InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Voetbal 2019: Astana-AZ, live op tv en livestream

Voetbal 2019: Astana-AZ, live op tv en livestream

Voetbal 2019: Astana-AZ, live op tv en livestream Op donderdag 7 november 2019 speelt de Nederlandse club AZ tegen de club Astana FK uit Kazachstan. Dit is een wedstrijd in de UEFA Europa League. Het duel van AZ tegen Astana FK wordt live uitgezonden op tv. Ook wordt het online via een livestream uitgezonden. Hoe laat is de aftrap? Op welke zender is de live tv-uitzending van Astana-AZ te zien? Waar vindt men een livestream van het duel tussen het Nederlandse AZ en het Kazachstaanse Astana FK? Hoe hebben de clubs AZ en Astana FK in de loop der jaren gepresteerd?

AZ

De clubnaam AZ is een afkorting van: Alkmaar Zaanstreek-combinatie. Deze voetbalvereniging ontstond op 10 mei 1967 door een fusie tussen de clubs Alkmaar '54 en FC Zaanstreek. AZ heeft twee grote glorieperiodes beleefd. De eerste glorietijd begon midden jaren zeventig en duurde tot begin jaren tachtig. Een hoogtepunt in die periode was het behalen van de landstitel in 1981. Deze eerste glorietijd was te danken aan de gebroeders Molenaar. Dit waren twee rijke ondernemers uit de Zaanstreek, die de club sponsorden met hun bedrijven. Hun bekendste bedrijf (en jarenlang hoofdsponsor) was Wastora. Toen de bedrijven van de familie Molenaar zich terugtrokken uit AZ, kwam er een einde aan die succesperiode.

DSB

Eind jaren negentig begon de tweede glorietijd van AZ. Ditmaal was het succes voor een groot deel te danken aan de zakenman Dirk Scheringa die veel geld van zijn bedrijven in de club stak. Tot die bedrijven behoorden DSB Bank en Frisia Financieringen. Ook in deze tweede glorietijd werd er door de club een landstitel behaalde: in 2009 werd AZ landskampioen. Kort daarna kwam het zakenimperium van Dirk Scheringa in grote problemen. Als gevolg daarvan verloor AZ de DSB Bank als hoofdsponsor. Opvallend genoeg is AZ daarna echter veel minder ver teruggevallen dan na de eerste glorieperiode het geval was. Ook na het vertrek van Dirk Scheringa en hoofdsponsor DSB is AZ een toonaangevende club gebleven in de Nederlandse eredivisie.

Cupfighter

AZ staat traditioneel bekend als een sterke 'cupfighter'. Op de ranglijst van clubs die het vaakst de KNVB beker hebben gewonnen, staat AZ vierde. Op de eerste drie plekken van die ranglijst staan vanzelfsprekend de traditionele topclubs. AFC Ajax won 18 keer de KNVB beker, Feyenoord won hem 12 keer en PSV won de beker 9 keer. AZ won de KNVB beker vier keer: in 1978, 1981, 1982 en 2013. De club uit Alkmaar deelt de vierde plek in deze ranglijst met de Haagse voetbalclub Quick, die eveneens vier keer de beker won. Het Haagse Quick won de beker in 1909, 1910, 1911 en 1916. AZ was ook drie keer de verliezende finalist bij de KNVB beker: in 2007, 2017 en 2018.

Astana FK

Deze club ontstond in 2009. Het is eigenlijk een voortzetting van de club Megasport FK uit Alma Ata. In 2009 zat men namelijk in Astana, de hoofdstad van Kazachstan, met een probleem. Men was in die stad een groot, hypermodern en prestigieus stadion aan het bouwen, de Astana Arena. De club die daar oorspronkelijk in zou gaan spelen, ging echter failliet nog voordat ze een wedstrijd in dat stadion hadden gespeeld. Daarom werd aan de club Megasport FK uit Alma Ata gevraagd of zij naar Astana wilden verhuizen en in dat nieuwe stadion wilden gaan spelen. De clubnaam werd hiervoor veranderd van 'Megasport FK' in 'Lokomotiv FK Astana'. Later werd die clubnaam veranderd in 'Astana FK'.

In maart 2019 werd de naam van de hoofdstad van Kazachstan overigens veranderd van 'Astana' in 'Nur Sultan'. Zowel het stadion als de voetbalclub behielden echter respectievelijk de naam de Astana Arena en Astana FK. Hoe ziet anno 2019 de erelijst van Astana FK eruit? De club won vijf keer het landskampioenschap van Kazachstan. Drie keer won Astana FK de Beker van Kazachstan.

Wedstrijdinfo Astana-AZ op 7 november 2019: Hoe laat? Opstelling AZ?

Hoe laat?

Hoe laat begon deze wedstrijd van de club uit Alkmaar? De aftrap was op 7 november al om 16u50 (Nederlandse tijd). De scheidsrechter was Mads-Kristoffer Kristoffersen uit Denemarken.

Uitslag Astana-AZ: 0-5

Goals AZ: Boadu (29 en 77), Midtsjö (52), Idrissi (57) en Hatzidiakos (76)

Gele kaarten:

 • Astana: Postnikov en Pertsoech
 • AZ: De Wit

Opstelling Astana (en wissels)

Eric, Rukavina, Postnikov, Logvinenko, Sjomko, Tomasov, Pertsoech, Majewski, Beisebekov (Moezjikov/74), Chizjnitsjenko en Rotariu (Moertazajev/71).

Opstelling AZ (en wissels)

Bizot, Svensson (Sugawara/60), Hatzidiakos, Wuytens, Wijndal, Midtsjö (Clasie/66), De Wit, Koopmeiners, Stengs (Aboukhlal/77), Boadu en Idrissi.

Astana-AZ op 7 november live op tv in Nederland: Welke zender? Hoe laat?

Welke zender? Wel live op FOX Sports 1, niet op RTL7

De uitzendrechten van de Europa League (live tv en livestream) zijn in Nederland in handen van FOX Sports en RTL Nederland. Dit duel van AZ tegen Astana is live op tv te zien bij FOX Sports. Zij zenden het uit op hun zender FOX Sports 1. RTL7 heeft ervoor gekozen om dit duel niet live op tv of per livestream uit te zenden (wel zenden zij laat op de avond van 24 oktober een samenvatting uit). De zender FOX Sports 1 zit sinds de zomer van 2019 bij de abonnees van Interactieve Tv van KPN als 'gratis bonuszender' in het basispakket (op digitaal kanaal 14). Zij kunnen dus 'gratis' naar de wedstrijd tussen de club uit Alkmaar en Astana FK kijken. Bij RTL7 kan men daarentegen op die avond live kijken naar Feyenoord-Young Boys en naar LASK Linz-PSV.

Hoe laat?

Hoe laat begint de live tv-uitzending van dit Europese duel van de club uit Alkmaar tegen Astana FK? De live tv-uitzending begin om 16u45 op FOX Sports 1. (Daarvoor is er op die zender al vanaf circa 16u30 een voorbeschouwing te zien op deze Europacup-avond).

Voetbal live op tv

Welke voetbalwedstrijden kan men in dit najaar live op tv of online via een livestream bekijken? Op zondag 10 november staan er weer heel wat interessante duels op het programma in de eredivisie. Zo kan men op die middag live op tv en per livestream kijken naar Willem II-PSV. Ook kan men op die zondag live op tv of via een livestream genieten van Ajax-FC Utrecht. Die twee hiervoor genoemde duels zijn zowel bij FOX Sports als bij Play Sports live op tv en via de livestream te zien. In de namiddag van die zondag kan men live op tv en per livestream kijken naar Feyenoord-RKC Waalwijk. Die wedstrijd is live op televisie en via een livestream te zien door abonnees van FOX Sports, maar ook voor abonnees van interactieve tv bij KPN (op hun digitale kanaal 14).

Op 8 november speelt het Nederlands vrouwenteam een interland: Turkije-Nederland (EK-kwalificatie). Die wedstrijd is live op tv en via een gratis livestream te zien bij Talpa Broadcasting (op Veronica en Kijk). Op 16 november speel het Nederlands herenteam onder leiding van Koeman een interland: Noord-Ierland - Nederland (EK-kwalificatie). Die wedstrijd is live op tv en via een gratis livestream te zien bij de NPO.

Livestream Astana-AZ op 7 november 2019

Livestream FOX Sports

De officiële livestream van dit duel voor Nederland wordt verzorgd door FOX Sports. Met zo'n livestream kan men dit Europese duel dus op een smartphone of computer bekijken. Hun livestream bevindt zich op de avond van 7 november op de FOX Sports GO App. Deze livestream van het duel tussen de club uit Alkmaar en Astana FK begint op hetzelfde moment als hun live tv-uitzending. Dit houdt in dat de livestream van deze UEFA Europa League-wedstrijd om 16u45 begint. De livestream is op die app te vinden op kanaal 1. Men dient wel een abonnement op die dienst te hebben om deze livestream te kunnen bekijken. Het is niet mogelijk bij FOX Sports om een dagkaart voor een livestream te kopen. Ook is het niet mogelijk om een livestream via PPV (Pay Per View) te verkrijgen. FOX Sports Go App is erg populair bij Nederlandse voetbalfans. Met die app kan men per livestream alle wedstrijden uit de eredivisie bekijken. Ook veel wedstrijden uit het bekertoernooi zijn hierop per livestream te zien. De Europese wedstrijden van PSV en Feyenoord zijn eveneens per livestream op die app te bekijken.

Livestream Astana-AZ via Play Sports? Neen

Is de wedstrijd Astana-AZ ook via een livestream te zien bij Play Sports? Neen, in tegenstelling tot diverse andere Europese wedstrijden van AZ en andere Nederlandse clubs, wordt dit duel door hen niet per livestream uitgezonden. Op die avond kan men wel bij Play Sports per livestream naar diverse andere Europa League-wedstrijden kijken, waaronder Manchester-Partizan. Men dient een abonnement te hebben op de Play Sports Go App om een livestream te kunnen bekijken op die app. Telenet Play Sports is een Vlaamse sportomroep die via de livestream en op tv veel voetbal, veldrijden, hockey en formule 1 live uitzendt. Bij diverse veldritten hebben zij zelfs de exclusieve rechten voor een uitzending per livestream. Elke livestream van hen is door hun klanten in de gehele EU te bekijken. Wie geen vast abonnement op de Play Sports Go app wil, heeft de mogelijkheid om een dagpas te kopen, waarmee men een etmaal lang elke livestream van hen kan bekijken.

Livestream Astana-AZ via Go App?

Is de wedstrijd van de club uit Alkmaar tegen Astana FK ook via een livestream op de Go Ap (online tv) te bekijken? Met deze dienst kunnen klanten van Ziggo in de heel EU online (via een livestream) naar tv kijken. Het is echter alleen mogelijk om dit duel hierop per livestream te bekijken indien men een aanvullend abonnement heeft op FOX Sports. Op die app ken men namelijk per livestream dezelfde tv-zenders bekijken als thuis op tv. Indien men dus thuis niet de zenders van FOX Sports kan ontvangen, dan kan men die dus ook niet online middels een livestream via die app ontvangen. Behalve in de EU, kan men elke livestream op die app overigens ook in diverse andere landen bekijken, waaronder Martinique, Noorwegen en IJsland.

iTV livestream? (KPN)

Is het voor klanten van KPN mogelijk om dit Europese duel van de club uit Alkmaar tegen Astana FK op het internet te bekijken met een livestream op de iTV-app? Voor mensen die een abonnement hebben op interactieve tv bij KPN is op die app zeker deze wedstrijd per livestream te bekijken. Klanten met zo'n abonnement kunnen namelijk op die app per livestream naar alle zender kijken die men ook op tv kan ontvangen. (Zij hoeven hiervoor niets bij te betalen, dit is een automatische service die KPN is begonnen, zodat het voor die klanten in de praktijk een soort 'gratis livestream' is.) Zo kan men dus ook via zo'n 'gratis' livestream naar de zender FOX Sports 1, waarop de wedstrijd van de Nederlandse club tegen Astana FK live wordt uitgezonden. Elke livestream op de iTV-app kan men in alle landen van de Europese Unie bekijken.

Interactieve tv livestream? (KPN)

De hierboven genoemde app (iTV) is bedoeld om per livestream op een smartphone te kijken. Ook is die app geschikt om op een tablet tv te kijken via een livestream. Wanneer men als klant van KPN op een desktop computer (of laptop) via een livestream de live-uitzending van deze wedstrijd van de Nederlandse club tegen Astana FK wil bekijken, dan kan men daarentegen de site van Interactieve Tv bekijken. Hierop kan men als klant van KPN inloggen en heeft men in de praktijk dezelfde opties als men op een smartphone heeft bij de iTV-app. Ook via site kan men dus als klant van KPN per livestream in heel de EU deze Europese wedstrijd bekijken van de club uit Alkmaar tegen Astana.

Livestream NLziet? Neen

Is het voetbalduel van de club uit Alkmaar tegen Astana op 7 november ook via een livestream op de NLziet-app te bekijken? Neen, er is geen livestream van dit duel op die app te vinden. De tv-zenders die men per livestream op die app kan bekijken zenden deze wedstrijd in de voorronde van de Europa League namelijk niet uit. Via die app kan men per livestream wel naar de live-uitzending van het duel van Feyenoord op RTL7 bekijken. Ook kan men op die app per livestream naar de live-uitzending van PSV bekijken. De zenders van RTL zijn namelijk wel per livestream op die app te bekijken. De zenders van FOX Sports zijn daarentegen niet per livestream op die app te bekijken.

Voorgaande poulewedstrijden AZ

Eerste poulewedstrijd: op 19 september tegen Partizan Belgrado

Op 19 september speelde AZ zijn eerste poulewedstrijd. De tegenstander was AZ. De scheidsrechter was Guida (Italië). De wedstrijd was live op tv en per livestream te zien bij FOX Sports. (In tegenstelling tot de Europese duels van Feyenoord en PSV was deze wedstrijd niet bij Play Sports op tv of per livestream te zien). AZ speelde met 2-2 gelijk.

Uitslag Partizan Belgrado-AZ: 2-2

 • Goals Partizan Belgrado: B. Natcho (42/penalty en 61)
 • Goals AZ: Stengs (12) en Boadu (66)

Kaarten:

 • Gele kaart Partizan: Zdjelar
 • Gele kaart AZ: Midtsjö
 • Rode kaart AZ: Svensson (27)

Opstelling Partizan Belgrado (en wissels)

Stojkovic, Miletic, Ostojic, S. Pavlovic, Urosevic, B. Natcho, Scekic (Soumah/79), Zdjelar, Z.Tosic (Markovic/63), Asano en Sadiq (Gigic/88).

Opstelling AZ (en wissels)

Bizot, Svensson, Vlaar, Wuytens (Hatzidiakos/55), Wijndal, Midtsjö, De Wit, Koopmeiners, Stengs (Clasie/84), Boadu en Idrissi (Sugawara/31).

Tweede poulewedstrijd: op 3 oktober 2019 tegen Manchester United

Op donderdag 3 oktober 2019 speelde de club uit Alkmaar zijn tweede poulewedstrijd. De tegenstander was Manchester United. Dit duel eindigde in een 0-0 gelijkspel. De scheidsrechter was Mazeika (Litouwen). Eén speler kreeg in dit duel een gele kaart: Dalot van Manchester United. De wedstrijd werd in het stadion van ADO Den Haag gespeeld. Er waren 13.863 toeschouwers. In Nederland was dit Europese duel live op televisie en per livestream te zien bij FOX Sports. In België werd het live op televisie en per livestream uitgezonden door Play Sports.

Opstelling AZ (en wissels)

Bizot, Sugawara, Vlaar, Wuytens, Wijndal, Midtsjö, De Wit (Hatzidiakos/87), Koopmeiners, Stengs, Boadu en Idrissi.

Opstelling Manchester United (en wissels)

De Gea, Dalot, Lindelöf, Rojo, Williams, Gomes, Matic, Fred, Mata (McTominay/83), Greenwood (Lingard/76) en James (Rashford/63).

Derde poulewedstrijd: thuiswedstrijd tegen Astana FK op 24 oktober 2019

De wedstrijd van de club uit Alkmaar tegen Astana FK begon om 18u55. De scheidsrechter was Enea Jorgji uit Albanië. De Nederlandse club won deze thuiswedstrijd met 6-0. Er waren 8123 toeschouwers. Dit duel was live op televisie en per livestream te zien bij FOX Sports. RTL7 zond deze wedstrijd niet live uit op televisie of per livestream. Ook het Vlaamse Play Sports, dat het voorgaande duel van de Noord-Hollandse club wel uitzond, had geen live tv-uitzending of livestream bij dit duel.

Uitslag AZ-Astana: 6-0

Goals AZ: Koopmeiners (39/penalty, 83/penalty), Boadu (43), Stengs (77), Sugawara (85) en Idrissi (92).

Gele kaarten:

 • AZ: geen
 • Astana: Sjomko, Majewski, Postnikov en Pertoesch.

Opstelling AZ (en wissels)

Bizot, Svensson, Vlaar (Hatzidiakos/69), Wuytens (Clasie/80), Wijndal, Midtsjo, De Wit (Sugawara/71), Koopmeiners, Stengs, Boadu en Idrissi.

Opstelling Astana (en wissels)

Eric (Mokin/26), Bejsebekov (Rukavina/43), Logvinenko (Postnikov/68), Simunovic, Sjomko, Pertsoech, Majewski, Moezjikov, Rotariu, Janga en Zjalmoekan.

Voorgaande Europese wedstrijden: laatste voorronde voor de Europa League

Eerste wedstrijd: AZ-Royal Antwerp FC (22 augustus)

Op donderdag 22 augustus 2019 speelde de Alkmaarse club zijn eerste wedstrijd tegen Royal Antwerp FC. Vanwege de instorting van het dak van het AZ-stadion, werd deze wedstrijd gespeeld in Enschede, in het stadion van FC Twente. De scheidsrechter was Jovanovic (Servië). Er waren 4.014 toeschouwers. Dit duel werd in Nederland niet live op tv uitgezonden, maar wel via een gratis livestream van het mediaplatform Kijk. In België werd dit duel live op tv en per livestream uitgezonden door de zender Q2. Online kon men dit duel in België ook bekijken via een livestream van de krant Het Laatste Nieuws (HLN).

Uitslag AZ-Royal Antwerp FC: 1-1

 • Goal AZ: Boadu (82)
 • Goal Royal Antwerp FC: Batubinsika (39)

Gele en rode kaarten

 • Gele kaarten AZ: Koopmeiners, Stengs, Vlaar en Idrissi.
 • Gele kaarten Antwerp: Mbokani, Bolat en Lamkel Ze
 • Rode kaart Antwerp: Buta (73/2xg)

Opstelling AZ (en wissels):

Bizot, Svensson (Johnsen/76), Hatzidiakos (Sugawara/68), Vlaar, Wijndal, Midtsjo, Koopmeiners, Ouwejan (Gudmundsson/60), Stengs, Boadu en Idrissi.

Opstelling Royal Antwerp FC (en wissels):

Bolat, Buta, Batubinsika, De Laet, Juklerod, Rodrigues (Hairemans/66), Haroun, Refaelov (Arslanagic/75), Hongla, Lamkel Ze (De Sart/94) en Mbokani.

Tweede wedstrijd: Antwerp FC-AZ op 29 augustus

Op 29 augustus vond de tweede wedstrijd tussen de club uit Alkmaar en Royal Antwerp plaats. De wedstrijd werd niet in Antwerpen gespeeld, maar in Brussel. Daar vindt het plaats in het Koning Boudewijnstadion (dit stadion stond in het verleden onder meer bekend als het Heizelstadion en het Jubelstadion). De scheidsrechter was Sidiropoulos. In de reguliere speeltijd eindigde het duel in 1-1. AZ won in de verlenging met 1-4 en plaatste zich zo voor de poulefase van de Europa League. Dit duel was in Nederland via een gratis livestream te zien bij Kijk. In België werd het live op televisie uitgezonden door Canvas en was er een gratis livestream beschikbaar bij Sporza. Die gratis livestream was echter wel geo-restricted. Buiten België mocht men die livestream van Sporza niet bekijken.

Uitslag Antwerp-AZ: 1-4

 • Goal Antwerp: Lamkel Ze (73)
 • Goals AZ: Stengs (90), Druijf (96), Koopmeiners (102/penalty) en Gydmundsson (113)

Kaarten

 • Geel Antwerp: Rodrigues, Seck, Bolat, Haroun en Batubinsika.
 • Rood Antwerp: Mbokani (35/2xg) en Lamkel Ze (74/2xg)
 • Geel AZ: Bizot, Boadu, Idrissi, Koopmeiners, Wijndal en Stengs.

Opstelling Antwerp (en wissels)

Bolat, De Laet (Quirynen/104), Seck, Batubinsika, Juklerod, Rodrigues (Hongla/71),Haroun, Refaelov (Arslanagic/80), De Sart (Baby/100), Lamkel Ze en Mbokani.

Opstelling AZ (en wissels)

Bizot, Svensson (Druijf/67), Vlaar, Wuytens (Sugawara/53), Wijndal, Midtsjo, Koopmeiners, Ouwejan (Gudmundsson/46), Stengs, Boadu (Clasie/111) en Idrissi.

Voorgaande wedstrijden: voorrondewedstrijden van AZ in de Europa League

Voor AZ begon de Europa League 2019-2020 in de tweede voorronde. Daarin speelde de club uit Alkmaar tegen het Zweedse BK Häcken. Hieronder vindt u de statistieken van deze twee voorrondewedstrijden.

Eerste wedstrijd: AZ-BK Häcken op 25 juli 2019

De eerste wedstrijd van AZ in de voorronde van de Europa League vond plaats op 25 juli 2019. De aftrap van deze wedstrijd was om 20u30. Wie is de scheidsrechter? Dat is Boiko uit Oekraïne. De wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel. Hoe zag bij deze match de opstelling van AZ eruit? Hieronder vindt u de statistieken van deze match (opstellingen, wissels en gele kaarten). Deze wedstrijd was live op tv en via een gratis livestream te zien bij Veronica. Eveneens was die livestream te vinden op de app van Veronica Inside. Ook was die livestream te vinden op het mediaplatform Kijk.

Gele kaarten

 • AZ: Wijndal
 • BK Häcken: Ekpolo en Yasin

Opstelling AZ (en wissels)

Bizot, Svensson, Vlaar, Wuytens, (Sugawara/59), Wijndal, Midtsjo (Hatzidiakos/77), Til, Koopmeiners, Stengs, Boadu en Gudmundsson (Idrissi/58).

Opstelling BK Häcken (en wissels):

Abrahamsson, Ekpolo (Andersson/87), Toivio, Lindgren, Sverrisson, Friberg, Lundberg, Berggren, Irandust (J.Ojala/70), Paulinho (Faltsetas/77) en Yasin.

Tweede wedstrijd: BK Häcken-AZ op 1 augustus 2019

De tweede wedstrijd van AZ in de voorronde van de UEFA Europa League werd gespeeld op 1 augustus 2019. De aftrap was op die donderdagavond om 18u30. Deze wedstrijd was ook live op tv en via een gratis livestream te zien bij Veronica Tv. Ook was die livestream te vinden op het mediaplatform Kijk.

Uitslag BK Häcken-AZ: 0-3

 • Goals BK Häcken: geen
 • Goals AZ: Boadu (42), Stengs (56) en Idrissi (67)

Gele kaarten

 • BK Häcken: Lindgren
 • AZ: Wuytens en Stengs

Opstelling BK Häcken (en wissels)

Abrahamsson, Ekpolo (Andersson/75), Toivio, Lindgren, Sverrisson, Friberg (Berggren/85), Irandust, Faltsetas, Yasin, Kizito en Paulinho (Youssef/65).

Opstelling AZ (en wissels)

Bizot, Hatzidiakos, Vlaar, Wuytens, Wijndal, Midtsjo, Til (Clasie/72), Koopmeiners, Stengs, Boadu (Druijf/80) en Idrissi (Ouwejan/68).

Europa League, 3e kwalificatieronde van AZ tegen FK Marioepol

Eerste wedstrijd: FK Marioepol-AZ (8 augustus)

Op 8 augustus 2019 speelde AZ zijn eerste wedstrijd tegen FK Marioepol. Die uitwedstrijd van AZ eindigde in een 0-0 gelijkspel. De scheidsrechter was Tykgaard uit Denemarken. Er waren 4.426 toeschouwers. Die eerste wedstrijd was niet live op tv te zien, maar werd wel online uitgezonden via een gratis livestream.

Gele kaarten:

 • FK Marioepol: Tsjech en Polegenko
 • AZ: Svensson en Boadu

Opstelling FK Marioepol (en wissels)

Choedzjamov, Polegenko, Tsjobotenko, Bykov, Gorboenov (Dawa/76), Tsjoerko, Tsjech (Tankovskij/63), Mysjnov, Fedortsjoek, Vakoela en Tisjtsjenko (Kyrjoegantsev/86).

Opstelling AZ (en wissels)

Bizot, Svensson (Sugawara/80), Vlaar, Wuytens (Clasie/73), Wijndal, Midtsjö (Gudmundsson/87), Koopmeiners, Ouwejan, Stengs, Boadu en Idrissi.

Tweede wedstrijd: AZ-Marioepol

Op 15 augustus speelde de club uit Alkmaar zijn tweede wedstrijd tegen FK Marioepol. De Nederlandse club won ruim (4-0) en plaatste zich zo voor de volgende ronde. De scheidsrechter was Frankowski (Polen). Er waren 8000 toeschouwers in het stadion van ADO Den Haag. Dit duel was live op tv te zien bij SBS9. Ook kan men het via een gratis livestream volgen bij Kijk. De gratis livestream was eveneens te vinden via de app van Veronica Inside.

Uitslag AZ-Marioepol: 4-0

Goals: Stengs (20), Ouwejan (44), Wuytens (62) en Javorskji (90/ed)

Gele kaarten:

 • AZ: Idrissi, Svensson en Midtsjö
 • FK Marioepol: Mysjnov

Opstelling AZ (en wissels)

Bizot, Svensson, Vlaar (Hatzidiakos/80), Wuytens (Clasie/75), Wijndal, Midtsjö, Koopmeiners, Ouwejan, Stengs, Boadu (Druijf/69) en Idrissi.

Opstelling FK Marioepol (en wissels)

Choedzjamov, Polegenko, Tsjobotenko, Javorskji, Bykov (Korniienko/46), Tsjoerko (Topalov/69), Tankovskij, Mysjnov (Kasjtsjoek/83), Fedortsjoek, Kyrjoegantsev en Vakoela.

Lees verder

© 2015 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2019: Ajax-FC Utrecht, live op tv en livestreamVoetbal 2019: Ajax-FC Utrecht, live op tv en livestreamOp zondag 10 november 2019 spelen AFC Ajax en FC Utrecht tegen elkaar in de Nederlandse eredivisie. Deze competitiewedst…
Voetbal 2019: Ajax-Heracles Almelo, live op tv en livestreamVoetbal 2019: Ajax-Heracles Almelo, live op tv en livestreamOp zaterdag 23 november 2019 voetbalt Ajax tegen Heracles Almelo. Dit is een competitiewedstrijd in de Nederlandse eredi…
Schaatsen live op tv en livestream, de kalender 2019-2020Schaatsen live op tv en livestream, de kalender 2019-2020Schaatsen is de populairste wintersport in Nederland. Daarom wordt er in het seizoen 2019-2020 weer veel schaatsen live…
Finale Nations League 2019, live op tv en livestreamFinale Nations League 2019, live op tv en livestreamIn juni 2019 wordt het eindtoernooi gespeeld van de UEFA Nations League 2019. Hieraan doen vier teams mee. De eerste hal…
Voetbal 2019: Engeland-Zwitserland, live op tv en livestreamVoetbal 2019: Engeland-Zwitserland, live op tv en livestreamOp zondag 9 juni 2019 speelt Engeland tegen Zwitserland in de troostfinale van de UEFA Nations League 2019. De troostfin…
Bronnen en referenties
 • http://www.foxtv.nl/knvb-samenvattingen
 • http://www.knvb.nl
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/FC_Twente
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/PEC_Zwolle_in_het_bekertoernooi

Reageer op het artikel "Voetbal 2019: Astana-AZ, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 07-11-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!