Voetbal 2020: Ajax-FC Twente, live op tv en livestream

Voetbal 2020: Ajax-FC Twente, live op tv en livestream Op zondag 15 maart 2020 spelen AFC Ajax en FC Twente tegen elkaar in de Nederlandse eredivisie. Deze competitiewedstrijd wordt gespeeld in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. De wedstrijd Ajax-FC Twente wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men deze wedstrijd in de eredivisie online via een livestream bekijken. Hoe laat is de aftrap van Ajax-Twente? Waar vindt men een livestream van Ajax-FC Twente en door welke zender wordt dit duel live op tv uitgezonden? Hoe hebben de voetbalclubs AFC Ajax en FC Twente in de loop der jaren gepresteerd?

Wedstrijd afgelast wegens het coronavirus

Deze wedstrijd tussen FC Twente en Ajax is afgelast vanwege het coronavirus. Ook alle andere profvoetbalwedstrijden in Nederland zijn sowieso tot en met 31 maart 2020 afgelast.

AFC Ajax

De Amsterdamse club Ajax is de succesvolste voetbalclub uit de Nederlandse voetbalhistorie. Hoe ziet anno 2020 de erelijst van Ajax eruit? Ajax won 34 keer de Nederlandse titel. 19 maal pakte de club uit Amsterdam de KNVB Beker. Vier keer won Ajax de belangrijkste Europese beker (Europacup I en Champions League). Twee maal won Ajax de wereldbeker. Drie keer won Ajax de Europese Super Cup.

AFC Ajax speelt zijn thuiswedstrijden sinds 1996 in de Arena te Amsterdam. Oorspronkelijk droeg dit stadion de naam Amsterdam Arena. In 2018 is de officiële naam veranderd in de Johan Cruijff Arena, als eerbetoon aan de beste voetballer die Ajax heeft voortgebracht. Het stadion heeft een capaciteit van 54.990 toeschouwers.

FC Twente

In juli 1965 werd FC Twente opgericht. De club ontstond door een fusie van twee profclubs uit Enschede: de Enschedese Boys en Sportclub Enschede. FC Twente groeide eind jaren zestig uit tot een subtopper in de Nederlandse eredivisie. Deze Twentse voetbalclub heeft sindsdien een groot deel van zijn bestaan doorgebracht in die subtop van de eredivisie. In sommige periodes behoorde FC Twente zelfs tot de absolute topclubs van Nederland. FC Twente heeft echter ook zeer donkere periodes beleefd, waarin de Twentse club degradeerde en bijna failliet ging.

Een hoogtepunt in de clubhistorie van FC Twente was de landstitel die behaald werd in 2010. Andere hoogtepunten waren de drie KNVB Bekers die Twente heeft gewonnen: in 1977, 2001 en 2011.

Ajax-FC Twente op 15 maart 2020: opstelling, aftrap, scheidsrechter?

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van dit duel tussen de clubs uit Amsterdam en Enschede? Die is op zondag 15 maart 2020 om 14u30.

Scheidsrechter? VAR?

Zodra bekend is wie de scheidsrechter en de VAR zijn bij dit duel, dan wordt dat hier gemeld.

Opstelling Ajax? Opstelling FC Twente?

Met welke opstelling speelt Ajax op 15 maart tegen de club uit Enschede? En hoe ziet de opstelling van FC Twente eruit? Beide opstellingen worden hier t.z.t. geplaatst.

Live op tv: Ajax-FC Twente (15 maart 2020)

Welke zender?

De wedstrijd tussen Ajax en FC Twente wordt in Nederland live op tv uitgezonden door FOX Sports. Op welke zender is deze wedstrijd te zien? De wedstrijd Ajax-Twente wordt uitgezonden op de zender FOX Sports 1.

Dit duel gratis bij KPN op tv? Ja

Sinds medio juli 2019 zit de zender FOX Sports 1 bij mensen met een abonnement op digitale tv bij KPN in het basispakket. Zij kunnen dus 'gratis' live naar wedstrijden op die zender kijken. De 'gratis' zender bevindt zich in dat digitale tv-pakket bij KPN op kanaal 14. De wedstrijd van Ajax tegen FC Twente wordt op die 'gratis' zender uitgezonden.

Hoe laat?

Hoe laat begint de live tv-uitzending van de wedstrijd Ajax-FC Twente? Op FOX Sports 1 begint er een voorbeschouwing om 14u00. De wedstrijd is van de Amsterdamse club tegen FC Twente live te zien vanaf 14u30.

Ajax-Twente live op tv in België

De uitzendrechten (live televisie en livestream) van de wedstrijden van de Nederlandse eredivisie zijn in België in handen van Telenet Play Sports. Zij zenden ook dit duel tussen Ajax en FC Twente uit.

Livestream Ajax-FC Twente (15 maart 2020)

De wedstrijd Ajax-FC Twente wordt ook via een livestream van FOX Sports uitgezonden. Daarmee kan men de wedstrijd tussen Twente en de Amsterdamse club live bekijken op een computer of smartphone. De livestream van Ajax-FC Twente begint op hetzelfde moment als hun live tv-uitzending. De officiële livestream bevindt zich op de FOX Sports Go App. FOX Sports heeft de uitzendrechten (tv en livestream) van alle wedstrijden van de Nederlandse eredivisie. Elke wedstrijd van de eredivisie in het seizoen 2019-2020 is daarom ook bij hen per livestream te bekijken. Elke livestream op de FOX Sports Go App is alleen beschikbaar voor abonnees van die dienst. Bij FOX Sports kan men anno 2020 nog wel een dagpas kopen voor hun tv-uitzendingen, maar het is niet meer mogelijk om zo'n pas te kopen voor hun FOX Sports Go App (de livestream). Ook is er bij hen niet meer een livestream via PPV beschikbaar.

Livestream Ajax-Twente bij Play Sports (in de hele EU)

Er wordt ook een livestream van het duel Ajax-Twente verzorgd door Telenet Play Sports. Veel andere wedstrijden van Ajax in de eredivisie en de Europa League zijn eveneens via een livestream bij hen te zien is. Voor mensen die een tv-abonnement bij Telenet Play Sports hebben, zo'n te bekijken via de website van deze sportomroep. Wie geen tv-abonnement bij hen heeft, kan de livestream vinden op de Play Sports Go App. Is dit een gratis livestream van de competitiewedstrijden van de Nederlandse clubs? Neen, dit is niet een gratis livestream. Bij die app kan men een vast abonnement nemen (waarmee men dus altijd elke livestream van hen kan bekijken), maar het is ook mogelijk om een dagpas te kopen. Daarmee kan men één etmaal elke livestream van deze Belgische sportomroep bekijken. Ook is het mogelijk om een weekendpas bij hen aan te schaffen, waarmee men dus op zaterdag en zondag elke livestream van hen kan bekijken. Naast voetbal zenden zij op hun livestream en tv-zenders onder meer ook veel motorcross, veldrijden en formule 1 uit. Elke livestream op de Play Sports Go App kan in de gehele Europese Unie bekeken worden. In de meeste landen buiten Europa is deze livestream van Play Sports 'geo-blocked'. Bij Play Sports worden van de Nederlandse competitie meestal de wedstrijden van Ajax en PSV live uitgezonden op tv en per livestream.

Livestream Ajax-FC Twente via iTV-app

Is de wedstrijd tussen Ajax en FC Twente ook te bekijken via een livestream op de iTV-app? Dit is een dienst voor klanten die interactieve tv hebben bij KPN. Zij kunnen via die app per livestream naar televisie kijken op een smartphone of tablet. Op die app kunnen zij per livestream naar alle zenders uit hun standaard tv-pakket kijken. Tot de zenders die ze dus per livestream op die app behoort sinds deze zomer ook de zender FOX Sports 1. Wedstrijden die dus op het eerste net van FOX Sports worden uitgezonden (digitaal kanaal 14), kan men als klant van KPN zo dus 'gratis' via een livestream op die app bekijken. Men dient dan wel een abonnement te hebben op interactieve tv van KPN. De wedstrijd van de clubs uit Enschede en Amsterdam wordt live uitgezonden op FOX Sports 1 en is hij dus via zo'n 'gratis livestream' te bekijken voor mensen met zo'n abonnement.. Voor dergelijke abonnees is het ook mogelijk om wedstrijden van FOX Sports 1 via een 'gratis livestream' te bekijken op de KPN-site genaamd Interactieve Tv. Die site is vooral bedoeld om per livestream tv te bekijken op een laptop of desktop computer.

Ajax-FC Twente bij de NPO

De Nederlandse publieke omroep (NPO: NOS Studio Sport) heeft niet de uitzendrechten om dit duel live op televisie of via een livestream uit te zenden. Wel zenden zij deze wedstrijd tussen FC Twente en de Amsterdams club live uit op de radio. Ook zenden zij op de avond van 1 maart een uitgebreide samenvatting uit van dit duel uit in de uitzending van Studio Voetbal.

Lees verder

© 2015 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: FC Utrecht-Ajax, live tv en livestreamVoetbal 2020: FC Utrecht-Ajax, live tv en livestreamOp donderdag 9 april 2020 zou FC Utrecht in de eredivisie spelen tegen AFC Ajax. Deze wedstrijd gaat op die datum echter…
Voetbal 2020: Feyenoord-Ajax, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Feyenoord-Ajax, live op tv en livestreamOp zondag 22 maart 2020 wordt de wedstrijd Feyenoord-Ajax gespeeld in de Nederlandse eredivisie. Dit duel vindt plaats i…
Voetbal 2020: VVV-AZ, live op tv en livestreamVoetbal 2020: VVV-AZ, live op tv en livestreamOp zondag 15 maart 2020 zou AZ in de eredivisie een uitwedstrijd spelen tegen VVV Venlo. Deze wedstrijd zou gespeeld wor…
Voetbal 2020: Sparta-Feyenoord, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Sparta-Feyenoord, live op tv en livestreamOp zondag 15 maart 2020 zou de wedstrijd Sparta-Feyenoord gespeeld worden. Dit duel zou plaatsvinden in Stadion Het Kast…

Bekerfinale 2020: FC Utrecht-Feyenoord live tv en livestreamBekerfinale 2020: FC Utrecht-Feyenoord live tv en livestreamOp zondag 19 april 2020 zou de finale gespeeld worden van de KNVB Beker. Vanwege coronavirus is dit duel echter afgelast…
Resultaat jeugdopleiding Feyenoord: A1 lichting 2009/2010Resultaat jeugdopleiding Feyenoord: A1 lichting 2009/2010Jonge spelers gaan graag naar Feyenoord omdat ze denken bij Feyenoord de meeste kans te maken om in het eerste elftal te…
Bronnen en referenties
  • http://www.foxtv.nl/knvb-samenvattingen
  • http://www.knvb.nl
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Euroborg
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/SBV_Excelsior

Reageer op het artikel "Voetbal 2020: Ajax-FC Twente, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 12-03-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!