InfoNu.nl > Sport > Voetbal > WK voetbal vrouwen 2015: Wanneer speelt Oranje?

WK voetbal vrouwen 2015: Wanneer speelt Oranje?

WK voetbal vrouwen 2015: Wanneer speelt Oranje? Tijdens de zomer van 2015, wordt de zevende editie van het Wereldkampioenschap voetbal vrouwen gehouden in Canada. Ook het Nederlands vrouwenvoetbalelftal zal, onder leiding van bondscoach Roger Reijners van de partij zijn. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het WK vrouwenvoetbal dat Nederland zich voor dit toernooi weet te plaatsen. Alle wedstrijden van het Nederlands elftal zijn live op tv te volgen via de uitzendingen van de NOS. Door het grote tijdsverschil met Canada zullen de wedstrijden wat betreft de Nederlandse tijden in de nachtelijke uren plaatsvinden.

WK 2015 in Canada

Tijdens het WK 2015 in Canada zullen 24 nationale vrouwenelftallen strijden om de wereldtitel. Het is in 2015 voor het eerst dat er 24 landen deelnemen aan het WK. Tijdens het WK voetbal 2011 in Duitsland deden er nog 16 landen mee. De 24 deelnemende landen zijn in zes poules ingedeeld. De wedstrijden die behoren tot de groepsfase van het WK, zullen plaatsvinden tussen 6 juni 2015 en 17 juni 2015. De groepswedstrijden zullen worden gespeeld in zes verschillende speelsteden namelijk:
 • Vancouver,
 • Edmonton,
 • Winnipeg,
 • Ottawa,
 • Montréal,
 • Halifax,
 • Moncton.

Poule-indeling Nederlands vrouwenelftal

Tijdens de loting op 6 december 2014 in het Canadian Museum of Nature in Ottawa, werd bekend dat het Nederlands vrouwenelftal is ingedeeld in Poule A, waardoor het automatisch gastland Canada treft. De Nederlandse vrouwen lijken op voorhand te zijn ingedeeld in een lastige groep, maar bondscoach Reijners leek na afloop van de loting toch tevreden. Direct na de loting verklaarde hij tegen de aanwezige pers ,,Het is een lastige, maar mooie poule. En spelen tegen thuisland Canada betekent hoogstwaarschijnlijk een vol stadion, dat is toch geweldig!" Ook Mandy van den Berg, de aanvoerdster van het Nederlands vrouwenelftal was tevreden ondanks de sterke poule. ,,Mooie tegenstanders! En wat een geweldige wedstrijden gaan we spelen. Het treffen met de beste ploegen van de wereld zorgt ervoor dat we ons als team op het allerhoogste podium kunnen laten zien."

De totale Poule A bestaat uit:

 • Canada
 • China
 • Nieuw-Zeeland
 • Nederland

Speelschema Nederlands vrouwenelftal

Doordat Nederland is ingedeeld in poule A zal het gelijk op de openingsdag van het WK 2015 al in actie komen. De opening van het WK vrouwenvoetbal in Canada vindt plaats op 6 juni 2015.

Wedstrijden poulefase Nederland

DatumWedstrijdLocatie
6 juni 2015Nieuw-Zeeland - NederlandCommonwealth stadion in Edmonton.
11 juni 2015China - NederlandCommonwealth stadion in Edmonton.
15 juni 2015Canada - Nederland Olympic Stadium

Achtste finales

De nummers één en twee en de vier beste nummers drie van de poules gaan door naar de achtste finales. Mochten de Oranje vrouwen de achtste finale weten bereiken, dan zullen zij afhankelijk van de positie in de poule spelen tussen 20 juni en 23 juni 2015.

Kwartfinale, halve finale, finale

Wanneer het Nederlands vrouwenelftal uitmuntend speelt zou het wellicht een fantastische prestatie kunnen neerzetten en de kwartfinale van het WK 2015 kunnen bereiken. De kwartfinales staan gepland voor 26 en 27 juni 2015. Vervolgens worden de halve finales van het WK gespeeld op 30 juni en 1 juli en wordt de finale van het WK vrouwenvoetbal 2015 gespeeld op 5 juli 2015.

Lees verder

© 2015 - 2017 Tekstschrijvert, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
WK vrouwenvoetbal 2015: Oefeninterland Nederland - ThailandWK vrouwenvoetbal 2015: Oefeninterland Nederland - ThailandIn aanloop naar het WK 2015 in Canada, speelt het Nederlands vrouwenvoetbalelftal op zaterdag 7 februari 2015 een oefeni…
Oranje artikelenOranje artikelen zijn in tijden van het EK en WK erg populair. Oranje artikelen worden enorm veel verkocht in deze tijde…
Wedstrijden Oranje - EK 2012 (Groepsfase)In 2012 wordt het Europees kampioenschap voetbal gehouden in Polen en Oekraïne. Wie zijn de tegenstanders van het Nederl…
Oefenwedstrijden van Oranje voor het EK 2012In de aanloop naar het Europees Kampioenschap voetbal in Polen en Oekraïne, zal het Nederlands elftal in het voorjaar va…
WK 2014: overzicht tv-programma's en tijdenWK 2014: overzicht tv-programma's en tijdenIn de aanloop naar en tijdens het wereldkampioenschap voetbal 2014 in Brazilië zijn er veel programma's op de televisie.…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Jarmoluk, Pixabay
 • http://www.onsoranje.nl/nieuws/artikel/19228/oranje-canada-china-en-nieuw-zeeland

Reageer op het artikel "WK voetbal vrouwen 2015: Wanneer speelt Oranje?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Tekstschrijvert
Gepubliceerd: 22-03-2015
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Special: WK vrouwenvoetbal 2015
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!