Voetbal 2020: FC Utrecht-AZ, live op tv en livestream

Voetbal 2020: FC Utrecht-AZ, live op tv en livestream Op zaterdag 12 september 2020 speelt FC Utrecht tegen AZ. Dit is de eerste competitiewedstrijd in het seizoen 2020-2021 van de Nederalndse eredivisie. Het duel FC Utrecht-AZ wordt live op tv uitgezonden. Ook is op zaterdag 12 september 2020 de oefenwedstrijd FC Utrecht-AZ online via een livestream te bekijken.

AZ

De clubnaam AZ is een afkorting van: Alkmaar Zaanstreek-combinatie. Deze voetbalvereniging ontstond op 10 mei 1967 door een fusie tussen de clubs Alkmaar '54 en FC Zaanstreek. AZ heeft twee grote glorieperiodes beleefd. De eerste glorietijd begon midden jaren zeventig en duurde tot begin jaren tachtig. Een hoogtepunt in die periode was het behalen van de landstitel in 1981. Deze eerste glorietijd was te danken aan de gebroeders Molenaar. Dit waren twee rijke ondernemers uit de Zaanstreek, die de club sponsorden met hun bedrijven. Hun bekendste bedrijf (en jarenlang hoofdsponsor) was Wastora. Toen de bedrijven van de familie Molenaar zich terugtrokken uit AZ, kwam er een einde aan die succesperiode.

DSB

Eind jaren negentig begon de tweede glorietijd van AZ. Ditmaal was het succes voor een groot deel te danken aan de zakenman Dirk Scheringa die veel geld van zijn bedrijven in de club stak. Tot die bedrijven behoorden DSB Bank en Frisia Financieringen. Ook in deze tweede glorietijd werd er door de club een landstitel behaalde: in 2009 werd AZ landskampioen. Kort daarna kwam het zakenimperium van Dirk Scheringa in grote problemen. Als gevolg daarvan verloor AZ de DSB Bank als hoofdsponsor. Opvallend genoeg is AZ daarna echter veel minder ver teruggevallen dan na de eerste glorieperiode het geval was. Ook na het vertrek van Dirk Scheringa en hoofdsponsor DSB is AZ een toonaangevende club gebleven in de Nederlandse eredivisie.

Cupfighter

AZ staat traditioneel bekend als een sterke 'cupfighter'. Op de ranglijst van clubs die het vaakst de KNVB beker hebben gewonnen, staat AZ vierde. Op de eerste drie plekken van die ranglijst staan vanzelfsprekend de traditionele topclubs. AFC Ajax won 18 keer de KNVB beker, Feyenoord won hem 12 keer en PSV won de beker 9 keer. AZ won de KNVB beker vier keer: in 1978, 1981, 1982 en 2013. De club uit Alkmaar deelt de vierde plek in deze ranglijst met de Haagse voetbalclub Quick, die eveneens vier keer de beker won. Het Haagse Quick won de beker in 1909, 1910, 1911 en 1916. AZ was ook drie keer de verliezende finalist bij de KNVB beker: in 2007, 2017 en 2018.

FC Utrecht

De club FC Utrecht bestaat sinds 1970. Deze voetbalclub ontstond als resultaat van een fusie tussen drie Utrechtse clubs: DOS, Elinkwijk en Velox. Van deze drie voorlopers van FC Utrecht was DOS de succesvolste club: in 1958 won DOS het kampioenschap van Nederland. De thuisbasis van FC Utrecht is Stadion Galgenwaard.

Erelijst FC Utrecht

FC Utrecht heeft in de loop der jaren vooral een grote faam opgebouwd als cupfighter: drie keer won de club uit Utrecht de KNVB Beker. Eén keer won FC Utrecht de Johan Cruijff Schaal. Wat is het beste resultaat van FC Utrecht in de eindstand van de eredivisie? Dat was de derde plek in 1981. Ook werd FC Utrecht twee maal vierde in de eindstand van de Nederlandse eredivisie: in 1991 en 2017.

FC Utrecht-AZ op 12 september 2020: Hoe laat? Opstelling?

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap? Die is op zaterdag 12 september 2020 om 16u30.

Opstelling AZ? Opstelling FC Utrecht?

Hoe ziet de opstelling van AZ eruit voor dit eredivisieduel? En met welke opstelling speelt FC Utrecht bij deze wedstrijd van zaterdag 12 september 2020? Hieronder vindt u t.zt. de opstellingen van beide ploegen voor dit duel.

FC Utrecht-AZ live op tv: hoe laat en welke zender?

Op welke zender wordt deze wedstrijd tussen FC Utrecht en AZ live uitgezonden? Hoe laat begint de live tv-uitzending? Vanaf 15u45 kan men live naar de warming up voor deze wedstrijd kijken op FOX Sports 3. Vervolgens kan men vanaf 16u30 op FOX Sports 1 live naar de wedstrijd kijken. (Dit is de zender die abonnees van KPN gratis kunnen bekijken op het digitale kanaal 14. Dankzij een tijdelijk deal tussen FOX en Ziggo kunnen ook abonnees van die tv-provider 'gratis' naar die zender kijken. Bij Ziggo zit die zender overigens niet op kanaal 14, maar op een ander digitaal kanaal. Kanaal 14 is bij hen immers gereserveerd voor Ziggo Sport, waarop onder meer Formule 1 en internationaal voetbal te zien is, maar dus niet de Nederlandse wedstrijden.)

Livestream FC Utrecht-AZ op 12 september 2020

Livestream FC Utrecht-AZ via FOX Sports

De officiële livestream van dit duel voor Nederland wordt verzorgd door FOX Sports. Met zo'n livestream kan men dit duel dus op een smartphone of computer bekijken. Hun livestream bevindt zich op 12 september op de FOX Sports GO App. Deze livestream van het duel tussen de clubs uit Alkmaar en Utrecht begint op hetzelfde moment als hun live tv-uitzending. Dat houdt in dat deze livestream om 16u30 begint. De livestream bevindt zich op kanaal 1 van de app. (Daarvoor is de warm-up via een livestream op kanaal 3 te zien.) Men dient wel een abonnement op die dienst te hebben om zo'n livestream op die app te kunnen bekijken. Het is niet mogelijk bij FOX Sports om een dagkaart voor een livestream te kopen. Ook is het niet mogelijk om een livestream via PPV (Pay Per View) te verkrijgen. FOX Sports Go App is erg populair bij Nederlandse voetbalfans. Met die app kan men per livestream alle wedstrijden uit de eredivisie bekijken. Ook veel wedstrijden uit het bekertoernooi en de Europa League zijn hierop per livestream te zien.

Livestream Utrecht-AZ in de hele EU via Go App

Het is ook mogelijk om op 12 september 2020 via een livestream op de Go App (online tv) naar FC Utrecht-AZ te kijken. Dit is een dienst van VodafoneZiggo, waarmee in de hele EU online (via een stream) naar tv kan worden gekeken. Hij is beschikbaar voor alle klanten van Ziggo. Lange tijd was het bij die dienst alleen mogelijk om met een aanvullend abonnement naar de zenders van FOX Sports te kijken. Dankzij een deal die in juli 2020 plaatsvond tussen FOX en Ziggo is het echter mogelijk voor tv-abonnees van Ziggo om 'gratis' naar het kanaal 1 van FOX Sports te kijken (op tv en via de livestream). Dit geldt in de rest van het jaar 2020. Via dat kanaal kan men dus ook per livestream naar heel wat eredivisiewedstrijden kijken.

Livestream FC Utrecht-AZ via Play Sports? Neen

De wedstrijd van AZ tegen FC Utrecht is op 12 september2020 helaas niet via een livestream te zien van Telenet Play Sports. Wel heel wat andere voetbalwedstrijden zijn bij hen te zien waaronder in elke competitieronde minstens één match van eredivisie. Diverse Europese wedstrijden van AZ waren ook bij hen te zien. Hun stream is niet een gratis livestream. Men dient een abonnement te hebben op de Play Sports Go App om een livestream te kunnen bekijken op die app. Telenet Play Sports is een Vlaamse sportomroep die via de livestream en op tv veel voetbal, veldrijden, hockey en formule 1 live uitzendt. Bij diverse veldritten hebben zij zelfs de exclusieve rechten voor een uitzending per livestream. Elke livestream van hen is door hun klanten in de gehele EU te bekijken. Wie geen vast abonnement op de Play Sports Go app wil, heeft de mogelijkheid om een dagpas te kopen, waarmee men een etmaal lang elke livestream van hen kan bekijken.

iTV livestream bij de match FC Utrecht-AZ (KPN)

Is het voor klanten van KPN mogelijk om dit duel van de club uit Alkmaar tegen FC Utrecht op het internet te bekijken met een livestream op de iTV-app? Klanten met zo'n abonnement kunnen op die app per livestream naar alle zender kijken die men ook op tv kan ontvangen. Elke livestream op de iTV-app kan men in alle landen van de Europese Unie bekijken. De zender FOX Sports 1 kan men als KPN-klant op die app namelijk, zonder aanvullend abonnement, via een gratis livestream bekijken. Om de livestream van de andere zenders van FOX Sports op die app te kunnen bekijken, dient men een aanvullend abonnement te hebben. Dit duel is dus via de gratis livestream vanaf 17u30 te bekijken door de KPN-klanten. De warm-up is op de livestream van kanaal 3 van die sportomroep te zien en is dus alleen te bekijken door abonnees van FOX Sports.

Interactieve tv livestream? (KPN)

De hierboven genoemde app (iTV) is bedoeld om per livestream op een smartphone te kijken. Ook is die app geschikt om op een tablet tv te kijken via een livestream. Wanneer men als klant van klant van KPN deze wedstrijd van AZ tegen FC Utrecht op een desktop computer (of laptop) via een livestream de live-uitzending van wil bekijken, dan kan men daarentegen de site van Interactieve Tv bekijken. Hierop kan men als klant van KPN inloggen en heeft men in de praktijk dezelfde opties als men op een smartphone heeft bij de iTV-app. Ook via site kan men dus als klant van KPN per livestream in heel de EU deze eredivisiewedstrijd bekijken van de club uit Alkmaar tegen FC Utrecht Ook bij die site geldt echter dat men daarop alleen de zender FOX Sports 1 via een gratis stream kan bekijken, maar dat men zowel een abonnement op KPN als op FOX Sports dient te hebben, om andere zenders van FOX Sports daarop per livestream te kunnen bekijken.

Lees verder

© 2015 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: Ajax-FC Utrecht, live tv en livestreamVoetbal 2020: Ajax-FC Utrecht, live tv en livestreamOp donderdag 13 augustus 2020 speelt AFC Ajax een oefenwedstrijd tegen FC Utrecht. Dit duel vindt op die donderdagavond…
Voetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamOp maandag 7 september 2020 voetbalt Nederland tegen Italië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de UEFA Nati…
Voetbal 2020: Sparta-Ajax, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Sparta-Ajax, live op tv en livestreamOp zondag 13 september 2020 speelt Ajax tegen Sparta Rotterdam. Dit duel vindt plaats in Stadion Het Kasteel te Rotterda…
Voetbal 2020: FC Groningen-PSV, live op tv en livestreamVoetbal 2020: FC Groningen-PSV, live op tv en livestreamOp zondag 13 september 2020 vindt de competitiewedstrijd FC Groningen-PSV plaats. Het is voor PSV en Groningen de eerste…

Finale Champions League 2020, live tv en livestreamFinale Champions League 2020, live tv en livestreamOp zondag 23 augustus 2020 wordt de finale van de Champions League 2020 gespeeld. Deze finale vindt plaats in Lissabon (…
Resultaat jeugdopleiding Feyenoord: A1 lichting 2009/2010Resultaat jeugdopleiding Feyenoord: A1 lichting 2009/2010Jonge spelers gaan graag naar Feyenoord omdat ze denken bij Feyenoord de meeste kans te maken om in het eerste elftal te…
Bronnen en referenties
  • http://www.foxtv.nl/knvb-samenvattingen
  • http://www.knvb.nl
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/FC_Twente
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/PEC_Zwolle_in_het_bekertoernooi

Reageer op het artikel "Voetbal 2020: FC Utrecht-AZ, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 02-08-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!