InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Vrouwenvoetbal 2017: Slowakije-Nederland, live op tv

Vrouwenvoetbal 2017: Slowakije-Nederland, live op tv

Vrouwenvoetbal 2017: Slowakije-Nederland, live op tv Op vrijdag 24 november 2017 spelen de Oranje Leeuwinnen een interland tegen het nationale vrouwenvoetbalteam van Slowakije. Deze wedstrijd is een onderdeel van de kwalificatiecyclus voor het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal 2019. De kwalificatiewedstrijd Slowakije-Nederland is live op tv te bekijken.

WK voetbal voor dames 2019

Het WK voetbal voor vrouwen werd voor het eerst georganiseerd in 1991. Dit WK vindt sindsdien eens in de vier jaar plaats. Het WK vrouwenvoetbal van 2019 wordt gespeeld in Frankijk. Er mogen 24 teams deelnemen aan dit WK voetbal voor vrouwen. Als organiserend land mag Frankrijk automatisch deelnemen. Daarnaast zijn er op dat WK damesvoetbal nog 8 plekken voor andere Europese teams.

WK-kwalificatie: Poule 3 met Nederland en Slowakije

In de kwalificatiecyclus voor het WK vrouwenvoetbal 2019 zitten de Oranje Leeuwinnen in poule drie. De overige teams in deze groep zijn Noorwegen, Slowakije, Ierland en Noord-Ierland. De winnaar van deze poule plaatst zich automatisch voor het WK damesvoetbal 2019. De nummer twee in deze poule mag via de playoffs proberen om zich voor het WK te plaatsen.

De eerste kwalificatiewedstrijd van Nederland voor dit WK is Nederland-Noorwegen op 24 oktober 2017. De wedstrijd tegen Slowakije op 24 oktober is de tweede kwalificatiewedstrijd van de Oranje Leeuwinnen. Vlak daarna wordt de derde kwalificatiewedstrijd gespeeld: Nederland-Ierland op 28 november 2017 in Nijmegen.

Historie: het vrouwenvoetbalelftal van Nederland

Op 17 april 1971 speelde het Nederland vrouwenvoetbalteam zijn eerste officiële wedstrijd. De geschiedenis van het Nederlandse damesteam begon met een 0-4 nederlaag tegen Frankrijk. Rond 1990 beleefde het Nederlands damesvoetbalelftal een zeer goede periode. Drie keer op rij (in 1989, 1991 en 1993) haalde het team de kwartfinale van het Europees kampioenschap damesvoetbal. In die tijd deden er echter slechts vier landen mee aan het eindtoernooi van het EK vrouwenvoetbal en waren die kwartfinales officieel dus slechts 'kwalificatiewedstrijden'.

Na die eerste succesperiode zakte het niveau van het Nederlandse nationale vrouwenteam enige jaren wat in. Er kwam echter een heropleving van het Nederlands vrouwenteam bij de kwalificatiecyclus voor het EK vrouwenvoetbal 2009. Toen slaagde Nederland er voor het eerst in om zich voor het eindtoernooi van het EK te plaatsen (daar mochten toen inmiddels 12 landen aan deelnemen). Op dat EK presteerde Nederland zeer succesvol: de Oranje Leeuwinnen haalden de halve finales. Die prestatie zorgde voor een grote doorbraak van het vrouwenvoetbal in Nederland. Er keken meer dan een miljoen Nederlanders naar de halve finale (waarin de Oranje Leeuwinnen door Engeland werden uitgeschakeld). Voor het eerst behandelden de Nederlandse sportmedia het vrouwenvoetbal als een serieuze topsport. Ook gingen vanaf dat moment veel meer clubs het vrouwenvoetbal serieus nemen.

WK-kwalificatie

Jarenlang slaagde Nederland er niet in om ze te plaatsen voor het WK damesvoetbal. Al was men er weleens dichtbij. In 1991 miste het damesteam het WK bijvoorbeeld op slechts één doelpunt. Pas in 2015 slaagde Nederland er voor het eerst in om zich voor het WK vrouwenvoetbal te plaatsen. Op dat WK haalde Nederland de achtste finale.

EK vrouwenvoetbal 2017

In 2017 was Nederland het gastland van de Europese kampioenschappen voetbal voor vrouwen. Dit evenement werd een gigantisch succes. De Oranje voetbalvrouwen werden de grote Nederlandse sportsterren van de sportzomer van 2017. Ze pakten de eindzege op dit toernooi. Eindelijk behoorden de Nederlandse voetbalvrouwen tot de wereldtop.

Slowakije

Het Slowaakse vrouwenvoetbalteam staat anno 2017 op de 47e plek van de wereldranglijst (FIFA-ranking). Het team is er nog nooit in geslaagd om zich te plaatsen voor een EK of WK vrouwenvoetbal. Nederland en Slowakije hebben in de loop der jaren twee keer een interland tegen elkaar gespeeld. Nederland won beide wedstrijden.

Voorbeschouwing: Slowakije-Nederland

In theorie is Slowakije het op één na zwakste team van deze poule (op papier is Noord-Ierland het zwakste team, zij staan pas op de 60e plek van de FIFA-ranking). Nederland is daarentegen de regerende Europese kampioen vrouwenvoetbal en daarom ook zeker de grote favoriet voor de zege in de wedstrijd Slowakije-Nederland.

Locatie? Hoe laat? Opstellingen? Statistieken?

Het is nog niet officieel bekend gemaakt in welk stadion deze wedstrijd gespeeld wordt en hoe laat de aftrap is. Zodra hier meer over bekend is, wordt het hier gemeld. Voorafgaand aan deze wedstrijd Slowakije-Nederland worden hier ook de opstellingen van de ploegen geplaatst. Na afloop worden hier ook de uitslag en de statistieken gemeld.

Live op tv: Veronica Tv

Op welke zenders wordt deze wedstrijd live uitgezonden en hoe laat begint de uitzending? Deze wedstrijd wordt live op tv uitgezonden door Veronica TV. Het is nog onbekend hoe laat de tv-uitzending van Slowakije-Nederland begint van op Veronica Tv. Zodra er meer bekend is over de uitzendingen, dan wordt die info hier gemeld.

Livestream Slowakije-Nederland?

Is er ook een officiële livestream van Slowakije-Nederland beschikbaar? Oorspronkelijk zou deze wedstrijd ook uitgezonden worden door FOX Sports. Zij zouden ook een livestream van deze wedstrijd beschikbaar stellen voor hun abonnees op de FOX Sports Go App. Uiteindelijk gaat de uitzending van FOX Sports niet door (vanwege het exclusiviteitscontract van de Oranje Leeuwinnen met Veronica Tv), met als gevolg dat de livestream op de FOX Sports Go App ook niet doorgaat. Indien er nog nieuws komt over een eventuele andere officiële livestream van Slowakije-Nederland, dan wordt die informatie hier geplaatst.

Lees verder

© 2014 - 2017 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
WK voetbal 2014: Kwalificatie Europa Groep GWK voetbal 2014: Kwalificatie Europa Groep GVan de 53 deelnemende Europese landen aan de kwalificatie voor het Wereldkampioenschap voetbal 2014 zullen er uiteindeli…
EK voetbal 2016: Kwalificatie Groep CGroep C van de kwalificatie voor het EK voetbal 2016 bestaat uit: Spanje, Oekraïne, Slowakije, Wit-Rusland, Macedonië en…
Kwalificatie WK voetbal 2014: speelschema groep G EuropaKwalificatie WK voetbal 2014: speelschema groep G EuropaKwalificatie WK voetbal 2014: speelschema groep G Europa. Van 7 september 2012 tot en met 15 oktober 2013 zullen de land…
EK kwalificatie 2016 Groep C programmaTitelhouder Spanje zal op het Europees Kampioenschap voetbal van 2016 in Frankrijk de titel voor de 3e keer op een rij w…
Vrouwenvoetbal 2017: Nederland-Noorwegen, live op tvVrouwenvoetbal 2017: Nederland-Noorwegen, live op tvOp dinsdag 24 oktober 2017 speelt het Nederlandse vrouwenvoetbalteam haar eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK vrouw…
Bronnen en referenties
  • http://www.vrouwenvoetbalnederland.nl
  • http://www.fcupdate.nl
  • http://nl.wikipedia.org
  • http://www.fifa.com
  • http://www.foxtv.nl

Reageer op het artikel "Vrouwenvoetbal 2017: Slowakije-Nederland, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 17-10-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!