Voetbal 2020: FC Utrecht-Ajax, live op tv en livestream

Voetbal 2020: FC Utrecht-Ajax, live op tv en livestream Op zondag 8 november 2020 speelt Ajax tegen FC Utrecht. Dit duel vindt plaats in Stadion de Galgenwaard te Utrecht. De wedstrijd tussen FC Utrecht en AFC Ajax wordt op de middag van zondag 8 november 2020 live op tv uitgezonden. Ook is het competitieduel FC Utrecht-Ajax online via een livestream te bekijken.

AFC Ajax

De Amsterdamse club Ajax is de succesvolste voetbalclub uit de Nederlandse voetbalhistorie. Hoe ziet anno 2020 de erelijst van Ajax eruit? Ajax won 34 keer de Nederlandse titel. 19 maal pakte de club uit Amsterdam de KNVB Beker. Vier keer won Ajax de belangrijkste Europese beker (Europacup I en Champions League). Twee maal won Ajax de wereldbeker. Drie keer won Ajax de Europese Super Cup.

AFC Ajax speelt zijn thuiswedstrijden sinds 1996 in de Arena te Amsterdam. Oorspronkelijk droeg dit stadion de naam Amsterdam Arena. In 2018 is de officiële naam veranderd in de Johan Cruijff Arena, als eerbetoon aan de beste voetballer die Ajax heeft voortgebracht. Het stadion heeft een capaciteit van 54.990 toeschouwers.

FC Utrecht

De profvoetbalclub FC Utrecht is ontstaan in 1970, als resultaat van een fusie tussen drie Utrechtse clubs: Elinkwijk, DOS en Velox. Van die drie voorlopers van FC Utrecht was DOS de succesvolste club. In 1958 won DOS het kampioenschap van Nederland. De thuisbasis van FC Utrecht is Stadion Galgenwaard.

Erelijst FC Utrecht

Hoe ziet anno 2020 de erelijst van FC Utrecht eruit? Deze club heeft in de loop der jaren vooral een grote faam opgebouwd als cupfighter. Drie keer won Utrecht de KNVB Beker. Eén keer won deze club de Johan Cruijff Schaal. Hoe heeft FC Utrecht in de loop der jaren in de eredivisie gepresteerd? In welk jaar behaalde FC Utrecht zijn beste resultaat in de eindklassering van de eredivisie? Dat was in 1981. In dat jaar eindigde Utrecht als derde in de eindstand. Twee keer werd de club vierde in de eindstand van de eredivisie: in 1991 en 2017.

FC Utrecht-Ajax op 8 november 2020: Hoe laat? Opstelling?

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van FC Utrecht-Ajax op 8 november 2020? Die is om 12u15.

Opstelling Ajax? Opstelling FC Utgrecht?

Met welke opstelling speelt Ajax tegen de club uit Utrecht op zondag 8 november 2020? Hoe ziet de opstelling van het team uit Utrecht eruit? Hier worden op de middag van 8 november 2020 de opstellingen van beide ploegen geplaatst.

Live op tv: FC Utrecht-Ajax (8 november 2020)

Welke zender?

De wedstrijd tussen Ajax en FC Utreccht wordt in Nederland live op tv uitgezonden door FOX Sports. Op welke zender is deze wedstrijd te zien? De wedstrijd is waarschijnlijk live te zien op FOX Sports 2. (Dit is nog niet geheel zeker. Zodra daar zekerheid over is, wordt het hier gemeld..)

Hoe laat live?

Hoe laat begint de live tv-uitzending van de wedstrijd FC Utrecht-Ajax? De wedstrijd van de Amsterdamse club tegen de club uit Utrecht is live te zien vanaf 12u15.

Dit duel gratis live bij o.a. KPN op tv?

Sinds medio juli 2019 zit de zender FOX Sports 1 bij mensen met een abonnement op digitale tv bij KPN in het basispakket. Zij kunnen dus 'gratis' live naar wedstrijden op die zender kijken. De 'gratis' zender bevindt zich in dat digitale tv-pakket bij KPN op kanaal 14. Indien een wedstrijd op die zender wordt uitgezonden, kunnen alle klanten van Interactieve Tv bij KPN dit duel dus 'gratis' bekijken. Met ingang van 1 augustus 2020 zit die zender ook gratis in het pakket bij diverse andere tv-providers, waaronder Ziggo. Het duel van Ajax tegen FC Utrecht wordt waarschijnlijk niet live uitgezonden op die gratis zender (doch dat is nog niet zeker).

FC Utrecht-Ajax live op tv in België

De uitzendrechten (live televisie en livestream) van de wedstrijden van de Nederlandse eredivisie zijn in België in handen van Telenet Play Sports. Zij zenden ook dit duel tussen Ajax en FC Utrecht uit op televisie en via de livestream.

Livestream FC Utrecht-Ajax (8 november 2020)

Livestream FC Utrecht-Ajax bij FOX Sports op 8 november

De wedstrijd FC Utrecht-Ajax wordt ook via een livestream van FOX Sports uitgezonden. Daarmee kan men de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht live bekijken op een computer of smartphone. De livestream van Ajax-FC Utrecht begint op hetzelfde moment als hun live tv-uitzending. De officiële livestream bevindt zich op de FOX Sports Go App. FOX Sports heeft de uitzendrechten (live tv en livestream) van alle wedstrijden van de Nederlandse eredivisie. Elke wedstrijd van de eredivisie in het seizoen 2020-2021 is daarom ook bij hen per livestream te bekijken. Elke livestream op de FOX Sports Go App is alleen beschikbaar voor abonnees van die dienst. Bij deze sportomroep kan men anno 2020 nog wel een dagpas kopen voor hun tv-uitzendingen, maar het is niet meer mogelijk om zo'n pas te kopen voor hun online Go App (de livestream). Ook is er bij hen niet meer een livestream via PPV beschikbaar. Hoewel zo'n dagpas per livestream of PPV-stream niet meer beschikbaar bij hen is, kunnen voetbalfans overigens nog wel een PPV voor de live televisie-uitzending bij hun tv-provider kopen.

Livestream FC Utrecht-Ajax bij Play Sports (in de hele EU)

Er wordt ook een livestream van het duel VVV-Ajax verzorgd door Telenet Play Sports. Hun livestream begint op de middag zondag 8 november 2020 om circa 12u15. Veel andere wedstrijden van Ajax in de eredivisie zijn eveneens via een livestream bij hen te zien is. Voor mensen die een tv-abonnement bij Telenet Play Sports hebben, zo'n te bekijken via de website van deze sportomroep. Wie geen tv-abonnement bij hen heeft, kan de livestream vinden op de Play Sports Go App. Is dit een gratis livestream van de competitiewedstrijden van de Nederlandse clubs? Neen, dit is niet een gratis livestream. Bij die app kan men een vast abonnement nemen (waarmee men dus altijd elke livestream van hen kan bekijken), maar het is ook mogelijk om een dagpas te kopen. Daarmee kan men één etmaal elke livestream van deze Belgische sportomroep bekijken. Ook is het mogelijk om een weekendpas bij hen aan te schaffen, waarmee men dus op zaterdag en zondag elke livestream van hen kan bekijken. Naast voetbal zenden zij op hun livestream en tv-zenders onder meer ook veel motorcross, veldrijden en formule 1 uit. Elke livestream op de Play Sports Go App kan in de gehele Europese Unie bekeken worden. In de meeste landen buiten Europa is deze livestream van Play Sports 'geo-blocked'. Bij Play Sports worden van de Nederlandse competitie meestal de wedstrijden van Ajax en PSV live uitgezonden op tv en per livestream. Hoeveel zij exact van de Nederlandse competitie per livestream uitzenden, is afhankelijk van de rest van de programmering in het betreffende weekend.

Livestream FC Utrecht-Ajax via iTV-app? Met aanvullend abonnement

Is de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht ook te bekijken via een livestream op de iTV-app? Om met die app middels een livestream naar dit duel te kunnen kijken heeft men abonnementen nodig op zowel FOX Sports als KPN. Wat is de iTV-app en hoe kan daarop via een livestream naar tv worden gekeken? Dit is een dienst voor klanten die interactieve tv hebben bij KPN. Zij kunnen via die app per livestream naar televisie kijken op een smartphone of tablet. Op die app kunnen zij per livestream naar alle zenders uit hun standaard tv-pakket kijken. Tot de zenders die ze dus per livestream op die app behoort sinds deze zomer ook de zender FOX Sports 1. Wedstrijden die dus op het eerste net van die sportomroep worden uitgezonden (digitaal kanaal 14), kan men als klant van KPN zo dus 'gratis' via een livestream op die app bekijken. Men dient dan wel een abonnement te hebben op interactieve tv van KPN. Indien een wedstrijd live wordt live uitgezonden op het eerste kanaal van die sportomroep, dan is hij dus via zo'n 'gratis livestream' te bekijken voor mensen met zo'n abonnement. Voor dergelijke abonnees is het ook mogelijk om wedstrijden van FOX Sports 1 via een 'gratis livestream' te bekijken op de KPN-site genaamd Interactieve Tv. Die site is vooral bedoeld om live via het internet (per livestream) televisie te bekijken op een laptop of desktop computer.

Livestream Ajax-Utrecht via Ziggo Go App?

Is het ook mogelijk om met een livestream op de Go App (online tv) naar de live-uitzending van dit duel uit de eredivisie te kijken tussen Ajax en FC Utrecht? Het is alleen mogelijk om met een livestream op die applicatie naar de live tv-uitzending van dit duel te kijken indien men abonnementen heeft op zowel FOX Sports als Ziggo. Via die app is wel via een gratis stream live naar kanaal 1 van die sportomroep te kijken voor abonnees van Ziggo. De overige zenders van FOX Sports zijn niet via een gratis livestream bij hen te zien.

Ajax-FC Utrecht bij de NPO

De Nederlandse publieke omroep (NPO: NOS Studio Sport) heeft niet de uitzendrechten om dit duel live op televisie of via een livestream uit te zenden. Wel zenden zij deze wedstrijd tussen FC Utrecht en de Amsterdams club live uit op de radio. Ook zenden zij op de avond van 8 november een uitgebreide samenvatting uit van dit duel uit in de uitzending van Studio Sport.

Lees verder

© 2015 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: Midtjylland-Ajax, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Midtjylland-Ajax, live op tv en livestreamOp dinsdag 3 november 2020 speelt AFC Ajax tegen Midtjylland. Dit duel van de Amsterdamse club tegen Midtjylland is voor…
Voetbal 2020: PAOK Saloniki-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2020: PAOK Saloniki-PSV, live tv en livestreamOp donderdag 5 november 2020 wordt de wedstrijd PAOK Saloniki-PSV gespeeld. Dit is een wedstrijd in de groepsfase van de…
Feyenoord-CSKA Moskou, live op tv en livestream (2020)Feyenoord-CSKA Moskou, live op tv en livestream (2020)Op donderdag 5 november 2020 wordt de wedstrijd Feyenoord-CSKA Moskou gespeeld. Dit is een duel in de UEFA Europa League…
Voetbal 2021: Ajax-Feyenoord, live op tv en livestreamVoetbal 2021: Ajax-Feyenoord, live op tv en livestreamOp zondag 17 januari 2021 wordt de wedstrijd Ajax-Feyenoord gespeeld in de Nederlandse eredivisie. Dit duel vindt plaats…

KNVB Bekerfinale 2021, live op tv en livestreamKNVB Bekerfinale 2021, live op tv en livestreamIn het voorjaar van 2021 wordt de KNVB bekerfinale gespeeld. Deze wedstrijd vindt plaats in het Rotterdamse 'Stadion Fei…
Voetbal 2020: Real Sociedad-AZ, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Real Sociedad-AZ, live op tv en livestreamOp donderdag 5 november 2020 speelt AZ in de groepsfase van de UEFA Europa League tegen Real Sociedad. Deze wedstrijd vi…
Bronnen en referenties
  • http://www.foxtv.nl/knvb-samenvattingen
  • http://www.knvb.nl
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Euroborg
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/SBV_Excelsior

Reageer op het artikel "Voetbal 2020: FC Utrecht-Ajax, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 25-10-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!