggy het veld uit, ondersteund door twee man. Schürrle was zijn vervanger, die op dit WK al drie goals gemaakt heeft waarvan elke keer als invaller.

Duitsland probeerde aan te vallen, maar ze kwamen het strafschopgebied van Argentinië niet in. Klose probeerde aan te vallen via rechts, maar dit leidde tot een counter voor Argentinië. Messi wilde de bal doorgeven aan Higuaín, maar de Duitse verdedigers zaten ertussen. De corner, genomen door Lavezzi, werd gepakt door Neuer.

In de 36e minuut kwam Müller langs de verdediging en hij gaf de bal terug aan Schürrle. Schürrle schoot op doel, maar Romero kon de bal weg boksen.

Messi ontsnapte aan buitenspel, maar de Duitse Boateng haalde de bal nog net weg. Duitsland ontsnapte hier. In de counter van Duitsland in de 40e minuut werd Müller niet bereikt. Müller kreeg later ruzie met een Argentijn, waarna de scheidsrechter hem even aansprak.

In het laatste deel van de eerste helft waren de aanvallen vooral van Duitsland. Ze kwamen vaak via rechts met Müller. Klose schoot nog van afstand op doel, maar Romero kon de bal pakken.

In de 43e minuut werd de counter van Argentinië gestopt. Müller kwam met een goede voorzet, maar Klose kon er niet bij. In de twee minuten extra tijd kwam er nog een corner, genomen door Kroos van Duitsland. Demichelis van Argentinië kopte de bal weg, waardoor er nog een corner volgde. De scheidsrechter floot nog even omdat er te veel handtastelijkheden waren. Höwedes kopte na de voorzet de bal op de paal. De bal kwam daarna tegen Müller aan, waarna de keeper van Argentinië hem kon pakken.

De tweede helft

In de tweede helft wisselde Argentinië Lavezzi voor Agüero. In de 45e minuut kreeg Higuaín een goede kans, maar hij stond buitenspel. Messi kwam nog een keer, maar Boateng verdedigde goed. Een minuut later had Messi weer een kans, Perez gaf hem de voorzet. Messi schoot de bal voor het doel van Neuer langs.

De Duitse Schürrle gaf uiteindelijk de assist van het enige doelpunt in de wedstrijd. / Bron: Steindy, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)De Duitse Schürrle gaf uiteindelijk de assist van het enige doelpunt in de wedstrijd. / Bron: Steindy, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
In de 47e minuut kwam Lahm naar voren. Boateng leverde even later de bal in, omdat niemand bij zijn voorzet kon. Duitsland bleef rustig aanvallen, maar de bal wisselde vaak van team. Perez liep even later een groot risico door een slechte terugspeelbal. Klose pakte de bal af, maar de rest van de Argentijnse verdediging lette wel op.

De bal ging een tijdje veel heen en weer. In de 54e minuut kreeg Duitsland een corner. Er werd afgefloten vanwege een overtreding van Müller. Het was echter Rojo van Argentinië die de aanstichter was, hij greep het shirt van Müller.

In de 56e minuut kreeg Higuaín een verre bal. Neuer kwam uit zijn strafschopgebied en sprong hoog in om de bal ook te pakken. Hij bokste de bal weg, maar raakte tegelijkertijd wel met zijn knie de kaak van Higuaín die ervoor behandeld moest worden. De scheidsrechter strafte wederom de verkeerde: hij gaf aan dat Higuaín een overtreding beging, terwijl het de keeper van Duitsland was die veel te hard in kwam.

Duitsland kwam een aantal keer naar voren via Klose, Lahmn en Schürrle. Er stond alleen elke keer een Argentijnse verdediger of Romero tussen. In de 62e minuut krijgt Argentinië een corner, die weggekopt wordt door Klose van Duitsland.

In de 64e minuut verloor Mascherano de bal, waardoor hij die wilde terug veroverde met een iets te harde tackle. Hij kreeg hiervoor geel. Een minuut later kwam Agüero te hard in op Schweinsteiger, wat wederom een vrije trap voor Duitsland opleverde.

Bij het verdedigden maakte Klose van Duitsland een overtreding op Biglia. Daarom kreeg Argentinië een vrije schop, maar de bal van Messi was direct in de handen van Neuer. De counter van Duitsland via Özil en Müller liep stuk.

In de 69e minuut maakte Biglia een overtreding op Lahm, Duitsland kreeg een vrije schop. Höwedes kon vele meters richting Argentijns doel maken, maar zijn voorzet werd door niemand bereikt.

Messi oogde niet fit en nam tijdens de wedstrijd vaak rust. Hij zocht specifieke momenten uit om in actie te komen. / Bron: CHUCAO, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Messi oogde niet fit en nam tijdens de wedstrijd vaak rust. Hij zocht specifieke momenten uit om in actie te komen. / Bron: CHUCAO, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
In de 70e minuut kwam Duitsland door de Argentijnse verdediging heen. De bal kaatste van de voet van Schürrle af, waardoor hij niet goed kon uithalen en Romero de bal pakte. Duitsland probeerde wat meer druk te zetten, maar er kwamen weinig echte kansen. Er waren ook weinig kansen voor Argentinië, Messi leek niet helemaal fit te zijn en sjokte af en toe over het veld heen.

In de 78e minuut wisselde Argentinië Higuaín voor Palacio. Argentinië ging meer druk zetten maar ze kwamen niet langs Neuer. Duitsland ging jagen en kreeg daarmee een corner. De corner van Hummels bereikte Müller, maar er waren te veel verdedigers om hem heen. Later schoot Kroos nog van een afstand, maar de bal ging een meter naast.

In de 83e minuut was er een toeschouwer die het veld op rende. Dit werd allemaal buiten beeld gehouden, maar verteld aan de kijkers door commentator Frank Snoeks van de NOS. De toeschouwer ging schijnbaar Höwedes lastig vallen. De man werd afgevoerd met meer dan 7 beveiligers om hem heen.

Twee minuten later kwam de laatste wissel voor Argentinië: Perez ging er uit en Gago ging er in. In de 87e minuut kwam er een kans voor Messi, maar die liep zich stuk op de Duitse verdediging. Diezelfde minuut kwam er een wissel voor Duitsland: Klose ging er uit, en zijn vervanger was Götze.

De tweede helft werd met 3 minuten verlengd. Götze kreeg de bal nog en probeerde voor eigen succes te gaan, maar zijn schot van ver werd gepakt door Romero.

Het eerste deel van de verlenging

De tos werd gewonnen door Argentinië. In de 91e minuut kwam er een grote kans voor Schürrle, maar Romero stond er tussen. De rebound werd weggehaald door de Argentijnse verdediging. De Argentijnse counter die volgde liep stuk, waarna Duitsland een voorzet kon doen. Garay werkte deze weg, waarna Argentinië weer in de aanval ging.

In de 96e minuut kreeg Palacio een grote kans. Hij stond helemaal vrij en Hummels van Duitsland timede verkeerd. De bal belandde naast het doel van Duitsland.

Duitsland probeerde te zoeken naar een opening, maar kwam slecht door de Argentijnse verdediging heen. Argentinië kreeg in de 102e minuut nog makkelijk een vrije schop van de scheidsrechter, terwijl er eigenlijk niets gebeurde.

De Duitse Schweinsteiger was vaak het doelwit van de Argentijnse verdediging. / Bron: Ilya KhokhlovIlja Chochow, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)De Duitse Schweinsteiger was vaak het doelwit van de Argentijnse verdediging. / Bron: Ilya KhokhlovIlja Chochow, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Het tweede deel van de verlenging

Schweinsteiger was al vaker het doelwit geweest en in de 106e minuut was het weer raak. Hij werd onderuit gelopen door twee Argentijnen. De vrije schop voor Duitsland leidde tot niets. Drie minuten later was Schweinsteiger in een duel met de bal met Agüero van Argentinië. Agüero kwam in met zijn vuist in het gezicht van Schweinsteiger, die Schweinsteiger onder zijn oog raakte. Schweinsteiger zat onder het bloed en moest aan de kant behandeld worden. In de tijd dat Schweisteiger niet in het veld was, werd het spel ietsje feller. In het strafschopgebied van Agentinië maakten twee spelers een kopstoot: Müller van Duitsland en Demichelis van Argentinië.

In de 111e minuut kwam Schweinsteiger weer het veld in. De scheidsrechter liet veel overtredingen door de beugel. Dit frustreerde de Duitse spelers.

In de 112e minuut kwam er een voorzet van Schürrle die net buiten het strafschopgebied liep. Hij liep goed weg en gaf de voorzet aan Götze, die deze perfect aannam en scoorde. Romero kon er niet meer bij met zijn vingertoppen, hij stond te veel in de hoek. Het resultaat: 1-0 voor Duitsland!

Nu moest Argentinië wel wat meer gaan voetballen. Ze zetten de aanval in en kwamen onder andere via Rojo, Biglia en Messi veel naar voren. Neuer lette goed op en bokste de bal weg. Messi kopte in de 117e minuut nog de bal, maar die ging over het doel van Neuer heen.

De counter van Duitsland via Müller leverde niets op, aangezien niemand bij zijn voorzet kon. In de 199e minuut wisselde Duitsland nog, Özil ging er uit en Mertesacker kwam in het veld.

Invaller Götze maakte voor Duitsland het winnende doelpunt in de 112e minuut. / Bron: Steindy, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Invaller Götze maakte voor Duitsland het winnende doelpunt in de 112e minuut. / Bron: Steindy, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
Er kwamen nog twee minuten extra tijd bij de tweede verlenging. Mascherano liep goed door waarna Messi nog een vrije schop voor Argentinië versierde, net buiten het strafschopgebied van Duitsland. Deze keer was het Schweinsteiger die de overtreding maakte. Schweinsteiger gaf aan dat hij verzorging nodig had en strompelde het veld uit. Messi nam de vrije trap, maar die ging ruim over het doel heen. Messi schudde zijn hoofd, hij wist het al: Duitsland is wereldkampioen.

De scheidsrechter liet het spel nog even doorlopen, waarna Argentinië weer een overtreding maakte op Schweinsteiger. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af: Duitsland is de nieuwe wereldkampioen!

Onderscheidingen

Na de wedstrijd werden er nog twee prijzen uitgereikt: ‘De Gouden Bal’ en ‘De Gouden Handschoen’.

De ‘Gouden Bal’ werd gegeven aan Messi. Hij was door de jury gekozen als beste speler van dit WK. De Duitse Thomas Müller ontvangt de Zilveren bal, onze Arjen Robben de Bronzen Bal. Messi heeft in totaal vier doelpunten gemaakt dit WK, Müller had er vijf en Robben drie. Messi was eigenlijk helemaal niet blij, de nederlaag tegen Duitsland zat nog in zijn hoofd. Het was een prijs zonder emotionele waarde voor Messi.

De ‘Gouden handschoen’ is een prijs die gegeven wordt aan de beste doelman van het WK. Deze keer was de Duitse Manuel Neuer, met zijn 28 jaar, de beste. Andere genomineerden waren Romero van Argentinië en Navas van Costa Rica.

De prijs voor het grootste talent van het WK ging naar de Franse Paul Pogba. Hiermee versloeg Pogba Memphis Depay en de Franse Varane, die ook waren geselecteerd.

De meest sportieve ploeg van het toernooi was volgens de FIFA kwartfinalist Colombia. Ze pakten slechts vijf gele kaarten in het toernooi.

Huldiging

Er was veel vreugde bij Duitsland, ook de coach Löw toonde emotie. De spelers knuffelden elkaar en feestten gezamenlijk. Götze werd geprijsd door meerdere spelers, waardoor hij emotioneel werd. Er kwamen allerlei spelersvrouwen en kinderen op het veld. Duitsland is nu voor de 4e keer wereldkampioen, dat waren ze ook al in 1954, 1974 en 1990. Om dit te vieren stapelden de Duitsers zich massaal op elkaar.

De Argentijnen huilden, knuffelden en troostten elkaar. De Argentijnse coach Sabella feliciteerde de Duitse coach Löw.

Voor de huldiging maakten de Duitsers een erehaag voor de Argentijnen. Eerst kregen de arbitrage een aandenken, waarna de Argentijnse spelers door de erehaag lopen. Iedereen ziet er angeslagen uit en niemand leek blij te zijn met een tweede plek. Messi keek alsof hij er niet wilde zijn. Iedereen schudde de handen en kreeg een zilveren medaille.

1- 01- 0
De huldiging van de Duitsers verliep natuurlijk een stuk vrolijker. Schweinsteiger mocht als eerste en schudde vele handen van fans. Aanvoerder Lahm kwam als laatste omhoog. Ze kregen allemaal een gouden medaille. Merkel knuffelde alle Duitse spelers.
Blatter gaf de beker aan de Duitse Lahm. Lahm ging bij zijn medespelers staan en hield daarna de beker omhoog. Hierna ging de beker rond en werd hij gekust door de Duitsers. De avond werd afgesloten met confetti en vuurwerk.

Statistieken van de wedstrijd

De onderstaande statistieken komen vanaf de FIFA website.

Wat?DuitslandArgentinië
Aantal gevaarlijke aanvallen6430
Aantal schoten1010
Schoten op doel72
Overtredingen2016
Balbezit (%)60%40%
Hoekschoppen53
Reddingen26
Vrije trappen1823
Percentage gelukte passes80%71%
Buitenspel32
Gele kaarten22
Rode kaarten00

Reacties na afloop van de wedstrijd

De bondscoach Löw sprak vol trots over zijn team: “Niemand heeft het zo verdiend als wij. We waren een ongelooflijke eenheid, met een enorme teamgeest.” Hij vond het geweldig om ‘als eerste Europese land in Zuid-Amerika in het voetballand van de wereld de wereldtitel te pakken’.

De Duitse aanvoerder Philipp Lahm had het ook over het teamgevoel van de Duitse ploeg. Hij zei: “We hebben als één team gestreden, dat was onze kracht op dit WK.”. Hij erkende dat de Duitsers hadden geleden deze wedstrijd. “Maar we zijn geduldig en rustig gebleven en hebben uiteindelijk op kracht en conditie gewonnen.

De invaller die de enige goal maakte in de finale, Götze, noemde de ontknoping ‘ongelooflijk’. Hij zei: “Onbeschrijfelijk. Ik besef nog steeds niet helemaal wat er is gebeurd."

De Argentijnse fans waren minder blij. Sommige vierden feest, maar de politie heeft ongeveer veertig relschoppers opgepakt. Ze sloegen etalages van winkels in en beschadigden auto’s. De politie heeft rubberen kogels moeten gebruiken om een groep vandalen te kalmeren. Er vielen ook tientallen gewonden bij de opstootjes.

De teleurgestelde Messi reageerde na de verloren WK-finale over de Gouden Bal. Hij zei: “Ach, op dit moment geef ik niets om die prijs. Ik wilde de wereldbeker mee naar huis nemen voor alle Argentijnen. Deze prijs vind ik helemaal niet belangrijk.”

Lees verder

© 2014 - 2018 Tmaar, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Speelschema WK 2014 Brazilië: loting, programma en uitslagenSpeelschema WK 2014 Brazilië: loting, programma en uitslagenSpeelschema WK voetbal 2014 Brazilië: loting, speelschema en uitslagen. In 2014 vindt het WK 2014 plaats in Brazilië, he…
WK voetbal 2014: Kwalificatie Europa Groep CWK voetbal 2014: Kwalificatie Europa Groep CVan de 53 deelnemende Europese landen aan de kwalificatie voor het Wereldkampioenschap voetbal 2014 zullen er uiteindeli…
Speelschema en Uitslagen Duitsland - WK Voetbal 2014Duitsland neemt alweer voor de 18e keer deel aan het Wereldkampioenschap voetbal. Het wist maar liefst drie keer de were…
WK voetbal 2014: Kwalificatie Europa Groep IWK voetbal 2014: Kwalificatie Europa Groep IVan de 53 deelnemende Europese landen aan de kwalificatie voor het Wereldkampioenschap voetbal 2014 zullen er uiteindeli…
Formule 1 Kalender 2014 en de live uitzendingen op tvFormule 1 Kalender 2014 en de live uitzendingen op tvFormule 1 is de koningsklasse van de autosport. Voluit heet het kampioenschap het FIA Formula One World Championship. He…
Bronnen en referenties
  • Statistieken FIFA wedstrijd Duitsland – Argentinië: http://www.fifa.com/worldcup/matches/round=255959/match=300186501/statistics.html
  • Prijzen: http://www.nu.nl/sport/3827222/messi-troeft-muller-en-robben-af-als-beste-speler-van-wk.html
  • Reacties Duitse spelers: http://www.nu.nl/sport/3827248/lahm-en-neuer-roemen-collectief-veroveren-wereldtitel.html
  • Reactie Argentijnse fans: http://nos.nl/wk2014/artikel/674636-argentijnen-berusten-in-verlies.html en http://www.nu.nl/buitenland/3827309/tientallen-gewonden-bij-opstootjes-argentinie.html.
  • Reactie Messi: http://www.nusport.nl/voetbal/3827293/messi-gouden-bal-vind-helemaal-niet-belangrijk.html
  • Afbeelding bron 1: Amarhgil, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
  • Afbeelding bron 2: Steindy, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
  • Afbeelding bron 3: CHUCAO, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
  • Afbeelding bron 4: Ilya KhokhlovIlja Chochow, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
  • Afbeelding bron 5: Steindy, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Reageer op het artikel "WK2014: wedstrijdverslag finale Duitsland – Argentinië"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tmaar
Gepubliceerd: 14-07-2014
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 10
Nieuws uitgelicht…
Deze rubriek bevat artikelen welke zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en kunnen daarom mogelijk gedateerde informatie bevatten.
Schrijf mee!