WK 2019: Nederland-Verenigde Staten, live tv en livestream

WK 2019: Nederland-Verenigde Staten, live tv en livestream Op zondag 7 juli spelen de Oranje Leeuwinnen de finale van het WK vrouwenvoetbal 2019. De tegenstander is het team van de Verenigde Staten. De finale wordt gespeeld in het stadion van Olympique Lyonnais. De wedstrijd Nederland-Verenigde Staten is live op tv te zien. Men kan de finale Nederland-Verenigde Staten eveneens via een livestream online bekijken. Op welke tv-zender is de finale live te zien? Waar kan men een livestream van Nederland-Verenigde Staten vinden? De aftrap van de finale van Nederland tegen Amerika is op zondag 7 juli om 17u00.

Historie: Vrouwenvoetbal in Nederland

Het Nederlandse damesvoetbalteam bestaat officieel sinds begin jaren zeventig. Het team beleefde rond 1990 voor het eerst een succesvolle periode, toen de Oranje dames drie maal achter elkaar de kwartfinale behaalden van het EK vrouwenvoetbal. Men liep in die tijd echter nipt de WK-kwalificatie mis. Vanaf midden jaren negentig beleefde het Nederlandse vrouwenvoetbal een wat mindere periode die ruim tien jaar duurde. Daarna is het Nederlandse damesvoetbal echter aan een grote opmars begonnen. Een eerste hoogtepunt was het behalen van de halve finale op het EK vrouwenvoetbal van 2009, wat toen de beste prestatie ooit was van een Nederlands damesteam op een internationaal toernooi. Een tweede hoogtepunt was dat de Oranje Leeuwinnen zich in 2015 voor het eerst plaatsten voor het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal. Het derde en absolute hoogtepunt in de geschiedenis van het Nederlandse damesvoetbal was vervolgens het EK vrouwenvoetbal 2017 dat in Nederland werd gehouden en waarbij de Oranje Leeuwinnen de eindzege behaalden.

WK-kwalificatie van de Oranje Leeuwinnen

De kwalificatiecyclus van de Oranje Leeuwinnen voor het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal 2019 begon in oktober 2017. Alle kwalificatiewedstrijden van de Oranje vrouwen waren bij Veronica live op tv en online via een gratis livestream te bekijken. Tijdens de eerste poulewedstrijd van de kwalificatiecyclus speelde Nederland op 24 oktober 2017 tegen Noorwegen. Nederland won die wedstrijd met 1-0 dankzij een doelpunt van Vivianne Miedema in de slotfase.

Gelijkspel tegen Ierland

Precies een maand later volgde de tweede kwalificatiewedstrijd: op 24 november 2018 won Nederland uit met 0-5 van Slowakije. Daarna volgde op 28 november 2017 een moeizame wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Ierland. Deze thuiswedstrijd eindigde in een gelijkspel: 0-0. Achteraf bleek dit puntverlies overigens cruciaal te zijn in de strijd om de zege in de poule: concurrent Noorwegen won wel beide wedstrijden tegen Ierland.

Succesreeks

Na het teleurstellende gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Ierland volgde er nochtans een succesvolle reeks van vier zeges voor de Oranje Leeuwinnen. Nederland won tegen Noord-Ierland thuis met 7-0, vervolgens versloegen ze uit Ierland met 0-2, daarna werd Noord-Ierland thuis met 0-5 verslagen en hierna wonnen de Oranje Leeuwinnen in juni 2018 met 1-0 van Slowakije.

Beslissende poulewedstrijd

Omdat concurrent Noorwegen echter ook van al die andere ploegen won, moest er uiteindelijk in de laatste poulewedstrijd op 4 september tussen Noorwegen en Nederland beslist worden om de poulezege. Nederland zou genoeg hebben aan een gelijkspel. Reeds in de beginfase slaagde echter Noorwegen erin om twee doelpunten te scoren. Nederland scoorde vervolgens nog wel de 1-2, maar de Oranje Leeuwinnen slaagden er niet in om nog een tweede doelpunt te maken. Zo verloor Nederland dus deze match en werd Noorwegen de poulewinnaar. Noorwegen plaatste zich hierdoor automatisch voor het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal 2019. Nederland moest nog playoffs spelen voor een plek op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal.

Playoffs voor het WK vrouwenvoetbal

Aan de Europese playoffs van de kwalificatie voor het WK damesvoetbal deden vier teams mee: de beste nummers twee uit de eindstanden van de kwalificatie-poules. Deze vier teams strijden om één ticket naar het WK voetbal voor vrouwen 2019. Deze playoffs begonnen met halve finales (een thuis- en een uitwedstrijd). In de halve finales van de playoffs won Nederland twee keer van Denemarken. Zwitserland en België speelden in die halve finales twee keer gelijk tegen elkaar. Zwitserland mocht op basis van het doelsaldo door naar de finale van de playoffs voor het WK vrouwenvoetbal.

De twee winnaars van de halve finales spelen vervolgens in de finale (weer een thuis- en een uitwedstrijd), waarvan de winnaar naar het WK voetbal voor vrouwen zou mogen. Nederland won de eerste wedstrijd met 3-0 en speelde de tweede wedstrijd met 1-1 gelijk. En zo hebben de Oranje Leeuwinnen zich dus geplaatst voor het WK vrouwenvoetbal 2019.

Wereldkampioenschap vrouwenvoetbal 2019 in Frankrijk

Het WK vrouwenvoetbal 2019 vindt plaats in Frankrijk. Het is de achtste editie van het wereldkampioenschap damesvoetbal. De openingswedstrijd van het WK vrouwenvoetbal 2019 werd op 7 juni gespeeld. De finale vindt precies een maand later plaats: op 7 juli. Zowel de openingsmatch als de finale van dit WK voetbal voor vrouwen worden gespeeld in Lyon.

Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019

Hoe ziet het programma van Nederland op het WK 2019 eruit? In de eerste ronde waren de Oranje Leeuwinnen ingedeeld in poule E. Op dinsdag 11 juni 2019 speelden zij de wedstrijd Nederland - Nieuw-Zeeland. De Oranje vrouwen wonnen die wedstrijd met 1-0. Vervolgens speelden ze op zaterdag 15 juni de tweede poulewedstrijd: Nederland - Kameroen. De Oranje dames wonnen die wedstrijd met 3-1. Op donderdag 20 juni speelden de Oranje Leeuwinnen hun derde en laatste poulewedstrijd: Nederland - Canada. De Oranje voetbalvrouwen wonnen die wedstrijd met 2-1. Hierdoor was Nederland groepswinnaar in poule E. Zo plaatste het team zich dus voor de achtste finale, waarin de Oranje vrouwen tegen Japan spelen. Daarin wonnen de Nederlandse vrouwen met 2-1 en plaatste zich zo voor de kwartfinale van het wereldkampioenschap. Hierin speelde het Nederlands damesteam tegen Italië. De Oranje Leeuwinnen wonnen die wedstrijd met 2-0 en plaatsten zich zo voor de halve finale. Daarin speelde Nederland tegen Zweden. (Door de halve finale te halen, behoort Nederland bij de drie beste Europese teams op het WK en daarom heeft het team zich geplaatst voor het Olympisch vrouwenvoetbaltoernooi 2020.) Nederland won de halve finale via de verlenging en plaatste zich zo voor de finale tegen Team USA.

Voorbereiding op het WK vrouwenvoetbal

In de voorbereiding op het WK vrouwenvoetbal nam Nederland vanaf 26 maart 2019 deel aan het befaamde oefentoernooi 'de Algarve Cup 2019'. Dat toernooi verliep uiterst moeizaam. Nederland eindigde op de voorlaatste plaats. Vervolgens stond voor de Oranje Leeuwinnen in de voorbereiding op het WK vrouwenvoetbal 2019 ook nog een oefeninterland in het Gelredome te Arnhem op het programma, waarin weer heel wat beter ging met het team: Nederland-Mexico (5 april). De Oranje Leeuwinnen wonnen die wedstrijd met 2-0. Enkele dagen later speelde Nederland ook de oefenwedstrijd Nederland-Chili (9 april). Die wedstrijd wonnen de Nederlandse voetbalvrouwen op glorieuze wijze met 7-0. Vervolgens won Nederland de uitzwaaiwedstrijd tegen Australië met 3-0.

Team USA: het succesverhaal van het Amerikaanse vrouwenvoetbal

In Amerika is voetbal ('soccer') traditioneel veel meer een vrouwensport dan een mannensport. Amerika heeft daarom nooit een echte hoofdrol gespeeld in het mondiale mannenvoetbal, maar de Verenigde Staten zijn daarentegen wel al heel lang buitengewoon succesvol in het damesvoetbal. In 1991 bij het eerste officiële WK vrouwenvoetbal pakte Amerika meteen de wereldtitel. Ook in 1999 en 2015 won Amerika het wereldkampioenschap. Verder staan er op de rijke erelijst van Team USA ook vier gouden Olympische medailles. De Verenigde Staten zegevierden op het Olympisch vrouwenvoetbaltoernooi meteen de eerste keer toen het Olympisch was (in 1996) en vervolgens pakten ze die titel ook in 2004, 2008 en 2012.

Finale Nederland-Verenigde Staten op 7 juli 2019: opstelling Nederland? Hoe laat is de aftrap?

Hoe laat?

Hoe laat was de aftrap van de finale tussen Nederland en Amerika? De aftrap was op de middag van zondag 7 juli 2019 om 17u00.

Opstellingen en wissels

Met welke opstellingen speelden Nederland en de Verenigde Staten? En welke wissels werden tijdens de wedstrijd doorgevoerd?

Opstelling Verenigde Staten (en wissels)

Naeher, O'Hara (Krieger/46), Dahlkemper, Sauerbrunn, Dunn, Mewis, Ertz, Lavelle, Heath (Lloyd/87), Morgan en Rapinoe (Press/79).

Opstelling Nederland (en wissels)

Van Veenendaal, Van Lunteren, Dekker (v.d. Sanden/73),v.d.Gragt, Bloodworth, v.d. Donk, Groenen, Miedema, Spitse, Martens (Roord/70) en Beerensteyn.

Uitslag Verenigde Staten-Nederland 2-0

Goals USA: Rapinoe (61/pen) en Lavelle (69)

Gele kaarten

  • Team USA: Dahlkemper
  • Nederland: Spitse en v.d. Gragt

Live op tv, de finale Nederland-Verenigde Staten op 7 juli 2019: welke zender? Hoe laat?

Op welke zender is Nederland-Verenigde Staten live te zien? NPO1

Door welke zender wordt de finale live op tv uitgezonden? De live tv-uitzending van de finale tussen Nederland en Verenigde Staten vindt plaats op de zender Nederland 1 (NPO1).

Hoe laat begint de live-uitzending van de finale tussen Nederland en Amerika?

Hoe laat begint de live tv-uitzending van deze finale tussen Nederland en Team USA? De live-uitzending van Nederland-Verenigde Staten begint op zondag 7 juli 2019 op de zender Nederland 1 om circa 16u00 met een voorbeschouwing (in het programma Studio France). Vervolgens is op die zender om 17u00 live de finale tussen de Leeuwinnen en Team USA te zien.

Nederland-Verenigde Staten live op overige zenders

Deze finale van het WK vrouwenvoetbal tussen de Oranje Leeuwinnen en Team USA is op zondag 7 juli 2019 ook live te zien op diverse andere zenders. Hoe laat begint de live tv-uitzending van deze wedstrijd bij andere omroepen? De live tv-uitzending van de Oranje vrouwen tegen Amerika begint bij het Duitse ARD om 16u45. De live tv-uitzending van de finale van de Nederlandse vrouwen tegen Team USA begint bij het Britse BBC One om 16u30. De live tv-uitzending van de finale tussen de Oranje Leeuwinnen en Amerika begint bij het Vlaamse Canvas (Sporza) om 16u30.

Livestream finale Nederland-Verenigde Staten op 7 juli 2019 (WK vrouwenvoetbal)

Livestream NPO

Deze wedstrijd van het WK vrouwenvoetbal 2019 wordt ook live online uitgezonden via een livestream. Met zo'n livestream kan men de wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Amerika op het internet bijvoorbeeld via een smartphone, tablet, laptop of een desktop computer live bekijken. De officiële livestream voor de kijkers in Nederland wordt geproduceerd door de NPO (Nederlandse publieke omroep). Dit is een gratis livestream van deze wedstrijd Nederland-Verenigde Staten op het WK vrouwenvoetbal. De gratis livestream van deze finale van het vrouwenvoetbalkampioenschap is onder meer te vinden op de website van de NOS (in de rubriek 'Sport'). Ook kan men deze wedstrijd van de Oranje vrouwen tegen Verenigde Staten van Amerika op dit WK voetbal live bekijken via de livestream op de NOS-app. De livestream van deze voetbalwedstrijd begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending van NOS Studio Sport. Dat houdt in dat de livestream van de finale begint om 17u00, maar daarvoor is er per stream al een voorbeschouwing live te bekijken op de wedstrijd Nederland-Verenigde Staten. Deze livestream van de finale van het WK vrouwenvoetbal is overigens wel geo-restricted. Dit houdt in dat men deze livestream van de wedstrijd van de Oranje dames tegen Team USA op de site en de app van de NOS alleen in Nederland mag bekijken. Voor kijkers vanuit andere landen is deze gratis livestream van de finale van de Oranje Leeuwinnen tegen de Verenigde Staten 'geo-blocked' (geblokkeerd). Er bestaan echter wel alternatieven waarmee men alsnog geheel legaal per livestream vanuit een ander EU-land naar de live tv-uitzending van de NOS van deze finale van het WK vrouwenvoetbal kan kijken. Over dergelijke alternatieven om geheel legaal per livestream naar deze finale tussen Nederland en de Verenigde Staten van Amerika te kunnen kijken, vindt u hieronder meer info.

Livestream Go App (te gebruiken in de hele EU)

Men kan de finale Nederland-Verenigde Staten in de gehele EU bekijken via een livestream op de Go App (online tv). Met die app kan men via livestream naar tv-zenders uit het Nederlandse standaardpakket kijken, waaronder NPO1. Deze streamingsdienst waarmee men per livestream tv kan kijken is een app van Ziggo. Dit is een geheel legaal alternatief waarmee men toch van buiten Nederland (althans binnen de EU) per livestream naar de finale kan kijken. Deze livestream-app is beschikbaar voor iedereen die digitale tv bij Ziggo heeft. Deze livestream mag men in de gehele EU bekijken. In tegenstelling tot de livestream van NPO, is deze stream dus niet alleen beperkt tot Nederland. Dit is dus erg handig voor Nederlanders die op vakantie zijn in een land in de Europese Unie en graag per livestream de Nederlandse live tv-uitzending van deze wedstrijd tussen de Oranje Leeuwinnen en willen bekijken. Men kan op die app overigens niet alleen per livestream de live-uitzending van de NOS (op NPO1) bekijken. Ook kan men ervoor kiezen om de livestream van de uitzending van de Canvas (Sporza) te bekijken. Eveneens is het mogelijk om de livestream van de live tv-uitzending van de ARD van de wedstrijd tussen de Oranje voetbalvrouwen en de Verenigde Staten te bekijken. Ook kan men op die app per livestream naar de live-uitzending van BBC One kijken van deze match op het WK vrouwenvoetbal tussen het Nederlandse team en Team USA. De zenders NPO1, Canvas, ARD en BBC One behoren alleen namelijk tot het standaard tv-zenderpakket van Ziggo en zijn dus ook automatisch per livestream op die app te bekijken. De app biedt niet alleen de mogelijkheid om een live tv-uitzending van deze match per livestream te bekijken. Ook biedt het de mogelijk om een week lang een live-uitzending per stream terug te kijken.

Livestream NLziet voor de wedstrijd tussen de Oranje Leeuwinnen en Team USA

Het is ook mogelijk om deze wedstrijd van de Nederlandse vrouwen tegen de dames uit de Verenigde Staten van Amerika te bekijken via een livestream op de NLziet-app. NPO1, waarop deze wedstrijd van het WK vrouwenvoetbal live wordt uitgezonden, behoort immers tot de zenders die men per livestream op die app kan bekijken. Om die livestream van de vrouwenvoetbalwedstrijd de finale Nederland-Verenigde Staten op deze app te kunnen bekijken op zondag 7 juli 2019, dient men echter wel een abonnement op die dienst te hebben.

Livestream InteractieveTv voor de finale tussen Oranje en de Verenigde Staten

Er bestaat eveneens de mogelijkheid om de finale Nederland-Verenigde Staten van dit WK vrouwenvoetbal te bekijken via een livestream van InteractieveTV, of op de iTV-app. Dit zijn diensten van de KPN, die deels vergelijkbaar zijn met de diensten die Ziggo aanbied op haar Go App. Met zo'n livestream van de KPN kan men dus ook live naar deze finale van het WK vrouwenvoetbal tussen Nederland en de Verenigde Staten kijken op NPO1. Die livestream van Nederland-Verenigde Staten is ook in de hele EU te bekijken. Met die app kan men dus als klant van KPN ook op vakantie per livestream naar de live tv-uitzending kijken van deze voetbalwedstrijd tussen het Nederlands team en Amerika. De livestream van InteractieveTv is vooral bedoeld voor het gebruik op een desktop computer of laptop. De livestream van de iTV-app is daarentegen juist meer bedoeld voor het bekijken van live tv op een smartphone of tablet.

Livestream finale WK vrouwenvoetbal: live via NPO Start

De finale van het WK vrouwenvoetbal tussen de Oranje vrouwen en Verenigde Staten kan men op de middag van zondag 7 juli ook per livestream bekijken bij NPO Start. Daarop kan men via een gratis livestream naar NPO1 (Nederland 1) kijken. Zo kan men dus ook via de livestream naar de finale van de Oranje Leeuwinnen tegen Verenigde Staten kijken. Zo'n livestream van de live tv-uitzending van de finale tussen Nederland en Verenigde Staten op dit WK vrouwenvoetbal is te vinden op hun site. Ook kan men die livestream van de wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen de Verenigde Staten vinden op de NPO Start-app. Die app is bedoeld voor kijkers die de livestream op een smartphone of tablet willen bekijken. De livestream van de finale Nederland-Verenigde Staten op de site is meer bedoeld voor kijkers op een desktop computer of laptop.

Er moet overigens wel worden aangetekend dat deze gratis livestream van NPO Start alleen in Nederland bekeken mag worden. Voor kijkers vanuit overige landen is de gratis livestream van NPO1 geblokkeerd ('geo-blocked'). Als zij legaal de Nederlandse live-uitzending van deze wedstrijd van de Oranje voetbalvrouwen tegen de Verenigde Staten per livestream willen bekijken, dan kunnen ze hiervoor wel diverse andere apps gebruiken. Klanten van Ziggo kunnen de wedstrijd dan per livestream kijken op de Ziggo Go App (in de heel EU). Klanten van KPN kunnen de wedstrijd per livestream bekijken via de app van iTV. (Net als met de stream van de GO App kan men ook met de livestream van iTV deze finale van het WK vrouwenvoetbal tussen Nederland en Verenigde Staten in de hele EU live bekijken.) Ook bestaat voor die klanten van KPN de mogelijkheid om op 7 juli live deze finale Nederland-Verenigde Staten via een livestream op de site van InteractieveTv te bekijken.

Livestream Sporza bij het WK vrouwenvoetbal 2019

De Vlaamse publieke omroep VRT (Sporza) verzorgt ook een livestream van deze finale van het WK vrouwenvoetbal 2019 tussen Nederland en Verenigde Staten. Dit is een gratis livestream van deze wedstrijd van de Oranje dames tegen Verenigde Staten. Deze livestream begint tegelijkertijd met hun live tv-uitzending. Deze livestream van de finale Nederland-Verenigde Staten op het WK damesvoetbal is echter alleen online te bekijken door kijkers uit België. Die livestream van de finale Nederland-Verenigde Staten op het WK voetbal voor vrouwen is namelijk 'geo-restricted', aangezien Sporza (VRT) alleen maar de live uitzendrechten heeft voor België. Voor kijkers vanuit andere landen is deze gratis Vlaamse livestream van de finale van het WK vrouwenvoetbal tussen Oranje en de Verenigde Staten geo-blocked (geblokkeerd). De livestream van Nederland-Verenigde Staten op het WK vrouwenvoetbal 2019 is voor kijkers uit Vlaanderen te op de wedstrijddag te vinden op de website van Sporza. Men vindt die livestream van deze finale tussen de Nederlandse voetbalvrouwen en de Verenigde Staten daar onder meer in de rubriek 'Nu Live'. Eveneens is de livestream van deze match van de Oranje voetbalvrouwen tegen Team USA te vinden via de rubriek 'Voetbal'. Men plaatst op de avond van de finale ook op de voorpagina van hun website een link naar deze gratis livestream van deze finale van het WK voetbal voor vrouwen, tussen het team van de Verenigde Staten en het Nederlandse vrouwenvoetbalteam. Ook is de gratis livestream van deze finale Nederland-Verenigde Staten van het WK vrouwenvoetbal te vinden op de Sporza App.

Lees verder

© 2015 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Finale WK vrouwenvoetbal 2019, live op tv en livestreamFinale WK vrouwenvoetbal 2019, live op tv en livestreamOp zondag 7 juli 2019 wordt de finale gespeeld van het WK vrouwenvoetbal. De WK-finale gaat tussen Nederland en de Veren…
Wedstrijden Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019Wedstrijden Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019Nederland doet in de zomer van 2019 mee aan het WK vrouwenvoetbal dat in Frankrijk wordt georganiseerd. De Oranje Leeuwi…
Finale WK basketbal 2019, live op tv en livestreamFinale WK basketbal 2019, live op tv en livestreamOp zondag 15 september 2019 wordt de finale gespeeld van het wereldkampioenschap basketbal. Deze finale vindt plaats in…
Damesvoetbal 2020: Rusland-Nederland, live tv en livestreamDamesvoetbal 2020: Rusland-Nederland, live tv en livestreamHet Nederlands vrouwenvoetbalteam speelt op vrijdag 18 september tegen Rusland. Dit is een kwalificatiewedstrijd voor he…

2014: het succesjaar van PEC Zwolle2014: het succesjaar van PEC Zwolle2014 is voor de Eredivisie voetbalclub PEC Zwolle zonder twijfel de boeken ingegaan als zijnde hun succesjaar! In de com…
Wereldelftal wordt wereldkampioen: Frankrijk 1998-2000In de loop der jaren zijn er heel wat voetbalteams die tot de verbeelding hebben gesproken. Het Franse team dat in 1998…
Bronnen en referenties
  • http://www.foxtv.nl/schema/2015-02-07
  • http://www.vrouwenvoetbalnederland.nl/vvned/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Italy_women%27s_national_football_team
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlands_vrouwenvoetbalelftal

Reageer op het artikel "WK 2019: Nederland-Verenigde Staten, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 12-08-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!