Voetbal 2020: AZ-Napoli, live op tv en livestream

Voetbal 2020: AZ-Napoli, live op tv en livestream Op donderdag 3 december 2020 speelt AZ in de groepsfase van de UEFA Europa League tegen Napoli. Deze wedstrijd vindt plaats in Alkmaar. Het duel AZ-Napoli wordt live op tv uitgezonden. Ook is de wedstrijd tussen het Italiaanse Napoli en het Nederlandse AZ op het internet via een livestream te bekijken.

AZ

De clubnaam AZ is een afkorting van: Alkmaar Zaanstreek-combinatie. Deze voetbalvereniging ontstond op 10 mei 1967 door een fusie tussen de clubs Alkmaar '54 en FC Zaanstreek. AZ heeft twee grote glorieperiodes beleefd. De eerste glorietijd begon midden jaren zeventig en duurde tot begin jaren tachtig. Een hoogtepunt in die periode was het behalen van de landstitel in 1981. Deze eerste glorietijd was te danken aan de gebroeders Molenaar. Dit waren twee rijke ondernemers uit de Zaanstreek, die de club sponsorden met hun bedrijven. Hun bekendste bedrijf (en jarenlang hoofdsponsor) was Wastora. Toen de bedrijven van de familie Molenaar zich terugtrokken uit AZ, kwam er een einde aan die succesperiode.

DSB

Eind jaren negentig begon de tweede glorietijd van AZ. Ditmaal was het succes voor een groot deel te danken aan de zakenman Dirk Scheringa die veel geld van zijn bedrijven in AZ stak. Tot die bedrijven behoorden DSB Bank en Frisia Financieringen. Ook in deze tweede glorietijd werd er door de club een landstitel behaalde: in 2009 werd AZ landskampioen. Kort daarna kwam het zakenimperium van Dirk Scheringa in grote problemen. Als gevolg daarvan verloor AZ de DSB Bank als hoofdsponsor. Opvallend genoeg is AZ daarna echter veel minder ver teruggevallen dan na de eerste glorieperiode het geval was. Ook na het vertrek van Dirk Scheringa en hoofdsponsor DSB is AZ een toonaangevende club gebleven in de Nederlandse eredivisie.

Cupfighter

AZ staat traditioneel bekend als een sterke 'cupfighter'. Op de ranglijst van clubs die het vaakst de KNVB beker hebben gewonnen, staat AZ vierde. Op de eerste drie plekken van die ranglijst staan vanzelfsprekend de traditionele topclubs. AFC Ajax won 18 keer de KNVB beker, Feyenoord won hem 12 keer en PSV won de beker 9 keer. AZ won de KNVB beker vier keer: in 1978, 1981, 1982 en 2013. De club uit Alkmaar deelt de vierde plek in deze ranglijst met de Haagse voetbalclub Quick, die eveneens vier keer de beker won. Het Haagse Quick won de beker in 1909, 1910, 1911 en 1916. AZ was ook drie keer de verliezende finalist bij de KNVB beker: in 2007, 2017 en 2018.

Napoli

Deze voetbalclub ontstond in 1922 in Napels, als gevolg van een fusie tussen twee sportverenigingen uit die plaats. Sinds 1926 draagt deze sportclub de naam Napoli. De beroemdste speler uit de historie van Napoli is natuurlijk Diego Maradona. Onder zijn leiding won Napoli zijn enige twee landstitels (in 1987 en 1990) en zijn grootste internationale prijs (de UEFA Cup in 1989). Anno 2020 is de Belg Dries Mertens één van de sterspelers van Napoli. De club Napoli staat traditioneel bekend als een sterke cupfighter. Vijf keer won Napoli de Coppa Italia: in 1962, 1976, 1987, 2012 en 2014.

Wedstrijdinfo: AZ-Napoli (Europa League op 3 december)

Hoe laat?

Hoe laat begint dit Europese duel van AZ tegen Napoli? De aftrap is op donderdag 3 december om 21u00.

Opstelling Napoli? Opstelling AZ?

Voorafgaand aan dit duel worden de opstellingen van Napoli en AZ hier geplaatst.

AZ-Napoli live op tv: welke zender en hoe laat?

Welke zender?

Op welke zender wordt deze wedstrijd tussen AZ en Napoli live op tv uitgezonden? De uitzendrechten (live tv en livestream) zijn in handen van FOX Sports. Zij zenden deze wedstrijd live uit op de zender FOX Sports 1.

Hoe laat?

Hoe laat begint de live tv-uitzending van AZ-Napoli? De wedstrijd is vanaf 20u55 live te zien.

Ook live op tv bij RTL7? Neen

In tegenstelling tot veel andere Nederlandse wedstrijden in de Europa League wordt dit duel van AZ tegen Napoli niet live op tv uitgezonden door RTL7. Zij zenden die avond wel PSV en Feyenoord live uit.

Livestream AZ-Napoli (3 december 2020)

Livestream AZ-Napoli (Europa League) bij FOX Sports

Een livestream van dit duel wordt verzorgd door FOX Sports. Met zo'n livestream kan is het mogelijk om dit duel dus op een smartphone of computer te bekijken. Hun livestream bevindt zich op de FOX Sports Go App. Deze livestream van het duel tussen de clubs uit Alkmaar en Napoli begint op hetzelfde moment als hun live tv-uitzending. Dat houdt in dat deze livestream van de wedstrijd om circa 20u55 begint. De livestream van de voorbeschouwing is daarvoor te zien. De stream van FOX Sports is de officiële livestream voor Nederland. Ook veel andere wedstrijden uit de Europa League zijn bij hen per livestream te zien. Deze livestream is alleen te bekijken door abonnees van FOX Sports. Wie geen abonnement bij hen heeft, kan dit duel alsnog via een legale livestream op een tv-app kijken (zoals de Go App).

Livestream AZ-Napoli in de hele EU via Go App (hele EU)

Het is ook mogelijk om via een livestream op de Go App (online tv) naar AZ-Napoli te kijken. Dit is een dienst van VodafoneZiggo, waarmee in de hele EU online (via een livestream) naar tv kan worden gekeken. Ook in diverse andere landen (waaronder Noorwegen en Groot-Brittannië) is die app beschikbaar om er per livestream tv mee te kijken. Die livestream-applicatie is te gebruiken door alle klanten van Ziggo. Via die app kan men dus ook per livestream kijken naar dit duel. Via die applicatie zijn online (per livestream) dezelfde kanalen te bekijken als thuis op televisie. De wedstrijd is te zien op het 'gratis' kanaal van FOX, dat op deze app voor alle klanten van digitale tv bij Ziggo te zien is.

Livestream AZ-Napoli via Play Sports? Neen

Is de wedstrijd van AZ tegen Napoli via een livestream te zien van Telenet Play Sports? Neen, zij zenden deze wedstridj niet uit via een livestream. Heel wat andere Nederlandse voetbalwedstrijden zijn wel bij hen live te zien waaronder in elke competitieronde minstens één match van eredivisie. Diverse Europese wedstrijden van AZ waren ook bij hen te zien. Hun stream is niet een gratis livestream. Men dient een abonnement te hebben op de Play Sports Go App om een livestream te kunnen bekijken op die app. Telenet Play Sports is een Vlaamse sportomroep die via de livestream en op tv veel voetbal, veldrijden, hockey en formule 1 live uitzendt. Bij diverse veldritten hebben zij zelfs de exclusieve live-rechten voor een uitzending per livestream. Elke livestream van hen is door hun klanten in de gehele EU te bekijken. Wie geen vast abonnement op de app van deze sportomroep wil, heeft de mogelijkheid om een dagpas te kopen, waarmee de klant een etmaal lang een livestream van elke live-uitzending van hen kan bekijken.

iTV livestream bij de match AZ-Napoli KPN)

Is het voor klanten van KPN mogelijk om live dit duel van de club uit Alkmaar tegen Napoli op het internet te bekijken met een livestream op de iTV-app? Ja, want klanten met zo'n abonnement kunnen live op die app per livestream naar alle zender kijken die men ook op tv kan ontvangen. Tot de kanalen die in het basiskanaal per livestream beschikbaar zijn, behoort ook dit de zender waarop dit duel te zien is. Eke livestream op de iTV-app kan men in alle landen van de Europese Unie bekijken.

Livestream RTL?

RTL Nederland biedt niet een livestream van dit duel aan. Zij bieden wel een livestream aan van duels Feyenoord en PSV.

Interactieve tv livestream? (KPN)

De hierboven genoemde app (iTV) is bedoeld om per livestream op een smartphone te kijken. Ook is die app geschikt om op een tablet live tv te kijken via een livestream. Wanneer men als klant van klant van KPN deze wedstrijd van AZ tegen Napoli op een desktop computer (of laptop) via een livestream de live-uitzending van wil bekijken, dan kan men daarentegen de site van Interactieve Tv bekijken. Hierop kan men als klant van KPN inloggen en heeft men in de praktijk dezelfde opties als men op een smartphone heeft bij de iTV-app. Ook via site kan men dus als klant van KPN per livestream in heel de EU deze wedstrijd bekijken.

Lees verder

© 2015 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: Granada-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2020: Granada-PSV, live tv en livestreamOp donderdag 3 december 2020 wordt de wedstrijd Granada-PSV gespeeld. Dit is een wedstrijd in de groepsfase van de Europ…
Feyenoord-Dinamo Zagreb, live op tv en livestream (2020)Feyenoord-Dinamo Zagreb, live op tv en livestream (2020)Op donderdag 3 december 2020 wordt de wedstrijd Feyenoord-Dinamo Zagreb gespeeld. Dit is een duel in de UEFA Europa Leag…
Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Op donderdag 24 september 2020 wordt de wedstrijd Willem II-Glasgow Rangers gespeeld. Dit is een duel in de voorronde va…
Club Brugge-Zenit St. Petersburg live tv & livestream (2020)Club Brugge-Zenit St. Petersburg live tv & livestream (2020)Op woensdag 2 december 2020 speelt Club Brugge tegen Zenit Sint-Petersburg. Dit is een wedstrijd in de poulefase van de…

Voetbal 2020: Ajax-FC Twente, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Ajax-FC Twente, live op tv en livestreamOp zaterdag 5 december 2020 speelt Ajax tegen FC Twente. Dit duel vindt plaats in stadion de Johan Cruijff Arena te Amst…
AC Parma, de teloorgang van een succesvolle voetbalclubAC Parma, de teloorgang van een succesvolle voetbalclubIn de jaren negentig van de twintigste eeuw was AC Parma een bekende naam in de Europese voetbalwereld. Internationaal b…
Bronnen en referenties
  • http://www.foxtv.nl/knvb-samenvattingen
  • http://www.knvb.nl
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/FC_Twente
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/PEC_Zwolle_in_het_bekertoernooi

Reageer op het artikel "Voetbal 2020: AZ-Napoli, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 26-11-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!