Finale Champions League 2020, live tv en livestream

Finale Champions League 2020, live tv en livestream Op zondag 23 augustus 2020 wordt de finale van de Champions League 2020 gespeeld. Deze finale vindt plaats in Lissabon (Portugal). De wedstrijd gaat tussen FC Bayern München en Paris Saint-Germain. De finale van de Champions League wordt wereldwijd live op tv uitgezonden. Ook is deze finale van dit Europese bekertoernooi op het internet te bekijken via een livestream.

Nieuwe datum, nieuwe opzet en nieuwe locate

Oorspronkelijk zou op zaterdag 30 mei 2020 de finale van de Champions League gespeeld worden in het Atatürk Stadion te Istanboel (Turkije). Vanwege het coronavirus moest de wedstrijd echter worden uitgesteld. Uiteindelijk heeft men besloten om deze finale op 23 augustus in 2020 in Portugal te laten plaatsvinden. In dat land werden in augustus 2020 in een toernooivorm ook de kwartfinales en halve finales van deze Champions League gespeeld. Het is de planning dat de finale van dit toernooi in 2021 wel in het Atatürk Stadion te Istanboel wordt gespeeld.

Coronacrisis

Het coronavirus heeft in 2020 een enorme impact op de gehele maatschappij. Ontwikkelingen rondom de coronacrisis zijn te volgen via de NOS journaals, die in deze crisistijd extra vaak worden uitgezonden. Nederlandse overheidsmaatregelen worden doorgaans aangekondigd bij de persconferenties van de regering. De mondiale ontwikkeling van de coronacrisis is op het internet onder meer ook te volgen via de wereldkaart van het coronavirus die verzorgd wordt door de Johns Hopkins University.

Geschiedenis Champions League

Coupe des Nations

In de eerste helft van de 20e eeuw werden er al diverse pogingen gedaan, om een Europees kampioenschap voetbal voor clubteams te organiseren. Een bekende poging uit die periode was de Coupe des Nations. Dit toernooi werd in 1930 in Zwitserland gespeeld. Hieraan deden 10 teams uit 10 verschillende landen mee. Daaronder waren de Belgische kampioen Cercle Brugge en de Nederlandse kampioen Go Ahead.

Het deelnemersveld had wel diverse duidelijk manco's. Eén van de belangrijkste was, dat er geen teams meededen uit Engeland, wat toch de bakermat van het voetbal is en indertijd nog als het absolute topland werd beschouwd. De Coupe des Nations werd in 1930 gewonnen door het Hongaarse team Ujpest. Dit team had overigens in de kwartfinale het Nederlandse Go Ahead met maar liefst 0-7 verslagen.

Na afloop van die eerste en enige editie van de 'Coupe des Nations' waren er verschillende plannen om in de toekomst regelmatig soortgelijke, prestigieuze toernooien te organiseren. Zo was er het plan om zo'n toernooi voortaan te koppelen aan de Expo (Wereldtentoonstelling). Dit werd echter geen succes, vooral doordat heel veel kampioenen van vooraanstaande landen geen interesse hadden om deel te nemen aan zo'n kampioenschap. In de jaren dertig en veertig slaagde men er daarom verder niet meer in om een echt Europees kampioenschap voetbal voor clubteams te organiseren.

Europacup I

In het seizoen 1955-1956 slaagde de UEFA er eindelijk in om een officieel Europees kampioenschap voor clubteams op te zetten. De officiële naam was de 'Coupe des Clubs Champions Européens'. Later werd de roepnaam van dit toernooi de 'Europacup I'. Dit was een kampioenschap waar officieel alleen landskampioenen aan deel mochten nemen. Toch hielden in de begintijd niet alle voetbalbonden zich aan die regel: namens Nederland nam aan het eerste seizoen van de Europacup I bijvoorbeeld PSV deel, terwijl Willem II de landskampioen was. Wat later, toen het toernooi aan prestige had gewonnen, werd het inderdaad een toernooi waaraan alleen landskampioenen deelnamen. De eerste vijf edities van de Europacup I werden gewonnen de Real Madrid.

Nederlandse successen in de Europacup I

In 1969 was AFC Ajax het eerste Nederlandse team dat erin slaagde om de finale van de Europacup I te halen. De finale (die in het Bernabeu-stadion te Madrid werd gespeeld) werd echter met 4-1 gewonnen door AC Milan. In 1970 was Feyenoord de eerste Nederlandse club die de Europacup I won. Vervolgens won Ajax dit toernooi in 1971, 1972 en 1973. PSV won de Europacup I in 1988.

Champions League

Met ingang van het seizoen 1992-1993 kreeg dit toernooi een nieuwe naam: de UEFA Champions League. Voortaan was het niet meer één groot knock-out toernooi, maar kwam er ook een poulefase binnen dit toernooi. Tot 1997 bleef de Champions League een toernooi waaraan alleen maar landskampioenen deel mochten nemen (plus de regerende houder van de Europacup I).

In 1997 veranderde dit: voortaan mochten naast de kampioenen ook andere hooggeklasseerde teams uit de topcompetities meedoen aan de Champions League. De Champions League werd één keer gewonnen door een Nederlandse club: AFC Ajax won deze 'Cup met de Grote Oren' in 1995. In de finale van de Champions League won Ajax dat jaar met 1-0 van AC Milan. In 1996 was Ajax de verliezende finalist. Dat jaar verloor Ajax de Champions League Finale na strafschoppen van Juventus.

Erelijst (gezamenlijk: Europacup I en Champions League)

Wie zijn anno 2019 de succesvolste clubs uit de geschiedenis van het belangrijkste Europese clubtoernooi? Real Madrid won 13 keer dit toernooi. AC Milan won 7 keer. Liverpool FC won 6 keer. Bayern München en FC Barcelona wonnen 5 keer de finale. Ajax won de finale vier keer.

Champions League 2019-2020

Welke teams spelen in de finale van de Champions League 2020? Het eerste team dat zich plaatste voor deze finale was Paris Saint-Germain. Op dinsdag 18 augustus 2020 won Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League met 0-3 van RB Leipzig. De tweede finalist is FC Bayern München. Op woensdag 19 augustus won Bayern München haar halve eindstrijd met 0-3 van Olympique Lyon.

Hoe laat is de aftrap van de Champions League Finale?

Hoe laat begint de wedstrijd tussen Bayern München en Paris Saint-Germain? Bij veel voorgaande edities begon de finale van de Champions League om 20u45. Sinds 2019 is dat gewijzigd. De aftrap van de finale van de Champions League is toen verplaatst naar 21u00. Dat begintijdstip geldt dus ook in 2020.

Uitslag Paris Saint-Germain - Bayern München: 0-1

  • Goal Bayern: Coman (59)

Opstelling Paris SG (en wissels)

Navas, Kehrer, Silva, Kimpembe, Bernat (Kurzawa/80), Paredes (Verratti/65), Marquinhos, Herrera (Draxler/72),Di Maria (Choupo-Moting/80), Mbappé en Neymar.

Opstelling Bayern München (en wissels)

Neuer, Kimmich, Boateng (Süle/25), Alaba, Davies, Gnabry, (Coutinho/68), Thiago (Tolisso/86), Müller, Goretzka, Coman (Perisic/68) en Lewandowski.

Gele kaarten:

  • Paris SG: Paredes, Neymar,Silva en Kurzawa.
  • FC Bayern: Davies, Gnabry, Süle en Müller.

Champions Finale live op tv op 23 augustus: hoe laat? Welke zender?

Nederland: Bayern München-Paris Saint-Germain live op welke zender? SBS6

In Nederland zijn de uitzendrechten (tv en livestream) van de finale in handen van Talpa. Op welke zender van hen is dit duel te zien? De finale wordt in Nederland live op tv uitgezonden door de zender SBS6. In 2019 werd de eindstrijd nog uitgezonden op de zender Veronica Tv, maar met ingang van augustus 2020 zijn de Champions League-uitzendingen verhuisd naar de zender SBS6.

Hoe laat begint de live-uitzending van Paris Saint-Germain - Bayern München? Hun live tv-uitzending van deze finale van de Champions League begint om circa 20u30. De aftrap van de Champions League Finale is live te zien om 21u00.

Finale Champions League 2020 ook live op tv bij Ziggo Sport Totaal

De finale wordt op zondag 23 augustus ook live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Hun live tv-uitzending vindt waarschijnlijk plaats op de zender Ziggo Sport (kanaal 14). Dat is het 'open net' dat alle klanten van digitale tv bij deze provider live kunnen bekijken. Deze live-uitzending begint om 20u30. Tegelijkertijd wordt de wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Bayern München ook live op tv uitgezonden door hun abonneezender Ziggo Sport Select.

Finale live op tv in België

In Vlaanderen wordt de wedstrijd FC Bayern München-Paris SG op zondag 23 augustus 2020 live op tv uitgezonden door de commerciële zender Q2. Hun live tv-uitzending begint om 20u20.

Livestream Finale Champions League op 23 augustus 2020

Gratis livestream finale Champions League

De finale is in Nederland via een livestream van de streamingdienst Kijk te bekijken. Hiermee kan men dus online op bijvoorbeeld een computer of smartphone naar de wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Bayern München kijken. Dit is een gratis livestream. Bij Talpa biedt men doorgaans een gratis livestream aan van sportwedstrijden die zij live uitzenden. De livestream van Kijk is zowel op hun site als op hun app. Eveneens is zo'n livestream vaak te bekijken via de site van Veronica Tv. (Ook wedstrijden die op andere tv-zenders van Talpa dan Veronica worden uitgezonden, bijvoorbeeld op SBS6 of SBS9, zijn toch vaak wel per livestream te zien op de site van Veronica.) De livestream van begint tegelijk met de live tv-uitzending. Dat houdt in dat hun gratis livestream van de Champions League-finale om 20u25 begint.

Livestream inloggen

Om live naar een stream van deze wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en FC Bayern München bij Talpa te kijken, dient men vaak in te loggen op die site. Hoe kan men inloggen om die livestream te bekijken? Dit kan doorgaans met een Facebook-account. Daarnaast is het ook mogelijk om bij die livestream in te loggen met een account van Kijk, de streamingdienst van Talpa. Elke livestream van de website van Veronica en op de site van Kijk is wel geo-restricted. Dit houdt in dat men de livestream op hun site officieel alleen in Nederland mag bekijken. In andere landen is deze livestream van Veronica 'geo-blocked'. Behalve wedstrijden uit de Champions League, zenden zij ook vaak via een gratis livestream duels van de Oranje Leeuwinnen uit. Ook vechtsportgala's van de UFC zijn via zo'n gratis livestream van Kijk te bekijken. Eveneens zijn de evenementen van Glory Kickboxing dikwijls via een gratis livestream bij Kijk te zien.

Livestream Champions League via Go App (hele EU)

Het is ook mogelijk om via een livestream op de Go App (online tv) naar de Champions League Finale 2020 te kijken. Daarmee kan men per livestream een groot aantal tv-zenders bekijken, waaronder dus ook Veronica, dat op 23 augustus 2020 de Champions League Finale live uitzendt. De Go App is een streamingdienst van VodafoneZiggo. Iedereen met digitale tv bij Ziggo kan deze app 'gratis' gebruiken. De livestream op deze app heeft voor sommige kijkers voordelen vergeleken met de gratis stream van Veronica. De gratis livestream van Veronica bij deze Champions League Finale is bijvoorbeeld alleen in Nederland te bekijken. In andere landen is deze livestream van Veronica bij deze finale 'geo-blocked'. De livestream op de Ziggo Go App van deze finale kan men daarentegen in de gehele EU bekijken. Een ander voordeel is, dat de livestream op de Go App doorgaans wat 'stabieler' is. De gratis livestream van Veronica kan bij grote evenementen, zoals de Champions League-finale, door de plotselinge grote aantallen kijkers 'overbezet' raken, waardoor de stream weleens kans vastlopen of storen bij veel kijkers. Bij de Ziggo Go App is men daarentegen dagelijks goed voorbereid op grote aantallen kijkers, waardoor over het algemeen hun livestream wat stabieler is.

Livestream finale Champions League bij Ziggo Sport Totaal

De wedstrijd is ook online via een livestream van Ziggo Sport Totaal te bekijken. Die livestream van de eindstrijd tussen FC Bayern München en Paris Saint-Germain begint om 20u30. Deze livestream bevindt zich op de avond van zondag 23 augustus 2020 op de Ziggo Sport Totaal Go App. Men dient wel een abonnement op die dienst te hebben, om automatisch deze livestream te kunnen bekijken.

Deze livestream van het duel Bayern München-Paris SG bij Ziggo Sport Totaal begint tegelijk met hun live tv-uitzending. Voor mensen die geen abonnement hebben op de Ziggo Sport Go App is deze livestream ook beschikbaar via PPV (Pay Per View), zoals elke stream van Ziggo Sport Totaal. Die optie zal bij deze livestream van Bayern München-PSG natuurlijk beslist niet populair zijn. Er is immers een officieel en gratis alternatief voor online kijkers in Nederland: de gratis livestream van Veronica Tv.

Livestream Paris Saint-Germain - FC Bayern München bij NLziet

Het is ook mogelijk om via een livestream van NLZIET op de avond van 23 augustus 2020 de finale van de Champions League (Bayen München - Paris Saint-Germain) te bekijken. Men dient echter wel een abonnement op die dienst te hebben, om via die app live naar de finale te kunnen kijken. Op deze app kan men per livestream naar de live tv-uitzending van Veronica van deze finale kijken. Op die app kan men immers per livestream kijken naar de zenders van Talpa (SBS Broadcasting - Kijk), NPO Start en RTL XL. De zender Veronica Tv is een onderdeel van Talpa (SBS Broadcasting) en dus kan men die zender per livestream op deze app bekijken. Men kan daarentegen op die app dus niet naar een livestream van de live tv-uitzending van Ziggo Sport Totaal van deze Champions League Finale 2020 tussen Bayern München en Paris SG kijken, aangezien Ziggo Sport niet meewerkt aan deze dienst.

Livestream Paris SG-Bayern München bij Q2 in België (gratis)

De eindstrijd om de Champions League 2020 tussen Paris SG en Bayern München is ook in België online via een livestream te volgen. De Vlaamse commerciële omroep Q2 biedt een gratis livestream aan van deze match. De livestream van Paris SG-Bayern München bevindt zich onder meer op hun website in de programmagids. Ook op andere site van het moederbedrijf van Q2 (Medialaan) is deze livestream te vinden. Zo is deze livestream ook te bekijken via de site van de zusterzender VTM. Om deze gratis livestream van dit duel hen te kunnen bekijken dient men wel in te loggen op hun site. Men kan bij die livestream inloggen met een gratis account van Medialaan. Het is echter ook mogelijk om bij die livestream in te loggen met een regulier Facebook-account (zodat men als Facebook-gebruiker dus geen extra account hoeft aan te maken om deze stream van de finale te kunnen bekijken).

Live bij de NPO: Paris Saint-Germain - Bayern München radio en blog

De Nederlandse publieke omroep NPO (NOS Studio Sport) heeft anno 2020 niet de uitzendrechten om deze finale van de Champions League live op tv of online via een livestream te kunnen uitzenden. Wel zenden zij de finale tussen Paris Saint-Germain en FC Bayern München op die avond live uit op Radio 1. Daarnaast is het verloop van deze finale op hun site (en op de NOS-app) ook live te volgen via een blog. Op de avond van 23 augustus (na circa 23u20) is er op tv ook een samenvatting van de Champions League-finale tussen Paris Saint-Germain en Bayern München te zien bij NOS Studio Sport.

Lees verder

© 2015 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
RB Leipzig - Paris Saint-Germain live tv & livestream (2020)RB Leipzig - Paris Saint-Germain live tv & livestream (2020)Op dinsdag 18 augustus 2020 speelt Paris Saint-Germain tegen RB Leipzig. Dit is een wedstrijd in de halve finales van de…
Trofeo Joan Gamper 2020: FC Barcelona-Elche, tv & livestreamTrofeo Joan Gamper 2020: FC Barcelona-Elche, tv & livestreamOp zaterdag 19 september 2020 speelt FC Barcelona tegen Elche CF. Dit is de wedstrijd om de 'Trofeo Joan Gamper'. Het du…
Atalanta - Paris Saint-Germain, live tv & livestream (2020)Atalanta - Paris Saint-Germain, live tv & livestream (2020)Op woensdag 12 augustus 2020 speelt Paris Saint-Germain tegen Atalanta Bergamo. Dit is een wedstrijd in de kwartfinale v…
Slottoernooi Champions League 2020, live op tv en livestreamSlottoernooi Champions League 2020, live op tv en livestreamIn augustus 2020 wordt het slottoernooi gespeeld van de Champions League 2019-2020. Dit toernooi vindt plaats in Lissabo…

Johan Cruijff Schaal 2021, live op tv en livestreamJohan Cruijff Schaal 2021, live op tv en livestreamIn de zomer van 2021 wordt de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal gespeeld. Deze wedstrijd gaat tussen de landskampioen…
KNVB Bekerfinale 2021, live op tv en livestreamKNVB Bekerfinale 2021, live op tv en livestreamIn het voorjaar van 2021 wordt de KNVB bekerfinale gespeeld. Deze wedstrijd vindt plaats in het Rotterdamse 'Stadion Fei…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/UEFA_Champions_League_2014/15
  • http://www.uefa.com/uefachampionsleague/index.html
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Olympiastadion_(Berlijn)
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Coupe_des_Nations
  • http://www.rsssf.com/tablesc/coupedesnations30.html

Reageer op het artikel "Finale Champions League 2020, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 23-08-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!