InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Vrouwenvoetbal: Nederland-Australië, live tv en livestream

Vrouwenvoetbal: Nederland-Australië, live tv en livestream

Vrouwenvoetbal: Nederland-Australië, live tv en livestream Op zaterdag 1 juni 2019 spelen de Oranje Leeuwinnen tegen het nationale vrouwenvoetbalteam van Australië. Deze oefenwedstrijd is de laatste oefenwedstrijd van Nederland voorafgaand aan het WK vrouwenvoetbal 2019. Deze 'uitzwaaiwedstrijd' wordt gespeeld in het Philips Stadion te Eindhoven. De wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Australië is live op tv te zien. Ook kan men oefeninterland van Nederland tegen Australië via een livestream online volgen.

WK vrouwenvoetbal 2019

Het WK vrouwenvoetbal 2019 vindt plaats in Frankrijk. Het is de achtste editie van het wereldkampioenschap damesvoetbal. Er doen 24 landen mee aan het WK 2019. De openingswedstrijd van het WK vrouwenvoetbal 2019 wordt op 7 juni gespeeld. De finale vindt precies een maand later plaats: op 7 juli. De openingsmatch en de finale van dit WK voetbal voor vrouwen worden gespeeld in Lyon.

Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019

Hoe ziet het programma van Nederland op het WK 2019 eruit? In de eerste ronde zijn de Oranje Leeuwinnen ingedeeld in poule E. Op dinsdag 11 juni 2019 spelen zij de wedstrijd Nederland - Nieuw-Zeeland. Vervolgens spelen ze op zaterdag 15 juni de tweede poulewedstrijd: Nederland - Kameroen. Op donderdag 20 juni spelen de Oranje Leeuwinnen hun derde en laatste poulewedstrijd Nederland - Canada.

Voorbereiding op het WK vrouwenvoetbal

In de voorbereiding op het WK vrouwenvoetbal nam Nederland vanaf 26 maart 2019 deel aan het befaamde oefentoernooi 'de Algarve Cup 2019'. Vervolgens stond voor de Oranje Leeuwinnen in de voorbereiding op het WK vrouwenvoetbal 2019 ook nog een oefeninterland in het Gelredome te Arnhem op het programma: Nederland-Mexico (5 april). Enkele dagen later speelde Nederland ook de oefenwedstrijd Nederland-Chili (9 april).

Historie: Vrouwenvoetbal in Nederland

Het Nederlandse damesvoetbalteam bestaat officieel sinds begin jaren zeventig. Het team beleefde rond 1990 voor het eerst een succesvolle periode, toen de Oranje dames drie maal achter elkaar de kwartfinale behaalden van het EK vrouwenvoetbal. Men liep in die tijd echter nipt de WK-kwalificatie mis. Vanaf midden jaren negentig beleefde het Nederlandse vrouwenvoetbal een wat mindere periode die ruim tien jaar duurde. Daarna is het Nederlandse damesvoetbal echter aan een grote opmars begonnen. Een eerste hoogtepunt was het behalen van de halve finale op het EK vrouwenvoetbal van 2009, wat toen de beste prestatie ooit was van een Nederlands damesteam op een internationaal toernooi. Een tweede hoogtepunt was dat de Oranje Leeuwinnen zich in 2015 voor het eerst plaatsten voor het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal. Het derde en absolute hoogtepunt in de geschiedenis van het Nederlandse damesvoetbal was vervolgens het EK vrouwenvoetbal 2017 dat in Nederland werd gehouden en waarbij de Oranje Leeuwinnen de eindzege behaalden.

WK-kwalificatie van de Oranje Leeuwinnen

De kwalificatiecyclus van de Oranje Leeuwinnen voor het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal 2019 begon in oktober 2017. Tijdens de eerste poulewedstrijd van de kwalificatiecyclus speelde Nederland op 24 oktober van dat jaar tegen Noorwegen. Nederland won die wedstrijd met 1-0 dankzij een doelpunt van Vivianne Miedema in de slotfase.

Gelijkspel tegen Ierland

Precies een maand later volgde de tweede kwalificatiewedstrijd: op 24 november 2018 won Nederland uit met 0-5 van Slowakije. Daarna volgde op 28 november 2017 een moeizame wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Ierland. Deze thuiswedstrijd eindigde in een gelijkspel: 0-0. Achteraf bleek dit puntverlies overigens cruciaal te zijn in de strijd om de zege in de poule: concurrent Noorwegen won wel beide wedstrijden tegen Ierland.

Succesreeks

Na het teleurstellende gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Ierland volgde er nochtans een succesvolle reeks van vier zeges voor de Oranje Leeuwinnen. Nederland won tegen Noord-Ierland thuis met 7-0, vervolgens versloegen ze uit Ierland met 0-2, daarna werd Noord-Ierland thuis met 0-5 verslagen en hierna wonnen de Oranje Leeuwinnen in juni 2018 met 1-0 van Slowakije.

Beslissende poulewedstrijd

Omdat concurrent Noorwegen echter ook van al die andere ploegen won, moest er uiteindelijk in de laatste poulewedstrijd op 4 september tussen Noorwegen en Nederland beslist worden om de poulezege. Nederland zou genoeg hebben aan een gelijkspel. Reeds in de beginfase slaagde echter Noorwegen erin om twee doelpunten te scoren. Nederland scoorde vervolgens nog wel de 1-2, maar de Oranje Leeuwinnen slaagden er niet in om nog een tweede doelpunt te maken. Zo verloor Nederland dus deze match en werd Noorwegen de poulewinnaar. Noorwegen plaatste zich hierdoor automatisch voor het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal 2019. Nederland moest nog playoffs spelen voor een plek op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal.

Playoffs voor het WK vrouwenvoetbal

Aan de Europese playoffs van de kwalificatie voor het WK damesvoetbal deden vier teams mee: de beste nummers twee uit de eindstanden van de kwalificatie-poules. Deze vier teams strijden om één ticket naar het WK voetbal voor vrouwen 2019. Deze playoffs begonnen met halve finales (een thuis- en een uitwedstrijd). In de halve finales van de playoffs won Nederland twee keer van Denemarken. Zwitserland en België speelden in die halve finales twee keer gelijk tegen elkaar. Zwitserland mocht op basis van het doelsaldo door naar de finale van de playoffs voor het WK vrouwenvoetbal.

De twee winnaars van de halve finales spelen vervolgens in de finale (weer een thuis- en een uitwedstrijd), waarvan de winnaar naar het WK voetbal voor vrouwen zou mogen. Nederland won de eerste wedstrijd met 3-0 en speelde de tweede wedstrijd met 1-1 gelijk. En zo hebben de Oranje Leeuwinnen zich dus geplaatst voor het WK vrouwenvoetbal 2019. In de voorbereiding op dat WK voetbal voor vrouwen speelt Nederland dus onder meer op de Algarve Cup.

Selectie Nederland voor de uitzwaaiwedstrijd tegen Australië

Hoe ziet de selectie van het Nederlands vrouwenvoetbalteam eruit voor de wedstrijd van Nederland tegen Australië? Zodra deze selectie bekend is, wordt die hier geplaatst.

Historie: Nederland versus Australië

De vrouwenvoetbalteams van Nederland en Australië hebben in de loop der jaren zes keer tegen elkaar gespeeld. Drie keer won Australië. Twee maal eindigde de match in een gelijkspel. Slecht één keer won Nederland van Australië. Dat was in juni 2013. De Oranje Leeuwinnen wonnen toen met 3-1.

Nederland-Australië op 1 juni 2019: opstelling Nederland, hoe laat aftrap, enzovoort

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van Nederland-Australië? De aftrap is op de avond van 1 juni al om 18u15.

Opstelling Nederland

Met welke opstelling spelen de Oranje Leeuwinnen in deze uitzwaaiwedstrijd tegen Australië? Zodra de opstelling van de Nederlandse vrouwen bekend is, wordt die hier geplaatst.

Live op tv, Nederland-Australië op 1 juni 2019: welke zender

Door welke zender wordt Nederland-Australië live uitgezonden? De live tv-uitzending van Nederland-Australië vindt plaats op de zender Veronica Tv. Hoe laat begint de live tv-uitzending van deze oefenwedstrijd? De live-uitzending begint op zaterdag 1 juni 2019 om 18u00.

Livestream Nederland-Australië op 1 juni 2019

Livestream Veronica van Nederland-Australië

Er wordt ook een livestream geproduceerd van de wedstrijd Nederland-Australië. Met zo'n livestream kan men de damesvoetbalinterland Nederland-Australië online bekijken op een computer of smartphone. De officiële livestream van deze wedstrijd bevindt zich op de avond van 1 juni 2019 op de website van Veronica. De livestream begint tegelijk met de live tv-uitzending van Nederland-Australië (om circa 18u00).

Gratis livestream Nederland-Austarlië

De livestream van Nederland-Australië is helemaal gratis. Dit is heel vaak het geval met sportevenementen die Veronica via een livestream op hun website uitzendt. Ook bijvoorbeeld de vechtsportgala's van Glory Kickboxing en UFC (MMA) die zij online uitzenden, zijn daar via een gratis livestream te bekijken. De livestream van Veronica is doorgaans echter wel geo-restricted: men mag deze stream alleen in Nederland bekijken. Deze livestream van Nederland-Australië is op hun site voor kijkers van buiten Nederland officieel 'geo-blocked'.

Inloggen livestream

Om de gratis livestream van Nederland-Australië te bekijken, dient men op de avond van zaterdag 1 juni 2019 in te loggen op de site van Veronica. Men kan dit bij deze gratis livestream doen met een Facebook-account. Daarnaast is het ook mogelijk om bij deze livestream in te loggen met een account van de streamingdienst Kijk.

Livestream Go App (In de hele EU)

Men kan Nederland-Australië in de gehele EU bekijken via een livestream op de Go App (online tv). Met die app kan men via livestream naar tv-zenders uit het Nederlandse standaardpakket kijken, waaronder Veronica. Deze streamingsdienst is een app van Ziggo. Dit is een geheel legaal alternatief waarmee men toch van buiten Nederland (althans binnen de EU) per livestream naar Nederland-Australië kan kijken. Deze livestream-app is beschikbaar voor iedereen die digitale tv bij Ziggo heeft. Deze livestream mag men in de gehele EU bekijken. In tegenstelling tot de livestream van Veronica, is deze stream dus niet alleen beperkt tot Nederland.

Livestream NLziet

Het is ook mogelijk om deze wedstrijd van de Australische voetbalvrouwen tegen de Nederlandse vrouwen te bekijken via een livestream op de NLziet-app. Om die livestream van de vrouwenvoetbalwedstrijd Nederland-Australië te kunne bekijken op zaterdag 1 juni 2019, dient men echter wel een abonnement op die dienst te hebben.

WK vrouwenvoetbal live op tv en livestream

Hoewel SBS Broadcasting sinds 2017 veel vrouwenvoetbal uitzendt (alle kwalificatiewedstrijden en veel oefenwedstrijden van de Oranje Leeuwinnen) zendt men in de zomer van 2019 niet het WK vrouwenvoetbal live uit. De uitzendrechten van dat WK damesvoetbal 2019 (live tv en livestream) zijn in handen van NOS Studio Sport.

Kwalificatiewedstrijden EK vrouwenvoetbal live op tv en livestream

In de nazomer van 2019 focussen de Oranje Leeuwinnen zich al weer op de kwalificatiecyclus voor het eerstvolgende grote eindtoernooi: het EK vrouwenvoetbal 2021. De kwalificatiewedstrijden voor het EK vrouwenvoetbal zijn wel weer bij Veronica live op tv en online via een livestream te volgen.

Lees verder

© 2015 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Canada, live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2019: Nederland-Canada, live tv en livestreamOp donderdag 20 juni 2019 speelt Nederland op het WK vrouwenvoetbal tegen Canada. Dit is voor deze teams de derde en laa…
WK 2019: Nederland – Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamWK 2019: Nederland – Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamOp dinsdag 11 juni 2019 speelt Nederland op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal tegen Nieuw-Zeeland. Dit is voor beid…
Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Kameroen live tv & livestreamVrouwenvoetbal 2019: Nederland-Kameroen live tv & livestreamOp zaterdag 15 juni 2019 spelen de Oranje Leeuwinnen op het WK vrouwenvoetbal tegen het nationale vrouwenvoetbalteam van…
Voetbal 2019: Ajax-FC Utrecht, live op tv en livestreamVoetbal 2019: Ajax-FC Utrecht, live op tv en livestreamOp zondag 12 mei 2019 spelen AFC Ajax en FC Utrecht tegen elkaar in de Nederlandse eredivisie. De competitiewedstrijd wo…
Wedstrijden Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019Wedstrijden Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019Nederland doet in de zomer van 2019 mee aan het WK vrouwenvoetbal dat in Frankrijk wordt georganiseerd. De Oranje Leeuwi…
Bronnen en referenties
  • http://www.foxtv.nl/schema/2015-02-07
  • http://www.vrouwenvoetbalnederland.nl/vvned/
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Thais_vrouwenvoetbalelftal
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlands_vrouwenvoetbalelftal

Reageer op het artikel "Vrouwenvoetbal: Nederland-Australië, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 25-05-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!