InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Vrouwenvoetbal: Zwitserland-Nederland, live tv en livestream

Vrouwenvoetbal: Zwitserland-Nederland, live tv en livestream

Vrouwenvoetbal: Zwitserland-Nederland, live tv en livestream Op 13 november 2018 spelen de Oranje Leeuwinnen tegen het nationale vrouwenvoetbalteam van Zwitserland. Dit is de laatste finalewedstrijd van de playoffs in de kwalificatiecyclus voor het WK vrouwenvoetbal 2019. Deze kwalificatiewedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Zwitserland is live op tv te zien. Ook kan men de playoff-wedstrijd van Nederland tegen Zwitserland via een livestream online volgen. Door welke zender wordt Zwitserland-Nederland live op tv uitgezonden? Waar vindt men de gratis livestream van Zwitserland-Nederland?

WK vrouwenvoetbal 2019

Het WK vrouwenvoetbal 2019 vindt plaats in Frankrijk. Het is de achtste editie van het wereldkampioenschap damesvoetbal. Er doen 24 landen mee aan het WK 2019. De openingswedstrijd van het WK vrouwenvoetbal 2019 wordt op 7 juni gespeeld. De finale vindt precies een maand later plaats: op 7 juli. De openingsmatch en de finale worden gespeeld in Lyon.

Nederland vs Zwitserland in november 2018

Om zich te plaatsen voor het WK vrouwenvoetbal 2019, moeten de Oranje Leeuwinnen in november 2018 twee playoffwedstrijden spelen tegen Zwitserland. De eerste playoffwedstrijd is Nederland-Zwitserland op 9 november 2018.

Historie: Vrouwenvoetbal in Nederland

Het Nederlandse damesvoetbalteam bestaat officieel sinds begin jaren zeventig. Het team beleefde rond 1990 voor het eerst een succesvolle periode, toen de Oranje dames drie maal achter elkaar de kwartfinale behaalden van het EK vrouwenvoetbal. Men liep in die tijd echter nipt de WK-kwalificatie mis. Vanaf midden jaren negentig beleefde het Nederlandse vrouwenvoetbal een wat mindere periode die ruim tien jaar duurde. Daarna is het Nederlandse damesvoetbal echter aan een grote opmars begonnen. Een eerste hoogtepunt was het behalen van de halve finale op het EK van 2009, wat toen de beste prestatie ooit was van een Nederlands damesteam op een internationaal toernooi. Een tweede hoogtepunt was dat de Oranje Leeuwinnen zich in 2015 voor het eerst plaatsten voor het WK vrouwenvoetbal. Het derde en absolute hoogtepunt was vervolgens het EK vrouwenvoetbal 2017 dat in Nederland werd gehouden en waarbij de Oranje Leeuwinnen de eindzege behaalden.

WK-kwalificatie van de Oranje Leeuwinnen

De kwalificatiecyclus van de Oranje Leeuwinnen voor het WK vrouwenvoetbal 2019 begon in oktober 2017. Tijdens de eerste poulewedstrijd van de kwalificatiecyclus speelde Nederland op 24 oktober van dat jaar tegen Noorwegen. Nederland won die wedstrijd met 1-0 dankzij een doelpunt van Vivianne Miedema in de slotfase.

Gelijkspel tegen Ierland

Precies een maand later volgde de tweede kwalificatiewedstrijd: op 24 november 2018 won Nederland uit met 0-5 van Slowakije. Daarna volgde op 28 november 2017 een moeizame wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Ierland. Deze thuiswedstrijd eindigde in een gelijkspel: 0-0. Achteraf bleek dit puntverlies overigens cruciaal te zijn: concurrent Noorwegen won wel beide wedstrijden tegen Ierland.

Succesreeks

Na het teleurstellende gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Ierland volgde er nochtans een succesvolle reeks van vier zeges voor de Oranje Leeuwinnen. Nederland won tegen Noord-Ierland thuis met 7-0, vervolgens versloegen ze uit Ierland met 0-2, daarna werd Noord-Ierland thuis met 0-5 verslagen en hierna wonnen de Oranje Leeuwinnen in juni 2018 met 1-0 van Slowakije.

Beslissende poulewedstrijd

Omdat concurrent Noorwegen echter ook van al die andere ploegen won, moest er uiteindelijk in de laatste poulewedstrijd op 4 september tussen Noorwegen en Nederland beslist worden om de poulezege. Nederland zou genoeg hebben aan een gelijkspel. Reeds in de beginfase slaagde echter Noorwegen erin om twee doelpunten te scoren. Nederland scoorde vervolgens nog wel de 1-2, maar de Oranje Leeuwinnen slaagden er niet in om nog een tweede doelpunt te maken. Zo verloor Nederland dus deze match en werd Noorwegen de poulewinnaar.

Opzet van de WK-playoffs

Aan de Europese playoffs van de WK-kwalificatie doen vier teams mee: de beste nummers twee uit de eindstanden van de kwalificatie-poules. Deze vier teams strijden om één ticket naar het WK voetbal voor vrouwen 2019. Deze playoffs begonnen met halve finales (een thuis- en een uitwedstrijd).

In de halve finales van de playoffs won Nederland twee keer van Denemarken. Zwitserland en België speelden in die halve finales twee keer gelijk tegen elkaar. Zwitserland mocht op basis van het doelsaldo door naar de finale van de playoffs.

De twee winnaars van de halve finales spelen vervolgens in de finale (weer een thuis- en een uitwedstrijd), waarvan de winnaar naar het WK mag. De Oranje Leeuwinnen zijn er al een keer in geslaagd om via zulke playoffs het eindtoernooi van het WK vrouwenvoetbal te halen: dat was in 2015, toen Nederland zich plaatste voor het WK in Canada.

Tegenstander: Zwitserland

Zwitserland is niet een land met een erg rijke geschiedenis op het gebied van het vrouwenvoetbal. Eén keer deed Zwitserland mee aan het WK vrouwenvoetbal. Dat was in 2015. Dat jaar bereikte Zwitserland de kwartfinale van het WK damesvoetbal. Dit was het grootste succes uit de historie van het Zwitsers vrouwenvoetbalteam. Eén keer nam Zwitserland deel aan het EK vrouwenvoetbal: in 2017. Dat jaar werden de Zwitserse vrouwen reeds in de eerste ronde (groepsfase) uitgeschakeld.

Selectie Oranje Leeuwinnen voor Zwitserland-Nederland

Welke speelsters worden door de bondscoach geselecteerd voor de wedstrijden van Nederland tegen Zwitserland? Zodra de selectie voor de finale van de playofss bekend is, wordt die hier geplaatst.

Zwitserland-Nederland: opstellingen, hoe laat, statistieken, enzovoort

De wedstrijd Zwitserland-Nederland wordt op 13 november 2018 gespeeld in het LIPO Park te Schaffhausen (Zwitserland). De aftrap is om 19u00. Met welke opstelling speelt Nederland tegen Zwitserland? Voorafgaand aan deze wedstrijden worden hier de opstellingen van Nederland en Zwitserland geplaatst. Na afloop worden hier de uitslag en de statistieken gemeld.

Live op tv: Zwitserland-Nederland (13 november 2018)

Welke zender?

Zwitserland-Nederland wordt live op tv uitgezonden door de zender Veronica Tv. De uitzendrechten (tv en livestream) van de kwalificatiewedstrijden van de Oranje Leeuwinnen zijn in handen van SBS Broadcasting. Meestal zenden zij de wedstrijden van het Nederlands vrouwenvoetbalteam live uit op de zender Veronica Tv, aangezien die zender zich binnen het SBS-imperium het meest profileert als een voetbalzender. Indien er echter praktische bezwaren zijn waardoor de live tv-uitzending niet op Veronica Tv plaats kan vinden, zendt SBS Broadcasting ook wel wedstrijden live uit op andere zenders, zoals SBS6 en SBS9.

Hoe laat?

Hoe laat begint de live tv-uitzending van Zwitserland-Nederland op 13 november 2018? Waarschijnlijk begint de live tv-uitzending rond 18u30. De aftrap van deze kwalificatiewedstrijd is om 19u00.

Livestream Zwitserland-Nederland op 13 november 2018

De wedstrijden van Nederland tegen Zwitserland bij deze playoffs voor de kwalificatie van het WK vrouwenvoetbal 2018 zijn ook online via een livestream te volgen. Met zo'n livestream kan men deze interlands van de Oranje Leeuwinnen dus live op een computer of smartphone bekijken. De officiële livestream van de wedstrijden wordt beschikbaar gesteld door Veronica.

Gratis livestream van Veronica

De livestream van Nederland-Zwitserland en Zwitserland bevindt zich op de wedstrijddag op hun website. Dit is een geheel gratis livestream. Om de livestream van de Oranje Leeuwinnen te bekijken, dient men wel in te loggen op die site. Men hoeft voor die livestream niet per se een specifiek account voor aan te maken; men kan ook inloggen met facebook om live deze stream te bekijken. De livestream begint tegelijk met de live tv-uitzending. Deze gratis livestream is overigens wel geo-restricted. Dit houdt in dat men de officiële livestream op de website van Veronica Tv van Zwitersland-Nederland alleen in Nederland mag bekijken.

Livestream Ziggo Go

Voor klanten van Ziggo bestaat er ook nog een andere manier waarop men op een laptop, smartphone, tablet of andere computer via een livestream naar deze interland van de Oranje Leeuwinnen kan kijken. Ziggo biedt namelijk de Ziggo Go App aan, waarmee men in de gehele EU per livestream tv kan kijken. Met deze app kan men op 13 november dus ook per livestream naar Zwitserland-Nederland kijken op Veronica.

Lees verder

© 2015 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Damesvoetbal 2018: Nederland-Zwitserland live tv, livestreamDamesvoetbal 2018: Nederland-Zwitserland live tv, livestreamHet Nederlands vrouwenvoetbalteam speelt op vrijdag 9 november 2018 tegen Zwitserland. Dit is een finalewedstrijd in de…
Vrouwenvoetbal 2018: Nederland-IJsland, live op tvVrouwenvoetbal 2018: Nederland-IJsland, live op tvOp maandag 5 maart 2018 speelt het Nederlands damesvoetbalteam een oefeninterland tegen IJsland. Deze wedstrijd is een o…
Vrouwenvoetbal 2018: Noord-Ierland - Nederland, live op tvVrouwenvoetbal 2018: Noord-Ierland - Nederland, live op tvOp vrijdag 8 juni 2018 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalelftal een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland. De w…
Vrouwenvoetbal 2018: Nederland-Slowakije, live op tvVrouwenvoetbal 2018: Nederland-Slowakije, live op tvOp dinsdag 12 juni 2018 spelen de Oranje Leeuwinnen een interland tegen het nationale vrouwenvoetbalteam van Slowakije.…
WK voetbal 2018: België-Japan, live tv en livestreamWK voetbal 2018: België-Japan, live tv en livestreamBelgië speelt op maandag 2 juli tegen Japan in de achtste finale van het WK voetbal 2018. De match België-Japan wordt ge…
Bronnen en referenties
  • http://www.foxtv.nl/schema/2015-02-07
  • http://www.vrouwenvoetbalnederland.nl/vvned/
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Thais_vrouwenvoetbalelftal
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlands_vrouwenvoetbalelftal

Reageer op het artikel "Vrouwenvoetbal: Zwitserland-Nederland, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 15-10-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!